Zabava je gotova! Nova pravila za zaštitu od požara Rusima zabranjuju pušenje i roštilj na njihovim balkonima

roštilj
18 komentara

Rusija je pooštrila svoja pravila o požarnoj sigurnosti zabranjujući ljudima roštiljanje na njihovim balkonima. Pogođeni su i pušači. Vlada je odgovorila na prigovor Ministarstva za krizne situacije i izmijenila propise o sprečavanju požara, učinivši uporabu otvorene vatre na balkonima apartmana, spavaonica i hotelskih soba nezakonitom. Nova pravila stupaju na snagu u idućih deset dana.

Taj potez znači da kuhanje jela na balkonima više neće biti dopušteno. A zapravo je to bila nešto normalno u državi. Na internetu se još uvijek mogu pronaći brojni vodiči o tome kako napraviti najbolji roštilj na balkonu.

Ministarstvo za hitne slučajeve pojasnilo je da pušenje također spada u kategoriju “otvorene vatre”, što znači da više ne puše na balkonu.

Oni koji prekrše nova pravila mogu se kazniti novčanom kaznom do 5.000 rubalja (oko 77 dolara) ili kaznenim progonom, ako njihovi postupci rezultiraju požarom i naštete imovini.

Inicijativa je dobila potpunu podršku Kremlja s predsjedničkim tiskovnim sekretarom Dmitrijem Peskovom, rekavši da administracija pozdravlja sve mjere usmjerene na očuvanje javnosti.

“Vladimir Putin uvijek je bio kritičan prema pušenju i promicao je zdrav način života”, dodao je Peskov.

Trenutno među osobljem koje radi s predsjednikom ima manje pušača nego prstiju na jednoj ruci rekao je, dodavši kako je navika postala “nepopularna” u administraciji.

Prošle godine je na balkonima u Rusiji započelo više od 2.000 požara, što je gotovo dvostruko više nego u 2016. godini, pokazuju podaci Ministarstva za krizne situacije. U 60% tih slučajeva krivi su bili nemarni pušači. Međutim, nema raspoloživih statistika koje bi pokazale koliko je požara izazvalo roštilj.

Roštiljsigurnost
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Anketa na uzorku od 4000 ljudi
Da li odobravate zabranu pušenja na balkonima?
Da (pušač sam) | 7,7%
Da (ne pušim) | 44,9%
Ne (pušač sam) | 22,2%
Ne (nisam pušač) | 25,2%

preseren3
4 godine prije

Ovo nije dobro.
Ovakve zabrane nema čak u EU…
Šta se to dešava?
Juri li Rusija u totalitarizam?

Lucija
4 godine prije

😊
Pa, većina Rusa zna što su zabrane…pa će biti pažljiviji s vatrom. To je cilj ove mjere. Sasvim je moguće da bacaju čike s balkona gdje se tko sjeti…
Btw, Lavrov je strastveni pušač?
Bolje mislite na zabrane oko svinjokolja. Ili mislite da je ona baba što je oglobilo zbog pečenja rakije neka slučajnost?

Max Payne
4 godine prije

Kao pušaču nikad mi ne bi palo napamet da zapalim na benzinskoj jer znam kolika je opasnost od požara. Ovi podaci o požarima na balkonima zbog cigarete mi malo zvuče previše ali u kombinaciji s alkoholom i nisu tako nerealni. I kod nas ljudi puše na balkonima pa bi bilo zanimljivo naći neku statistiku ako postoji o broju izazvanih požara. Ja konkretno nikad u životu nisam čuo za slučaj da je požar na balkonu izazvan cigaretom dok za roštiljanje jesam ali stvarno je rijetkost. Tu mislim na cijelo exYU područje. Općenito su požari na balkonima prilično rijetki ali u Rusiji je izgleda drugačije. Meni se čini da je veća opasnost od roštiljanja ali kad se popije malo previše vodke onda i nemarno odbačen čik može predstavljati opasnost. Ipak za razliku od ovih naših majmuna Rusija sigurno neće ugrožavati svoju duhansku industriju koja proizvodi oko 120 000 tona godišnje. Zakon je… Čitaj više »

Zare
4 godine prije

Nek ogranice alkohol i vodku, vise ih u umire od toga nego pozara, mnogo vise

Red Dog
4 godine prije

Gotov je.
Udariti na saslik i kurit je udar na ruskog muzika.
Jake totalitaristicke tendencije.
Gotov je. Uradio je dobar posao ali sad je gotov. Pasce i Rusija ce ponovo pasti u haos. Zbog jedne takve glupe stvari :/

Sparkling
4 godine prije

Hmm… ime neke logike u svemu tome. Kao prvo treba uzeti u obzir specifičnost prostora (balkona) na kojem se roštilja, a zatim i specifičnost podneblja i kulture dotičnih koji to rade. Pa baš neznam kome bi od Vas bilo svejedno da susjed koji živi na trečem katu roštilja, a iznad njega je još recimo 10-15 istih takvih balkona. Mirisi – nekom ugodno, nekom gadljivo ali u svakom slučaju nepristijno naspram gornjih susjeda. A vjerujte mi kad se otvori boca Votke čep se baca. A šta slijedi nakon toga vjerovatno je večina nas iskusila. Cigarete, opušci, alkohol = moguča nekontrolirana paljevina. Kao što netko kaže da to nikad nije doživio, to je pojedinačno zapažanje ali bolje spriječiti nego gasiti. Dajte se malo pozabavite statistikom droge i pacjenata lječenih od iste. Koliko se društvenih sredstava troši na to i kako da toga bude što manje. Njih se proglašava bolesnim i značajan novac… Čitaj više »

samo tako
4 godine prije

Smiju prditi na balkonima ?
Šaptati na balkonima još nije kažnjivo… valjda

Majk Majers
4 godine prije

Idioti!!!

Генерал Платов
4 godine prije

i rusi bi progonili pušače ….greška moglo bi to putina poslat u penziju rađe neka ulože u vartootpornu žbuku ima je kod milih im engleza i amera al ne radi dobro na sirotinjskim neboderima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI