Zbog sabotaže gori rafinerija u Venezueli – Moguće uvođenje izvanrednog stanja

Venezuela rafinerija
65 komentara

Gotovo istovremeno s pokušajima da se ponovno uspostavi napajanje električnom energijom u zemlji, novi val sabotaža je pogodio Venezuelu.

Eksplodirala je rafinerija nafte “Petro San Félix” u blizini grada San Diego de Cabrutica. Govorimo o jednoj od najvećih rafinerija nafte u zemlji, što bi vlasti zemlje moglo prisiliti da nametnu izvanredno stanje na cijelom teritoriju latinoameričke zemlje.

U eksploziji je poginulo najmanje 10 osoba, a nekoliko desetina radnika je teško ozlijeđeno.

“To je sabotaža”, navodi se na poruci na društvenim mrežama.

Rafinerija nafte duboko u unutrašnjosti Venezuele trenutno gori i traži se hitna pomoć jer nema kontrole nad požarima.

U ovom trenutku nije poznato kako bi se vatrogasne ekipe mogle boriti s požarom, jer u tom dijelu nedostaje struje i nemoguće je pumpati vodu u hidrante.

Venezuela rafinerija

Danas se navršava gotovo cijeli tjedan od kako je Venezuela pretrpjela velike elektroničke napade diljem zemlje. Iako se sada na mnogim mjestima bilježi napredak u obnovi napajanja električnom energijom, kako se energija ponovno uključuje pojavljuju se novi požari i eksplozije podstanica.

Nicolas Maduro se obratio naciji i rekao kako je prekid napajanja električnom energijom bio posljedica kibernetičkih napada iz dva grada u Sjedinjenim Državama, Houstona i Chicaga.

Maduro je rekao: “Napredujemo kako bismo otkrili punu istinu o tom napadu i nastavit ćemo tražiti pomoć međunarodnih stručnjaka Ujedinjenih naroda, Rusije, Kine i Irana, zemalja s velikim iskustvom u tim pitanjima obrane od kibernetičkih napada.”

Napad na rafineriju proveden dronovima

Venezuela rafinerija
FOTO: Venezuela rafinerija

Nedugo nakon napada je objavljeno da je sabotaža na rafineriji nafte u Venezueli provedena je pomoću bespilotnih  letjelica.

Prema izvješćima medija su se koristili mali dronovi opremljeni improviziranom eksplozivnom napravom, koja je aktivirana kada je dron bio u području zapaljivih i eksplozivnih tvari.

Trenutno je poznato da gore dva velika spremnika s kemijskim tvarima i naftnim kondenzatima.

Kakvu će odluku donijeti vlada u Caracasu, još nije poznato. Sinoć je Maduro rekao narodu Venezuele da se “pripremi”.

“Svatko bi trebao imati radio, sa sigurnim baterijama da bude dobro informiran, imati paket svijeća, svjetiljke, pripremiti zalihe i svoje sustave za skladištenje vode”, rekao je Maduro.

Petro San Félixrafinerija
Pretplatiti se
Obavijesti o
65 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bato
5 godine prije

to je tako zvana predhodnica humanitarne pomoči prijateljskih USA demokrata

bato
5 godine prije

ili drugim riječima, početak demokratizacije venezuele

AJeTo
5 godine prije

Nakon elektroenergetske mreze, napad na rafineriju. Ovo je ekvivalent artiljerijske pripreme.

Zen
5 godine prije

Pa dobro ne znam kako ovo može biti loše za Madura. Sigurno narod Venezuele nije toliko glup da misli da je Maduro taj koji je poslao te dronove. Svima će biti jasno da je to još jedan pokušaj sabotaže te Maduro ako je pametan može ovo iskoristit itekako za obračun za unutrašnjim izdajnicima.

Gott mit uns!
5 godine prije

Naravno da SAD stoje iza ovoga, ali Maduro i Venezuelanci su se pokazali totalno nesposobnim i nespremnim. Svaka sabotaza koju Amerikanci izvedu uspješno završi. To je posljedica nediscipline i nepripremljenosti. Zasto ovako nesto Ameri ne izvedu u Rusiji, Iranu ili Kini? Pa zato sto su ti narodi disciplinirani i svaki ovakav napad su već odbili i uspješno prezivjeli.

bato
5 godine prije

pa dobro Logično , o čemu vi pišete kada je na svim Slovenačkim portalima glavna vijest da Tiffany Trump provodi odmor u Beogradu i đuska na Skadarliji vi zamarate sa nekim požarom na rafineriji u dalekoj Venezueli, bože svašta,:)

Decko sa ulice
5 godine prije

hm, fake news?

dinaricus vulgaris
5 godine prije

zašto ne uzvrate ? tucni ti njima par rafinerija pa neka kmeče

Duki
5 godine prije

Nevjerojatno ,sada još i izvore pitke vode i cijeli scenarij kaosa za ulet “dobročinitelja”je tu ! Sramotna politika ,ali Maduro zna što treba , vidjeti ćete !

hogar strašni
5 godine prije

Dečke s šibicama poslati onome tko je poslao dronove. i ništa ne moraju radit osim paliti samo trafo stanice i benzinske.

Amater
5 godine prije

SAD uvodi demokraciju …kome još nije jasno ??? samo im malo ponestalo strpljenja …..nizaju neuspjeh za neuspjehom …ispustili iz vida da ovo nije dvadeseto stolječe i da ove fore više ne pale ….Irak ,Libija , Sirija ,Jemen ,Ukrajina, Krim su mnogo toga promjenili ….Svjet više nije isti a hegemonisti nikako da to shvate….

Makaki
5 godine prije

Isti scenarij za svaku drzavu na koju je USA bacila oko. Razlika samo u nijansama. Nije Maduro drzavnik snova,niti je Venecuela raj na zemlji,ali nestanak struje u cijeloj zemlji,pozari itd bas kad je USA odlucila da mora pomoci stanovnistvu Venecuele da se oslobodi velikog diktatora? ! Patak nemoj biti naivan

Ivo
5 godine prije

Tako je patak. Kontrarevolucionare i provokatore uza zid, i po kratkom postupku. Sa smećem treba bez milosti. Odlično si to primijetio. .Nadam se da je Madurova vlada počela sa privođenjem i rješavanjem tog šljama.

Mamajev Kurgan
5 godine prije

Maduro i Venecuelanske drzavne sluzbe ocajno snalaze…bas nesposobno.Uvesti vanredno stanje,Gvida za primjer javno objesiti …i tako svakom domacem izdajniku utjerati strah u kosti….vojska na gotovs i sve bvazno u drzavi da zauzmu i cuvaju…..tako nekako bi trebalo a ne mitingovati ….Teski dani,mjeseci i godine predstoje Venecuelancima jerbo ima da iskuse sve cari demonkraCIE.

Ira
5 godine prije

Koji su to mediji pisali o malim dronovima, jel ‘vjerovali ili ne’ mediji ?

Ira
5 godine prije

Gdje je link na medije koji su pisali o navodnom napadu dronovima ?

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Jbt.. Šta se nakotilo trolova, prava invazija na
portal. Isto smo čitali poslije izraelskih napada u, Siriji. Sunce ti kalaisano..

rodoljub
5 godine prije

Jos jedna od metoda uvodjenja demokratije , iz repertoara CIA . Podlost Amera nema granice .

rodoljub
5 godine prije

@Patak. Malo smanji doživljaje i ohladi kapislu. Ne moras biti toliko ciničan i provokativan, mogao si jednostavno pohvaliti metode uvodjenja demokratije od strane Amerikanaca , jer je jasno da si frustrirani amerofil .

makedonac
5 godine prije

TO SU TI AMERIKANCI KOJI SE BORE ZA LJUCKA PRAVA. TO SU NAJOBICNIJI IDIOTI KOJI RUSE MOSTOVE SA DZACIMA I LJUDIMA NA NJIH. UPROPASCUJU CELE DRZAVE KAO SIRIJA, IRAK, VIJETNAM, SRBIJA, AVGANISTAN. NE USTRUCAVAJU SE DA RADE NAJGNUSNIJE STVARI, A USPUT HOCE DA BUDU JEDINI ARBITRI STO SE TICE LJUTSKIH PRAVA. ONOG MAJMUNA KOJI SE PROGLASIO ZA PRETSEDNIKA VENECUELE, ZAJEDNO SA NJEGOVIM SARADNICIMA TREBA ODMAH STRELJATI, A PORODICE IM PROTERATI. SAMO TAKO MADURO MOZE SPASITI SVOJU DRZAVU, JER OVO NIJE OBICAN RAT I NE POSTOJE NIKAKVA PRAVILA RATOVANJA, PA TAKO NEMORAJU DA POSTOJE NI PRAVILE AMERICKE DEMOKTARIJE.

prezime
5 godine prije

Maduro i vojska su sami krivi za sve ovo, cim su priznali za “predsjednika”,trebali su uvesti izvanredno stanje, trebalo je ovoga Guida odmah uhapsiti osuditi i zatvoriti za vele izdaju. rastjerati tu opoziciju, protjerati sve strane agencije iz venecuele pa ako treba i u rat sa amerikom i onda ko pukovnik ko pokojnik jer ovo nicemu ne vodi i bojim se da Maduro stvarno ne zavrsi ko Gadafi.

Ira
5 godine prije

Poginulo najmanje deset osoba ??
Telesurtv, glavni medij chavizma, piše danas da nema ljudskih žrtava.

zečić
5 godine prije

oni bi gasili naftu vodom ? nek zovu mađare oni imaju pumpe od motora miga 21

ewkmfvrjoewnvnqewrvnqewvw
5 godine prije

Prijeki sud i izvanredno stanje je odavno trebalo uvesti. Kad je Pablo u Kolumbiji previše uzletio i počeo uzimati sebi kolač od prodaje bijelog i postao konkurancija ciokaubojgusarima u rasparčavanu istog uslijedila je kazna i natjerana je Kolumbija da ga lovi i raspisana je nagrada za njegovu glavu. Preporučam Maduru da isti taj scenarij napravi sa gadljivim i onima oko njega.

Fatih
5 godine prije

PRVI SIMPTOMI DEMOKRATIJE.

Kanncer
5 godine prije

Smradovi cionistički…

Dopizdilomi
5 godine prije

Da li ćemo poslati bar jedan kanader?

mike
5 godine prije

sledi iznenadjenje od venecuele….

Aga
5 godine prije

Hm ti humanitarci se prvo igrai s strujom sad s vatrom, bas su nevaljali

Alanis
5 godine prije

Patak@Kada kreneš od teze da se elitama doslovno j*be za ljude – nije ih bilo briga ni kada su sahranili oko 3000 vlastitih ljudi 911, onda ćeš prestat biti dijelom krda “put u pakao popločan je dobrim namjerama”, a tad će i svijet počet biti bolje mjesto.
Prestanite kretati od sebe, svojom glavom razmišljati tuđim glavama i kako bi vi da ste oni. Gdje je tolika moć u igri, zacrtani cilj je sve, sve drugo je nebitno – a svi koji im se u procesu dolaska do cilja nađu na putu su kolateralne, nebitne, žrtve.

istina boli
5 godine prije

Patak, ne seri……kako to da se ovako nesto nije dogadjalo ranije? Nego bas sada? U sikobu gdje jedna strana ima predugacku listu svrgavanja i smicalica,lazi i prevara. Ajde setaj stari moj. Izgleda sve nas smatras za degenerike, ja bih prije rekao da se to na tebe treba odnositi.

Laki Topalović
5 godine prije

Čini se da je ovo izvor, ali je potpuno nevažno. Zar stvarno itko misli da nije bila sabotaža. Inače je Avia Pro dobar izvor, što ne znači da na prvu ne da pogrešne informacije, ali ovdje može samo pogriješiti o mrtvima ili ne. Sabotaža je sigurno bila. http://avia-es.com/news/bespilotnik-unichtozhil-neftepererabatyvayushchiy-zavod-v-venesuele

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI