Poznati glumac filmova o Jamesu Bondu, Sean Connery, umro u 90. godini

Sean Connery
28 komentara

Legendarni škotski glumac glumio je u nebrojenim filmovima, uključujući Lov na Crveni listopad, The Rock, Indiana Jones i Posljednji križarski rat, Nedodirljive, Ime ruže i u mnogim drugima.

Sir Sean Connery, koji je u kolovozu proslavio 90. rođendan, umro je u subotu, izvijestio je BBC. Prema preliminarnim izvještajima, glumac je umro u snu u svojoj kući na Bahamima, gdje je živio posljednjih godina.

Prva zvijezda koja je glumila Jamesa Bonda, Connery je nastupio u sedam klasičnih filmova o agentu 007, počevši od dr. Noa 1962. godine.

Dobitnik je brojnih kinematografskih nagrada, uključujući Oscara za najboljeg sporednog glumca u filmu Nedodirljivi 1988. Dobio je viteški naziv 2000. godine, a 2006. Connery se povukao iz glume.

Brojni obožavatelji zvijezde oglasili su se na društvenim mrežama, kako bi zahvalili Conneryju na briljantnim nastupima tijekom godina.

Connery je bio poznat i kao ponosni škotski domoljub; doprinio je i ponovnoj uspostavi škotskog parlamenta 1999. godine,  gotovo 300 godina nakon posljednjeg sastanka tog zakonodavnog tijela. Glumac je također sudjelovao na obnovljenom prvom zasjedanju parlamenta, gdje su ga dočekale ovacije zastupnika i taj dan nazvao najvažnijim danom u svom u životu.

James BondSean Connery
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
3 godine prije

Markantan je je stari Sean bio.
Na tv su spomenuli da je imao neobičan stav o šamaranju žena i čudno je da to nikad nisu iskoristili protiv njega.
Valjda nije bilo potrebe.
Iako je bio cijenjen glumac,cinio mi se bezličan,bez karizme.
Od stare generacije moj favorit je Michael Caine.

Daniel Plainview
3 godine prije

Jedan od dvojice podnošljivih Bonda meni omražene franšize. Drugi je Roger Moore. Sljedeći Bond je crnac ili transrodna osoba, tipujem na divnu i hrabru, Caitlyn Jenner.

Legendarni Grk
3 godine prije

Iako je James Bond zabavan kao lik, ipak se vidi da on zapravo radi za bankarsku Oligarhiju, jer radi za britanske tajne službe, a vidimo da je telefonom razgovarao čak i sa Margaret Thatcher, masonskom lutkom.
Cijeli serijal o James Bondu je zapravo ispiranje mozga robova da se prikaže kako tajne službe rade za narod, a ne za Oligarhiju.
Bez obzira na to, odgledao sam sve James Bond filmove i smatram da su vrlo zanimljivi.

Kile
3 godine prije

Legenda

Stara kuka
3 godine prije

Možda je sitničarenje, ali ako je netko proslavio 90. rođendan onda znači da je umro u 91. godini.

Inače jedan od najvećih glumaca u povijesti filma. Čovjek koji je živio dugo, uspješno i sadržajno. Pokoj mu duši.

I nije on bio samo najbolji Bond, nego je imao još puno drugih izvrsnih uloga. Meni osobno je čak bio veća faca kad je bio nešto staiji nego u ulozi Bonda.

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Emiliano Zapata
3 godine prije

Znam da su nam filmovima ispirali mozak.
Medutim on nas je uveseljavao i pomagao da na sat i po pobjegnemo u svijet maste.
Hvala mu na tome…

Arkaj
3 godine prije

Meni je bio najbolji Bond, ali to je subjektivno. Vrlo muževan muškarac Connery se idealno uklopio u zadanu ulogu i postao uzor koji je bilo teško doseći.
Neki komentatori su to već spomenuli ali mislim da nije dovoljno istaknuto koliko je cijela holivudska produkcija, a i filmovi o agentu 007 su tipičan primjer, bila propagandno oružje zapada. Istok se tome nije znao suprostavit i dozvolio je da se njegovim građanima slobodno isporučuje taj propagandni otrov bez da je dijagnosticirao problem i proizveo protuotrov.

Zvrk
3 godine prije

Zračio je prirodnom karizmom. Sad ne znam je li to radi stasa, glasa ili muževnosti. Zanimljivo je da je brojnim kasnijim filmovima glumio relativno iste uloge. Starijeg mudraca ili stručnjaka koji svojim iskustvom i znanjem pedagoški objašnjava glavnim junacima kako stvari stoje. On je još od sedamdesetih gubio kosu pa je nosio periku pa je može biti zato već relativno rano ušao u te uloge mudrih staraca. Nešto o Jamesu Bondu. Ako niste znali, najpoznatiji špijun je Škot. Štoviše, pripadnik nižeg plemstva s velikim imanjem. To se dosta potenciralo u jednom od zadnjih nastavaka kada je baš bila aktualna priča o škotskom otcijepljenju. Perfidna manipulacija, čini mi se. Još nešto, prezime Bond je i zaista prisutno najviše u Škotskoj. Može se prevesti kao nit, poveznica, unija. Primjerice, slično njemačkoj riječi bund ilitiga savez. Moguće da se i tako naglašavala poveznica njega sa britanskom Krunom. Kao da su svi tamošnji narodi… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Ponosan i snažan čovjek starog kova. Velikan koji se nije prodao .

Kkk
3 godine prije

Glumio je Ramireza koji jje Kurganu raseko grlo ,ali ga je Kurgan obezglavio u filmu iz 1986 Gorstak Highlander.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI