MMF poboljšao prognozu ruske ekonomije

Ruska ekonomija
25 komentara

Međunarodni monetarni fond je revidirao naviše svoju procjenu ruskog ekonomskog razvoja, predviđajući rast BDP-a za 0,3% ove godine i 2,1% u 2024.

Prema ažuriranju Svjetske ekonomske perspektive fonda objavljenom u ponedjeljak, ruski BDP je prošle godine pao za 2,2%. U svojoj oktobarskoj prognozi, MMF je objavio da se očekuje pad od 3,4%. Za ovu godinu fond je ranije predviđao pad od 2,3%, a za 2024. pad od 2,1%.

Procjene MMF-a počinju da se približavaju ruskim prognozama, saopštila je pres služba Ministarstva ekonomskog razvoja RBK Business Daily nakon objavljivanja izvještaja.

“Zaista, ruska ekonomija samouvjereno savladava sankcije neprijateljskih zemalja. U 2023. dalji ekonomski oporavak zavisiće od poboljšanja potrošačke tražnje, kao i od mera za obezbeđivanje rasta kreditiranja privrede i potrošača” , navode iz Ministarstva.

Ranije ovog mjeseca, predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je ruska ekonomija u boljem stanju nego što se ranije očekivalo i da je na putu dalje stabilizacije. On je dodao da sankcije Zapada i međunarodni pritisak nisu ozbiljno naškodili ekonomiji, a rezultati su to pokazali.

bdpinflacijaMMFrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 godina prije

Trump je navodno BlackRock stavio kao dio američkog ministarstva financija.
Ovo treba odmah provjeriti.

“Сада је у плану да послије капитулације на Косову у Србију уђе амерички инвестициони фонд Блекрок који је, као приватна компанија, ОДЛУКОМ БИВШЕГ ПРЕДСЈЕДНИКА ДОНАЛДА ТРАМПА ПОСТАО ДИО АМЕРИЧКОГ МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА, дио парадржавне структуре.

То је стварна Дубока држава. Блероку се у Србији нуде прије свега Електропривреда и пољопривредни капацитети. ”

Ha. Jesam rekla da hoće Balkan?

Tupko Glupko
1 godina prije

Rast BDP-a u Rusiji unatoč zapadnim ekonomskim sankcijama i troškovima rata u Ukrajini.
Kako sad to, a uvjeravaju nas naši političari da će Rusija ekonomski imati ogromne posljedice? 😃

Eto besmisla europskih ekonomskih sankcija Rusiji koje najviše pogađaju upravo Europu.

Što je najbolje, Rusija će postati gospodarski potpuno neovisna o Europi za par godina ako se ekonomske sankcije nastave, i to još uz porast ruskog BDP-a.

Kada Europa dođe sebi i opet počne uvažati ruske energente, to će biti dodatna enormna zarada Rusiji.
Ali to se neće desiti ne sa ovom garniturom europskih političara, beskrvnim poslušnicima i podguznim muhama izuzetnih.

AUS
1 godina prije

A EU priprema deseti paket sankcija protiv sebe, otkacila se od sirovina I ogromnog trzista a zasto? Priprema se za konflikt s Kinom a zasto? Stvarno ne razumijem.

Lucija, prva
1 godina prije

Dopuna: BlackRock was founded in 1988 by Larry Fink, Robert S. Kapito, Susan Wagner, Barbara Novick, Ben Golub, Hugh Frater, Ralph Schlosstein, and Keith Anderson to provide institutional clients with asset management services from a risk management perspective. As of 31 December 2020, the Official Institutions Group has $579bn in assets under management (AUM) on behalf of 109 clients globally. This includes: 45 Central Banks. 19 National Pension Funds. It runs a a massive technology platform that oversees at least $21.6 trillion in assets. In 1999, BlackRock started selling Aladdin, which analyses and tracks investors’ portfolios and can help professional money managers spot risks. Today, it is a juggernaut widely used in the money management industry and beyond The largest asset manager in the world, BlackRock Inc. confirmed it suffered a LOSS of $1.7 TRILLION IN THE FIRST HALF OF 2022. In a time of rising oil prices and unbridled inflation, financial markets saw… Čitaj više »

Jajce
1 godina prije

Ostalo je još samo donijeti pravila o korištenju njihova intelektualnog vlasništva. Bez ikakvih licenci i plaćanja tantijema. Između ostalog, to će biti naše uzvratne sankcije prema njihovim imovinskim pravima. Na svemu, od filmova do industrijskog softvera”, komentirao je Medvedev.

Jajce
1 godina prije

Za Rusiji vise ne vrijedi copyright za filmove, soft ware, bilo koje patente.

Max
1 godina prije

Ruskom gospodarstvu ide dobro.

tuf
1 godina prije

Koja ironija da su MMF prognoze bolje za Rusiju nego Veliku Britaniju. Ništa čudno da se Johnsonu priviđaju nuklearni projektili iznad Londona, nekom halucinacijom se mora preusmjeriti pažnja javnosti od vlastitih zaj*eba.

tihobl
1 godina prije

Procjene MMF … očekuje pad… predviđao pad…

Suplja propaganda. Americke banke racunaju da ce ove godine ruski rast biti oko 3%, a za Kinu preko 6%.

Ringo10
1 godina prije

2022 godine pad GDP navodno 2.1 posto
Ove godine rast …I slijedece

sedbanovina
1 godina prije

Rusofobi bi otkinuli sebi k* samo da naskodu Rusiji, to je rezultat americko-engleske propagande.

Ivo
1 godina prije

Čim se toliko piše o ruskim uspjesima može se posumnjati u točnost podataka. Malo provjerih i vidjeh da je Rusija 9. na svijetu po GDP-u. Projekcije za slijedećih 5 godina govore da će je prestići tri države i da će pasti na 12. mjesto. Ruski GDP Bi trebao biti oko 2200 milijardi dok bi u isto vrijeme kineski bio 20 000 a američki 30 000.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI