Najbolji hrvatski film – „Tko pjeva – zlo ne misli“

Tko pjeva zlo ne misli
0
0

Film „Tko pjeva zlo ne misli“ u režiji Kreše Golika snimljen je 1970. godine i proglašen je za najbolji hrvatski film svih vremena.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, ali najveće priznanje je to što je i nakon 45 godina još uvijek omiljen među publikom kako onom starijom, tako i mlađom, a i gleda se u školama na satovima Hrvatskog jezika kao osnova medijske kulture. Odiše duhom jednog prošlog vremena i jednog drugačijeg Zagreba.

https://www.youtube.com/watch?v=8P87-BJ3OV0

Priča je to o obitelji Šafranek i njihovim zgodama i nezgodama. U opisu filma stoji „ljubavna komedija s pjevanjem“. I uistinu, odlična je to komedija s odličnim pjesmama koje bude nostalgiju za vremenima kada je bilo više romantike, više vremena i oduška nego danas u ovo doba stresa i užurbanog življenja. Radnja filma odvija se u gornjogradskom stanu ove simpatične obitelji i njihovom, sada već legendarnom, dvorištu koje je pravi mali svijet za sebe.

Likovi u filmu, koje su iznijeli vrhunski glumci poput Relje BašićaMirjane Bohanec, Mije Oremović i drugih, već nakon prvog gledanja našli su put do srca publike.

Film se temelji na dnevniku malog dječaka Perice. U njemu on potanko opisuje događaje koji su se desili u tjedan dana tijekom ljetnih praznika. Prilikom izleta u Samobor s mamom, tatom i tetom Minom upoznali su se sa zanimljivim, elegantnim čovjekom, „gosponom“ Fulirom koji ih je fotografirao. Već sljedećega dana on ih je posjetio poklonivši im fotografije, sprijateljivši se s tatom. Fulir se, međutim, zaljubio u gospođu Šafranek pri prvom susretu. Od tada Fulir će stalno k njima navraćati, a tata će početi kovati lukavi plan: vidjevši u novome znancu dobru partiju za supruginu neudanu sestru, odlučit će ih spojiti….

Krešo Golikmije oremovićmirjana bohanecnajbolji hrvatski filmrelja bašićtko pjeva zlo ne misli
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI