SKANDAL U SAD-u: Otkriveno “legalno” tržište usvojene djece koju tretiraju kao potrošnu robu

Usvajanje djece u USA
22 komentara

Ako želite znati gdje vodi liberalizam, pratite što se događa u Sjedinjenim Država. Tamo, usvojeno dijete može biti legalno odbačeno od strane obitelji koja ga je prethodno usvojila. Dovoljno je da usvojeno dijete nije po želji roditelja – eventualno braće i sestara – da ga se odbaci kao posljednju krpu.

Međutim, stvari su puno gore. Usvojena djeca koja nisu zadovoljila potrebe usvojitelja, prisiljena su se prodavati kao vulgarni proizvodi novim obiteljima, koje također mogu biti razočarani. Djeca, koju su napustili biološki roditelji, pate puno više nego djeca koja žive sa svojim biološkim roditeljima.

Mislite da ne može biti gore? Varate se. Idemo dalje.

Najgori su seksualni grabežljivci koji traže ovu nesretnu maloljetnu djecu, kako bi im pružili „maksimalnu ljubav“ na “svoj način”. Radi se o perverznom iskorištavanju slabih, najtežem kaznenom djelu za koje malo tko brine u Sjedinjenim Državama.

Francuska televizijska emisija „Sept à Huit“  prikazala je u nedjelju, 21. siječnja 2018. reportažu o usvajanju koje je realizirana 2016. Prema novinarima, svako četvrto usvojeno dijete se vraća u ustanovu, koja ga mora pokušati zamijeniti. Sve sliči vraćanju proizvoda u supermarketu. Usvojitelji nemaju obveze dati nikakvo objašnjenje – proizvod koji ne zadovoljava, vraća se u trgovinu  tj. profil djeteta se objavljuje u malim oglasima za usvajanje – katalogiziraju ih. U filmu su svjedočenja silovanja mladih djevojčica, koja lede krv u žilama.

Metoda vraćanja djeteta na tržište usvajanja je suluda. Djeca se moraju ponašati kao prostitutke kako bi se svidjela klijentu. Djeca defiliraju ispred majki koje čak i aplaudiraju. Imaju dva sata da “osvoje srca” svojih budućih roditelja. Scena izaziva gađenje, bar kod građana Europe kojima su slične scene strane. Usvajanje i vraćanje djeteta ide u nedogled, na sramotu američkog društva. S obzirom na nisku razinu socijalne institucionalne skrbi u SAD-u, usvojena djeca su vrlo lak plijen pedofila. “Doista je lijep taj američki život i američki san”, pišu francuski novinari.

Znajući kako napraviti serijskog ubojicu, možemo razumjeti društvenu devastaciju koju ta djeca čine kad postanu odrasle osobe. Njihova intimna devastacija čini ih savršenim budućim predatorima ili idealnim osobama sklonim samoubojstvu.

Redakcija portala Logično vam nudi prijevod kratkog intervjua s autoricom reportaže:

Svake godine, 25.000 djece se proda u Sjedinjenim Američkim Državama kao proizvod u trgovini, na tržištu ponovnog usvajanja. Autorica emisije Sophie Przychodny, otkriva crno tržište djece koju su napustili usvojitelji.

Sophie Przychodny: Rekli su nam da nešto postoji, ali nismo očekivali da ćemo pasti na ovakav sustav. Nemamo spoznaju koliko već dugo postoji ovo tržište – 10 možda 15 godina, jer se radi o crnom tržištu. Tek kada su se uključile socijalne službe, ovo tržište je postalo vidljivo, tako da vjerojatno postoji 20 i više godina.

Novinarka: Da objasnimo. Radi se o djeci koja su usvojenja na Američkom tlu od strane Amerikanaca, ali i djeca usvojena u inozemstvu. Usvojitelji nezadovoljni djecom koju su usvojili, mogu ih se odreći i prepustiti ih drugim roditeljima. Usvajanje i odricanje se može ponoviti tri, četiri i pet puta. Pitamo se kako je moguće da se takvo što dešava u toj zemlji? Kako roditelji koji usvajaju to mogu prihvatiti?

Sophie Przychodny: Zapanjuje spoznanja da takvo ponašanje Amerikancima ne predstavlja ništa loše. Oni se čude zašto o tome uopće razgovaramo. Roditelji koji se odriču već usvojene djece i oni koji ih iznova usvajaju, također ne vide ništa loše u tome. Smatraju da je sve slično braku. Ako odnos roditelja i djeteta ne funkcionira, najbolje je da dijete traži sreću kod drugih roditelja. Po njihovim riječima, radi se o individualnim slobodama pojedinaca koji imaju pravo na svoj izbor.

Novinarka: Moramo reći da se radi o skandalu, koji je nedopustiv u Europi, te se pitamo što kaže zakon? Jesu li ovakva ponašanja roditelja legalna pošto utječu na budućnost djece?

Sophie Przychodny: Zakona nema, tako da se ne možemo reći je ovakvo ponašanje ilegalno. Nigdje ne piše da je usvajanje nakon odricanja zabranjeno, pogotovo što sve ovisi u kojoj državi se nalazite. Na primjer, u državi Illinois ponovno usvajanje je zabranjeno, ali malo dalje u državi Arkansas je dozvoljeno. Zakonodavac tek sada shvaća ozbiljnost ovog uhodanog sustava i skandala koji sve češće interesira medije. Ali isti taj zakonodavac smatra da svaka država mora samostalano regulirati ovaj problem. Na nacionalnoj razini treba investirati 50 milijuna dolara, koje zakonodavac nema, a kako bi implementirao identične pravne propise svim državama.

Novinarka: Otkrivamo također u dokumentarcu da nema nikakve kontrole od strane socijalnih službi koje ne provjeravaju profil budućih roditelja? Transakcije između roditelja, koji se odriču svoje djece i onih koji ih ponovo usvajaju, su prebrze za bilo kakvu provjeru s kime će djeca živjeti. Djeca uopće nisu zaštićena od psihičkog i fizičkog maltretiranja. Kako se to izbjegava?

Sophie Przychodny: To je problem Američkog sustava. Ako su roditelji usvojili dijete u Kini ili Rusiji, Vlada SAD će vam reći: “Dijete ste usvojili u Kini ili Rusiji i mi nismo odgovorni ako s djetetom imate problema. Trebali ste provjeriti prije.”! O takvom djetetu država ne vodi brigu. Ako se ne pojavi u školi ili nestane, nitko neće reagirati, čak ni socijalne službe. Samo roditelji mogu prijaviti eventualno probleme s djetetom, pa čak i onda kada ga oni maltretiraju. Trebaju otići u policiju i sami priznati da su dijete maltretirali, silovali i slično, u protivnom socijalne službe neće reagirati. Dijete koje preseli iz jedne Američke zemlje u drugu, ne prati nitko, što omogućava seksualnim predatorima da rade što hoće.

Novinarka: Zbog svih tih skandala, neke zemlje ne dopuštaju više usvajanje djece od strane Američkih roditelja. Primjer su Rusija i Kongo? Planira li zakonodavac nešto učiniti da se to popravi ili ne?

Sophie Przychodny: Zakoni su pripremljeni, ali ih nitko ne želi implementirati, završava autorica ovu tužnu priču.


Skandalozni film koji pokazuju svu tragediju Američkog društa:

https://www.youtube.com/watch?v=IqndKslnXp4

 

usvajanje djece
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Spahija
5 godine prije

#pizzagate

mars
5 godine prije

“lepljiv od znoja,
i mastan od krvi,
novac u rukama,
kupi me, prodaj me,
kupi me, prodaj me,
novac u rukama”
“EKV”

Arnold
5 godine prije

Americka demokracija….

PPP
5 godine prije

Sada je jasno što je Putin zabranio Amerikancima usvajanje ruske djece. 🙁

Ivo
5 godine prije

hebeni degenerici…naš Sivi Dom je epitom humanosti i prosvjetiteljstva za ovu smećarsku ‘naciju’

Majk Majers
5 godine prije

Na maksimalni nacin se kaznjava bioloske roditelje, da bi im se doslovno otelo djecu. Sve u svrhu seksualnog iskoristavanja istih. Jer, jednom kad dica dodju u te ustanove (po “zastitu” socijalne tj psihopatske sluzbe), sa njima se moze radit ko i kako zeli, bas kako i sam clanak navodi. Djelatnici ce bez griznje savjesti prodavat dicu, samo zbog profita. Svijet je otisa u k…c, sodoma i gomora (namjerno malim slovima).
A nije tu samo ni seksualno (bolesno pedofilsko-pedofilija jest mentalna bolest) iskoristavanje. Mnoga ta dica zavrse mrtva, izvadjenih organa i iscijedjene krvi za prodaju na crnom trzistu.
Sve sta se dogadja u sodomi i gomori (americi) se pocinje dogadjat i u europi pa tako i u nas.

rodoljub
5 godine prije

Zar Amerika nije simbol zastite ljudskih prava i demokratije ?

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Mucno je bilo procitati ovaj tekst.Bilo kakav komentar je besmislen.

čokolino
5 godine prije

Pravo lice SADista:
UNICEF USA: Over 100,000 Children are Victims of Sex Trafficking in the U.S.
https://www.youtube.com/watch?v=s6hbEthqVSw

Skid Row Los Angeles: Life On The Row pt 1. (Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=lkL81QIlCiA

Documentary: America’s 33 Dollar Mercenaries P1
https://www.youtube.com/watch?v=TA5FPI6QTIc

Sinisa
5 godine prije

Da..mozda Evropsko pravo ne prepoznaje niti dijeli djecu na usvojenu ili biolosku ali;moji sestra i bivsi zet su usvojili cerkicu i kada su se razveli Austrija je dopustila da se bukvalno odrekne sve odgovornosti za dijete ali finansijske obaveze prema dijetetu je morao ispunjavati do 18.!
Roditelj ima pravo da se odrekne svoga djeteta…ocigledno;moje su se nećake odrekli bioloski roditelji pa i otac koji ju je usvojio.

shumadinac
5 godine prije

Životinje vode računa o svom potomstvu a pojedine vrste imaju i kolektivnu brigu o mladuncima…

Nedim Dino Atic
5 godine prije

Ovo je samo jos jedan dokaz koliko je Americko drustvo bolesno. Tako da covjek netreba cuditi njihovo ponasanje prema ostatku svijeta. A dovoljno govori o njima cinjenica kako su se ponasali prema zatvorenicima Guantanama. Tretirali su ih kao obicne stakore, na kojima su se izivljavali na naj okrutnije nacine. A takva izivjavanja bi radio samo umno bolesan i poremecen covjek. Ali Amerikancima je sve normalno. Jer ipak je to
Demon-kratska -Pardon- Demokratska Drzava.

tuf
5 godine prije

Danas u SAD-u – sutra u Europi. Nemojte misliti da europski neoliberali – sociopati nece primjeniti iste principe, samo s malo odgodom. Vidimo na drugim primjerima, cemu smo se cudili prije 10 godina – a danas takodjer imamo – po uzoru na SAD.

nonwo
5 godine prije

Idealan način da se psihopatski predatori dočepaju plijena…za seksualni razvrat,organe,krv kojom se pomlađuju…Prije nekoliko desetljeća čovjek bi pomislio da se takve teme nalaze samo u “science fiction” romanima strave,a danas šokantna zbilja nadmašuje svaku imaginaciju..
Ljudska vrsta provodi najgori teror nad”svojim mladuncima”,nemoćnim stvorovima koji nikome ništa nisu skrivili..Zaista Sodoma i Gomora…

dron
5 godine prije

strukturama koje vladaju svijetom zapada svojstvene su sve moguce izopačenosti koje samo bolestan mozak može zamisliti a svakako su po svim pitanjima najugroženija djeca koja su na meti tih struktura

Vrane
5 godine prije

Prozac nation.

Ana
5 godine prije

….dok nama svakojaki bolesni probisvijeti sire demokraciju, laju o ljudskim, vriste o djecjim, krice o zenskim, urlaju o zivotinsjkim pravima….

Ivo Lola
5 godine prije

Ona ljudska prava kakva smo imali u SFR Jugoslaviji nije imao nikada i nitko, a USA je svjetlosnim godinama daleko od takvog naprednog stupnja civilizacije i društvenog uređenja. Glupi smo što smo ih slušali i što ih još slušamo. Danas prava ima samo političko-tajkunska elita i njihovi “patriotski” priljepci. Napravite jedan članak i pokušajte pobrojati koliko se dnevno izda obroka u socijalnim kuhinjama? O tome masmediji ne pišu. Loša propaganda.

Zvrk
5 godine prije

pretpostavljam da je ciljana skupina afrički treći svijet, južna indija i po novome bliskoistočna siročad.

netman
5 godine prije

Grozno, ovo je sama sotona…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI