fbpx

Norveška po otmicama djece oborila rekord argentinske hunte – Konačno ide pred Europski sud

Ograda djeca zatvor otmica

“Niños Desaparecidos” je sinonim za djecu koju je fašistička vojna hunta u Argentini ’70-ih i ranih ’80-ih otela njihovim “ideološki nepodobnom” ili likvidiranim roditeljima i dala ih obiteljima koje su bile naklonjene režimu. Proteklih godina se utvrdilo da su u tom razdoblju fašistički generali i pukovnici naredili otmice 30 000 djece, navodi skupina za ljudska prava Madres de Plaza de Mayo. Organizaciju su osnovale majke i bake nestalih koji su se proteklog desetljeća svakog četvrtka sastajale kako bi marširali oko istoimenog trga u Buenos Airesu, tražeći da znaju sudbinu svoje djece.

Ali ovdje govorimo o bivšoj vladavini fašističke vojne hunte i najgore diktature u povijesti Argentine, gdje su ljudi nestajali svakodnevno, a generali su u dogovoru s režimom bliskim kardinalima došli do rješenja da je najkršćanskije ubiti ih tako da ih se neurolepticima i narkoticima uspava i iz vojnih zrakoplova baci u međunarodne vode Atlantskog oceana. Otmice mučenja, torture i likvidacije su bile svakodnevna pojava u Prljavom ratu koji se tada u Latinskoj Americi vodio uz blagoslov više američkih uprava.

Međutim, danas ponovno govorimo o Norveškoj, zemlju vladavine prava, demokracije i visokog standarda. Ali ispada da je Norveška gora od argentinske hunte, barem po broju otete djece koji su jednako ideološki nepodobni, ali po standardima neoliberalne ideologije koja se krije ispod krinke ljudskih prava i prava djece.

Norveška služba Barnevernet je samo 2015. premašio neslavni rekord argentinske hunte i biološkim roditeljima je, često iz banalnih razloga, oteo 36 800 djece. Do 2019. je ova brojka poprimila razmjere zbog kojih bi trebala intervenirati međunarodna zajednica, a Norvešku proglasiti fašističkom državom i osuditi je na vraćanje djece roditeljima i isplate novčanih naknada, tako visokih da očiste njihov Nacionalni fond, na kojeg je nacija otmičara djece tako ponosna i čuva ga za sigurnost budućih generacija.

Ovaj je skandal poznat godinama, ali Norveška i dalje krade njezinu djecu od njihovih roditelja, često imigranata, ali i od svojih državljana.

Nakon prosvjeda i pobjede obitelji Bodnariu, koja je vratila petoro djece odvedenih od norveških socijalnih službi, uslijedile su pritužbe i novinarske istrage, a po prvi put se Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava složilo ponovno ispitati sličan slučaj.

Tužbu je Europskom sudu za ljudska prava podnijela udruga ADF International, čime su dokazani nedostaci sustava Barnevernet koji djeluje bez dokaza i tako čini najgoru nepravdu na svijetu, jer se samo tako može nazvati otmica djece od bioloških roditelja i razdvajanje braće i sestara, dajući ih u različite udomiteljske obitelji.

Nakon nedavnog izvješća Parlamentarne skupštine Vijeća Europe o alarmantnoj akciji Službe za zaštitu djece (CPS) socijalnih službi Norveške, koja svake godine otme tisuće djece iz njihovih domova, po prvi put je Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava prihvatilo preispitati slučaj “Strand Lobben protiv Norveške”, obitelji koja je izgubila skrbništvo nad djetetom.

To je bilo moguće zahvaljujući i međunarodnim prosvjedima, koje su organizirale kršćanske zajednice nakon slučaja supružnika Bodnariu rumunjskog podrijetla, ali s prebivalištem u Norveškoj, kojima je 2015. godine zbog kršćanskog obrazovanja oteto petero djece.

Konačna pobjeda obitelji je navela druge da svoje priče ispričaju novinarima, koji su se sada fokusirali na ovaj problem.

Među njima je i video pregled za 2016. godinu, kojeg je objavio njemački DwNewsu i najnovije izvješće kojeg je objavio BBC.

Norveška odvodi djecu od obitelji – A razlozi…?!

Iz prve istrage se pojavio slučaj obitelji kojoj je kćer oteta čim je rođena, zbog prošlosti njezinog oca s drogom i zatvorom, bez uzimanja u obzir da čovjek godinama živi drugi život, bez opijata i bez kontakta s kriminalom.

Dok je Anne Kathrine Eckbo-Fangan, bivša zaposlenica norveške socijalne službe, objasnila za DwNews da je zbog problema sa savjesti odustala od tod posla, jer nije mogla “što je moguće brže oteti djecu iz kuće bez rasprava i dati ih posvojiteljima do dobi od 18 godina”.

Tada su postojali popisi “sumnjivih” pojedinaca samo zato što su bili “siromašni, bolesni, nezaposleni roditelji, obitelji bez rodbine i drugo”, rekla je Anne Kathrine Eckbo-Fangan.

Čak je i blago, gotovo bezbolno udaranje djece u nekoliko slučajeva bilo dovoljno da socijalna služba intervenira, naviknuta na korištenje neuobičajenih metoda, odobrenih od strane sustava.

Čak je i intervjuirana norveška zaposlenica Ureda za socijalnu skrb za djecu, gđa. Grogvig, priznala da je normalno da se dogode sukobi između sustava i obitelji stranog podrijetla, “jer Norvežani imaju vlastitu definiciju onoga što je najbolje za dijete”.

Ali to nije samo kulturološko pitanje. Norveški odvjetnik Olav Sylte je istaknuo da sustav djeluje u suprotnosti s međunarodnim pravom i ne bi smio uzimati djecu iz domova, osim u ekstremnim slučajevima.

Iz mnogobrojnih priča se pokazalo da će, ako je osoba kao dijete dana udomiteljskoj obitelji, a kasnije postane majka ili otac, biti nadzirana od socijalne službe koja joj može oduzeti bebu odmah nakon poroda, bez drugih razloga. Ovaj začarani krug masovne otmice djece nadilazi bolesnu maštu argentinskih generala i usporediv je “pravilima i zakonima” nacističke Njemačke.

ADF International, koji se bori protiv ove ovlasti država i predstavlja slučaj Strand Lobben u Europi, objašnjava preko odvjetnika Laurencea Wilkinsona funkcioniranje norveške službe CPS.

“U izvješću Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, posebno iz paragrafa 16 do 23, u kojem se navodi da ovi slučajevi počinju kada netko pošalje obavijest službi za skrb o djeci Barnevernet, a obavijest može doći od susjeda, prijatelja ili rođaka, ali i od javnih vlasti kao što su učitelji, zdravstveno osoblje ili policijski službenici”, kaže Laurence Wilkinson.

U izvješću se također navodi da se broj obavijesti povećava svake godine, “s nešto više od 37 000 u 2008. na nešto više od 58 000 u 2016. godini, a malo ih je odbijeno, tako da službe za čuvanje djece prikupe sve potrebne informacije, koristeći stručnjake kako bi “donijeli informiranu odluku u roku od tri mjeseca, do šest u posebnim slučajevima, o mjerama koje treba provesti” .

Ova prva faza istrage, kaže se u izvješću, “navodi se u mnogim obiteljima kao najstresnija”, jer vizija koju imaju o Barnevernetu apsolutno nije pozitivna i mnoge obitelji strahuju da će njihova djeca biti oduzeta, posebno, ako nisu norveškog podrijetla.

Slučajevi mogu završiti intervencijama različitih vrsta, objašnjava Wilkinson, alo Barnevernet vjeruje da je najbolje dijete oduzeti roditeljima, a istrage se moraju obratiti Županijskom odboru za socijalnu skrb. Broj djece koja se oduzme po zaprimljenoj optužbi od bilo koga i za bilo što je između 2008. i 2012. godine povećan za 52%.

Ali zašto Barnevernet želi oduzeti djecu iz njihovih domova uz nejasne optužbe koje su se često pokazale neosnovanima?

Desaparecidos Chile 1973

FOTO: ilustracija, Desaparecidos Chile 1973

“Norveški zakon obično dopušta da se dijete udalji od roditelja iz ozbiljnih razloga, ali budući da je odredba nejasna, bilo je mnogo kritika da Barnevernet uklanja djecu sa slabim razlozima poput ovih: “moguće buduće emocionalne štete”, “nemogućnost utjehe djeteta”, “nemogućnost uspostavljanja pravila” ili “nedostatak roditeljskih vještina”, kao što je navedeno u paragrafu 19. Stoga je krajem 2016. 1,1% djece u Norveškoj živjelo izvan svog doma, kaže odvjetnik Wilkinson.

Većina slučajeva se odnosi na strane obitelji, a razlozi se uvijek nalaze u izvješću koje govori o kulturološkim razlikama koje navede Barnevernet.

Nadalje, u paragrafima 42 i 43 izvješća kojeg je objavio PACE, otkriveno je da “se u većini zemalja povećao broj intervencija i odluka o uklanjanju i da je zabrinjavajuće što preventivni pristup u sjevernim europskim socijalnim službama nije doveo je do smanjenja operacija oduzimanja”.

Među ostalim razlozima koji dovode do otmica se pojavljuju “rastuća averzija prema socijalnim radnicima”.

Ali se govori o mogućoj “diskriminaciji” roditelja neaktivnih klasa, “siromašnih, neznalica i migranata”, kao i “roditelja s poviješću duševne bolesti ili zlouporabe droga ili kriminalne prošlosti”, pa čak i “vjerskih manjina”. Ima još toga, jer se pokazalo da se 20% socijalnih radnika ne izjašnjava.

Ako je obitelj nevina, dijete se ne vraća kući

Kako je onda moguće da u nekoliko slučajeva, kao što je ovaj koji je trenutno u fokusu, čak i ako optužbe protiv obitelji padnu, djeca ostaju u udomiteljskim obiteljima?

Wilkinson to objašnjava na ovaj način: “Radno vrijeme roditelja je vrlo malo, kao što stoji u paragrafu 33, stoga, čak i ako optužbe padnu, opravdanje je sljedeće: djeca su se do sada nastanila u novom domu i stoga vraćanje njihovim obiteljima nije u njihovom “najboljem interesu”. To se dogodilo i u slučaju Eve Mihalakove. Optužbe protiv njezina oca su pale, ali ona nije vraćena majci i ocu.”

Mnoge obitelji tada se žale da su sudovi a priori na strani Barneverneta i Centra za djecu pri socijalnoj skrbi.

Izvješće govori upravo o tom problemu, tako da u 90% slučajeva Županijski odbori za socijalnu skrb izvršavaju naloge Barneverneta, dok u 90% slučajeva to čine i žalbeni okružni sudovi.

Vrlo malo presuda se ukida ili barem preispita od strane Žalbenog i Vrhovnog suda. To sugerira da su sudovi vrlo nerado zauzimaju stavove protiv Barneverneta. Sve se to pogoršava činjenica da pravno zastupanje roditelja i Barneverneta u praksi nije jednako niti pošteno.

Prema Wilkinsonu “nema dokazanih dokaza da zaposlenici CPS-a primaju bonuse, ali su zato udomiteljske obitelji dobro plaćene”.

Na primjer, Peer Salström-Leyh, norveško-njemački poduzetnik, čak je izgradio carstvo posvojiteljskih domova u sedam europskih zemalja. Definirane kao neprofitne organizacije, privatne Zaklade Salström-Leyha imaju pristup rezervi od milijarde norveških kruna od poreza građana i ne plaćaju porez na vlastitu dobit.

Štoviše, državna socijalna služba odobrila je stope financiranja posvojiteljskih obitelji, te strukture koje se bave udomiteljstvom, što je omogućilo Zakladi Salström-Leyh da ostvari profit 52 milijuna kruna ili 5 467 800 eura u četiri godine.

“Novac norveških poreznih obveznika se tako troši na velikodušne plaće i isplate bonus”, prenosi VG Sporten .

O činjenici da djeca uklonjena iz kuće često postaju problematični ljudi, skloni drogama i alkoholu, Wilkinson je objavio opširnu studiju koja potvrđuje “zabrinutost za mentalno zdravlje norveške djece iz obitelji i povjerena drugim obiteljima”.

Naime, 48,8% mladih koji su oteti od bioloških roditelja i odvojeni od obitelji pokazuje znakove psihičkih problema. Ne zaboravimo ni štetu i bol roditelja koji će svaki dan morati živjeti s jednom od najgorih nepravdi koja se može dogoditi jednoj obitelji.

The Guardian / BBC

Norveška protjerala poljskog konzula: Njegov posao nije baviti se oduzimanjem djece Poljaka

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)

Nije pronađen nijedan rezultat.

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
52 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
2 godine prije

Bas kad se ponadas da postoji neka normalna zemlja za zivot…

Šok
Gost
Šok
2 godine prije

jadna djeca, jadni roditelji,
sami pali sami se ubili,
dekadencija na vrhuncu,
u biti politika depopulacije
domicilnog naroda

Tincek
Gost
Tincek
2 godine prije

Norveski licemjeri prodaju naftu a sebi rade eko drzavu bez fosilnih goriva

Peter
Gost
Peter
2 godine prije

Postoi , New Zealand

Ex patriot
Gost
Ex patriot
2 godine prije
Reply to  Peter

Na zalost izgled da nisi bio tamo jer i u NZ ima dosta toga losega iza lijepe razgednice kao i u Australiji.

Helena
Gost
Helena
2 godine prije

Godinama Rusi govore o tome, jer je nekoliko dece iz ruskih emigrantskih porodica i mešanih brakova oduzeto u Norveškoj.

mnc
Gost
mnc
2 godine prije

Cuo sam da je Brejvik jedan od te dece. To su radili fasisti i Vatican u Spaniji. Tu decu su davali porodicama koje dele njihove ideologije i na taj nacin stvarali buduci lojalni kadar.

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  mnc

Eto nisam znao da je to radio i Vatikan. Ja sam mislio da su to radili ginekolozi u suradnji sa maticarima, odvjetnicima i nekim članovima spanjolske katolicke crkve.

Dane
Gost
Dane
2 godine prije

Tako je. Ne treba Generali zvati stvari. Sud u strazburu je, koliko ja znam, vec osudio taj program.ali sem osude drugačije nemogu reagovati.

samo tako
Gost
samo tako
2 godine prije

Eto, čovjek uči dok je živ. Stigneš još naučiti štogog o irskom katoličkom iskustvu

Brave new world
Gost
Brave new world
2 godine prije
Reply to  samo tako

Samo tako, stignes i ti puno toga nauciti jos, stoga počmi odmah. Bolje nego da pjevaš borbene.

Kolega 105
Gost
Kolega 105
2 godine prije

Sve vam je to zato sto su norvezani impotentni i tesko oplode zene pa su odlucili da treba djecu oduzeti plodnima i dati neplodnima. A plodni su uglavnom u ekonomski skromnijim obiteljima gdije im je sex jedna od vrsta dnevene zabave.
Bogatiji previse brinu o novcu pa nemaju volje za sexom.

Riddick
Gost
Riddick
2 godine prije

U Norveskoj je legalizovana industrija trgovine decom pod plastom brige za decu, ukratko.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Riddick

Ako daš zatvore u PRIVATNE RUKE,radi profita ti treba više zatvorenika…I usa sudac je u dilu sa vlasnikom zatvora zatvarao maloljetnike ni krive ni dužne….Na taj način je ,prije nego što je otkriven,pritvorio oko 5000 teenager-a…5000 nevine djece je skončalo u ZATVORU jer je država omogućila da zatvor postane biznis…I to sve plaća država,odnosno porezni obveznici.. Ako je državno oduzimanje djece i udomiteljstvo postalo milijunski biznis u Norvežana,sigurno je da će se i to zloupotrijebiti.. A dok su socijalne službe toliko zauzete oduzimanjem djece od roditelja za svaku sitnicu,…pitanje je tko prati što se događa s udomljenom djecom.. Nije čudo… Pročitaj više »

Nova
Gost
Nova
2 godine prije
Reply to  nonwo

Ju Nesbe je u jednom svom romanu upravo obradjivao taj segment norveske stvarnosti gde vec odraslu devojku zarobljenu u raljama socijalne sluzbe seksualno zlostavlja njen nadzornik. Socijalnoj sluzbi je omoguceno da kad neka osoba (dete) jednom udje u njihov sistem mogu to produzavati do beskonacnog (bez obzira na godine). Uvek se nadje razlog za produzenje. Pritom raspolazu i njihovim finansijski prihodima (cesto bioloski roditelji svojoj oduzetoj deci ostavljaju nasledje kojim upravljaju nadzornici dok god su deca sistemu)

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Nova

Nova@Na to sam i mislila,hvala.

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

“Norveška odvodi djecu od obitelji – A razlozi…?!”
————
daju im pedofilima,
u Norveskoj postoje pedofilni i incestuozni obicaji

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

ma kakav Europski sud, ne nadajte se nista od toga Europski sud radi za elitu, a elita su pedofili i iluminati U Njemackoje je u zadnjih 10-ak godina bilo dosta tuzbi Europskom sudu od strane uvjerenih krscanskih roditelja. Kazem uvjerenih, jer to su oni roditelji, koji doista i zive po svom uvjerenju, a ne samo kozmeticki krscani, kojiima je sve svejedno i koji se nicemu ne suprostavljaju. Dakle, ti roditelji nisu htjeli da njihova djeca pohadaju nastavu tzv. seksualnog odgoja. I zato su bojkkotirali nastavu. i nisu slali djecu u skolu. Medjutim u Njemackoj postoji obaveza skolovanja , nije kao… Pročitaj više »

samo tako
Gost
samo tako
2 godine prije
Reply to  alan ford

U svakoj europskoj državi je škola obavezna i roditelji nemaju pravo zabraniti školovanje svojoj djeci

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  alan ford

Ove slučajeve sam već komentirala na drugom mjestu, kad su Rusi proveli istragu o svojoj djeci u Norveškoj. Bez želje da skrenem temu, postavila bi pitanje tog seksualnog odgoja. Ne bi li, naročito u današnje vrijeme kad postoji i AIDS, sida, bilo bolje imati taj predmet ili nešto takvo u okviru drugog predmeta: dijete bi bilo upozoreno da postoje ‘seksualni grabežljivci’, pedofili, i da se takve stvari događaju. I obučiti ga za reakciju. Ima jedan video na youtubeu, gdje čovjek, baš da bi pokazao kako je to lako, mami djecu u kombi sa sladoledom. Odnos 1:5. 4 djeteta ušla (… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
2 godine prije

i U Njemackoj, se oduzima djece, koliko hoces, 80.ooo godisnje–rekao Micahel Räumelt, njemacki aktivist, koji poznaje situaciju i koji je razgovarao sa mnogim tim pogodjenim roditeljima. I on je rekao, da se mnoga ta oduzeta djece, daju homoseksualcima na usvajanje, i da mnoga oduzete djeca takodjer budu koristena za “rituale”. Mislio je na rituale, koje tajno vrse sotonisti-iluminati u sotonisckimm orgijama, gdje se siluju djeca kao podnosenje zrtve Sotoni. Tko je citao o Jimmyu Savilleu i onomu sto je desetljecima radila elita u V. Britaniji, zna o tome.

fenix
Gost
fenix
2 godine prije

SS drzava. Ali dace Bog nestace im nafte i gasa koje posjeduju uglavnom su ih iscrpili velikim dijelom. A ostalih vidova gospodarstva poput gradjevine nema sto zbog klime, malog broja stanovnika a i obicaja da im se kuce uglavnom grade od drveta. Neznam kako stoje sa ostalim industrijskim sektorima ali znam da im se fond puni od nafte i gasa.

santA007
Gost
santA007
2 godine prije

stavite na facebook da se može dijeliti

Dane
Gost
Dane
2 godine prije

Ovde, u srbiji, socijalne sluzbe poslednjih godina otese mnogo dece. Ispiraju nam mozak pricom o taksama, plase nas siptarima kao da oni mogu ne znam sta da urade, trabunjaju o letecimautomobilima, aiza scene vrse genocid prema sopstvenom narodu. Najgore je sto niko na protestima tone spominje. Izgleda da postoji ozbiljna svetska agenda koja finansira takve i slicne protivljudske i protivprirodne aktivnosti.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 godine prije

Uskoro ovo dolazi i kod nas. Ko ne bude htio učiti djecu da je normalno imati dvije mame (dva tate) ili da je normalno mijenjati spol prije puberteta, ostati će bez njih.

Crodaemon
Gost
Crodaemon
2 godine prije

“Norveška služba Barnevernet je samo 2015. premašio neslavni rekord argentinske hunte i biološkim roditeljima je, često iz banalnih razloga, oteo 36 800 djece. ” Da niste malo fulali u prijevodu? 36800 u godini dana mislim nije ni teretski moguce za jednu tako malu zemlju.

Bart
Gost
Bart
2 godine prije

Prema Norveškoj službenoj statistici oduzme se oko 1000 djece godišnje. Ovo više nije ja an broj i od 2016 godine se ne objavljuje. Ne od uzimaju se samo strancima već u jednakom broju i Norvezanima. Omjer je 50% 50%. Norvezani većinom šute i odsele iz mjesta u kojem su živjeli da prikriju svoju tragediju. Stranci, a najviše Slaveni će se boriti za svoju djecu. Ima dosta slučajeva gdje su Poljaci i Rusi uspjeli preko određenih ljudi oteti svoju djecu i prebaciti ih u Poljsku ili neku Balticku državu. Uglavnom kada se obitelj sakrije u Poljskoj od BarneSS-a Poljska je prijateljski… Pročitaj više »

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
2 godine prije

Vec otimaju djecu i kod nas. U Srbiji su vec oteli 5000 djece. U Hrvatskoj se tek spremaju, vec je sve spremno za to. Zato Murganicka ni ne moze biti smijenjena. Crno od crnjeg. Lazljiva i kriminalna vlada podlozna korupciji, sve potpisuje za novac. O norveskom barnevernu… Prebogatim pedofilima, homoseksualnim parovima, samcima, jebivjetrima, treba nove djece. Nakon OTIMANJA, neka djeca budu zrtvovana za krv, neka seksualno iskoristena, neka zavrse kod (tajnog) udomitelja bez da ih nakon toga iko posjecuje. Ostavljena i zapustena. Udomitelj za svako udomljeno dijete dobije 4000Eura mjesecno do djetetove 18g. Vecina djece, kao sto je bio Brejvik,… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  Decko sa ulice

Mislim da je nedavno u Srbiji jedna doktorica iznijela svoja strahovanja da će se roditeljima uzimati djeca ako roditelji odbiju vakcinaciju i da nevladine udruge rade na tome.

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
2 godine prije
Reply to  Lucija

Vecina ljudi koji rade za norveski barnevern su 50% odsutni sa posla, zbog stresa na poslu, naravno. Mozete li zamisliti scenu dvoje mladih ljudi sretno uz bebu u bolnici, i sat vremena nakon toga neki ljudi u crnom u zastiti policije otimaju dijete, odvoze ga isti dan ga daju nekoj obitelji, negdje, niko ne zna gdje, znas da ga vise neces vidjet. Kako ljudi reagiraju mozes samo zamislit. Kada bi meni oduzeli sina ja bih ih zubima jeo dok me nebi zaustavili. Ok, sad ti ljudi koji rade u barnevernu, znaci ima ih samo pola, zbog svega sto se desava,… Pročitaj više »

rodoljub
Gost
rodoljub
2 godine prije

Nemojte biti tako surovi, ne nazivaju oni to otmicom dece, to je samo jedna od zapadnih vrednosti , odnosno dostignuća zapadne civilizacije.

bato
Gost
bato
2 godine prije
Reply to  rodoljub

otvoreno društvo za zatvorenu decu

Toni
Gost
Toni
2 godine prije

Pušite, moje dite nećete vidjeti gubo

Aleksandra
Gost
Aleksandra
2 godine prije

Osim sto ih usvajaju oni ih koriste za seksuano zlostavljanje ,zato su ta deca vecinom psihicki nepodobna.

bato
Gost
bato
2 godine prije
Reply to  Aleksandra

pa rimokatolički svečenici isto trebaju opuštanje za weend,

citam "logicno" , logicno razmisljam
Gost
citam "logicno" , logicno razmisljam
2 godine prije

Nesto nije u redu ako u tom drustvu ima toliko neodgovornih roditelja. A ako roditelji ipak nisu toliko neodgovorni, a djeca im se oduzimaju, onda opet nesta ne valja u tom drustvu.

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
2 godine prije

Kao sto je rekao Kolukasic, treba ti 77 ruku u saboru u zivotu, i premijersko mjesto, i mozes sve zakone promijenit u 24 sata.
Ovi fasisti barnevern su se uvukli u (vrlo kontroliran) sistem, zblindirali da im pravno niko nista ne moze, vjerojatno internacionalni dobavaljaci djece, jednom u sistemu, nemoguce ih se rijesit. Mozda EU, mozda Rusija, puno je ruske djece oduzeto, jako puno, da bi sve mirno proslo….

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
2 godine prije
Reply to  Decko sa ulice

Taj isti “barnevern” sistem (oduzimanje po istom modelu) je u USA, Norveskoj, Srbiji (u zadnje 4 g).
Samo u Norveskoj je jos vec dvije godine na snazi, taj zloglasni zakon o vlasnistvu drzave nad djetetom, zakon koji ledi krv u zilama…

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  Decko sa ulice

Kako je taj zakon uopće mogao proći? Kako može dijete biti vlasništvo? Onda prestaje biti vlasništvo s 18? Ili? Ako je dijete vlasništvo države – onda ga može prodati kao r o b a. Kako niti jedna institucija, od eu do UN nije reagirala na ovo? Pa valjda i u Norveškoj postoji neki tip Ustavnog suda? Neznam razumijete li o kojim sve kršenjima zakona koji vrijede stoljećima govorim, ne samo o kršenju gomile ljudskih prava. Još ako je zakon bez zadovoljavajućih kontrolnih mehanizama…suditi svima koji su ga donijeli…do zadnjeg otimača. I nek pokažu gdje su sva djeca. Sad vidite što… Pročitaj više »

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Spašavanje severnjačkog gena na norvežanski način.

Lucija
Gost
Lucija
2 godine prije
Reply to  nije bitno tko

Bojim se upravo suprotno…

Busola
Gost
Busola
2 godine prije

Jedno zlo ne abolira drugo … Kao što ne volimo te kriminalce na čelu balkanskih “država ” , smatrati normalnim ponašanje Norveške ,a i drugih zapadnih država je nenromalno… 2016 je uhićeno preko 50 ljudi u Norveškoj (sve odreda imućni , mnogi posvojitelji…) koji su organizirali lanac pedofilije po Norveškoj i Europi nudeći usluge djece raznih ljudima …. Na internetu grupe na darknetu i pravom netu su brojale preko 70000 članova. Nažalost Europol je podigao tužbu protiv samo njih 500-tinjak… (većinom prošli sa prekršajnim prijavama…) Pedofilija je nažalost jako raširena na Zapadu , a okultni rituali se održavaju uz odobrenje… Pročitaj više »

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
2 godine prije

Fašisti bili, fašisti ostali. Hitleru su Norvežani bili posebno dragi pripadnici arijske rase.

Ivo
Gost
Ivo
2 godine prije

Kakav da je, ovaj naš Balkan je u biti super čovječan. Okolo caruje zlo i bolest, skriveno blještavim reklamama…

Alanis
Gost
Alanis
2 godine prije

Hvala dragom Bogu pa živimo na divljem Balkanu i što smo za njihove pojmove u plemenskoj zajednici.

A glede otmice djece u Argentini, u vrijeme vojne hunte, redakciji predlažem da pročačka malo povezanost Pape Franje sa svim time. U to vrijeme bio je kardinal u usponu i sa željom ka visokom napredovanju.
https://www.mintpressnews.com/pope-francis-dark-past-agent-u-s-backed-argentine-military-junta/229324/

https://www.globalresearch.ca/washingtons-pope-who-is-francis-i-cardinal-jorge-mario-bergoglio-and-argentinas-dirty-war/5326675

Did
Gost
Did
2 godine prije

Ne vjerujem…norveska je to

Sardelino
Gost
Sardelino
2 godine prije

Zbog demografskoga loma u mnogim europskim državama djeca postaju predmet trgovine kao važan resurs.

Оливер
Gost
Оливер
2 godine prije

О КРАЂИ ДЕЦЕ РУСКОГ ПОРЕКЛА У НОРВЕШКОЈ

http://iscelenietravm.ucoz.ru/index/16_o_kradji_dece_ruskog_porekla_u_norveskoj/0-883

madam slo
Gost
madam slo
2 godine prije

Kod mene ima samo 2-je mogučnosti. Ako intervencija “plačanca” ne bih bila uspješna iz bilo kojeg razloga sledilo bi uzimanje glava što više mogučeg broja zaposlenika ove ustanove. Ako možeš i očeš raditi takve stvari onda možeš i platiti kaznu. Ako nečeš onda idi raditi nešto drugo. Posla dovoljno.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
2 godine prije

Tko jebe poremečene Norvežane!Na sve načine pod krinkom nečega će to pokušavati po cijelom svijetu ubacivati.pa i u našoj opljačkanoj Hrvatskoj!Ali dobit će i ono k. u dupe.Mater im poremečenu.Dolje Hrvatska politička gamadSMRT nwo-u.

Saša
Gost
Saša
1 godina prije

Socijalni radnik koji bi meni oduzeo moje djete ,to bi mu bilo zadnje oduzimanje i njemu a i njegovim šefovima a prvo bi im malo obitelj prorijedio.Jebi ga ja tako razmišljam ,možda nisam u pravu ali sam emotivno vezan za svoju obitelj pa ako treba da se robija da se zna zašto.

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik