Ovo imajte na umu kada se morate riješiti viška stvari u domaćinstvu

kutije - dijete
0
0

Riješiti se stvari nikada nije stvarno jednostavno. Međutim, kada se selite u novi, manji prostor ili je riječ o selidbi u udaljeno mjesto na koje nemate baš ni financijskih ni praktičnih mogućnosti sve svoje stvari preseliti, sve ono što posjedujete morate smanjiti na razumnu količinu. Da stvar bude teža, imate jako malo vremena da to učinite, a realno ograničen prostor vam radi dodatan pritisak.

Zato, kada vam slijedi selidba ili ste jednostavno odlučili generalno pospremiti stvari u svome domu, ovdje nudimo najvažnije stvari koje je potrebno da imate na umu.

Pokušajte planirati unaprijed i dajte si vremena (ako je ikako moguće) za donošenje odluke koji su vam predmeti važni i unaprijed isplanirajte kako će izgledati vaš novi prostor. Ovako nećete gubiti vrijeme i energiju za selidbu stvari u novi prostor u koje neće stati. Ne bojte se krenuti od nule. Novi prostor je mogućnost da iskušate vizualno sasvim nešto drugačije od onoga na što ste navikli u svom prethodnom domu. Budite odvažni, ne bojte se i ne sramite odvažnih i jarkih boja jer dolazite u mali prostor.

Kao što smo već spomenuli, ako imate tu sreću da imate vremena na raspolaganju, pružite si to vrijeme. Prvo, za razmišljanje, drugo za sortiranje, a zatim i za oblik udomljavanja. Možda je teže, ali ćete se bolje osjećati, ako izravno pronađete kupce za te stvari. Jer ako idete preko posrednika pitanje je koliko ćete uspjeti za to dobiti. Malo se potrudite, prelistajte oglasnike, pogledajte aplikacije za kupoprodaju, objavite na njima da nešto prodajete, otiđite i na “buvljak” ako postoji u vašem gradu, pokušajte stupiti u izravan kontakt s kolekcionarima i slično.

Nemojte se bojati cijele procedure, pokušajte je prigrliti i uživati u njoj. Oni koji su to već prošli, kažu da im se čini kako je više zastrašujuća ideja o razvrstavanju stvari i određivanju onoga što će ostati, nego što je strašan sam proces. Naučit ćete puno o samima sebi i shvatiti bez koliko stvari možete jednako dobro živjeti.

Pakiranje stvariSelidba
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI