Umro je američki senator John McCain

McCain - ISIL
88 komentara

Sam dan nakon što je odlučio prekinuti liječenje tumora mozga, rano jutros po srednjoeuropskom vremenu je potvrđeno da je umro američki senator John McCain.

McCain se borio s glioblastomom, agresivnim tumorom na mozgu koji mu je dijagnosticiran u srpnju 2017. Tijekom ove godine nije bio prisutan u Kongresu, ali je proteklu godinu bio izuzetno aktivan u osudama Trumpove politike, zbog navodne želje američkog predsjednika za zatopljavanjem odnosa s Rusijom.

Republikanski senator američke savezne države Arizone John McCain, bivši zarobljenik u Vijetnamskom ratu i neuspješni kandidat na predsjedničkim izborima 2008., umro je u subotu u 81. godini, priopćeno je iz njegova ureda.

Ljudskost nalaže da se o pokojnicima govori sve najbolje, ali je iz životopisa  Johna McCaina malo dobrih dijela i teško je naći riječi hvale za njegovu političku ostavštinu.

Bio je opsjednut uporabom sile i kao predsjednik Odbora za oružane snage američkog Senata je imao veliki utjecaj na vanjsku politiku, posebice na aktivnosti Pentagona. Patološka opsesija mu je bilo svrgavanje Bashara Al-Assada i drugih “tiranina”, kao što nikada nije skrivao mržnju prema aktualnom vodstvu Rusije i želju da uništi ekonomiju, destabilizira ovu zemlju i izazove nerede koji bi uništili unutarnji politički poredak Ruske Federacije.

Kao mladić je bio sudionik agresije na Vijetnam, a njegov je zrakoplov oboren iznad Hanoija i McCain je zarobljen 26. listopada 1967. McCain je zbog pada i navodnog “zlostavljanja” u kampu vijetnamskih snaga za neprijateljske zarobljenike je imao dvije slomljene ruke, slomljenu nogu, slomljeno rame i brojne ubodne rane. Proveo je idućih pet i pol godina u raznim zatvorima, uključujući i “Hanoi Hilton”, gdje je mučen, što je uzrokovalo trajni fizički invaliditet i nikada priznat poremećaj osobnosti.

Proteklih nekoliko godina će biti upamćen po osobnoj potpori i sudjelovanju u neonacističkom prevratu u Kijevu 2014.


Tijekom sirijskog rata je putovao na sjever zemlje i izravno pregovarao sa zapovjednicima islamističkih terorističkih skupina. Ostat će upamćen po više fotografija na kojima su američki izvori, bivši obavještajci i vojnici iz iračkog rata, kako kažu, sa stopostotnom sigurnošću u društvu McCaina prepoznali Abu Bakra Al-Bagdadaija, koji je kasnije stvorio i vodio ISIL, sve do poraza ove terorističke organizacije.

Poruke sućuti obitelji američkog senatora su uputili američki dužnosnici, čak i predsjednik Trump, koje je senatorovoj obitelji poručio “Naša srca i molitve su s vama!”

Nakon Zbigniewa Brzezinskog, koji je umro u svibnju prošle godine, ovo je drugi veliki udarac za utjecajnu skupnu američkih neokonzervativaca, “jastrebova” i stratega permanentnog rata i kaosa u američkoj vanjskoj politici.

Noam Chomsky, senator McCain i ISIL 
 

Pretplatiti se
Obavijesti o
88 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
benty20
5 godine prije

Ružno je dirati se u pokojnike, ali osobno prva pomisao mi je bila da je vrag došao po svoje! Ne vjerujem da će njegovim odlaskom svijet puno izgubiti, dapače…

Koča Popović
5 godine prije

Mali, ali važan korak za čovječanstvo?!

preseren3
5 godine prije

Eto, đavo več pakuje kofere.
Bit če proteran iz pakla.
McCain preuzima.
Ša mislite, gde če emigrirati?

Fidel
5 godine prije

P94….GRU

Kajzer Soze
5 godine prije

O pokojniku sve najbolje ali o ovoj džukeli mislim da ni rođena majka ne bi mogla da kaže nešto lijepo,inače divna vijest na ovako oblačan i sumoran dan !

Kanncer
5 godine prije

Psihopat i zločinac…

Kurjaca
5 godine prije

Rip

irena
5 godine prije

tumor na mozgu ne moguce

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Milionima uništenih života vijest o njegovoj smrti ništa ne znači.

Iza_horizonta
5 godine prije

Vic:
Vodi se rat između raja i pakla, posle teških borbi dođe primirije i počne razmjena zarobljenika. Razmjena uglavnom protiče bez poteškoća , ali Sveti Petar ne dozvoljava da razmjene i Džon Mekejna. Delegacija iz pakla ponudi 10 zarobljenih duša za Mekejna, Sveti Petar odbije. Oni ponude 100 duša a on odbije. Čude se oni šta je zapelo, pa odluče da pitaju Svetog Petra u čemu je problem? On im odgovara : “Znate kako gospodo, kod vas su već svi pripadnici medija, a nama treba neko da vodi emisiju ‘Glas raja’.

** Dzon Mekejn je u zarobljeništvu vodio propagande emisije snaga Vietkonga.

njofra
5 godine prije

Konacno dobra vijest, “make in USA”.

ventilator
5 godine prije

Ako je zbog njegove ratnohuškačke politike nastradalo bar ijedno nevino dijete onda mi neće biti žao da mu se u grobu prevrću kosti.

DAWOR
5 godine prije

A PO KOJIM KRITERIJIMA STE VI ZAKLJUČILI DA JE TAJ TUMOR BIO “ZLOĆUDAN” ??

Siniša
5 godine prije

Ovaj je najtuzniji….od svih..
“”Tužna vest za ceo ukrajinski narod: umro je veliki prijatelj Ukrajine senator Džon Mekejn. Nikada nećemo zaboraviti njegov neprocenjivi doprinos razvoju demokratije i slobode u Ukrajini i podršku našoj državi. Saučešće porodici i čitavom američkom narodu“, navodi se u Porošenkovoj poruci.””

Neko ime
5 godine prije

Ovaj svijet je ipak danas bolje mjesto, nego sto je bio u subotu.

Trubadur
5 godine prije

Najniže moralno-etičko govno, koje ne zaslužuje ozbilniji komentar…….

Tak
5 godine prije

Nije problem u McCainu, problem je u sustavu u kojem takvi imaju ogroman utjecaj, ali utopiju drugog tipa jos nismo smislili. Evo u USA jača pokret za “demokratski socijalizam”. Amerika i Engleska bit će zemlja proleterska?

Grdi
5 godine prije

Izbijegao medunarodni sud za ratni zlocin protiv covjecanstva ……………………

antinwo
5 godine prije

američki serator,jedan gmaz manje.

Potpuffer
5 godine prije

Umro američki serator John McCain!!!

Crni osman
5 godine prije

Smrdljivi gad truni u paklu usrani stakore

Zorule
5 godine prije

Ovima agentima u Buzinu se negdje dize kosa na glavi kad citaju komentare po raznim portalima koje su inace pod njihovom kontrolom. Cudim se da ih nisu zabranili.

cicos
5 godine prije

“Laje Hitlari, ja mislila ti si. Otis’o si a Rusiju rasturio nisi”

Konstantin
5 godine prije

Da parafraziram jednu Srpsku poslovicu: Kasno Dzon MekKejn u pakao stize! ;o)

Ante
5 godine prije

Došao vrag po svoje.

Oko
5 godine prije

Nadam se da gleda u djavoljev trozubac , uci prvu lekciju pakla ” spittle is devil`s lubricant” , preklinje djavola da pljune trozubac I da mu djavo odgovara “pio sam zestinu nocas pa su usta suva, imam zgaravicu, prvi put cemo na suvo…

Zadranin
5 godine prije

Koliko je ovo đ*ubre donilo patnje, razaranja i zla po svijetu.

Uživaj u paklu.

Pljuc.

Eto ga.

HEKPCT
5 godine prije

Ovo je jedini portal u HR koji je na ovu vijest stavio prikladnu sliku dotičnoga kako odlikuje pripadnike ISIS-a.

Gordan
5 godine prije

Zasto se “zlostavljan” stavlja u navodnike u istom paragrafu u kojem se tvrdi da je radi mucenja posandrcao? Onda mucenje nije zlostavljanje?

Napokon se nasla jedna tema u kojoj je sasvim dostatno navoditi cinjenice da bi se dobio “odgovarajuci dojam”, ali kad se vec netko navikne na retoricke manipulacije, valjda je vec na auto pilotu.

Gordan
5 godine prije

Meni je osobno najdegutantnije kad njega i ostale neokonzervativne ratne zlocince sad “opozicija” nosi na ramenima i kuje u zvijezde jer se, eto, zalazu za uljudnost i bore protiv Trumpove varijante korupcije.

Mislim, toliki opci nedostatak svijesti je zbilja obeshrabrujuci.

Tomica
5 godine prije

Ovo se zove promašeni život.

Zvrk
5 godine prije

Veliki, nadasve kolosalan udarac za mir i demokraciju.

Ivi tz
5 godine prije

Ovaj stvor je imao toliko zla u sebi da se čovjek zapita da li je sa ove planete.

Bruno
5 godine prije

Divan dan je danas. Prekrasan dan. Ovo ću proslaviti.

Bruno
5 godine prije

Ovaj lik je inače, nanio najveću štetu američkoj vojsci. Sam je glumeci opasnog pilota oborio tri aviona, jednoga je zalijepio u žice dalekovoda u Španjolskoj. On je izazvao onu tragediju na nosaču aviona 1967. godine. Tada su poginula 134 člana posade. U vijetnamskom zarobljeništvu John McCain, američki heroj, tako je pjevao da su ga zvali kanarinac. Sve je ispričao. O rutama leta američkih aviona u napadu i povratku itd. Nakon toga, broj američkih oborenih aviona porastao je za 60%.Šteta da nisu imali više takvih “heroja”.

Bruno
5 godine prije

Dobroćudan je bio taj tumor… Uhh, je mi ga žao. Baš sam neutješan.

Zaha
5 godine prije

Zanimljivo je pogledati obavjesti o smrti doticnog u sorosevim glasilima u hr. Svi su presutili njegove zlocinacke radnje u ukrajini, siriji, afganistanu…prikazali ga u junackom ozracju kao heroja vjetnamskog rata itd, a 100% komentara ali doslovno svi su na ovaj ili onaj nacin komentirali kako se radi o zlocincu. To je snaga interneta koju zele cenzurirati

bbbb
5 godine prije

Naslovna fotka je fotomontaža.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

to je onaj što se sastajao sa baghdadijem dok još nije imao bradu

Hezbollah
5 godine prije

Još jedna žrtva prokletstva: “Assad must go”

Bruno
5 godine prije

Veliki je ovo gubitak za čovječanstvo. Nenadoknadiv… A tek ti vijetnamski grozni zločinci! On im humanistički bacao napalm bombe po glavama, a oni se usudili oboriti ga. I da dokažu kakvi su perfidni zločinci još su ga poštedili i pružili mu liječničku pomoć.
Iskreno, mislim da su ga trebali zatući kad im je ispričao sve vojno relevantne informacije.

Kile
5 godine prije

Lijepa vijest, sad ću otvoriti najbolju bocu vina koju imam u arhivi, uživajte

Duki
5 godine prije

Cijenjeno pučanstvo ! U ovoj slici ima snažne simbolike ! Mene ovo podsjeća na rani svibanj ’45 u Berlinu.Kada isto tako jedan “zaljubljenik”u ljudsku patnju odlikuje svoje posljednje vojnike.(djecu)kojojoj uniforme stoje kao “cica-piletu” a njima su pune gaće.
Ovi na ovoj slici tek ih pune u Idlibu kada ZBORNAJA sutra udari !??

Zaha
5 godine prije

Na imbexu naslov: zasto trump nije podnosio mc caina, a ne zasto mc cain nije podnosio trumpa. Uz to slika trumpa ljutog, mozda je i photoshop, a mc cainova blaga, ono, pozelis da te posipa napalmom. U clanku naravno presuceno najbitnije. To je ta suptilna manipulacija, dobro smisljena koja utjece na stav ljudi

Spartak
5 godine prije

Još jedan brabonjak manje na zasranome putu kojim se čovječanstvo probija prema humanijem svijetu. Otvaram bocu dobrog vina, valja proslaviti.

Bruno
5 godine prije

Sutra idem u moj omiljeni ruski restoran i ovo ću proslaviti. Peljmeni punjeni mesom, ražnjić Šaslik, govedina Stroganoff, za desert medoviki ili prjaniki… Popiti ću dobro pivo “Kruna Sibira”. Jedan grozni nečovjek i neprijatelj Rusije manje. I zato, dok ovakve spodobe krepaju, ja nazdravljam i kažem da zdravstvujet Rosija!

Bruno
5 godine prije

Ah, da, zaboravili su navesti da je svemu kriv Putin. On je McCainu poslao tumor. Kako su to zaboravili mediji na zapadu?

Mandaf
5 godine prije

Ko ga jebe!

cogo
5 godine prije

popravak –crko je americki serator–

davor
5 godine prije

Slika govori tisuću riječi. Gotovo da je savršeno preslikan momenat u kojem Brzezinski naziva božjim ratnicima i obećava brda i doline talibanima u Afganistanu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.