Izvještaji govore kako se američko Ministarstvo pravosuđa priprema na tužbu ”izdanog povjerenja” protiv Googlea

Google
4 komentara

Očekuje se da će američko Ministarstvo pravosuđa tužiti Google u narednih nekoliko mjeseci, optužujući tvrtku za monopoliziranje tržišta reklamnih tehnologija, što je objavio list Politico, pozivajući se na svoje izvore koji su upoznati sa situacijom.

Prema izvorima, predstavnici Ministarstva pravosuđa i dužnosnici koji se bave ”aktivnostima povjerenja” u petak su održali mrežni sastanak putem kojeg su razgovarali o navodnoj tužbi. Konačnu odluku o optužbama protiv Googlea navodno će donijeti glavni odvjetnik William Barr u sljedećih nekoliko tjedana.

Izvori su napomenuli da će tužba sadržavati optužbe za Googleovo monopoliziranje tržišta reklamnih i pretraživačkih tehnologija, posebno kroz kontakte s Appleom i proizvođačima mobitela, koji koriste Android operativni sustav koji zahtijevaju da se pretraživač te tvrtke predinstalira na neki uređaj.

Službeni predstavnik Ministarstva pravosuđa odbio je komentirati ove informacije Politicu. U rujnu su 48 američkih država, Washington DC i Portoriko pokrenuli istragu povjerenja protiv Googlea zbog navodne Googleove monopolizacije interneta. Google se također suočava s višestrukim istragama povjerenja, koje provode američka agencija, ali i nekoliko europskih vlada.

GoogleTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Orik
3 godine prije

Kažnjavanje googla i shitboka znači da je Trump pobijedio duboku državu.

Starina
3 godine prije

Uništili su dvije najbolje kompanije koje proizvode mobitele sa vlastitim softwareom koji su bili za pet klasa bolji od Androida. Nokia i Rim-Blackberry. Ali nisi mogao pratit te mobitele, nisi ih mogao snimati pa je na scenu gurnut “Super moćni” Google sa svojim bofl Androidom.
Ista stvar kao i sa Facebookom, samo šou za raju, Google je stvorila Cia u ime vladara, da bi snimao i pratio svaki klik i tako pružao podatke o nepoćudnim.
Stvara se privid kako eto ministarstvo pravosuđa se bori protiv “diva” za dobrobit masa, a ustvari kontrola postaje sve veća, stisak sve jači, samo treba još kratko vrijeme skrivati to.

Red Dog
3 godine prije

Jesu izdali poverenje.
Ja se kacio sa zivcanim adminima FB i oni me banuju.
Pokusavam otvoriti nove racune, ne daju, znaju da sam ja.
Kupim novi telefon, novi broj, novi e-mail, uspeva dve nedelje, onda me je Google cinkario. Banovan i na tom racunu. Pokusavam ja i dalje, kad mi stize poruka velikim crvenim slovima da prestajem jer cu biti banovan zauvek.
Majku im boziju drukersku. Izdao me prijatelj, izdao me brat… :/

Ali stvarno… nije normalno koliko prate i kako trguju tim podacima.

Outsider
3 godine prije

Otimanje brojeva se nastavlja. Ove milijarde biliona nestaju kako su i došle. Ne samo kod njih nego i u EU. Slijedi superhiper inflacija uz kombinaciju sa nestašicom hrane,idealan scenario za uništiti Kinu po temelju. Usput gripa da se stvori što veći dug prema novim,starim vladarima. Realna vrijednost kompletnog sistema bez korisnika = – . Ovo sve postaje rat izmedju sistema,kao mnogo puta do sada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI