Trump razmatra pomilovanje Michael Flynn-a, ukazujući na to da je FBI “prikladno izgubio” svoje zapise

Donald Trump
7 komentara

Predsjednik Donald Trump rekao je na Twitteru da “snažno razmišlja” o pomilovanju bivšeg savjetnika Michael Flynn-a nakon što su mu FBI i ministarstvo pravosuđa “uništili” život, naizgled potvrđujući dugogodišnje glasine.

Muellerova istraga možda je prošlost za mnoge, ali Trump je dvogodišnju istragu ponovo stavio u središte pozornosti u nedelju, direktno odgovarajući na izvještaje da će pomilovati Flynn-a jednog od nekoliko savjetnika koji će se suočiti sa krivičnom prijavom Roberta Muellera.

Nakon što je rekao da su FBI i Ministarstvo pravde „uništili“ živote Flynn-a i njegove „divne“ porodice, predsjednik je tvrdio da su ova odjeljenja „izgubila“ evidenciju bivšeg generala.
“Kako je to prikladno”, tvitovao je i dodao: “Snažno razmišljam o potpunom pomilovanju!”

Flynn se izjasnio krivim za optužbe da je “namjerno i svjesno” davao lažne izjave tokom Muellerove istrage 2017. godine, ali od tada tvrdi da su istražitelji “izmislili” lažne izjave i prisiljavali ga na priznanje prijeteći da će “maltretirati” njegovog sina stavljajući ga na mjesto svjedoka.

Nakon što je podnio zahtjev za odbacivanje optužbi, generalni tužitelj William Barr odstupio je prošlog mjeseca i naredio da se slučaj bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost preispita u okviru veće istrage koja proučava politički osjetljive slučajeve nacionalne sigurnosti, poduzete za vrijeme dok je Trump predsjednik.

Flynn se izjasnio krivim da je lagao da je u vrijeme američkih sankcija imao kontakt s tadašnjim ruskim izaslanikom u SAD Sergey Kislyak. Flynn je u februaru 2017. godine podnio ostavku zbog Muellerove istrage. Slučaj je, međutim, stavljen pod novi nadzor jer je otkriveno da FBI prvobitno nije vjerovao da Flynn laže, a jedan od agenata koji je s njim razgovarao bio je Peter Strzok, osramoćeni zvaničnik za koga je kasnije otkriveno da ima aferu s advokaticom Lizom Page i da joj je slao poruke da je cijela istraga “polisa osiguranja” protiv Trumpovog predsjedništva.

Donald TrumpMichael Flynn
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Iza_horizonta
4 godine prije

⭐⭐⭐

shumadinac
4 godine prije

Pogledajte film “Official Secrets” – veoma je poučan a biće vam jasnija i ova epizoda.

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

”…..Snažno razmišljam o………”
Kad vidiš da je neko ušao u more samo do pupka…..
Ono, ka’ razmišlja…… i gleda uokolo.
Ušao je da se popiša….
P.S.
Šta je to ”teligencija”?

EU dismr
4 godine prije

Kad Trumpet snažno razmišlja, odjekuje na daleko .. tum tum tump tump .. kakva akustika .. 🙂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI