Roditelji i djeco: dolaze nam transrodne lutke!

Barbie
15 komentara

Marka igračaka Mattel lansirala je novu liniju lutki s rodno neutralnom odjećom i frizurama rekavši da “djeca ne žele da im igračke diktiraju rodne norme.”

Poznata lutka Barbie prošla je kroz mnoge promjene otkako je došla na police, i to 1959. Možemo slobodno reći kako je od tada do danas ostala jedna od najutjecajnijih lutki, a opstala je tako dugo zbog prilagodi vremenu u kojem se prodaje. Bila je astronaut, računalni inženjer, predsjednički kandidat i narednik marinskog korpusa. Čak i u korpusu, njezina plava kosa i savršena šminka ostavile su djevojčicama nimalo sumnja u njen spol.

Međutim, proizvođač igračaka iza Barbie izradio je novu lutku, koja više odgovara našem „vremenu budnosti“. Mattel kaže kako njegov novi asortiman ‘Creatable World’ nudi djeci lutku koja ne nosi oznake’, a dolazi s rodno neutralnim odjećom koji sadrži i suknje i hlače, šest tonova kože i nizom uniseks frizura.

“Djeca ne žele da njihove igračke diktiraju rodne norme”, navela je tvrtka u priopćenju za javnost. Umjesto da jednostavno odbace Action Man-ovu odjeću, Mattel je angažirao pedijatra kako bi se osigurao da tijela lutke budu što je moguće androginija kako bi ih bilo nemoguće svrstati kao muške ili ženske.

Mattelovi ciljni kupci uključuju djecu koja se ne smatraju dječacima ni djevojčicama. U oglasu za nove lutke, skupina djece u rodno neutralnoj odjeći igra se s figuricama, jer se tvrtka s ponosom može pohvaliti „ s više uključivosti u igranju nego ikad prije“.

U pitanju je samo “tržište”?! Očito, tvrtka se bavi Generation Alpha – djecom rođenom nakon 2010 – prihvaćajući rodnu fluidnost od rane dobi. Mattel je redovito ažurirao svoj ikonični Barbie asortiman u skladu s vremenima, od debele Barbie 2016. godine do crne Barbie u invalidskim kolicima početkom ove godine.

Hoće li Action Man izgubiti kolekciju oružja i hoće li vojska mu platiti operaciju promjene spola već sljedeće godine, tek ćemo vidjeti.

Nemamo ništa protiv homoseksualaca ni androgenih ljudi. Svatko ima pravo na svoj izbor života i može odlučiti što želi biti. No ono što je problem u cijeloj ovoj priči jest indoktrinacija djece u tako ranoj dobi, servirajući im informacije kroz literaturu, školstvo pa čak i sada čak i igračke kako bi se „stvorila“ generacija koja je androgena.

Rođeni smo takvi kakvi jesmo, neki od nas su muškarci neki žene. Izlaganjem djece ovakvim stvarima, samo se zbunjuju. Umjesto da ih se potiče u izgradnji svog identiteta, razvijanjem afiniteta prema nečemu u čemu su dobri (glazba, medicina, sport) još ih se više zbunjuje prisiljavajući ih da razmišljaju kojeg su spola.

Izjava kako djeca ne žele da im njihove igračke diktiraju rodne norme, je suluda. Zašto? Prvo djetetu ne bi palo na pamet izraziti se tako. Drugo, djeca se igraju s igračkama bez obzira jesu li “muške” ili “ženske”, plastične, plišane ili igračke za sport. Rijetko koje dijete sjedne na pod uzme igračku i krene analizirati kojeg je spola, je li androgeno. Svako dijete će izabrati ono što mu se tada sviđa.

AndrogenostBarbie
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stjepan Vujec
4 godine prije

Za normalnog čovjeka postoji samo muško ili žensko, ostalo je za retarde.

Mercury
4 godine prije

“Hoće li Action Man izgubiti kolekciju oružja i hoće li vojska mu platiti operaciju promjene spola već sljedeće godine, tek ćemo vidjeti.” – neće izgubiti oružje, ali će mu vojska platiti promjenu spola na što ne treba čekati jer je to u vojsci Australije već praksa.

preseren3
4 godine prije

Znači, može se desiti, da kupiš lutku djevojke a ona ima ispod krila visak?

Dopizdilomi
4 godine prije

Citiram: “djecu koja se ne smatraju dječacima ni djevojčicama”. Čemu onda služi punoljetnost 18 tj. 21 godina ako se djeci to dozvoljava. Ukoliko se to dozvoli onda djeca imaju pravo i odlučivati da li će pušiti, piti, drogirati se, ići u vojsku, koliko će ostajati vani. Shvaćaju li ti retardi što rade.

Hattori Hanzo
4 godine prije

Pa o.k.nek to prodaju u belgiji,holandiji i skandinavcima,oni su liberali.
Ja ću svome sinu od tri god. kupiti plastični kalasnjikov,nisam lud ali vremena su teška.

Iza_horizonta
4 godine prije

Ne morate da brinete oko ovih ‘lutaka’.
Veći je problem što se loši igrači preorjentišu i bune protiv onoga što su sami stvorili. Sad glume ‘oslobodioce’ u nadi da će vremenom biti u stanju da ponovo kontrolišu stvari.
I tu imamo jednu smiješnu stvar.
Oni stvarno misle da će da uspiju u tome 😄😄😄

ANTINWO.HR
4 godine prije

Evo nam i jebena hrt promiče neznastvenu rodnu ideologiju!Igračke bez rodnih stereotipa.Pizde jedne izdajničke bolesne

tihobl
4 godine prije

У Француској забрањена продаја женских дечјих лутки, морају бити „родно неутралне”

Холандска министарка културе такође тражи да се престане са производњом играчака које потврђују друштвено наметнуте „родне улоге“

Ова иницијатива холандске министарке уследила је у тренутку када је у Француској на снагу ступила нова политика по којој играчке за децу морају бити родно неутралне.

Тако ће из француских продавница играчака нестати посебна одељења за дечаке и девојчице, а уводи се и забрана одвојеног рекламирање играчака за девојчице или дечаке. Поред тога, од следеће године, продавци не смеју да питају купце за пол детета коме је играчка намењена.

Извор РТС

AbebA
4 godine prije

Meni je ovo drago. Zapad sam sebe uništava.

ne uvoziti
4 godine prije

i ne kupovati zapadnjačko smeće

Perun
4 godine prije

Plasticne nakaze …Kome to jos treba ….Djeca se igraju drugacije ….Svijet se promijenio a tako i djeciji hirovi i zelje ….P.S neki se radjaju sa diplomom sveucilisnog profesora ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI