Porošenko prijeti Rusiji ukrajinskim zrakoplovstvom (VIDEO)

Sukhoi_Su-27_(Su-27S) ukrajina
50 komentara

Kako su brojni čitatelji sugerirali, možda je krajnje vrijeme da za vijesti iz Ukrajine otvorimo rubriku humor i satira. Najnovija izjava ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka svakako spada u tu kategoriju. S druge strane, uskoro će se održati izbori u Ukrajini, na kojima, prema svim anketama, aktualni predsjednik i njegovi ministri neće biti potvrđeni. O određenom smislu će to biti velika šteta, barem za dio čitatelja koji smatraju da u sumornoj geopolitičkoj situaciji u svijetu malo smijeha nije na odmet. Poslušajmo najnoviji “biser” čokoladnog predsjednika, koji umjesto bijelog mantila u svojim tvornicama čokolade više voli paradirati u uniformi vrhovnog zapovjednika ukrajinske vojske.

“Rusija će platiti visoku cijenu za provođenje zračnih napada protiv Ukrajine”, rekao je Petro Porošenko na vježbama “Clear Sky 2018”, a izjavu je objavio na službenoj Facebook stranici ureda ukrajinskog predsjednika.

“Borimo se za slobodu, borimo se za demokraciju i cijenimo čvrst i pouzdan stav naših partnera u Sjedinjenim Državama i NATO savezu i nećemo pitati Rusiju što bismo trebali činiti u našoj zemlji”, napisao je Porošenko.

Na objavu je stavio snimku televizije NBC, gdje Porošenko kaže kako ukrajinski vojnici puno toka mogu pokazati i poučiti NATO jer se “bore u uvjetima ruskog hibridnog rata”.

Vježbe “Clear Sky 2018”, koje provodi NATO i ukrajinska vojska, održavaju se u regiji Hmeljnicki od 8. do 19. listopada. U manevrima sudjeluju Belgija, Velika Britanija, Danska, Estonija, Nizozemska, Poljska, Rumunjska i Sjedinjene Države.

Tijekom vježbi je ukrajinski predsjednik već dao oštre izjavio. Porošenko je ranije prošlog tjedna naredio “da se pri spašavanju života ukrajinskih vojnika na odmetnute regije Donbasa može otvoriti vatra iz svih raspoloživih oružja”.

Također je istaknuo da Ukrajina “mora biti spremna za bilo koji scenarij, kako za obranu tako i za učinkovit protunapad”.

Odnosi između Moskve i Kijeva su se pogoršali nakon državnog udara u Ukrajini, ponovnog ujedinjenja Krima s Rusijom i početkom sukoba u Donbasu.

Tako je u siječnju 2015. ukrajinski parlament usvojio deklaraciju u kojoj je susjednu Rusiju proglasio “zemljom agresorom”.

Kijev je u više navrata optužio Moskvu da se upliće u unutarnje poslove Ukrajine, posebice u sukob na jugoistoku zemlje, gdje, prema tvrdnjama Kijeva, Rusija provodi “hibridni rat”, špijunažu i kibernetičke napade. Rusija poriče optužbe i odbacuje ih kao  neprihvatljive. Moskva je u više navrata izjavila da nije strana u ukrajinskom unutarnjem sukobu i da je u interesu Rusije da Kijev prevlada političku i ekonomsku krizu koja razara susjednu zemlju.

Objava ukrajinskog predsjednika: Facebook – Petro Poroshenko

VIDEO – Snimka NATO vježbi u Ukrajini i izjava Petra Porošenka

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jupiter
5 godine prije

ahahahaha….

bbbb
5 godine prije

Kad se zna koji je dnk valcmana i onih koji vladaju ukropijom onda se neprecizno izrazio pošto ukrajinsko zrakoplovstvo ne postoji, bolje bi bilo da je rekao istinu, hazarsko zrakoplovstvo.

ruski vicevi
5 godine prije

meni su najbolji vicevi o ruskim raketama s-300, s-400, s-500 i tako u nedogled, koje nikad ništa nisu srušile.

velebit
5 godine prije

Nije prošorenko kriv to je sve skrivio Flaster za mršavljenje koji je novi trend u mršavljenju.

Zvrk
5 godine prije

leteći cirkus Ukropajtona.

Dub Miroslav
5 godine prije

Kakav narod takav predsjednik ( isto je i kod nas)!

spartak
5 godine prije

Ukri su usanski korisni idioti. Washigton idiote gura u bratoubilački rat s Rusima, od kojeg će rata profitirati samo Usanci i zapadni anglocionisti općenito. No kako možeš budali objasniti da je budala, jer da razumije ne bi bio budala.

mirko
5 godine prije

Zasto je problem ignorisati tipove kao “ruski vicevi” i slicno? Samo ih hranite sa odgovorima. Ignorisite ih i nece ih biti. Mada moguce je da je to jedan psihopata sa vise nikova. U svakom slucaju za njih je ignorisanje smrt.

Ivo
5 godine prije

Ukrajinci ni ne trebaju rat s Rusijom da bi gubili avione i pilote. Avijacija im je od danas siromašnija za jedan Su-27, koji se srušio prilikom borbenog treninga. S obzirom da su nažalost poginula oba pilota, i da je jedan od njih amer, očito je da treniraju za borbu protiv S-300.

Laki Topalović
5 godine prije

Na pretnju Rusiji je dodao ovaj klip s ukrajinskim avionima, Facebook + YT dobiješ takvu poruku.

Tupko Glupko
5 godine prije

Počela predizborna kampanja u Ukrajini.
Kontraproduktivna za Porošenka.

Duki
5 godine prije

Eno se prije uru dogodila “potvrda “onoga što ovaj baljezga!
Su27 se strmopizdio na vježbi moćne Ukrajinske avijacije !
Samo je šteta śto su izgleda piloti pogunuli !
Jbg zašto se neznalice igraju rata i sa kakvom opremom KATASTROFA !

dinaricus vulgaris
5 godine prije

smijite se al ukrajna malo po malo ispod pojasa,malo bomba,malo otrov,pokoji novinar i rusija je na koljenima

burt
5 godine prije

Porošenko uopće ne spominje rat protiv Rusije, spominje se samo Donbas, više nije 2014 sad su u funkciji osposobljeni ukrainski avioni i baterije S-300, 2014 S-300 nisu imali posade pa se nisu ni mogli koristiti a Rusija ionako nije koristila avijaciju, vojska Novorusije je oslabljena jer su ekonomska kriza, korupcija i obračuni vojno-mafijaških skupina učinili svoje, u zapovjedništvu ukrajinske vojske u Kijevu stoje oficiri NATO-a koji upravljaju operacijama tako da se neće ponovit 2014

zeljar
5 godine prije

potrosenko lupa ko maksim i kolinda po diviziji i to nije nista novo , nego mene fasciniraju logicno komentatori , ako je suhoj , mig ili ona bacva S 300 ukrajinska onda ku*ca ne vredi ako je ruski onda je vrh vrhova 🙂

GAp
5 godine prije

Sudarila se dva ukrajinska SU-27 … oba pilota mrtva … Ukrajinci su sami sebi dovoljni, ne trebaju Ruse …

Ivi tz
5 godine prije

Gicko prasić je stvarno gicko…hehe

Ronin
5 godine prije

Ovo je samo jedan o primjera kako “demokratizirani amerikanci” nemaju nikakve veze sa rušenjem legitimne ukrajinske vlasti i postavljanjem svoje marionetske vlade, kao i što bi se dogodilo da Rusija nije anektirala Krim

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.