Sjedinjene Države u Siriji žele opremiti 40 000 militanata

sad sirija
35 komentara

Sjedinjene Države smatraju da trebaju trenirati 35 do 40 tisuća lokalnih boraca u Siriji. Do sada je obavljeno 20% posla, rekao je na konferenciji koju je u četvrtak organizirao The Washington Post general Joseph Dunford, zapovjednik Združenog stožera američke vojske.

Odbio je iznositi bilo kakva predviđanja o vremenu povlačenja američkih snaga iz arapske republike. Umjesto toga, general Dunford je razgovarao o količini posla kojeg u regiji treba dovršiti američka vojska.

“Prema našim procjenama, za jamčenje stabilnosti u regiji treba biti osposobljeno oko 30 do 45 tisuća lokalnih boraca. Možda smo negdje na razini od oko 20% u pogledu osposobljavanja tih snaga”, izjavio je američki general.

Zapovjednik Združenog stožera američke vojske je podsjetio da su Sjedinjene Države pripremile i naoružale takozvane “Sirijske demokratske snage”, čije su jedinice, prema njegovoj tvrdnji, “sudjelovale u većini vojnih operacija protiv Islamske države”.

“Ali što se tiče stabilnosti, pred nama je još uvijek dalek put”, rekao je general Dunford.

Visoki američki vojni dužnosnik je još jednom izjavio kako američke snage provode dvije zadaće u Siriji. Naime, “tamo se američka vojska bori protiv terorista Islamske države i podupire diplomatske napore državnog tajnika Mikea Pompea u rješavanju sirijske krize”.

“Zato mi je teško razmišljati o tome koliko dugo možemo ostati tamo. Naravno, tijekom posljednje tri godine su se uvjeti dramatično promijenili. Mislim da smo definitivno na poprištu gdje možemo reći da je naša prisutnost u Sirija održiva i može se prilagoditi određenim uvjetima”, zaključio je američki general.

Podsjetimo, u rujnu 2014. je na summitu NATO pakta na inicijativu Sjedinjenih Država formirana takozvana Međunarodna koalicija za borbu protiv ISIL-a, koja je počela provoditi udare na neke od položaja terorista u Iraku. Nedugo potom je američko ratno zrakoplovstvo pokrenulo zračne napade na pozicije ISIL-a na području Sirije i poslalo trupe u arapsku zemlju bez mandata Ujedinjenih naroda i bez suglasnosti legitimnih sirijskih vlasti.

Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dub Miroslav
5 godine prije

“Prema našim procjenama, za jamčenje stabilnosti u regiji treba biti osposobljeno oko 30 do 45 tisuća lokalnih boraca.”???
Takvu “stabilnost” mu ja želim kod kuće.

Laki Topalović
5 godine prije

Iskopaće vas Laki, ja vam kažem, samo ostanite tamo u pustinji, lakše ću vas vadit nego iz ilovače.

čokolino
5 godine prije

Šta je ovo? Prvoaprilska šala?
Dok ameri nisu došli u pljačku regija je bila stabilna i dok su dole nikad stabilna biti neće. Nije njima u interesu da je regija stabilna.

Riddick
5 godine prije

Dzaba ih obucavate opet idu sa crvenim trakama oko glave , pucaju iz kalasnjikova na avion , pucaju peko glave, preko zida , preko raznih prepreka bez nisanjenja , i dalje trce u grupi u napad kao krdo divljih svinja kad pretrcava cistinu, o utilizaciji borbenih kompleta nemam komentar.
Gde su postigli zavidan uspeh su samoubilacki napadi i podmetanje eksploziva, i video editovanje tu su stvarno dobri (pod uslovom da oni stvarno to rade a ne neko van Sirije) veoma su aktivni na drustvenim mrezama i odlicni su graficari, dizajneri , te njihove zastave amblemi to je stvarno velicanstveno…
Verske pesme isto i internet propaganda zasluzuju posebnu pohvalu.

Rustam
5 godine prije

Odličan članak. Dajte nam više toga što su američki genrali i dužnosnici rekli, može i cijele članke sa nekih MSM i bez suvišnjih navodnika.
Ova zadnja rečenica malo kvari dojam o trudu i angažiranosti amerikanaca da unište terorizam i pomognu Siriji. To da su poslali trupe “bez mandata Ujedinjenih naroda” – nepotrebno.
Još da je članak završio sa “Na inicijativu Sjedinjenih Država formirana je koalicija za borbu protiv terorizma i američko ratno zrakoplovstvo pokrenulo zračne napade na pozicije ISIL-a. Sada je ISIL skoro uništen i amerikanci žele opremiti i obučiti lokalne borce.”
Logično, zar ne?

otpisani
5 godine prije

Licemjerje bez granica!
… nije mi jasno zašto na to ne reagiraju ujedinjeni narodi, pa i sami Rusi ako im je svima stalo da se u Siriji uspostavi mir i stabilnost
Nije mi jasno kako bi 40 tisuća istreniranih i naoružanih militanata ( i to od strane amerikanaca) moglo doprinijeti stabilnosti? (vjerojatno se pod stabilnost, u konačnici podrazumijeva svrgavanje Asada)

Maja
5 godine prije

pa, totalna pobjeda ocito i nije bila svrha, vec vjecni nemir.

Ivex
5 godine prije

Gore bljuvotine nisam pročitao odavno od izjava ovoga Dunforda, neznam koji kurac Rusi čekaju treba te centre sravniti jer majmuni znaju samo jezik sile opet boli Ruse neće ginuti njihovi vojnici u okršaju s ovih 40,000 održavatelja reda već opet Sirijski vojnici seru i Rusi po Siriji umjesto da to završe do kraja.

Miljenko
5 godine prije

fasisti

Serjoza
5 godine prije

koji general, ovo je bla. bla, bla…

Spock
5 godine prije

Koliko se sjećam trenirali su neke majmune i u Jordanu pa su pukli ko kokice..

marko
5 godine prije

Još će dugo tamo taj rat trajati, barem sudeći po ovoj analizi; https://novenews.net/hr/vijesti/mudzahedini-i-iii-svjetski-rat-za-ugljikovodike-25

Stephen.
5 godine prije

Evo Rusima lakih meta da troše staru municiju i uspud vježbaju, vjerojatno Ameri u dogovoru sa Rusima, Turcima i Irancima

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Isto tako bi trebalo u SAD obuciti i naoruzati 2 miliona narandzastih i zutih prsluka za stabilnost SAD. Mozda bi ovi sto cekaju na mexickoj granici bili povaoljan materijal za to.

njonjo
5 godine prije

Pa oni su utukli silne milijarde dolara na ovo što je SAA i RF uništila. Ipak Ameri imaju svoju računicu. Zaboravili su na faktor-činbenik vrijeme.

jezevakucica
5 godine prije

Jeftinije bi im bilo opremiti gradove šatore u svojoj zemlji.Npr.postaviti poljske wc-e,priključke za struju i vodu.Nadalje,ogradu od bodljikave žice i velike panoe da se ne vidi iz vana.Panoe mogu koristiti za reklamiranje vrhunskih amer.proizvoda a novcem od iznajmljivanja istih plaćati struju i vodu te pražnjenje wc-a.

alan ford
5 godine prije

Ma kakve “Sjedinjene države”. To želi ciohazarska mafija, koja je vlasnik korpoaracije SAD. Ta mafija upotrebljava moćnu državu SAD, kao svoj buldožer, koji ruši i lomi sve pred sobom, samo za interese ciohazara i fašističke države Izrael. Ta mafija ne odustaje od svojih ciljeva:
1)rušenje Asada u Siriji i uspostavljanje satelistske sunitske vehabijske vlasti
2)garesija na Iran jednoga dana
3)izazivanje rata protiv Rusije

burt
5 godine prije

to je poruka da je na djelu podjela Sirije, obučavaju SDF na njihovom entitetu a sad najavljuju opet nove militante za kako kažu stabilnost krize, ne samo da nema povlačnja SAD-a nego je na djelu uvod u podjelu Sirije, jeli netko još vjeruje da neće biti podjele Sirije

Saban
5 godine prije

I treba da naoruzaju nek se narod oslobodi ugnjetavanja od strane raznoraznih lopova

fb slo
5 godine prije

Da nije Kurda i da Rus ne bi dozvolio onaj trokut oko Al-Tanfa, bilo bi Amera u Siriji manje od Slovenaca…

bbbb
5 godine prije

Kurdistan mali je niknuo u Iraku a ovo u Siriji je Kurdistan dva, od tamo će otići samo ako sami odluće, to jest ako dobiju zapovjed kauboji od svojih nalogodavaca i stvoritelja…………

Satir und wasser
5 godine prije

Hoce li ameri poslati pile glavosjecama. Putin stvarno ima dobre zivce. Steta sta nije Kim gazda u Rusiji.

lekcija
5 godine prije

da da i onda je su gospodi in usa donijeli toplo mlijeko pred spavanje…. imaju li ovi ljudi ikakvu predstavu kakve gluposti lupaju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.