fbpx

Zabava je gotova! Nova pravila za zaštitu od požara Rusima zabranjuju pušenje i roštilj na njihovim balkonima

roštilj

Rusija je pooštrila svoja pravila o požarnoj sigurnosti zabranjujući ljudima roštiljanje na njihovim balkonima. Pogođeni su i pušači. Vlada je odgovorila na prigovor Ministarstva za krizne situacije i izmijenila propise o sprečavanju požara, učinivši uporabu otvorene vatre na balkonima apartmana, spavaonica i hotelskih soba nezakonitom. Nova pravila stupaju na snagu u idućih deset dana.

Taj potez znači da kuhanje jela na balkonima više neće biti dopušteno. A zapravo je to bila nešto normalno u državi. Na internetu se još uvijek mogu pronaći brojni vodiči o tome kako napraviti najbolji roštilj na balkonu.

Ministarstvo za hitne slučajeve pojasnilo je da pušenje također spada u kategoriju “otvorene vatre”, što znači da više ne puše na balkonu.

Oni koji prekrše nova pravila mogu se kazniti novčanom kaznom do 5.000 rubalja (oko 77 dolara) ili kaznenim progonom, ako njihovi postupci rezultiraju požarom i naštete imovini.

Inicijativa je dobila potpunu podršku Kremlja s predsjedničkim tiskovnim sekretarom Dmitrijem Peskovom, rekavši da administracija pozdravlja sve mjere usmjerene na očuvanje javnosti.

“Vladimir Putin uvijek je bio kritičan prema pušenju i promicao je zdrav način života”, dodao je Peskov.

Trenutno među osobljem koje radi s predsjednikom ima manje pušača nego prstiju na jednoj ruci rekao je, dodavši kako je navika postala “nepopularna” u administraciji.

Prošle godine je na balkonima u Rusiji započelo više od 2.000 požara, što je gotovo dvostruko više nego u 2016. godini, pokazuju podaci Ministarstva za krizne situacije. U 60% tih slučajeva krivi su bili nemarni pušači. Međutim, nema raspoloživih statistika koje bi pokazale koliko je požara izazvalo roštilj.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
18 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Anketa na uzorku od 4000 ljudi
Da li odobravate zabranu pušenja na balkonima?
Da (pušač sam) | 7,7%
Da (ne pušim) | 44,9%
Ne (pušač sam) | 22,2%
Ne (nisam pušač) | 25,2%

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Tako, pola pola… Nije neka kazna i prijave će biti teško dokazati. Osim da te komšija ne uslika i papak ode u miliciju 🙂

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Valjd psihologija stada može objasniti zašto toliki broj ovaca voli zabrane.

preseren3
Gost
preseren3
1 godina prije

Ovo nije dobro.
Ovakve zabrane nema čak u EU…
Šta se to dešava?
Juri li Rusija u totalitarizam?

Zsphere
Gost
Zsphere
1 godina prije

Ne, samo se izmisljaju ralozi da se maksimalno smanji broj pusaca a samim time da se poboljsa zdravlje stanovnistva, sto ja pozdravljam. Meni je ovo sasvim ok, ne utice na primjer na turizam, nece niko zbog ovoga promijeniti rutu a definitivno ce smanjiti pusenje na balkonima.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Iako nema veze s temom zanimljivo je da Putin ne koristi smartfon iako nisu zabranjeni. To je jednostavno mjera opreza jer jako dobro zna kakve sve mogućnosti pruža smartfon potencijalnim atentatorima. Svi koji su dublje upućeni u smartfon špijunsku tehnologiju (bilo koji proizvođač) nisu baš oduševljeni smartfonima. Moje je da upozorim ali oko mene isto ekipa masovno koristi smartfone raznih proizvođača što je njihova slobodna odluka. Iako smatram da bi još njima trebali plaćati da ih koriste ali zašto ne bi oderali masnu cijenu za nešto čija proizvodna cijena je nekoliko dolara? Najbolje mi je kada kukaju o privatnosti čak i nakon Snowdenovog priznanja. Pa kao i kod odluke o pušenju tako je i korištenje smartfona svačija slobodna odluka. Naravno tu nema halabuke o raku mozga zbog elektromagnetskog zračenja pa su vrlo zdravi. Za svoje novce kupujemo cigarete, smartfone ili nešto deseto. Meni nikad nije padalo napamet da bih diskriminirao nekoga zato što je nepušač. Pa ni korisnike smartfona ne treba diskriminirati iako su nesvjesno upetljani u modernu špijunsku mrežu koja ima tendenciju da izbriše svaku privatnost. I još plaćaju za to. Ali nisam za zabranu. Sasvim dovoljno informacija je dostupno pa svatko koristi na vlastitu odgovornost. Jedino što inzistiram na poslovnim dogovorima koji se vode privatno da oni koji imaju smartfon vade baterije dok razgovaramo čisto kao mjera sigurnosti. Onda možemo sasvim slobodno razgovarati bez bojazni da bi sadržaj razgovora mogli doznati oni kojih se to ne tiče 😀

preseren3
Gost
preseren3
1 godina prije

Zabrana pušenja je maknuta!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

😊
Pa, većina Rusa zna što su zabrane…pa će biti pažljiviji s vatrom. To je cilj ove mjere. Sasvim je moguće da bacaju čike s balkona gdje se tko sjeti…
Btw, Lavrov je strastveni pušač?
Bolje mislite na zabrane oko svinjokolja. Ili mislite da je ona baba što je oglobilo zbog pečenja rakije neka slučajnost?

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Zabrana svinjokolja i pecenja rakije je poseban fasizam za kojeg nema nimalo opravdanja. Kod mene nema te zabrane, ali zabranjeno je prodavati necertifikovanu rakiju.

Max Payne
Gost
Max Payne
1 godina prije

Kao pušaču nikad mi ne bi palo napamet da zapalim na benzinskoj jer znam kolika je opasnost od požara. Ovi podaci o požarima na balkonima zbog cigarete mi malo zvuče previše ali u kombinaciji s alkoholom i nisu tako nerealni. I kod nas ljudi puše na balkonima pa bi bilo zanimljivo naći neku statistiku ako postoji o broju izazvanih požara. Ja konkretno nikad u životu nisam čuo za slučaj da je požar na balkonu izazvan cigaretom dok za roštiljanje jesam ali stvarno je rijetkost. Tu mislim na cijelo exYU područje. Općenito su požari na balkonima prilično rijetki ali u Rusiji je izgleda drugačije. Meni se čini da je veća opasnost od roštiljanja ali kad se popije malo previše vodke onda i nemarno odbačen čik može predstavljati opasnost. Ipak za razliku od ovih naših majmuna Rusija sigurno neće ugrožavati svoju duhansku industriju koja proizvodi oko 120 000 tona godišnje. Zakon je čisto radi sigurnosti. Ta proizvodnja je premala za Rusiju koja je druga u svijetu po potrošnji duhanskih proizvoda tako da 90% tržišta pokrivaju strane kompanije. To što Putin ne puši je njegova slobodna odluka kao i svih onih vrhunskih ruskih specijalaca i obavještajaca gdje je barem 95% pušača. Važno da nitko nikom ništa ne nameće iako jevrejski lobi rovari i po Rusiji koja im je trn u oku. Inače antinikotinski fašizam dolazi iz njihove kuhinje. Ovdje mnogi zamjeraju Jeljcinu njegovu eru predsjednikovanja i redovno zanemaruju da je bio teški alkoholičar. Bio je samo postavljen kao marioneta koja nije o ničemu odlučivala. On je pijan potpisivao bjanko papire pa su ovi oko njega dopisivali što su htjeli. Naravno da Jeljcin kao takav nije bio za predsjednika. S obzirom na pretjerivanje (kažu bolji poznavaoci po 2 litre vodke dnevno znao popiti) moramo uzeti u obzir bitno smanjenu uračunljivost i da uglavnom nije ni znao što potpisuje. Zbog svojeg alkoholizma izabran je da bude marioneta ali sam po sebi nije bio loš čovjek.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Tacno je da i u RF vlada antinikotinski fašizam, ali ovde je druga rijec – protivpozarci su trazili zabranu nakon 2000 pozara na balkonima stanova. Kod rusa balkon je kao kod nas spajz – osim zimnice tamo jos svasta ima. Ili da budem precizniji – nesto izmedju naseg spajza i deponije smeca.

Zare
Gost
Zare
1 godina prije

Nek ogranice alkohol i vodku, vise ih u umire od toga nego pozara, mnogo vise

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Gotov je.
Udariti na saslik i kurit je udar na ruskog muzika.
Jake totalitaristicke tendencije.
Gotov je. Uradio je dobar posao ali sad je gotov. Pasce i Rusija ce ponovo pasti u haos. Zbog jedne takve glupe stvari :/

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Red
😄😃

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

Hmm… ime neke logike u svemu tome. Kao prvo treba uzeti u obzir specifičnost prostora (balkona) na kojem se roštilja, a zatim i specifičnost podneblja i kulture dotičnih koji to rade. Pa baš neznam kome bi od Vas bilo svejedno da susjed koji živi na trečem katu roštilja, a iznad njega je još recimo 10-15 istih takvih balkona. Mirisi – nekom ugodno, nekom gadljivo ali u svakom slučaju nepristijno naspram gornjih susjeda. A vjerujte mi kad se otvori boca Votke čep se baca. A šta slijedi nakon toga vjerovatno je večina nas iskusila. Cigarete, opušci, alkohol = moguča nekontrolirana paljevina. Kao što netko kaže da to nikad nije doživio, to je pojedinačno zapažanje ali bolje spriječiti nego gasiti.
Dajte se malo pozabavite statistikom droge i pacjenata lječenih od iste. Koliko se društvenih sredstava troši na to i kako da toga bude što manje. Njih se proglašava bolesnim i značajan novac se troši na lječenje. Pa onda neka svaki registrirani ovisnik plača 100% veče osiguranje. Po čemu smo mi isti? Da, reči čete da je distribucija opojnih droga kažnjiva. A zašto nije kažnjiva upotreba? Sažaljevanje neče pomoči takvim osobama. Zašto ovo sve pišem’? Pa Rusija i Rusi imaju ogroman problem s opojnim sredstvima svih vrsta. Iako alkohol ostaje veliki problem, droga i problemi s drogom se guraju ispod tepiha.
LP

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Smiju prditi na balkonima ?
Šaptati na balkonima još nije kažnjivo… valjda

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Idioti!!!

Генерал Платов
Gost
Генерал Платов
1 godina prije

i rusi bi progonili pušače ….greška moglo bi to putina poslat u penziju rađe neka ulože u vartootpornu žbuku ima je kod milih im engleza i amera al ne radi dobro na sirotinjskim neboderima

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
18
0
()
x