“Zemlja agresor” i dalje glavni izvoznik ugljena u Ukrajinu

Ugljen
61 komentar

Rusija je i dalje glavni dobavljač ugljena za Ukrajinu. Prema Državnoj poreznoj upravi iz Kijeva, “zemlja agresor” čini 61,91% ukrajinskog uvoza ugljena, izvještava kanal “112 Ukrajina”.

Od siječnja do studenog 2018. Ukrajina je potrošila 2,69 milijardi dolara za kupnju ugljena, javlja kanal “112 Ukrajina”, citirajući podatke Državne porezne uprave.

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, Ukrajina je u novcu povećala kupovinu ugljena za 11%. Međutim, kako ističe ukrajinski kanal, unatoč “aneksiji Krima i vojnoj agresiji u Donbasu, Rusija ostaje glavni dobavljač ugljena i “zemlja agresor ” čini 61,91% ukrajinskog uvoza.

Sjedinjene Države zauzimaju drugo mjesto i čine 29,94% uvoza ugljena, kojeg je Ukrajina platila 806,3 milijuna dolara. Kanada je s 4,78% uvoza u vrijednosti 128,7 milijuna dolara najbliža Rusiji i Sjedinjenim Državama i zauzima treće mjesto.

Kanal “112 Ukrajina” ne navodi koliko bi od tog ruskog ugljena moglo biti iskopano u Donbasu, regija s rudnicima o kojoj je ranije ovisila cijela zemlja, budući da su ranije zabilježene transakcije kupnje ugljena iz Donbasa koji je u Ukrajinu ulazio kao ruski, čak i kao gruzijski ili američki.

Američki ugljen” za Kijev dolazi iz Donbasa?

 Ukrajina će dobiti “gruzijski” antracit iz rudnika Donbasa?

 

Pretplatiti se
Obavijesti o
61 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Perica
5 godine prije

Kompozicije pune žita , nafte i ko zna čega još Staljin je slao Hitleru…par dana pred operaciju Barbarosa! Možda i na sam dan tekla isporuka…

eu kolonija
5 godine prije

ima svega. nafte, plina, uglja, drva, uranijuma, naftnih prerađevina, plinskih prerađevina, ugljenih I drvnih prerađevina, uranijumskih prerađevina. samo neka se ukrajinci izjasne a s njima I euro birokracija iz eu parlamenta koji se protivi ruskom plinu

dinaricus vulgaris
5 godine prije

pošto im prodaju ugljen iz donjecka to se ne smatra izvozom

mladen3x
5 godine prije

Realno je da samo pametnom ekonomijom možeš prebroditi ratnu krizu,kupuješ gdje je jeftinije i ne gledaš od koga kupuješ,u protivnom plaćaj skuplje,možda prije propadneš.Ekonomija ne gleda na emocije.

Splitexpress
5 godine prije

Jeftina i voluminozna roba,transport često skuplji od robe,a uvoznik treba robu ….,platiti što košta da košta?

Trol
5 godine prije

para nema nacionalnost

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.