fbpx

Zbog sabotaže gori rafinerija u Venezueli – Moguće uvođenje izvanrednog stanja

Venezuela rafinerija

Gotovo istovremeno s pokušajima da se ponovno uspostavi napajanje električnom energijom u zemlji, novi val sabotaža je pogodio Venezuelu.

Eksplodirala je rafinerija nafte “Petro San Félix” u blizini grada San Diego de Cabrutica. Govorimo o jednoj od najvećih rafinerija nafte u zemlji, što bi vlasti zemlje moglo prisiliti da nametnu izvanredno stanje na cijelom teritoriju latinoameričke zemlje.

U eksploziji je poginulo najmanje 10 osoba, a nekoliko desetina radnika je teško ozlijeđeno.

“To je sabotaža”, navodi se na poruci na društvenim mrežama.

Rafinerija nafte duboko u unutrašnjosti Venezuele trenutno gori i traži se hitna pomoć jer nema kontrole nad požarima.

U ovom trenutku nije poznato kako bi se vatrogasne ekipe mogle boriti s požarom, jer u tom dijelu nedostaje struje i nemoguće je pumpati vodu u hidrante.

Venezuela rafinerija

Danas se navršava gotovo cijeli tjedan od kako je Venezuela pretrpjela velike elektroničke napade diljem zemlje. Iako se sada na mnogim mjestima bilježi napredak u obnovi napajanja električnom energijom, kako se energija ponovno uključuje pojavljuju se novi požari i eksplozije podstanica.

Nicolas Maduro se obratio naciji i rekao kako je prekid napajanja električnom energijom bio posljedica kibernetičkih napada iz dva grada u Sjedinjenim Državama, Houstona i Chicaga.

Maduro je rekao: “Napredujemo kako bismo otkrili punu istinu o tom napadu i nastavit ćemo tražiti pomoć međunarodnih stručnjaka Ujedinjenih naroda, Rusije, Kine i Irana, zemalja s velikim iskustvom u tim pitanjima obrane od kibernetičkih napada.”

Napad na rafineriju proveden dronovima

Venezuela rafinerija

FOTO: Venezuela rafinerija

Nedugo nakon napada je objavljeno da je sabotaža na rafineriji nafte u Venezueli provedena je pomoću bespilotnih  letjelica.

Prema izvješćima medija su se koristili mali dronovi opremljeni improviziranom eksplozivnom napravom, koja je aktivirana kada je dron bio u području zapaljivih i eksplozivnih tvari.

Trenutno je poznato da gore dva velika spremnika s kemijskim tvarima i naftnim kondenzatima.

Kakvu će odluku donijeti vlada u Caracasu, još nije poznato. Sinoć je Maduro rekao narodu Venezuele da se “pripremi”.

“Svatko bi trebao imati radio, sa sigurnim baterijama da bude dobro informiran, imati paket svijeća, svjetiljke, pripremiti zalihe i svoje sustave za skladištenje vode”, rekao je Maduro.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
66 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
bato
Gost
bato
1 godina prije

to je tako zvana predhodnica humanitarne pomoči prijateljskih USA demokrata

Tra tra tra
Gost
Tra tra tra
1 godina prije

Ovo rade republikanci, ne demokrati.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Tko god da radi gamad je!

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Tra tra tra@To rade neoconi, a neoconi su preplavili “demokrate”.
Ili misliš da Nancy Pelosi, Schumer i njima bliski toliko nariču za ratom bez veze.

rover70
Gost
rover70
1 godina prije

nije g…o već je d…k

bato
Gost
bato
1 godina prije

ili drugim riječima, početak demokratizacije venezuele

AJeTo
Gost
AJeTo
1 godina prije

Nakon elektroenergetske mreze, napad na rafineriju. Ovo je ekvivalent artiljerijske pripreme.

Zen
Gost
Zen
1 godina prije

Pa dobro ne znam kako ovo može biti loše za Madura. Sigurno narod Venezuele nije toliko glup da misli da je Maduro taj koji je poslao te dronove. Svima će biti jasno da je to još jedan pokušaj sabotaže te Maduro ako je pametan može ovo iskoristit itekako za obračun za unutrašnjim izdajnicima.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Naravno da SAD stoje iza ovoga, ali Maduro i Venezuelanci su se pokazali totalno nesposobnim i nespremnim. Svaka sabotaza koju Amerikanci izvedu uspješno završi. To je posljedica nediscipline i nepripremljenosti. Zasto ovako nesto Ameri ne izvedu u Rusiji, Iranu ili Kini? Pa zato sto su ti narodi disciplinirani i svaki ovakav napad su već odbili i uspješno prezivjeli.

neznase
Gost
neznase
1 godina prije

Uspjeh bi za amere bio svrgnuti Madura, a koliko znam on je još uvijek predsjednik. Pitam se dakle, koja je to sabotaža uspješno završila?

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Maduro je jos uvijek predsjednik zahvaljujući Rusiji i njenoj organizaciji. Oni ga održavaju na vlasti. Da nije Rusije i njenih interesa u Venezueli, davno bi se on spakovao.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Uostalom zasto ovako nesto Amerikanci ne naprave u Iranu koji je njihov neprijatelj broj 1? Iranci ulazu novac u infrastrukturu i fanstastično su organizirani. Amerikanci su masu puta pokasali organizirat prosvjede u Iranu, Iran ih je svaki put spriječio bez pomoći Rusije ili neke druge drzave. Za razliku od Madura koji dise na skrge.

Ratoborna gljiva
Gost
Ratoborna gljiva
1 godina prije

Ako moze koja informacija vise…. Na osnovu cega si zakljucio da je Rusija u pitanju, kakvi su ti dokazi. Nemoj ko dzihadi perica sa indexa

ori
Gost
ori
1 godina prije

jes predsjednik koji se sprema na bijeg.pa su ga ameri pustili da iznese zlato pratili i zaplijenili samo vam portal to nece objavit.prvu posiljku ovi u ugandi se malo prave blesavi valjda je misle zadrzat al sumnjam.a drugu od 3.6 tona su nasli i zaplijenili.tesko ce moc objasnit odkud zlato u ugandi a i bijeg mu je upitan osim ako ga rusi izvuku al onako za dzabane .ne izvuku li ga zavrsit ce ko chausesku.

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
1 godina prije

Ti nisi dobar u vugla.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Pričaš gluposti. Rusi imaju pune ruke posla da odbrane bazu u Hmeimu od napada dronovima uza sve najmodernije naoružanje, a mi treba da očekujemo da Venecuela uspješno štiti svaki objekt koji ima, na ogromnom teritoriju. _A u pitanju su svakako američki ili izraelski dronovi zadnje generacije.

Vlast Venecuele treba pod hitno pohapsiti sve sumnjivce i uvesti permanentno izvanredno stanje, koje se tako neće zvati. Svi izdajnici tipa guaido/gnjida trebaju biti javno pogubljeni za primjer, uvesti drakonske kazne za sabotere i dosljedno ih provoditi. Ovo je rat.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Lovce na glinene golubove da stražare noću i danju i problem riješen. Pratiti odakle dolaze ti dronovi iz svojih dronova i osmatračnica i onda saznati tko su naručitelji i poput najave Putina posjetiti nalogodavca kod kuće. Za to ne postoje međunarodni sudovi i pravda.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Kakve veze ima obrane baze
U SIRIJI sa situacijom u Rusiji. Koliko puta su Amerikanci pokusali stvorit kaos u Rusiji? Nema mu broja. Jesu li uspjeli ijednom? Pa naravno da nisu. Rusi imaju organizaciju i disciplinu u suzbijanju takvih subverzivni djelovanja. Maduro je ostao na vlasti samo zbog pomoći Rusije. Da nije bilo Rusije, davno bi izgubio vlast. Nema nikakve odlike lidera i nema organizacijske sposobnosti. Godinama nije ulagao novac u infrastrukturu. Zasto Ameri ne ugase struju u Rusiji? Pa zato sto ne mogu jer su Rusi organizirani i ulazu novac u infrastrukturu.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Da ameri ugase struju u Rusiji, ugasili bi je i rusi njima, makar i nuklearima, to je osnovni razlog zašto to ne rade. Venecuela to ne može. Što se ulaganja u infrastrukturu tiče, Vnecuela je daleko ispred susjednih zemalja po tom pitanju.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Ok Rusiji ne mogu jer je jaka, ali Sto ne ugase Iranu struju?

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Rade i na tome svakako, ali Iran je već preko 40 godina pod napadima pa su se izvještili, kao što će i Venecuela. Uz to, u Iranu imaju smrtnu kaznu za najmanju izdaju, tamo bi guido/gnjida odavno bio obješen na stadionu. Venecuela i u tom smislu mora uvesti promjene.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Pa o tome ti i govorim cijelo vrijeme, Iran i Rusija za razliku od Venezuele imaju izgrađen sustav. Ameri im ne mogu nista. Maduro to nije znao napravit.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

@Gott mit uns!
Kad si baš zapeo za Iran – jesi li čuo za virus stuxnet koji je uništio iranske centrifuge za obogaćivanje nuklearnog materijala? Je li to sabotaža? U Iranu??? U NUKLEARNOM POSTROJENJU??????

Ni Rusija ni SAD nemaju kapacitete da zaustave sve sabotaže i terorističke napade – to je nemoguće.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Zato jer ruski sigurnosni sustavi ne uključuju američke operativne sustave niti Ameri mogu sa kibernetičkim napadima napraviti štetu ruskoj infrastrukturi.

MajorJS1
Gost
MajorJS1
1 godina prije

Ivo od te protumjere koje ti predlazes bi se i MbS sokirao. Got mit uns je u pravu a bome ti i ovih 36 budala koje to podrzavaju lajkom niste dobri ” u vugla”

Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Kako neko moze u napred da zna sta ce sve ludim amerima da padne na pamet.
KInu i Rusiju ne napadaju jer se radi o globalnim igracima koji se ne plase i mogu da uzvrate Venecuela nije taj kalibar i mora da taktizira.

Gott mit uns!
Gost
Gott mit uns!
1 godina prije

Rusiju ne napadaju? Pa cia godinama pokusava da se mijesa u izbore u Rusiji, svrgne Putina i preuzme kontrolu nad resursima, ali ne mogu jer je u Rusiji izgrađen snazan sustav. Ista stvar sa Iranom. Maduro je nesposoban i to je činjenica. Da je znao izgraditi snazan sustav, do ovoga ne bi ni doslo.

Arch
Gost
Arch
1 godina prije

@Gott mit uns!
Tvoje okretanje pile naopako ne može biti slučajno, kad tako uporno radiš zamjenu teza. Ovdje se ne radi o izboru Maduro vs. Guiado, jedan “predsjednik” protiv drugog. Ovdje se radi o tome da je Maduro predsjednik Venecuele – i ništa više i ništa manje. Inače,niko pod kapom nebeskom ne misli da je Maduro sposoban predsjednik, ali je predsjednik voljom građana Venecuele! I točka. Na njima je da traže boljeg, ako smatraju da im ovaj nije dobar.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Gott mit uns!@ Živi ti pod takvim sankcijama, gdje ti je sve blokirano i prije nego si nešto pokušao, pa da vidim kako bi ti bio spreman.

bato
Gost
bato
1 godina prije

pa dobro Logično , o čemu vi pišete kada je na svim Slovenačkim portalima glavna vijest da Tiffany Trump provodi odmor u Beogradu i đuska na Skadarliji vi zamarate sa nekim požarom na rafineriji u dalekoj Venezueli, bože svašta,:)

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice
1 godina prije

hm, fake news?

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
1 godina prije

zašto ne uzvrate ? tucni ti njima par rafinerija pa neka kmeče

shah
Gost
shah
1 godina prije

to ce rusi obaviti

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Nevjerojatno ,sada još i izvore pitke vode i cijeli scenarij kaosa za ulet “dobročinitelja”je tu ! Sramotna politika ,ali Maduro zna što treba , vidjeti ćete !

hogar strašni
Gost
hogar strašni
1 godina prije

Dečke s šibicama poslati onome tko je poslao dronove. i ništa ne moraju radit osim paliti samo trafo stanice i benzinske.

Amater
Gost
Amater
1 godina prije

SAD uvodi demokraciju …kome još nije jasno ??? samo im malo ponestalo strpljenja …..nizaju neuspjeh za neuspjehom …ispustili iz vida da ovo nije dvadeseto stolječe i da ove fore više ne pale ….Irak ,Libija , Sirija ,Jemen ,Ukrajina, Krim su mnogo toga promjenili ….Svjet više nije isti a hegemonisti nikako da to shvate….

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Demokratizirati će ih pa makar ih morali ubiti.

Makaki
Gost
Makaki
1 godina prije

Isti scenarij za svaku drzavu na koju je USA bacila oko. Razlika samo u nijansama. Nije Maduro drzavnik snova,niti je Venecuela raj na zemlji,ali nestanak struje u cijeloj zemlji,pozari itd bas kad je USA odlucila da mora pomoci stanovnistvu Venecuele da se oslobodi velikog diktatora? ! Patak nemoj biti naivan

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

Nije Patak naivan, on je cinik – provokator.

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije

@rodoljub , on je cinik preserator.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije

Tako je patak. Kontrarevolucionare i provokatore uza zid, i po kratkom postupku. Sa smećem treba bez milosti. Odlično si to primijetio. .Nadam se da je Madurova vlada počela sa privođenjem i rješavanjem tog šljama.

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
1 godina prije

Maduro i Venecuelanske drzavne sluzbe ocajno snalaze…bas nesposobno.Uvesti vanredno stanje,Gvida za primjer javno objesiti …i tako svakom domacem izdajniku utjerati strah u kosti….vojska na gotovs i sve bvazno u drzavi da zauzmu i cuvaju…..tako nekako bi trebalo a ne mitingovati ….Teski dani,mjeseci i godine predstoje Venecuelancima jerbo ima da iskuse sve cari demonkraCIE.

StarDam
Gost
StarDam
1 godina prije

Amerika će se boriti za demokraciju u Venecueli do zadnjeg Venecuelanca.

Ira
Gost
Ira
1 godina prije

Koji su to mediji pisali o malim dronovima, jel ‘vjerovali ili ne’ mediji ?

Ira
Gost
Ira
1 godina prije

Gdje je link na medije koji su pisali o navodnom napadu dronovima ?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
1 godina prije

Jbt.. Šta se nakotilo trolova, prava invazija na
portal. Isto smo čitali poslije izraelskih napada u, Siriji. Sunce ti kalaisano..

milan
Gost
milan
1 godina prije

@TP pa i nema ih mnogo …. prebrojivi su 🙂

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

Jos jedna od metoda uvodjenja demokratije , iz repertoara CIA . Podlost Amera nema granice .

rodoljub
Gost
rodoljub
1 godina prije

@Patak. Malo smanji doživljaje i ohladi kapislu. Ne moras biti toliko ciničan i provokativan, mogao si jednostavno pohvaliti metode uvodjenja demokratije od strane Amerikanaca , jer je jasno da si frustrirani amerofil .

Patak
Gost
Patak
1 godina prije

Eh moj rodoljube da sam amerofil bio bih manje frustriran.

makedonac
Member
makedonac
1 godina prije

TO SU TI AMERIKANCI KOJI SE BORE ZA LJUCKA PRAVA. TO SU NAJOBICNIJI IDIOTI KOJI RUSE MOSTOVE SA DZACIMA I LJUDIMA NA NJIH. UPROPASCUJU CELE DRZAVE KAO SIRIJA, IRAK, VIJETNAM, SRBIJA, AVGANISTAN. NE USTRUCAVAJU SE DA RADE NAJGNUSNIJE STVARI, A USPUT HOCE DA BUDU JEDINI ARBITRI STO SE TICE LJUTSKIH PRAVA. ONOG MAJMUNA KOJI SE PROGLASIO ZA PRETSEDNIKA VENECUELE, ZAJEDNO SA NJEGOVIM SARADNICIMA TREBA ODMAH STRELJATI, A PORODICE IM PROTERATI. SAMO TAKO MADURO MOZE SPASITI SVOJU DRZAVU, JER OVO NIJE OBICAN RAT I NE POSTOJE NIKAKVA PRAVILA RATOVANJA, PA TAKO NEMORAJU DA POSTOJE NI PRAVILE AMERICKE DEMOKTARIJE.

funny
Gost
funny
1 godina prije

makedonac pa vi ste u losijoj situaciji nego venecuela
pa ciputari ce vam se odcepiti a ti tu o venecueli

prezime
Gost
prezime
1 godina prije

Maduro i vojska su sami krivi za sve ovo, cim su priznali za “predsjednika”,trebali su uvesti izvanredno stanje, trebalo je ovoga Guida odmah uhapsiti osuditi i zatvoriti za vele izdaju. rastjerati tu opoziciju, protjerati sve strane agencije iz venecuele pa ako treba i u rat sa amerikom i onda ko pukovnik ko pokojnik jer ovo nicemu ne vodi i bojim se da Maduro stvarno ne zavrsi ko Gadafi.

Ira
Gost
Ira
1 godina prije

Poginulo najmanje deset osoba ??
Telesurtv, glavni medij chavizma, piše danas da nema ljudskih žrtava.

zečić
Gost
zečić
1 godina prije

oni bi gasili naftu vodom ? nek zovu mađare oni imaju pumpe od motora miga 21

ewkmfvrjoewnvnqewrvnqewvw
Gost
ewkmfvrjoewnvnqewrvnqewvw
1 godina prije

Prijeki sud i izvanredno stanje je odavno trebalo uvesti. Kad je Pablo u Kolumbiji previše uzletio i počeo uzimati sebi kolač od prodaje bijelog i postao konkurancija ciokaubojgusarima u rasparčavanu istog uslijedila je kazna i natjerana je Kolumbija da ga lovi i raspisana je nagrada za njegovu glavu. Preporučam Maduru da isti taj scenarij napravi sa gadljivim i onima oko njega.

Fatih
Gost
Fatih
1 godina prije

PRVI SIMPTOMI DEMOKRATIJE.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Hehe.dobro si ovo napisao .? Venecuela ignoriše ove simptome.,svi znamo čemu to vodi.

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev
1 godina prije

Slazem se, ovo prelazi svaku mjeru. Sjetimo se Ukrajine i Janukovica koji je oklijevao s hapsenjem bagre.

Kanncer
Gost
Kanncer
1 godina prije

Smradovi cionistički…

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
1 godina prije

Da li ćemo poslati bar jedan kanader?

mike
Gost
mike
1 godina prije

sledi iznenadjenje od venecuele….

Aga
Gost
Aga
1 godina prije

Hm ti humanitarci se prvo igrai s strujom sad s vatrom, bas su nevaljali

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Patak@Kada kreneš od teze da se elitama doslovno j*be za ljude – nije ih bilo briga ni kada su sahranili oko 3000 vlastitih ljudi 911, onda ćeš prestat biti dijelom krda “put u pakao popločan je dobrim namjerama”, a tad će i svijet počet biti bolje mjesto.
Prestanite kretati od sebe, svojom glavom razmišljati tuđim glavama i kako bi vi da ste oni. Gdje je tolika moć u igri, zacrtani cilj je sve, sve drugo je nebitno – a svi koji im se u procesu dolaska do cilja nađu na putu su kolateralne, nebitne, žrtve.

istina boli
Gost
istina boli
1 godina prije

Patak, ne seri……kako to da se ovako nesto nije dogadjalo ranije? Nego bas sada? U sikobu gdje jedna strana ima predugacku listu svrgavanja i smicalica,lazi i prevara. Ajde setaj stari moj. Izgleda sve nas smatras za degenerike, ja bih prije rekao da se to na tebe treba odnositi.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Čini se da je ovo izvor, ali je potpuno nevažno. Zar stvarno itko misli da nije bila sabotaža. Inače je Avia Pro dobar izvor, što ne znači da na prvu ne da pogrešne informacije, ali ovdje može samo pogriješiti o mrtvima ili ne. Sabotaža je sigurno bila. http://avia-es.com/news/bespilotnik-unichtozhil-neftepererabatyvayushchiy-zavod-v-venesuele

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
66
0
()
x