fbpx

N. Babić: Da, ja sam „ruski propagandist“, kako kažu, ali ne bez razloga

Ruski počasni vojnici

Često se neki mediji proglašavaju “proruskom” propagandom, a drugi “prozapadnom”, uz to da se među “proruske” ubrajaju i oni koji brane interese Kine, Irana, Venezuele, Sirije, Kube, Sjeverne Koreje i drugih, iako ove zemlje nemaju i ne mogu imati nacionalne interese koji se u potpunosti preklapaju s ruskima. No, to nije ni važno.

Uz svu prateću propagandu i etikete koje se prišivaju nekim ruskim, ali i zapadnim novinarima, uključujući autora ovog teksta, skromnu pojavu u globalnoj medijskoj pozornici, na kraju treba priznati da su takve optužbe zapravo kompliment.

Oni koji tvrde „kako treba čuti obje strane i onda donijeti zaključke“ su samo donekle u pravu. Zapadne propagandne medije, kojih je sve više i u koje su se pretvorili nekada ugledni listovi i tjednici, ne može se uzeti ozbiljno, niti kao protutežu jednom diskursu, kojeg neki „pogrdno“ zovu “proruskom“.

Dovoljno se podsjetiti na morbidnu izjavu Madeleine Albright o 500 000 mrtve iračke djece, ili onu koju je radosno dala Hillary Clinton nakon likvidacije Muammara Gaddafija, te priznanje generala Wesleya Clarka kako je američki plan uništiti 7 zemalja u 5 godina. To su samo najpoznatije izjave bivših visokih američkih dužnosnika koje dokazuju psihopatologiju koja vlada hodnicima moći u Washingtonu. Ostale, a ima ih na stotine i tisuće, objavljuju se svakodnevno i bez pitanja od strane novinara kako se takvo što uopće moglo izjaviti.

Oni koji kao relevantne uzimaju izvore koji pravdaju, zastupaju i promoviraju ovakve stavove su “homo” koji su oponašali evoluciju i dosegli stupanj “erectusa”, ponekad sasvim slučajno, ali ne i stupanj “sapiensa”. A ovdje im nisam kriv ni ja, niti drugi autori, još manje Darwin, već samo njihova glupost i lijenost.

Ali kako se ne prepirati s njima, kada u svojim bezumnim bundevama, koje im služe kao glave, nisu u stanju ni shvatiti značenje etiketa s kojima se razbacuju.

Na primer, ako želim da moja domovina ne bude pod inozemnom kontrolom angloameričke elite, onda sam „proruski propagandist“.

Ako više od dvadeset godina sanjate o uništenju nepravednog i kriminalnog “unipolarnog svijeta”, to je također „ruska propaganda“.

Ako želite pad imperijalističke hegemonije Sjedinjenih Država, izgrađene na prijevarama i milijunima mrtvih iz više desetaka zemalja u svijetu, to je „zagovaranje ruskih nacionalnih interesa“.

Ako želite oživljavanje sile, a svojevremeno je SSSR bio upravo takva sila, koja je u stanju odoljeti angloameričkom imperijalizmu, koji napada druge zemlje i sa sobom nosi samo uništenje, smrt, deindustrijalizaciju i siromaštvo, to je također „ruska propaganda“.

Ako pretpostavimo da postoje samo dva biološka spola, muškarci i žene, a sve ostalo su kromosomske igre prirode, mentalna odstupanja i / ili nametnuti subkulturni obrasci ponašanja, to je također „ruska propaganda“.

Ako ne želite da se većina zemalja u svijetu, naravno, one koje su „prijetnja liberalnoj demokraciji“, podijele na plemenske, etno-religijske i pseudo-političke feude, baš kao što je naša bivša domovina uspješno raskomadana i posvađana do neprepoznatljivosti, te ne želite da narodi bilo gdje u svijetu, koji su stoljećima živjeli zajedno i u miru, postanu krvni neprijatelji, onda ste „ruski propagandist“. Ovaj proces, koji se provodi u arapskom svijetu i Iranu, koji pogađa Kinu i Rusiju, a ne ostavlja po strani ni ne baš pretjerano odane Španjolce i druge, popularno se zove „balkanizacija“. Svi dobro znamo što to znači u praksi, čak i ako se „istine“ aktera tog procesa u nas ne podudaraju.

Kažemo li, neka mi oprosti drug Lenjin, da su “neautoritarni ljevičari” političke prostitutke u službi imperijalističkih globalista, što se može dokazati oslanjajući se na Hegelovu dijalektiku, to je također „ruska propaganda“.

Ako se radujete što se Sirija nije pretvorila u fanatični krvoločni teroristički kalifat, to je „ruska propaganda“. Ako je tako, ponosno ću potvrditi da sam „ruski propagandist“.

Ako pomažete i podržavate Nicolasa Madura tako da ga marionete Washingtona ne mogu svrgnuti kao mlitavog Janukoviča, to je također „pristrana propaganda koja pogoduje nacionalnim interesima Moskve“.

Ako smatramo da takozvani „separatisti“ u Donbasu imaju sva prava da pruže otpor “nezavisnom” nacističkom režimu u Kijevu, te da su u pravu kada svoje rudnike i crnu metalurgiju nisu htjeli proglasiti neprofitabilnima i dati ih „zapadnim ulagačima“ za dvije grivne, tada podržavamo agresivni ruski ekspanzionizam.

Ako kažemo da izdajnike treba staviti uz najbliži zid, što je inače i američka praksa, ili tvrdimo da ih barem treba osuditi na nekoliko doživotnih robija odjednom, to je također „ruska propaganda“.

Ako se iz pukog zadovoljstva radujete dok gledate kako obavještajci iz sovjetskog KGB-a, među kojima se ističu Putin, Nariškin, Ivanov, Sečin i tako dalje, vraćaju Rusiji puni sjaj s taktikom “merkantilističkog polupokreta” i “pobune na periferiji svjetskog sustava”, u duši ste neizlječivi „filoruski propagandist“.

Ako kažete da Iran mora biti obranjen od napada američke uprave, trenutno potpuno odane cionističkom entitetu, niste na dobrom putu i zagovarate i „ruske interese“, čak i ako interesi Moskve i Teherana nisu identični. Jesu u dijelu u kojem Rusija brani neovisnost i teritorijalni integritet Islamske Republike, jednako kao što osuđuje svako inozemno uplitanje u unutarnju politiku Irana.

Neka me razni akteri, politički korektni ili zagovornici zlatne sredine, etiketiraju i dalje. S jedne strane mi se to počinje sviđati, ali s druge me brine sve veći njihov broj među komentatorima. Kako god bilo, ja sam „ruski propagandist“, a ostali su borci za liberalnu demokraciju kao najboljeg od svih mogućih svjetova ili objektivni promatrači koji pokušavaju obraniti neobranjivo. O čemu govorim? O agresijama, destabilizacijama ili vojnim udarima koji su za sobom ostavili milijune mrtvih, izmasakriranih, raseljenih, opljačkanih i osiromašenih naroda, od kojih se neki do danas nisu oporavili.


* Stavovi izneseni u kolumni su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Logicno.com portala

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
161 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije

Ovim je potvrđeno, da je drug Babić ruski propagandist i on to niti ne skriva!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Da, baš, i to , kako se čini, pro bono, čisto iz navedenih razloga. Sad postavimo pitanje jesu li argumenti validni, iako je ovdje naveden samo dio

benty20
Gost
benty20
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Da! Samo se nameće pitanje, o kojem baš i ne želimo razbijati glavu – što uopće znači biti ruski propagandist?!?
U Hrvatskoj još uvijek (!) u mnogim krajevima, ako nisi za hdz odmah si komunjara! Eto ti jedna paralela na rusku propagandu…

Mlayak
Gost
Mlayak
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Džugašvili a čiji si ti propagandist, da ne kažem zaposlenik???

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

A ovime je potvrđeno da si bio, jesi i ostati ćeš gluperda, “gluperde lutaju daleko” Azra

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  Konrad

“Konrad Adenauer”, pravi se je oglasio! Prvo pometi pred svojim pragom a tek zatim soli drugima pamet!

Perun
Gost
Perun
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Svako ima pravo na misljenje pa i dzugasvili….samo necije rijeci imaju tezinu poput Babicevih a vase dzugasvili imaju nesto laksi karakter ( citaj polupismeno ispisani pamflet za laku konzumaciju i probavu)….bez nuspojava za siri citalacki auditorij….

Cigo
Gost
Cigo
1 godina prije

Onda se i ja pridružujem drugu Babiću u tom mišljenju jer svatko tko otvori oči, vidi što se kod nas događalo i što se i dalje događa. Daljnji razvoj svjetskih događaja će pokazati jesmo li bili u pravu ili ne. Ja sanjam o slobodnom svijetu gdje ću moći odlučiti kakvu hranu želim jesti i gdje ću se moći slobodno kretati i u kojem će se moja djeca moći igrati na ulici, a da ja pri tom ne moram misliti hoće li im se nešto loše dogoditi. Slažem se također s drugom Babićem u tome da praćenje “proruskih” i “prozapadnih” medija istovremeno i vječno suprodstavljanje mišljenja ne može uvijek rasvijetliti istinu. Ako ja kažem da je nešto crno, a Vi bijelo, možemo tako onda do sutra naglabati.

Koča Popović
Gost
Koča Popović
1 godina prije
Reply to  Cigo

Ma dobri naš šjor Nikola, imate vi iza sebe poveliku vojsku čitatelja pa se ne treba obazirati na kritike lošiji od sebe. Rado vas čitamo i pratimo vaše analize koje u našim malim kasabama otvaraju nove prostore slobode!

Alan Ford
Gost
Alan Ford
1 godina prije
Reply to  Koča Popović

Upravo tako. Kako se kaže: „Za dobrim konjem prašina se diže.“
Dižite, molim vas, tu prašinu i dalje, rado ćemo je udisati.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Alan Ford

fotka:
Drugi vojnik s lijeva isti Bolton?

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

George Soroš:
Prevarenjara i manipulinjara?

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Koča Popović

Dobar je Babic, iako je blag i politicki korektan.

Konstantin
Gost
Konstantin
1 godina prije

Postovani g-dine Babicu & portal LOGICNO… samo vi i dalje nastavite svoj rad. Kao sto ste vec napisali … ima nas svakakvih ovde (komentatora) … veci nama ste ipak mala ali znacajna zvezdica koja “zraci” (osvetljuje) svo zlo na ovoj nasoj planeti. Zelim Vam celicno zdravlje i Vama licno + vasim saradnicima + svim komentatorima. Mi “pro-Ruski” orijentirani komentatori ma koliko malo nas bilo i dalje cemo biti Vasi verni citaoci + podrzavaoci vaseg rada.A komentatorima koji se ne slazu sa vasim izlaganjima & analizama …. ma neka pisu i dalje … dobro je da ih ima da nas podsecaju i potvrdjuju nase stavove koliko je danas svet (ljudi … pucnastvo) postalo izopaceni. pozdrav iz Skoplja ;o)

Vito
Gost
Vito
1 godina prije

Ne radi se ovdje o zagovornicima zlatne sredine, radi se o objektivnom , a ne navijačkom sagledavanju situacije u svijetu. Kod nekih autora članaka i komentatora na ovom portalu izražen je navijački stav, bilo da se radi o proameričkom ili proruskom stavu. U stvari najmanje je nas “ladnih” i imunih na te navijačke strasti i često nas se s obje strane etiketira da smo pro ovaj ili pro onaj. Ja sam “hvala bogu” cijepljen od subjektivnosti. Osuđujem američki imperijalizam i njegove fašističke metode, ali isto tako sam kritičan prema ruskom imperijalizmu koji također postoji. Svi oni gledaju prvenstveno svoje interese, a mali narodi su u svemu tome kolaterlane žrtve. Bio bi najsretniji kad bi ovi naši narodi bili istinski suvereni i ne pripadali ni jednom od ta dva tabora.

denis
Gost
denis
1 godina prije
Reply to  Vito

Molim te navedi samo jedan primjer Ruskog imperijalizma od kada nema SSSR-a. Nažalost Rusija preblago ili nikako ne odgovara na provokacije amerike i NATO-a. Svaka tebi čast kada možeš imalo vjerovati zapadu koji sa lažima pred cijelim svijetom uništi Irak i usmrti milijun ljudi (samo jedan primjer), obeća ne širenje NATO pakta pa se onda proširi na Ruske granica , stvarno treba imati želudac za vjerovati takvima.

Vito
Gost
Vito
1 godina prije
Reply to  denis

Denise evo ti si primjer kako lako dođe do nesporazuma i krivog tumačenja. Ja nigdje nisam napisao da imalo vjerujem zapadu. Neznam odakle ti to ? Naprotiv, ne vjerujem im ništa, ali niti slijepo vjerujem drugoj strani. Šta ćeš … kronični skeptik 🙂 I uglavnom se slažem sa svime što si napisao, ali npr. mislim da se Rusija u Siriju umješala da zaštiti svoje interese, a ne zato što voli sirijski narod. Da je bilo zbog naroda, učinila bi to puno ranije i spriječila patnje i egzodus velikog dijela sirijskog naroda.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Vito

Vito Pa ni Denis nigdi nije napisa kako je Rusija ušla u Siriju za spasit sirijski narod, ali ako se interesi Sirije i Rusije poklapaju i oni su se složili ko smo mi da bi tu sudili, naročito kad znamo šta bi se u protivnom dogodilo.
Rusija se u Siriji brani, jer da Rusija sa Sirijom nije razjebala ISIL ti ISIK bi bija na ruskoj granici i to je skroz kegitimna obrana koja ne mora uvik bit teritorijalna i nacionalna nego može bit i sistemska di se Rusija zalaže za suverenost nacionalnoh dtžava, a to moš vidit po tome śta nisu Rusi preuzeli sirijsku centralnu banku i postavili svoje Sirijce ka šta su Ameri u Ukrajini postavili svoje Ukrajince i u Libiji svoje Libijce. Zlato iz Sirije Rusi nisu odnili iz Sirije ka Ameri iz Ukrajine i Libije di je zlato otišlo prema nepoznatim destinacijama u manje od 24 sata po ulasku kolaboracionističkih snaga u centralne banke.

denis
Gost
denis
1 godina prije
Reply to  Vito

Ako se ne varam Rusi su došli u Siriju tek na poziv Bašara, da nije bilo Rusa amerikanci bi još više razorili Siriju. Ako sam proruski orjentiran to ne znači da im slijepo vjerujem. Najveća nesreća je slavenskih naroda što su dozvolili da ih anglosasi posvade sa Rusijom i što su spremni ginuti za njihove interese na svoju štetu.

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Vito

Sve je stvar interesa, nitko i ništa ne radi iz ljubavi, humanizma…ali činjenica je da samo jedan zemlja ima stotine baza širom svijeta, sve ostale, Rusija i Kina, samo njih nekoliko i to blizu svojih granica da bi se zaštititi od ugroze.
U tome je caka, znaci jedina imperijalna sila je SAD

black
Gost
black
1 godina prije
Reply to  denis

Kao što sam spomenuo u komentaru ranije, ne shvaćate da se ponašate isto kao zapadnjaci. Nigdje Vito nije naveo da vjeruje ikome, nego da sam donosi zaključke. I ona ti pobereš 8 pluseva, što znači da si utjecao svojim krivim mišljenjem na 8 ljudi… i tako započinje krug…

Baba
Member
Trusted Member
Baba
1 godina prije
Reply to  black

Svaki pokušaj izjednačavanja Amera i Rusa kod mene nailazi na otpor, nisu isti ni najmanje.

Miro
Gost
Miro
1 godina prije
Reply to  Vito

Sve u pravu, samo o Ruskom imperijalizmu ne mogu da se slazem, ne verujem da je ovo danas neki zametak iperijalizma. Inace ima mnogo stvari koje moze da se zamjeri Rusiji i Putinu npr. prijateljstvo sa Saudijskom Arabijom, Putina sa Salmanom, ove nesrece sto se desavaju u Ruskoj vojsci. Ima toga al da se ne pise o tome

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Vito

Nema ruskog imperijalizma. Svako ko je ugrožen od strane američkog imperijalizma, a Rusija jeste, mora se boriti na sve načine da se odbrani. Onaj koji napada i onaj koji se brani, to nije isto. Zato smatram tvoj komentar perfidnim pokušajem da izjednačiš zlo i suprotstavljanje zlu.

Vito
Gost
Vito
1 godina prije
Reply to  eks

eks, to iz tebe progovara tvoj navijački mentalitet, ali ja sam tu dalje nemoćan. Ti si tako posložen, kao što sam ja ovako. Ja nikog ne mrzim, niti volim, Imam emocionalnu distancu da mogu kritički vrednovati i jedne i druge. Nisam fanatični poklonik jednih i mrzitelj onih drugih. Takav način razmišljanja i funkcioniranja je meni stran.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Vito

Vito, Amerika je imperija zla : Vijetnam, Irak, Libija, …. da li je to navijački ?

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  eks

amerika i engleska
bit će zemlja proleterska

sijat ćemo žito sve do neba
neka gladna amerika gleda

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  URA

A bila je i jedna druga pjesmica:
Preko Save pliva guska
ova zemlja bit će ruska!

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

rusofili na aparatima

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  Vito

Ne moras nikoga mrziti da bi bio destruktivan. A ti, upravo nametanjem svog misljenja zelis nametnuti drugome sistem izjednacavanja krivice, sto je u svojoj sustini – duboko destruktivno. Mi to ‘narodski’ zovemo jednim imenom i prezimenom – ” hinja” .

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Vito

Vito Meni se čini kako si falija sa ekvilibriranjem dva tabora.
Možda u Babićevome članku nije dobro objaśnjeno, ali šta se tiće tabora ne radi se o ulasku u jedan tabor, a to znači sloboda kako na primjer na hrvatskime tlu nebi bilo ni ruske ni američke vojne čizme, da hrvatska samostalno, a ne pod prisilom odlučuje kakvi će trgovinski sporazum imat sa Amerikom i Rusijom, a i ostalim državama, na primjer da Hrvatska može slobodno kupovat lijekove, koji se masovno proizvode i koji su već provjereni, u Indiji.
Da američki i ruski veleposlanik ne interveniraju kod vlade kad se radi o odnosima sa trećim državama . . .
Nisan baš primjetija kako je u člancima izražen navijački stav, po meni se stiće takvi dojam samim izborom tema autora, ali to i je konceocija ovoga portala da više piše ono o čemu ostali manje pišu, ideologije ima dosta manje od nekoga prosjeka, a uz sve to važne su i financije odnosno tok novca prema medijima, a to je dobro skriveno.
Pogledaj ko se di i koliko oglaśava . . . uvik triba gledat malo izad svega . . .

Vito
Gost
Vito
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno ne pada mi napamet ekvilibriranje dva tabora. Moja ideja je upravo to što si napisao … da Hrvatskoj a ni drugim zemljama u okruženju niko, ni Ameri ni Rusi ne diktiraju kako se moramo ponašati. Dakle pravi istinski suverenizam, što je ako se ne varam i jedna od temeljnih odrednica ovog portala. Jasno sam rekao da osuđujem američku fašističku politiku, ali dozvoli i da imam rezerve i da mogu kritizirati i neke dijelove ruske politike, koji mi se ne sviđaju, jer na ovom portalu odma ispadne da si amerofil, ako ne odobravaš slijepo sve što Rusija i Putin rade. Meni to smeta, jer ja nisam ni amerofil ni rusofil.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Vito

Vito Okay, ali smo onda isti članak različito shvatili. U komentaru si ti spominja tabore. Ja san ovi članak shvatija tako da Hrvatska ima slobodan pristup i jednima i drugima isto ka i da njihovi pristupi budu jednaki prema Hrvatskoj. Također triba imat na umu kako je Rusija priznala Hrvatsku prij Amerike, ali istovremeno ni to nebi tribalo značit davanje prednosti ikome bez da se radi o nacionalnome interesu i tu dolazimo do najbitnije stvari, a to je da Hrvatska večinu toga ne radi u svojemu interesu nego američkome odnosno globalističkome direktno na štetu Rusije, pa čak je i hrvatska vojska sa oružjem na granici Rusije. I sad ako su činjenice takve kakve jesu skroz je bespredmetno raspravljanje o zauzimanju strana i taborima, sorry,, Hrvatska je de facto okupirana i niko ne traži zamjenu okupatora nego slobodu i ja san tako shvatija Babićev članak, a ti očito nisi, okay, zašto i bi, imaš pravo na svoje mišljenje, ali nemoj se pravit tošo, a očito se praviš tošo kad subliminalno podmećeš rusko vazalstvo umisto slobode šta je Babić u članku jasno napisa i cila bit članka je u stvari sloboda. A sad se ka ono vadiš. E sad mi moš moj… Pročitaj više »

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno
Upravo ti sada manipuliraš onime što je Vito napisao, pripisujuči mu nešto nigdje napisano. Čovjek nije ” torcida tip” i ima sva prava na svoje viđenje svijeta i biti skeptik.
Zatiranje drugačije stava ne ide skupa sa ovim portalom

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno, vrlo dobro opisano ali kako da ljudi shvate da je Amerika u ovom regijonu napravila briljantan posao, za sebe, naravno. Prvo su postavili svog čovjeka da razbije Jugoslaviju (Milošević), onda su Hrvatskoj nametnuli snakcije na uvoz oružija, tko je pomogao, Njemačka i Rusija, priznali su Hrvatsku kad su vidli da je vrag uza šalu i nema povratka, što kažeš poslje Rusije i onda su se pojavili kao neki spasioci, pomagači, partneri Hrvatske u borbi za “slobodu i nezavisnost” , dalje od ovoga ne idem jer sam i tako debelo van teme.

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  Vito

@Vito
Bez obzira sto si co’ek koji ‘nit smrdi – nit mirise’ , ipak trazis tudje misljenje,
o svom misljenju. I to ti jos smeta. Gubljenje vremena baveci se tvojim razmisljanjem , koje i nije tvoje razmisljanje jer, eto ne odrazava tvoje stavove kojih i nemas, je kao i lizanje sladoleda kroz staklo izloga.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Druze Babiću, komunizam je se raspao i to je se raspao sam od sebe sto je za vas komuniste najveća bol. Komunizam je pod svojom kontrolom imao 1/3 svjetske populacije i opet nisu znali izgraditi respektabilan financijski sustav. Ono sto propadne samo od sebe nije vrijedno spomena. Što se prije s tim pomirite, to je bolje za vas.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Tako je, druze Gott.
I ti se pomiri s time da Zapad umire.
Da ti ne dode kao sok kada to bude objavljeno zvanicno 🙂
Sunce sija sa Istoka 😀

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

komunizam se je raspao
jer je ostao bez kapitalističkih kredita

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  URA

URA, a kada je to bio komuizam i gdje? Koji krediti? SSSR u doba Staljina nije imao nikakve strane kredite, pa ipak se pod Staljinom pretvorio u indistrijsku i znanstvenu silu.
To nije nikakvo navijanje za ove ili one, to je jednostavno istina

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  zlatan

U kakvu industrijsku silu se je to pretvorio SSSR za Staljina!? Komu ili čemu je služila ta njihova industrija!? Sovjetskom narodu sigurno nije služila, a ja sam mišljenja, da je SSSR za Staljina (a i kasnije) bio jedna velika mučionica za većinu svojih građana i umjesto normalnog života i blagostanja su dobili niz logora zvanih GULAG u kojima je glavom platilo preko 40 mil. sovjetskih građana!

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

Ma DŽUG., a nećemo lupetati te sumanute brojke, odrastimo! Nemam se namjeru upuštati u beskonačno tipkanje o ciframa staljinizma. Puno sam puta pisao o tome, neću više. Ok, samo da kažem, odakle cifra o 40 milijuna ljudi? Ako tome dodamo da je SSSR u WW2, imao oko 27 milijuna mrtvih, to je ukupno 67 milijuna. Taj SSSR 1926 gdn., ima oko 147 milijuna, 1939gdn., 171 milijun, a 1941gdn., ima ih malo iznad 190 milijuna. U redu, SSSR je 1939/1940 gdn., pripojio Baltik, zapad Bjelorusije i Ukrajine, tim putem se mahanički broj digao za oko 12 ili 15 milijuna ljudi. Plus prirodni prirast, koji je tada iznosio oko 1,7% godišnje. Nakon WW2, broj ljudi raste…samo 17 gdn nakon rata, 1962gdn., SSSR ima 220 mil.stan. Koja matematika tu može dokazati da je Staljin pobio ništa manje, nego 40 milijuna-:((( !? Znam ja za gulag, znam za čistke 1936 do 1939, i da je strijeljano nekih 600 ili 700 tisuća ljudi. Znam da je kroz te zatvore i logore, prošlo nekih 10 i pol milijuna ljudi, a umrlo ih oko 1,642.000. Nekako sam lako izračunao, ukupno i to maksimalno, nategnuto, manje od DVA i POL milijuna žrtava, ako i toliko? I to u… Pročitaj više »

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  zlatan

Ipak, hvala, što si se tako opsežno potrudio!!

Sarka
Gost
Sarka
1 godina prije
Reply to  zlatan

Puno sam puta pisao o tome, neću više.
I onda 4,6km texta…o tome.
Prijedlog:
Otvoriti temu na forumu i pozivati se na nju.

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
1 godina prije
Reply to  zlatan

@Zlatan

Danas pišeš nadahnuto.
Da bi riječ rekao.

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  zlatan

zlatan
zato je koba ispušio na visli sa tuhačevskim
protiv poljaka i nosatog Charles de Gaulle

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  zlatan

zlatane
usa je pretvorila sssr pod Staljinom
u indistrijsku i znanstvenu silu

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Druze Babiću, napiši koliko ljudi je poginulo pod komunističkom vlašću u cijeloj istočnoj Europi. Nevini ljudi su odvođeni na prisilni rad, ljudi su mučeni po gulazima. Sotonski sistem je se raspao sam od sebe, pomiri se s tim Babiću.

benty20
Gost
benty20
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Gulag – Guantanamo! Moderni današnji financijski sustav, na čemu se temelji? Di mu je uporište? Kako to da je svaka država na svijetu dužna milijarde? Pitaš li se KOMU i ZAŠTO??? Koliko je vrijedilo 1000 kn prije 10 god, a koliko vrijede danas? Koliko će ti vrijediti dječja ušteđevina kad ti dijete navrši 18 god?
Gledanjem iza sebe rezultira posrtanjem i padanjem! Komunizam je bio zlo svog vremena bez daljnjeg! Nacizam je bio zlo! A šta se danas događa? Zemlje koje SLUŽE prekomorskim i cionističkim interesima su demokratske, one su prosperitetne, pogodne za život, one su kao dobri lovački pas! S druge strane, neka se neka zemlja odmakne i okrene sebi ona je “neprijatelj” cijelog čovječanstva i prijetnja “miru i stabilnosti”! Zašto? Pa zato što je imperij nije osvojio i stavio pod svoju kontrolu! San svakog imperija je bio vladati cijelim svijetom, tako je i danas! Mi smo šaptom pali u ruke “zapadnog” imperija i njegov smo dio upravo kako je to bila i Pavelićeva NDH Njemačkom imperiju! Samo su drugačiji modaliteti, cilj je potpuno isti! Od Kule Babilonske do danas, ništa se u mentalnom sklopu promijenilo nije!

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Gott… ma štra je to ? Druže vanzemaljac, istina neki koji su se nazivali komunistima radili su zločine ali radili su svojima a ne indijancima, vanzemaljcima, susjedima itd. Radili su baš ovako kao što sad prave rvatine govore, ako me kradu neka me hrvat krade, e to su radili komunisti, maltretirali svoje a ne tuđe.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Pa danas te ubiju a i ne znas da si mrtav! A krenuli su i fizicki- samo to trebas vidjeti/ Primjer zutih prsluka gdje se za jednu rijec nagrabusi vise mjeseci iza resetaka. 23 oka su izbijena, 6 ruku otkinuto, jedna osoba mrtva direktno, indirektno, 12 preventivna hapsenja broje se na tisuce, ljudi gube poslove samo zbog usecsa u demonstracijama. Ovi ne ubijaju odmah- jer mu trebas kao rob i kupac onoga sto proizvode jos mizerniji robovi na drugom kraju svijeta- placeni za 14 satno radno vrijeme 23 eura mjesecno-zasto bi njih pdmah ubili, ionako nece dugo trajati- u medjuvremenu multimilijarderi spavaju i bogatstvo se razmnozava. Zamisli imas 100 milijardi prosle godine- ove godine 137 a sve sto si radio je par sastanaka i krstarenje jahtom

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Ana

@Ana, ovo je dobro, ne ubiju te jer im trebaš kao rob, vrlo dobro i odmah poveznica zašto je u americi ukinuta smrtna kazna, mrtav kriminalac ne donosi zaradu, vlasniku zatvora, sve jasno, kakva humanost, poštenje, samo zarada.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  Direktor

Bice da sam prespavao zadnjih 20-ak godina, kada su to ukinuli smrtnu kaznu u amerikenjistanu???????

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  pera lozac

Pera, ako na izvršenje kazne čekaš 20 godina to je kao da su je ukinuli !

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Ana

Krediti.
Skoro sve sta vidis na zapadu; auta, kuce, su na kredit. Nekoliko promasenih uplata, ode to. Na ulici si.
Ne moraju vise drzati nadzornika sa bicem iznad tebe. Zbog kredita bicujes sam sebe.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Gott mit uns! Čoviče jesi li ti normalan . . . šta bi ti sad koščice brojija . . . ali više nije dosta i komunističkih i nacističkih zločina sa kojima nam svi mozak ispiru . . . a kako tebi na primjer na pamet nisu pali kapitalistički ili ti ga “demokratski” zločini posli WWII di je zločinac Eisenhower ubija višestruko puti viśe nacističkih vojnika u Rajnskim logorima nego zločinac Tita kolaboracionista na tlu tadašmje FNRJ . . .

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Stupidin!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Nemaš li dovoljno portala koji pišu po tvojoj želji ?
Zalutao si crni

Perun
Gost
Perun
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Bog s tobom i s duhom tvojim …..,,Gott mit uns’…..Gott ist mit uns….a ti si tu na portalu ,,Gott mit uns”…

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
7 mjeseci prije
Reply to  Gott mit uns!

Gott mit uns! F OFF, you and your Gott,

Miro
Gost
Miro
1 godina prije

Pa budimo posteni ni Rusi, Iranci, Kinezi…nisu bez grijeha. Volim da postoji neki novinar ili medij koji pise objektivno, ono kako je, i sa jedne i sa druge strane. Naravno grijeha vise imaju Amerikanci i kompanija, ali ipak ajmo budimo posteni na kraju ipak svi rade samo za svoje interese. G. Babic mozda malo razmislite o tome

SamoKratko
Gost
SamoKratko
1 godina prije
Reply to  Miro

@Miro Naravno da svi rade za svoje interese, pitanje je samo KAKO to rade…

Miro
Gost
Miro
1 godina prije
Reply to  SamoKratko

Kako to rade? Kako najbolje mogu. Npr. Kina trenutno radi na “soft power” politiki, kad malo ojaca bit ce to strategija ista ko politika SAD danas . Rusi ne mogu vise iz svojih okvira zbog sankcija zbog toga sto oni zele da svijet misli o njima. Politika velikih sil je prljava politika. Btw. U Siriji zlocine su radili tako prozapadni teroristi, isis kao proIranske siitske postrojbe nista manje ni vise strasne

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
1 godina prije
Reply to  Miro

@Miro

citat:”Politika velikih sil je prljava politika. Btw. U Siriji zlocine su radili tako prozapadni teroristi, isis kao proIranske siitske postrojbe nista manje ni vise strasne”

Ne znam da li je ovaj komentar proizlazi iz čiste nepatvorene zločestoće ili malograđanske potrebe da se pametuje.
Eksploatiraš činjenicu da u svakom ratu ima počinjenih zločina od zaraćenih strana.
Tu činjenicu koristiš da bi izjednačio crno- zelene teroriste i proiranske milicije.

Time svjesno pokušavaš sakriti ogromnu razliku .
Zeleno -crni teroristi imaju proklamiranu politiku istrebljenja i protjerivanja “različitih” koju su aktivno provodili na osvojenim područjima.
Proiranske milicije pomažu sekularnoj vladi da se odbrani od tih snaga.
I ti to izjednačavaš?
Koje su posljedice po Šite , Sunite, Alavite, Druze, Asirce , Jezide ,kršćane u slučaju da pobijede jedni ili drugi?
To je također isto?

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Miro

Miro Niko nigdi nije napisa kako svi ne rade za svoje interese. Međutim meni nikako nije jasno kako ti moś napisat takvu glupost . . . stvarno neznan je li u pitanju tvoje trolavanje, glupost ili moć spoznaje di nemoś spoznat razliku između dogovora dvi strane koje su za suradnju i nametanja interesa jedne strane ucjenama, sankcijama di se i treće zemlje navodi na sankcije, direktnim mišanjem u izbore, demokratskim bombama i na kraju invazijom.

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Miro

Da rade, ali Rusija, Kina, Iran, Venezuela… su stalno u defanzivi, moraju se braniti od imperije, koja još uvijek vlada jer ima valutu koja dominira, ali je u opadanju. I onog momenta, a prema njemu idemo , kada ta valuta izgubi moć koju ima, moglo bi biti svašta ali stvarno svašta!

Pera
Gost
Pera
1 godina prije
Reply to  Miro

Najgori su takvi sto stalno gore od zelje za izjednacavanjem svega. Pa, eto neka kao prvo uporede sebe sa normalnim ljudima . Mi koji se svrstavamo prema nasim osjecanjima smo osudjeni na prezir tih ‘nadljudi’.

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Miro

Miro
“Pa budimo posteni ni Rusi, Iranci, Kinezi…nisu bez grijeha”
ovo je bezobrazluk bez presedana

Amir
Gost
Amir
1 godina prije
Reply to  URA

To što tuđe mišljenje nazivaš bezobrazlukom bez presedana, to je u stvari bezobrazluk sa presedanom.

ive
Gost
ive
1 godina prije

Svaka čast Babiću, sve je jasno kao dan, samo snažno naprijed!

denis
Gost
denis
1 godina prije

Gospodine Babiću svaka čast i samo tako nastavite , šteta je što nema više takvih novinara ali zato vidim da ima sve više nas ” ruskih propagandista”. Lijepi pozdrav iz Zagreba.

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

Bravo Babicu točno u sridu ….odlično si opisao te licemjere , čak si bio i preblag …

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Amater

demokracija nema cijenu

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Babiću, brišeš komentare na mnogim tekstovima ??? ahhahahh amerikanci jesu zlo, ali vi prorusi ste još veće. Za vas nema ne smije biti nikakve kritike.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

“Gott mit uns” je degutantni izraz kojeg netko povezuje s njemačkom vojskom od Njemačkog Carstva, ali je svijetu poznat isključivo iz vremena Trećeg Reicha. Da parafraziram gornji tekst, s takvim nickom ti si očito “homo erectus”, greškom prirode, ali u evoluciji još nisi dosegao razinu “homo sapiensa”. Očito uopće nisi primijetio da nema nijedne reference na komunizam, osim kritike pseudoljevice, koja s komunizmom nema nikakve veze.

URA
Gost
URA
1 godina prije

Ecce homo
ha ha ha….

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  URA

Ora et labora!!

Konrad
Gost
Konrad
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

To je stvarno bez veze, ako nemaš sto argumentirati, bolje se povuci, čitaj, uči, pa se vrati kada naučiš.

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Gott mit uns!

Gott mit uns!
nebi on to nikada napravio
on je u duši za slobodu i demokracju
voltairoski osvješten
čisti humanist

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Ko ih hebe Babiću ,njihovo vrijeme prolazi , tope se pred nasim ocima , ono sto ti radis zove se borba na putu istine , borba protiv onih koji ugnjetavaju , borba protiv tiranina a to ti je i borba na Bozijem putu , vjerovao ti u Nj ili ne ..

Vito
Gost
Vito
1 godina prije
Reply to  Alen

Alene oprez to sa božjim putem. I borci islamske države sebe smatraju pravednima i borcima na Božjem putu …

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Vito

pistaći čuda čine

stefano
Gost
stefano
1 godina prije

Ovakvih geopolitičkih portala ima skoro svaka država ili barem govorna područja , a nazivaju se alternativnim. g, BABIĆ vi ste se opredjelili i kome ne odgovara neka mjenja portal i stvar riješena. Centri moći istok -zapad nikada se neće sukobiti nego je lakše igrati se i držati populaciju u strahu. Geopolitika nikad neće prestati tj, doći mir u svijetu jer bi unosna zarada propala a očemu bi alternativni novinari pisali, pa nebi portal logično opstao da piše o interijerima . uređenju okučnica ili sadnji vrta .Jesi li propagandist ovaj ili onaj nebitno je a da nisi po volji moćnika maknuli bi portal

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije

Gospodine Branko, šta se vrti u vašoj glavi, to je enigma, nekako sam dojma da vam crkva više šteti nego pomaže, ispire vam one male sitne sive stanice u glavi munjevitom brzinom. Nije vam to zdravo, nije.

Konstantin
Gost
Konstantin
1 godina prije
Reply to  Direktor

gdine Branko … mozda se “nas” Direktor prepoznao pa pisao o samom sebi ?!? ;o)))

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Konstantin

Onaj deo gde se spoinju pederi i lezbijke a svi dobro znamo kome oni najviše smetaju, tko se najviše bori sa njima ili protiv njih a u čijim redovima ih najviše ima, ne trebaš ti meni spominjati ono što se iz tvog pisanja može iščitati. Nema tu razlike između istočne i zapadne crkve, koriste istu spravu za mučenje ljudi koji ne misle kao oni.
Branko, jedini plus imaš što si me, recimo, naterao da čitam čirilicu !

Direktor
Gost
Direktor
1 godina prije
Reply to  Direktor

Ovo je za test bota za validaciju, dakle gospodine Branko, zaboravio sam roditelje osim onog педерe, лезбијке .. ako se ovo odmah pojavi onda je jasno zašto se piše čirilica, bot je ne prepoznaje, ako se ne pojavi onda bot radi i ne mora se ni pojaviti. Poz svima.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  Direktor

Direktore, ako već hoćeš da čitaš ćirilicu, onda nauči da nije “čirilica” .

Tuborg
Gost
Tuborg
1 godina prije
Reply to  Direktor

Direktore, a šta sa pedofilima, nekrofilima i ostalim, njih ne braniš? Šta je sa njihovim pravima?

QWERTZ
Gost
QWERTZ
1 godina prije
Reply to  Tuborg

Oni se bore samo za svoje guze, mislim na direktore.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  Direktor

Direktore, pederi i lezbejke nesmetaju samo tima koje si ti naveo oni smetaju svakome ko ima zrno soli u glavi i nije postao pokondirena tikva.
U pravu je Babic i to 100%, postoje samo dva spola, muski i zenski a ne tamo neki medju-splovi i ko zna koje gluposti. A onaj lonac treba sutnut da se prevrne i zagovornike melting pota sa sve crncima i arapima poslat u Afriku pa neka se mesaju koliko hoce.
Hiljadama godina smo bili podeljeni po kontinentima a ni bog ni evolucija (neka veruje ko sta zeli da veruje) nas nisu podelili na taj nacin da bi se mi mesali.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  pera lozac

Gospon PERA, pederi nisu međuspol, dajte se obrazujte. Oni su muškarci koje privlače drugi muškarci: emocionalno, tjelesno i seksualno. Zašto je to tako, tko zna? Priroda tu igra 100%-tnu ulogu, jer svi ti pederi su rođeni u hetero obiteljima. Velika većina su u odrastanju slušali oca ili mater kako govore, da je moj sin peder, zaklao bi ga vlastitim rukama. Pa ipak su “postali” pederi. Nisu postali, rodili su se takvi, kao što imamo određenu boju očiju. Ovo sve važi i za lezbijke, ne samo za muške homiće. Nego, a šta ćemo sa biseksualcima? Smetaju li vam ti likovi? Posebno ako je poznato da je od barem 5 muškaraca sa gej sklonostima, njih 4 zapravo biseksi. Ili barem sebe prisiljavaju da to budu, da se uklope u primitivnu sredinu. Tzv.pravi gejevi pišu o tome, da su većina tzv.gejeva koji se predstavljaju da su biseksi, koji se ožene i imaju djecu, ali su i dalje, ako mogu, u kontaktu sa muškarcima. Kada bi društvo prihvatilo da postoje i gejevi i lezbijke, i da se oni ne mogu promijenti, onda bi društvu bilo lakše. Njih ionako ima samo 2 do 3%, nije to cifra koja može ugroziti društvo po bilo kom pitanju.… Pročitaj više »

Džugašvili
Gost
Džugašvili
1 godina prije
Reply to  zlatan

Kad je prilikom jednih izbora za predsjednika Hrvatske jedan od kandidata bio i Ljubo Ćesić-Rojs, prilikom jednog intervjua novinar ga upitao što bi on radio sa homoseksualcima, kad bi postao predsjednikom i kad bi dobio ovlasti po tom pitanju- Rojs mu je bez uvijanja rekao, da bi ih on prvo registrirao a zatim prisilio na liječenje i nije bilo ozbiljnijih reakcija na njegovu izjavu!

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Džugašvili

DŽUGAŠVILI, spomenuti gospodin ROJS, je očito jedan vrhunski stručnjak za medicinu, pače znanstvenik svjetskog ugleda, čovjek široke opće kulture.
Znači njegova izjava ima težinu, hm?

Nakon sarkazma, ozbiljno.

Mene zanima: kako bi ih registrirao? Kako bi otkrio tko je tko? Nešto kao Kadirov u Čečeniji? Čime bi ih liječio? Kojim lijekovima, da postoje ti lijekovi, odavno bi nestalo pedera. Bi li registrirao i bisekse koji su u braku, imaju po 3 i 4 djeteta, a nakon nedjeljne mise odlaze na “trošenje” sa nekim muškarcem?

Zašto nije rekao da bi liječio nacionaliste, rasiste i sličnu bratiju? Iako i među pederima ima takvih. Kako se zvao onaj mladi ekstremni desničar, koji je propagirao protiv gejeva, da bi ih u logore, pa je uhvaćen u erotskom zagrljaju sa nekim muškarcem?
Bi li Rojsum, takvog liječio? Ipak je on njegov politički istomišljenik!

P.S. Šta napraviti sa: aseksualcima i aseksualnim tipovima? Sa asketama? Ima i takvih. Bi li i njih trebalo liječiti i strpati u logore?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  zlatan

Nešto kao Kadirov u Čečeniji? …. Ti zaista vjeruješ u te budalaštine?

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije
Reply to  zlatan

Zlatane, Zlatane, napisa ti knjigu u odbranu pedera, tvoja stvar ako si i ti medju njima i sigurno mi nije potrebno obrazovanje na tu temu.
Nesmetaju mi ni pod razno dokle god u cetri zida rade sta rade, ali mi se apsolutno gadi kada se “ponose” i setaju gradom i objasnjavaju mi da sam naopak zato sto volim zene i neprimam ga tamo gde ga oni primaju, a gade mi se i decije slikovnice u kojima se deca uce da je “cool” biti peder.
A to da je neko latentni peder zato sto nevoli pedere, slobodno okaci o rep prvom macku kojeg vidis.
Nevolim ni crnce ni arape, po tebi ja ih podsvesno obozavam, koje nebuloze.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  pera lozac

A je li Pera, a kada su i gdje to gejevi objavili da je nenormalan onaj koji voli žene? Definitivno ste lažov i primitivac, čim tako nešto pišete, jer to nikada i nitko nije napisao.
I da, siguran sam 100% da biste gejeve osudili na smrt, da možete.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  pera lozac

pera lozac, vidi, onaj tko ima zrno soli u glavi a nema pokondirenu tikvu na ramenu taj crkvu zaobilazi na daleko i široko.

Bobi
Gost
Bobi
1 godina prije
Reply to  Direktor

Ma pustite panja nek se veseli. Nema vajde.
To su oni na koje su nas upozoravali. Optuzivanje drugih bez konkretnosti.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  Direktor

Šjor Branko, da ne bi vi take možda na križ pribijali pa ih kasnije proglasili svetim, božjim sinovima, tanka je granica između štovanja imaginarnih likova i ludila.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Mikojan

branko je nešto kao naš SOA, ali s druge bande. pisao je prije s drugim imenom kao ZX-neki-broj gdje se uz traktate proslavio pravopisnim pitanjima kako on niš ne razumije na novim jezicim.

njofra
Gost
njofra
1 godina prije
Reply to  Direktor

Osobnost ili ime? Direktor-e, imam asocijaciju na direktora u vet. stanici, ali taj vrsi plemeniti posa’ 🙂 , premda drzi svijecu!

Ana
Gost
Ana
1 godina prije
Reply to  Direktor

Ha?!!!

black
Gost
black
1 godina prije

Pratim vas već godinama i hvala na dobrim, ne-mainstream vijestima. Ja sam jedan od onih koji smatraju da treba pogledati obje strane i čvrsto se toga držim. Ne možete mi reći da je nečija istina istinitija. Kao što kaže @Vito, cijepljen sam od subjektivnosti i sam ću donesti svoj zaključak, a taj zaključak će biti uvijek i isključivo u interesu boljitka svih ljudi.

Ako Vas se naziva propagandistom, ne bih se složio, jer propagandist je onaj koji radi isključivo u cilju širenja propagande. Vas smatram osobom kojoj je “Rusija draža od Amerike”, samo što ponekad ne shvaćate da radite iste stvari kao osoba kojoj je “Amerika draža od Rusije”.

U početku ste bili puno objektivniji, ali sada su rečenice u vašim člancima počele očigledno zagovarati jednu stranu.
No hard feelings, što bi rekli Ameri 🙂

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  black

Ne radi se o ljubavi,vec o cinjenicama, tko je bolji,a tko gori,koja drzava je kolonizatorska,a koja hoce fer plej i postivanje medu narodnih dogovora.

neko ime
Gost
neko ime
1 godina prije

Nema potrebe da se opravdavate ikome jer ovo je “demokratska zemlja i u njoj nema cenzure”…
Ono što mene fascinira kod Vas, a čitam Vaše članke još od Advance-a i AMSI-ja, je Vaš nepokolebljivi stil i novinarska etika. Tužno je to da su mnogi Vaši kolege odustali od osnovnih načela novinarstva, što pod ekonomskom prisilom, da ne kažem ucjenom, a što iz lukrativnih pobuda. I kad god čitam Vas, zapravo vidim kako bi pravo analitičko i istraživačko novinarstvo trebalo izgledati…
Hvala na Vašem trudu i nadam se da ćete nastaviti i dalje, jednakim žarom. I makar se, naravno, neće svi komentatori složiti uvijek s Vašim zaključcima i stavovima, Vašoj argumentaciji, logici i činjenicama je teško oponirati.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Wow! Mozda bi se jos primjera moglo pridodati vasem tekstu, ali glavnina je tu/ Onaj zakon o “govoru mrznje” na internetu koji je na snazi u Njemackoj vec oko godinu dana- u Francuskoj ga sad uvode- sigurno znate da ste vi Gosn Babic, jedan od prvih na redu za “odstrel”- svjesni ste toga i vi i svi oni koji rabe onih 5% mozga za nesto vise osim odrzavanja neurovegetativnog sustava.
Sigurno da sprecavanje mrzne te govora i aktivnosti mrznje nije problem. Problem je sto je ” govor mrznje ” definiran prema zeljama i mjerilima i nasih voljenih vodja!

Makaran
Gost
Makaran
1 godina prije

Podpišem i još bi se našlo

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

A šta mi, koji smo pro – ruski. iranski, kineski a u biti ANTI – američki…..??

grijesr9grnrnairniawrnf
Gost
grijesr9grnrnairniawrnf
1 godina prije

Hahaha, bravo Babiću.

Pink Panter
Gost
Pink Panter
1 godina prije

Ako pretpostavimo da postoje samo dva biološka spola, muškarci i žene, a sve ostalo su kromosomske igre prirode, mentalna odstupanja i / ili nametnuti subkulturni obrasci ponašanja, to je također „ruska propaganda“.
Ovom izjavom se g. Babić velikim slovima upisao u historiju.
Čestitam

Stig
Gost
Stig
1 godina prije

Želim nešto razjasniti ovdje.
Ja nisam rusofil, ja sam amerikanofob. No, s obzirom da je je Rusija jedini pravi, najveći i najperspektivniji antagonist Americi onda sam slijedom toga i rusofil. I svjesno SUBJEKTIVNO volim, podupirem i navijam za svakoga tko je protiv najvećeg svjetskog zla.

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije
Reply to  Stig

Moram priznati, jedan od najboljih komentara!

URA
Gost
URA
1 godina prije
Reply to  Stig

stig
I ja sam za demokraciju a sve koji su protiv bi po kratkom postupku!

avatar
Gost
avatar
1 godina prije
Reply to  URA

O čemu ti pišeš čovječe daj se probudi, ako je to tvoj istinski komentar stvarno mi te žao.

Arkaj
Gost
Arkaj
1 godina prije

Babića već dugo čitam i mislim da je šteta što nije u mogućnosti da dopre i do veće publike. Ali to je ipak, mada manjim dijelom, i njegova krivica. Riječ je o temperamentu koji se ne uspijeva kontrolirati, dobar primjer i objašnjenje je i gornji članak. Po meni takav pristup je kontraproduktivan kod osoba koje nemaju izgrađenu imunost na propagandu koja nas zasipa iz masovnih medija. Kod takvih osoba ovakav strastven pristup doživljava se upravo kao propaganda i unaprijed odbacuje kao neutemeljen, “protiv struje”, pa čak i opasan. Mišljenja sam da je humorni i zajebantski princip, kakvog su njegovali “feralovci” daleko efikasniji u razbijanju oklopa neinformiranih i propagandom izmanipuliranih ljudi. To je dakako jako teško izvesti i za to je potreban talent koga Babić možda nema ali bi po mom mišljenju bio puno prihvatljiviji toj skupini ljudi da smanji “navijački” napon. Jer ako pišeš samo za istomišljenike prestaješ biti analitičar i postaješ vođa navijača. Čak i kad je tvoj tim uistinu bolji navijač ostaje navijač pa bi podržavao svoj tim i kad se susretne s boljim . a to znači da je samo slučajno u pravu. Stoga ovaj članak smatram promašenim i Babićevim pucnjem u vlastitu nogu – što je… Pročitaj više »

Siniša
Member
Siniša
1 godina prije

Rječit si Babiću….preuzmi na sebe članak o nedavnom nesretnom dešavanju u podmornici Rusije;ima tu za tebe velikog materijla!!!!!

Pancarski
Gost
Pancarski
1 godina prije

Sjedi pet, i roditelji ne trebaju dolazit u školu.

Podravec
Gost
Podravec
1 godina prije

Bravo Babiću, BRAVO u ime svih nas koji se slažemo sa gore navedenim stavovima,za bolji , prosperitetniji i u svakom pogledu ljepši svijet slažem se sa svim navedenim-zbog toga sam i ja proruski ,, propagandist,, !

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Putinofilija kao fašizam najgore vrste.
Nikad zaboraviti.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Da, bravo, Marjanoviću ….. Jel ovo sarkazam ili 🙂 Ubrzo nakon toga je na tom portalu glavni mislilac i tumač postao jedan s Institute for European and Globalisation Studies iz Rijeke. ( Institut za Europske i Globalizacijske Studije) , a banner sa strane na Ruski Vjesnik je nestao 🙂 Sve jasno…. ili nije 😉

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

Haha, vidis po minusima koliko ljudi kuzi sarkazam. Ponekad mi se stvarno cini da bi trebali mentalno evoluirati da skuze tekst s razumijevanjem.

Stig
Gost
Stig
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Pojma nemaš, da bi se skužio sarkazam, trebalo bi poznavati komentatora i njegove prave stavove.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
1 godina prije
Reply to  Zvrk

@Zvrk Podsjetio si me na dobre stare dane. Nakon tog Marjanovićevog članka zabranjeno mi je komentiranje na advance-u.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Ja sam još neko vrijeme komentirao, čak i s onim ograničenjima tipa 10 članaa na mjesec kada su ih stavili. Ali kad su postavili uvjet da samo pretplatnici (nevezano je su li registrirani korisnici ili ne) mogu čitati članke, onda je to bio kraj.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Mölltaler

Ma to ce u anale Acvace,Marjanovc i putinofilija.

tedi
Gost
tedi
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Kako me to podsjetilo na Advance,ali vreme leti i sve se dokazuje na ocigled cijelog svijeta.

Milance iz Ceske
Gost
Milance iz Ceske
1 godina prije

Své ok Hospodine Babicu Ali pocni věc jednom pisati dá americká drzavna elita rádi probléme a ne Amerika,Amerika je sama sirok pojam.Fali ti málo vise reálnosti i istine u tekstovima oko ruskih pindusa, americke drzavne elite, elita u svijetu kojí su u skukobu sa globalistima itd. Danas je najteze napisati istinu, jer većina volí bobmasticnel stvari od reálnosti i istine.Trenutno u svijetu i evropi ide gospodine Babic preformacija država, nastaju noví globální centri a to su kina,rusija,iran.Evropi bude nová Evropa , Visegrádské cetvorka i obnova austro ugarske monarhije.Posveti se tome, málo vise procackaj kako své to funcionira i tvoje informacije i pisanje bití ce hit na netu.Ako třeba mogu ti dáti p utem emaila neke informacije kóje nisu za net oko svega toga a ti složí pricu..

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Neke su tajne dostupne samo tebi i tvojoj ženi.
Tko vam ih to šapče u uho ?

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

N. Babić ono sto napise i prezentira ima smisla i ja to citam i citacu ….Radi stila pisanja i promisljanja koji je meni razumljiv i nadasve novinarski osmisljen …A osobe koje ga etiketiraju kao ovo ili ono neka usporede vlastite textove i tematiku textova pa onda komentarisu ako imaju sta za komentirati ….N. Babić se profilirao kao vrstan poznavalac tema o kojima pise i ja cu da ga citam jer taj nivo i stil pisanja neki u novinarskoj bransi nikada nece doseci …..Zbog N. Babića i njemu slicnih ja citam ovaj portal Logicno. Hr i mislim da cu ga citati dok ovako uredjuju textove i aktuelne teme …..Slaven Bijelac Slobodan Strijelac….Pozdrav i podrska N. Babiću i redakciji portala Logicno Hr…

Stanislav
Member
1 godina prije

Slažem se sa Vama u ovome što ste napisali, međutim što je sa onim što niste napisali? Govorim o stvarima koje nisu istinite, ali odgovaraju Rusiji pa ih se objavljuje na ovom portalu. Na primjer, laži o električnim vozilima ili SpaceX-u, ali i u suptilnim konotacijama i prevelikoj naklonosti Rusiji u svim člancima. Ono što bih ja volio je da se napravi je jasna razlika između:
a) Totalne naklonjenosti Rusiji, Kini, Siriji… na način da im se “gleda kroz prste” ili ih se promatra kroz “ružičaste naočale” pa čak i u tolikoj mjeri da se objavljuju totalno netočne informacije.
i
b) Objektivnog prenošenja informacija o događajima iz regije i svijeta, gdje se uvijek kritizira onoga tko je pogriješio, te pohvali onoga tko je napravio dobar potez (makar to bila Amerika).

Ako smatrate da treba urušiti Američku hegemoniju onda mislim da je ovo pod b) pravi način jer smatram da Rusija povlači više dobrih, a manje loših poteza od Amerike. Međutim, uzdizanje Rusije u nebesa, praviti od nje svetu i nepogrešivu državu neće dati željene rezultate! Ne možete se lažima boriti protiv laži i očekivati da ćete doći do istine!

Stig
Gost
Stig
1 godina prije

Vidim da ovdje ima dosta komentatora koji zahtjevaju objektivnost.

OBJEKTIVNOST, kako to prepatetično zvuči. Samo Bog može biti objektivan, i čovjek koji je indiferentan, nezainteresiran ili emocianalno isključen/emocionalno zakinut.
Ima ih i koji objektivnost doživljavaju kao nekakvu sredinu (kad kritiziraš jednu stranu, kritiziraj i drugu), jer se tako strašno boje da će im netko prigovoriti subjektivnost.

Mediokriteti, ništa drugo.

Otto
Gost
Otto
1 godina prije
Reply to  Stig

Nasuprot tim emocionalno zakinutim mediokritetima smo mi … intelektualna elita. Gorljivi zagovornici apsolutne jedine i naše istine. Mi se ne sramimo svoje SUBJEKTIVNOSTI svoje isključivosti. Sve koji nisu s nama su kontrarevolucionari i strani plaćenici i sendvičari i trolovi i zaslužuju smrt.

konrad
Gost
konrad
1 godina prije

Stvar je vrlo jednostavna, ustvari, i temelji se na paradigmi zapadne atlantističke imperije na čelu sa SAD i vazalima, da je Rusija najunosnija nekretnina koju treba osvojiti svim sredstvima.

Damar Cro
Gost
Damar Cro
1 godina prije

Ignorirat bagru, previše je glupih i zlobnih ljudi u ovoj državi da biste odustali od svog rada, gospodine Babić. Jako mi je drago da naša Hrvatska ima takve ljude koji razmišljaju svojom glavom jer sam vidio i previše “obrazovanih” koji spadaju u glupe i zlobne jer nisu u stanju preispitati svoje stavove radi veličine svog ega. Samo naprijed i vjerujte u sebe, gospodine Babiću!

kocki
Gost
kocki
1 godina prije

Respekt za Babica

Saddam
Gost
Saddam
1 godina prije

Poštovani autore, Vaš stav da je Rusija uvijek i bezuvjetno u pravu je (za mene osobno) ruska propaganda. Dijelim mnoge stavove s Vama, ali ne i podjelu na crno-bijeli svijet u kojem je Zapad demon, a Istok je svetac.

Po minusima koje dobivam vidim da se mnogi ne slažu s mojim mišljenjem, ali svejedno dolazim na ovaj (proruski😀j portal da vidim što kaže i “druga strana”, a onda slijedi LOGIČNO zaključivanje.

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

Dajem Vam podršku i čestitam na radu i poštenju.

Ravno do dna
Gost
Ravno do dna
1 godina prije

Gospodin,Car Vladimir Putin. To gomila misli i u Brisselu i u Americi ali za judine dukate se prostituiraju.
70 tih godina homo je u sweden bilo mentalno odsupanje od normalnog danas ludilo super cak i pozeljno. U Nizozemskoj danas neke stranke propovjedaju pedofiliju kao normalno ponasanje. Za koju godinu cete izgleda biti i ovdje jako moderni .
Jad jada se siri EU iz Londona i od preko bare.

Muppet show
Gost
Muppet show
1 godina prije

Baba Merkel se trese u zadnje vrijeme. Pustila milione tkz izbjeglica, i sve klimala glavom gazdama. Sada gradi ruski plinovod i pocinje se tresti. Nord stream gas pipeline efekt. Kvazi demokracija ne voli ruski plin i babu merki sada. Kad zahladi svi ga zavole. cak i briti….
Daj ostavite se masoncine politike, pustite slobodnu trgovinu. Jeftino i dobro dobije ugovor amen

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Dobar je drug Babic.
Sta se mene tice je medu najistaknutijim novinarima na Balkanu. Znanje mu je enciklopedijsko a i materijalisticka dijalektika mu radi kako treba.
Mozda je drug Dezulovic ostriji, inace se ovako spontano ne mogu setiti nakakvog drugog imena. Ogromna vecina su dzukci korporacija.
Vidim samo mali problemcic; malo ksenofobije. Cak i da jeste tako kako drug misli da jeste, kakav je to drug koji naseda na huskanje radnicke klase na radnicku klasu na versko-nacionalistickim osnovama?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

To baca sumnju. Poklapa se stavom ruskih medija da izbeglice moraju biti zle. Do, kad je ono bilo, Nove Godine 2015 ili 2016 nije bilo tako. RT se je jedina potrudila da pita policiju u vezi „masovnih silovanja“. Bilo je tri prijava, dve povucene, i za jednu se je cekala odluka tuzioca. Posle Nove Godine je bilo gotovo. Desila su se na stotine silovanja. Cinjenica. Izgleda da je RT dobila nove direktive. Izbeglice nisu vise bile „jadni ljudi“ vec „horde islama“. Dok zdrav razum kaze da se u eri socijalnih medija ne mogu prikriti stotine silovanja. Imali smo #metoo, kad su bili optuzeni mnogi nevini. Sto se nisu javile neke od tih stotina zrtvi silovanja iz Kölna? Razumem ja Cara. On podrzava neprijatelje neprijatelja, ekstremnu desnicu Evrope, da ruse liberale. Tako pregovara s njima. Razumem ja i drugove iz ekstremene desnice. Zene su neiskoriscena biracka kategorija. Skoro svi fokusiraju na njih sada. A istrazivanja mnjenja pokazuju da se mnoge zene boje silovanja iracionalno. Ali to daje ruskoj propagandi smrad ekstremnog desnicarenja. Kao levicar reagujem na to. Da se razumemo. Ne radi se ovde o silovanjima u Kölnu, to je bio samo primer tona propagande. Ali pari mi se da se… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

P.S.
Jesam rusofil. Jedan od vecih.
Ali kad seru, seru.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije

Poštovani gospodine BRANKO, vidim da spominjete Rusiju, Kinu i Indiju, da imaju drugačiji mentalitet. Tri spomeute geografske lokacije nemaju ništa zajedničko. Rusija je zemlja zapadne, evropske kulture i civilizacije, ok, ima i nešto muslimana i budista, ali to je važan dio evropske kulture. Pa nećete me uvjeravati da su ruski književnici ili glazbenici, znanstvenici, stvarali svoja djela u okviru neke posebne, ruske civilizacije? Pobogu, kultura i pismenost u staruju Rusj, jest došla iz Evrope, početno iz Bizanta. Kina, Indija? Hm, to su dvije posve zasebne civilizacije, kineska i indijska, svaka za sebe jako složene i dugotrajne. Indijska misao jest preko širenja budizma utjecala na kinesku civilizaciju, pa i na širenje borilačkih vještina (kung fu je iz južne Indije-.)!!! Ne postoji ako govorimo o Indiji ono šta Vi mislite: jedan narod, jedan jezik, jedna država. Ova današnja Indijska Unija je: mnogo naroda, mnogo jezika (24 službena jezika), mnogo različitih pisama (13 službenih pisama), pa oni se i etnički i rasno jako razlikuju između sebe. Plus svega ova današnja Indija jest savez 29 saveznih država i plus 7 saveznih teritorija. Plus se svaka savezna država dalje dijeli na okruge, oblasti, provincije. Kina? Hm, 23 provincije koje su skoro kao države, 4 posebne… Pročitaj više »

Nenad
Gost
Nenad
1 godina prije
Reply to  zlatan

Златане пријатељу није Русија земља западне културе већ аутентичне источно европске културе. Једино је то примедба на твој коментар. Иначе европску цивилизацију створили су Грци, и Италијане на Варвари и остала германска или романска племена.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  Nenad

NENADE, ne postoji istočnoevropska civilizacija, a kultura postoji, ali kao dio zajedničke evropske civilizacije.
Da, početak evropske civilizacije je u staroj Grčkoj, ali to nije ni kršćanska ni bizantijska Grčka…to je nastalo prije ikakvog kršćanstva i bizantizma.

zlatan
Gost
zlatan
1 godina prije
Reply to  zlatan

BRANKO, pa pederi i rade u četiri zida ako ih imaju, ono šta ih volja, iako su nekada i tu bili životno ugroženi, kao i danas u nekim muslimanskim zemljama.
A zašto crkvenjaci ne rade svoje molitve u četiri zida, nego nosaju naokolo glinene kipove i one krpe?

Stajerc
Gost
Stajerc
1 godina prije

Babicu puna podrska!
Ovi kojima se advance prodao, placaju i sve ove “objektivce” koji se*u po portalu. Njima je sveta samo para.
“Za dobrim se konjem prasina dize”. Sto te vise napadaju, to je jasnije da su nemocni i mali a ti jaci i veci. Ne daj da te ova boranija sekira.

Kako to ?
Gost
Kako to ?
1 godina prije
Reply to  Stajerc

Stajerc pa boranija i to još sekira … nesto tu ne stima

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Gsp.Roguzin srucnjak za svezivo ….U tri englesko – nizozemska pomorska rata (1652. – 1654., 1665. -1667. i 1672. – 1674.) borbe su se vodile uglavnom na moru, u međusobnim pomorskim bojevima, gusarenju, otimanjima kolonijalnih posjeda i pomorskim blokadama. Nakon okončanja trećeg rata, Nizozemska je bila prisiljena priznati Engleskoj bezuvjetno pravo prvenstva na moru, pravo engleske ratne zastave na pozdrav, ustupiti Engleskoj Novi Amsterdam, priznati joj brojne povlastice u Istočnim Indijama i platiti ratnu odštetu…..merkantilizam ili neoliberalni narko biznis tipa flying hollander ….(citaj legalizacija opijata ) nesto slicno se desava i sada ali sukob merkantilnog kapitala i realnog kapitala je definiran na sasvim drugaciji nacin Gsp.Roguzin srucnjak za svezivo …..Pokusavate moralizirati svoje izlaganje u temi koja ne poznaje moral ….U politici ratovanju i vodjenju ljubavi ne postoje pravila…. nema ih …..Pokusavate reci da novac smrdi kada nije u rukama neokolonijalista ….Rusija je ogromna zemlja i Rusi jos hodaju po njoj ako vam nije poznato ….da vas podsjetim…..

Saša
Gost
Saša
1 godina prije

Svaka čast !!!

Max
Member
Max
1 godina prije

Onda sam i ja Ruskii propaGandist jer pišem da Su57 postoji.

Tomica
Gost
Tomica
1 godina prije

Zanimljivo kako je priznanje autora da je “ruski propagandist” razotkrilo komentatore propagandiste, naravno novi nadimci ali priča stara. Najprije “blago” poistovjećivanje postupaka Rusije i Zapada, uz obavezno naglašavanje da su protiv politike Zapada, i postupno prelazak na potpuno blaćenje Rusije. Stjećem dojam da su i replike sami sebi pisali ili međusobno u dogovoru sa istomišljenicima. Nedostatak argumenata nastoje nadoknaditi iznošenjem obilja “povjesnih činjenica” a koje su opet pisali malo bolji propagandisti od njih.
Za gospodina Babića sve pohvale i čestitke za rad.

PEROTUNGUZ
Gost
PEROTUNGUZ
1 godina prije

Ima onaj vic:
Zalila se Raza Mujanovic treneru da je provociraju i govore joj da je ko musko.
A trener joj odgovara:
“Boli te k****, samo ti igraj”

Prvosvibanjski_grah
Gost
Prvosvibanjski_grah
1 godina prije

Josif Visarionovič Džugašvili Staljinova omiljena krilatica bila je “tamo gdje nema ljudi, nema ni problema”, a da je bio apsolutno u pravu dokaz je i ovaj tekst te pripadajuci mu komentari. 🙂

tedi
Gost
tedi
1 godina prije

Bas zbog G.Babica sam presao sa Advance na Logicno com.Ima moj komentar na Advance od onih dana kada su se lomila koplja zbog pisanja G. Babica na Advence i odmah su me banirali,ali i ja njih.Glavni problem se zvao “rusofilija”.Tada je nastala cistka novinara i komentatora.Zabranjena je sloboda govora.
A sto se tice komentatora i prozivki na racun G. Babica je cista zavist sto covijek misli svojom glavom i drzi do svog digniteta.
Kratko i jasno “:Psi laju karavane idu dalje”Samo nastavite tako vasi obozavaoci su uz Vas,a ovi drugi neka pisu sto im volja,a bogme kruha i kredite treba placati i drzati glavu iznad vode.Nista to nije novo u novinarskom svijetu,a i u nekim drugim zanuimanjima, politicki korektnih.
Veliki pozdrav.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Bravo! Odlicno!!!Da mogu dao bi plus Vama!

VladoGrozny
Gost
VladoGrozny
1 godina prije

Odlican Babicu, odlican ! Samo naprijed!

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Gospodine Babiću, svaka ti dala..

Ive
Gost
Ive
7 mjeseci prije

Hajdemo pokusati dati odgovor na pitanja:
1. DALI JE ZLOCIN BORITI SE PROTIV ZLOCINA?
2. TKO JE TAJ KOJI CINI MEDJUNARODNE ZLOCINE?
3. KOJA TO DRZAVA U CIJELOJ SVOJOJ POVIJESTI IMA CAK 7 (SEDAM) GODINA A DA NIGDIJE NE RATUJE I PLJACKA?

Mali Mujo
Gost
Mali Mujo
7 mjeseci prije
Reply to  Ive

Odgovori:
1. NIJE
2. USA
3. USA

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik