Nastavnik je u zatvoru nakon što je odbio zamjenice trans studenta

Transrodnost u skolama
24 komentara

Učitelj evangelističkih kršćana Enoch Burke zatvoren je u zatvoru Mountjoy u Dablinu u Irskoj zbog optužbi za nepoštovanje suda nakon što je obećao da će nastaviti da ne poštuje sudsku zabranu koja je trebala da ga zadrži van kampusa do ishoda disciplinskog postupka. Burke je u ponedjeljak proveo prvu noć u zatvoru u izolaciji. 

Sudija Michael Quinn obećao je da će Burkea držati iza rešetaka sve dok ne pristane da ispoštuje zahtjeve škole Wilson Hospital School. Međutim, Burke je insistirao da bi to prekršilo njegova vjerska uvjerenja, i priznao je da bi se, ako ne bude u zatvoru, nastavio pojavljivati ​​na poslu svaki dan.

„Ovdje sam danas jer ne bih dječaka nazvao djevojčicom“, izjavio je on, insistirajući da je to „kršenje moje savjesti“. Burkeu i drugom osoblju je rečeno da se obrate bivšem učeniku koji je želio da prijeđe pod drugim imenom i koriste zamjenice ”oni” još u maju, ali je nastavnik to odbio, izazvavši niz sukoba koji su kulminirali njegovom suspenzijom prošli mjesec sa punom platom. 

Međutim, umjesto da ostane kod kuće čekajući da se disciplinski postupak završi, Burke se nastavio pojavljivati ​​u školi, navodeći svog poslodavca da osigura sudsku zabranu da mu se zabrani ulazak u kampus do srijede. Njegova kontinuirana neposlušnost okončana je hapšenjem tokom vikenda.

Burke je odbacio nalog o suspenziji protiv njega kao nevažeći i nepravedan, tvrdeći da je za takvu kaznu potrebno ”grubo nedolično ponašanje”, dok je on samo izrazio svoja vjerska uvjerenja da je ”transrodnost” suprotna crkvenom učenju.

“Za osudu je da se nečija vjerska uvjerenja mogu uzeti kao osnov za nedolično ponašanje ili grubo nedolično ponašanje”, rekao je Burke.

Optužbe za nepoštovanje suda nose zatvorsku kaznu na neodređeno vrijeme, koja prestaje samo kada osoba pristane da se očisti od nepoštovanja suda ili kada sudija odluči da naredi oslobađanje pojedinca. Burke, koji se sam zastupao na sudu, insistira da neće “očistiti moj prezir tako što će moja kršćanska vjerovanja smatrati prezirom” ili “ići u školu i pokloniti se nečemu za što znam da je očigledno pogrešno”, tj. da njegovo “vjerovanje u muško a žensko nije u redu.”

nastavnikŠkolatransrodne osobeTransrodnostzatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Za razliku od mnogih nas pa i mene, čovjek ima svoje JA pa i po cijenu zatvora, poštovanje. A što se svijet vozi u voznomvlaku bez kormilara o tome nebi a i treba imati mošnje za to, tako da nisam za to kompetitivan.

onajnaglu...Dalton
1 godina prije

Samo da nisu zbog studenta nekog…
Il’ ne daj Bože, studentice.
Počupale se dvi profačice na Veleučilištu u Požegi…

P.S.
Ova njoj: ”Kurbo!!”
Ona njoj: ”Štraco!!”
Da je gore jprošla ova šta je vikala ”kurbo”…

Emiliano Zapata
1 godina prije

Eto primjera svima ostalima da narod ovakve hrabre nece podrzat i onda satanisti rade sta hoce!
Isto je s Assangeom ili Markom!
Nema vise ni nade da ce zlo biti porazeno za nasih zivota ali ni sljedecih nekoliko generacija.
Zlikovacki plan je onoliko sjajan koliko i zao to se mora posteno prizanti

ivana
1 godina prije

A ostali profesori očito nemaju problem s tim. I to nekakva srednja škola koju je crkva osnovala. Baš krasno, neka, biće i gore

Boris
1 godina prije

Sva sreća da su drva skupa, jer bi već lomaće radile

Darko
1 godina prije

Taj truli zapad treba pretvoriti u prah i pepeo..

onajnaglu...Dalton
1 godina prije

”Kako li je lijep, skoro kao grijeh!”
Šapću za mnom studentice po hodnicima…
Kad me vide bez štikli i šminke.

P.S.
”Zbog manjka učenika pitanje je treba li nam toliko učitelja, profesora, fakulteta, studentskih domova.” – tmurne misli ovih dana obuzele ministra nam obrazovanja. I znanosti također…
A da ukinemo sve osim Osječkog fakulteta… Da HDZ-ovci iz Splita imaju gdje doktorirat. I katoličku medicinu ostavit obvezno. Jer ako mi dođe stani-pani, daću se rezat samo onome ko je tamo završio medicinu. U krajnjem slučaju, zlu ne trebalo, ipak bi mi šanse na kladionici bile veće. Taj bi mogao imat vezu i kod Glavnog arhitekta… A to je već dva u jedan.

Valter
1 godina prije

Ovo je jako zanimljivo s obzirom na način na koji su ga doveli u zatvor. Mislim da će standardizirati ovu neo-Boljševičku metodologiju i na druge kategorije grijeha misli.

Naravno, od same crkve ni traga ni glasa, kao i obično.

Max
1 godina prije

Ne daj se đavlu.

Frodo
1 godina prije

U Hrvatskom jeziku imamo divnu mogućnost a to su tri roda. Ako nije on ili ona onda je ono. Time se izbjegava neispravno korištenje množine u označavanju jedne osobe.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Biti ce toga i drugdje . Katolicka Irska je primjer , kako nepocudni prolaze -!- u ” slobodnom svijetu ” .

Robert
1 godina prije

Uskoro i u vašem gradu….

Snow
1 godina prije

Čovjek je zasluzio bar ime nove ulica ako ne i trga …..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI