James Bond ostat će muško, ali budni kritičari neće ostati tihi

James Bond - Daniel Craig
71 komentar

Kako se vrijeme Daniela Craiga na čelu časne franšize Jamesa Bonda bliži kraju, producentica Barbara Broccoli izjavila je da će njegova zamjena ostati muškarac. Obožavatelji su osjetili olakšanje, ali kritičari još uvijek traže krv.

Daniel Craig skinuo je prašinu sa svog smokinga za posljednji izlet dok ženski MI6 agent iz nastavka “No Time to Die” u kina dolazi u travnju. Uoči izlaska filma, starija producentica Barbara Broccoli pokrenula je glasine o budućnosti franšize.

Bond, rekla je za magazin Variety, “može biti bilo koje boje, ali on je on muškarac.”

„Vjerujem da bismo trebali stvarati nove likove za žene – snažne ženske likove; Nije me posebno zanimalo uzeti muški lik i natjerati ženu da ga igra – nastavila je. “Mislim da su žene daleko zanimljivije od toga.”

Vijest je fanovima dala dozvolu da odahnu. Glasine o rodnoj zamijenjeni kruže već neko vrijeme, a Craig i prethodni Bond Pierce Brosnan izrazili su podršku ideji o ženskoj zamjeni za 007.

“Hvala vam što niste uništili mog heroja iz djetinjstva”, napisao je jedan komentator na društvenim mrežama. “Volio sam JAMES BOND-a, a ne jane / jamie / jasmin ili bilo što drugo.”

U međuvremenu je nastajala jednaka i suprotna reakcija.

“Slušajte, #JamesBond producenti, vrijeme je 2020., vrijeme je da prebolite mizoginističke poglede prošlosti i započnete potpuno prihvaćati #GirlPower”, na Twitteru se našao jedan komentar. “Želimo raznolikog Bonda.”

Prema jednom drugom budnom kritičaru, Bond bi trebao ostati muškarac, jer je njegov lik ionako “definiran njegovom toksičnom muškošću”.

Bez obzira na to što je Broccoli izjavila kako Bond ostaje muško, neki “napredni internetski ratnici” nikada neće biti sretni. Uostalom, autor Stephen King ostao je optužen da je pokazao “privilegiju bijelaca”  … samo što je sugerirao da je kvaliteta važnija od raznolikosti u umjetnosti.

No doći će njihov dan. Broccoli je rekla kako James Bond nikada neće biti žena, ali nije spomenula njegovo kodno ime u MI6, odnosno 007.

“No Time to Die” dolazi u kina kad Bond uživa u penziji na Jamajci, njegovo kodno ime naslijedio je drugi agent. Ova nova 007 je žena, koju glumi britanska glumica Lashana Lynch.

Nejasno je hoće li Bond povratiti naslov iz svoje zamjene ili će neki budući Bond morati dijeliti pozornicu s novim 007. Što god se dogodi, franšiza će vjerojatno ostati u žarištu u neprestanom ratu putem interneta.

James Bond
Pretplatiti se
Obavijesti o
71 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
006
4 godine prije

I kako bilde se zvala? Bondira?

Tony
4 godine prije

Najbolje bi bilo da uzmu Indijca, kako bi to bilo duhovito, posebno na indijskom akcentu kad izgovara my name is bond, james bond…

Mucke
4 godine prije

Broccoli? A cavolfiore?

Venom
4 godine prije

Filmovi u kojem su žene dominantne postoje več više od 30 godina i zovu se ” porno Lady Domina ” fimovi.

Segota
4 godine prije

Ulazi markantan muškarac u smokingu i sjeda za barski stol. Prekoputa njega, za šankom , rasna plavuša sa dubokim dekolteom. Muškarac ju pogleda u oči i predstavi se: Bond , James Bond. Plavuša ga pogleda i odgovara: off , fuck off…. eto sta ja mislim …😉

shumadinac
4 godine prije

Siguran sam da će insistirati da u sledećem filmu o WW2 Hitlera glumi žena…

Kgfjč
4 godine prije

Jaki ženski uzori? Kleopatra, Katarina Velika, Teuta, Katarina Zrinska, Nefertiti, Budika i mnoge druge. Nema potrebe za glumicama, manekenkama i ostalim smečem. Žene, ravnopravnost nije dosta zahtijevati, treba je za služiti. A vama se baš i ne da.

nomen est omen
4 godine prije

Ovo je sve maslo transrodnih aktivista i možemo bit sigurni da će nastavit ispijat krv. Ne prihvaćaju da većina nije zainteresirana za ove njihove rošade. Ženske junakinje su već odavno prisutne u filmovima i bez njihovog agresivnog forsiranja.

Jozo
4 godine prije

Uzmite si transexualca Ciganovoća 🤪

nekoime
4 godine prije

Slijedeći bi Bond trebao biti homoseksualni tuljan niske C02 emisije.

Ana
4 godine prije

Uhhhh, kvazi progresisti, kvazi feministi, kvazi (po smobodnom izboru), dokaciti ce za pocetak onog tko im je najblizi!
Nisu navikli na tako nesto.

Ivan, Ivan Savez
4 godine prije

008

Emiliano Zapata
4 godine prije

James Bond je frajer kakav vecina muskaraca zeli biti. Jak, mocan, spretan, pilot, tehnoloski opremljen i uzivalac pica ,supersportskih auta i zena…Ako zele nekog muskog heroja crnca imaju Black Pantera, ako zele nekog zenksog heroja, imaju Laru Croft ako pak zele sve mjesati onda nek im ovce idu u kina i placaju ulaznice…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI