Njemačka rukometna reprezentacija optužena za rasizam: „Nemate nijednog imigranta“

Njemacki rukometasi 2020
67 komentara

Preksinoć je u rukometnoj utakmici na Europskom prvenstvu Hrvatska pobijedila Njemačku u završnici koja je mnoge ostavila bez daha. Barem onaj dio Hrvata i Nijemaca koji prate ovaj sport. Međutim, njemački novinari, odnosno dio njih, umjesto da ispričaju priču o porazu svoje moćne reprezentacije, pronašli su drugu, “važniju temu” od plasmana u polufinale.

Njemački portal Sport Inside je kritizirao njemačku nacionalnu rukometnu reprezentaciju koja se borila za europski naslov, ali ne zbog poraza. Prigovor Rukometnom savezu Njemačke je upućen zato što posvećuje malo pažnje privlačenju imigranata u sport, a reprezentacija koju predvodi Christian Prokop, koja se u potpunosti sastoji od etničkih Nijemaca, “znak je rasizma”.

Sportski portal podržao je trenera turskog podrijetla iz njemačkog rukometnog kluba Lemball. Prema njegovim riječima, Rukometni savez Njemačke premalo brine o mladim sportašima, imigrantima s Bliskog istoka.

Zbog toga su, prema pisanju portala Jungefreiheit, predstavnici saveza bili prisiljeni pravdati se, rekavši „kako rukomet nije popularan sport među turskom i arapskom omladinom“.

Čitava ova priča, koja neće stati ovdje, već se nastavila s pohvalama „simbolu multikulturalizma u europskim sportovima“, a to je francuska nogometna reprezentacija koja se sastoji od 80% crnih igrača, od kojih su gotovo svi naturalizirani državljani Afrike.

Primjerice, na Svjetskom prvenstvu 2018. godine je za Francusku igralo 15 igrača afričkih korijena. Takav je trend ganskom nogometašu Emmanuelu Frimpongu omogućio da se na kraju prvenstva našali na svom Twitteru izjavom: “Od afričkih timova ostaje samo Francuska.”

Podsjetimo da su europske i svjetske sportske organizacije vrlo oštre oko pitanja politizacije sporta, ali to ne vrijedi za takozvanu „pozitivnu diskriminaciju“. Što se tiče Njemačke, kako ovaj portal nema stručnjake za sport, ostavljamo Vama da komentirate slučaj i zaslužuju li Christian Prokop i njegovi igrači, koji su se pokazali kao veliki borci i odlični igrači kritike samo zato što u njihovim redovima nema „obojenih“ kolega?

diskriminacijarukomet
Pretplatiti se
Obavijesti o
67 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maks
4 godine prije

Kakvi smo tek mi balkanci rasisti ni kod nas nema imigranata.

Alfa33
4 godine prije

Sport odavno nije samo sport,tako da ovakve vijesti ne iznenađuju. Isto tako bi mogli reći da mora biti bar 70% domaćih igrača u ekipi,ali tad bi neki ekipni sportski rezultati bili bitno drugačiji. A tko zna možda i nema top igrača rukometa azilantskog podrijetla u Njemačkoj, nitko im ne brani da igraju u Njemačkoj ligi. Sve u svemu, htjeli ili ne htjeli The show must go on..

Kgfjč
4 godine prije

Čekam prvu utakmicu reprezentacije Islamskog kalifata Francuske. Uz britance, nitko to ne zaslužuje više.

Abe Martinez
4 godine prije

Ej da se bar sad svi svabe ofarbaju u plavo!

Joža
4 godine prije

Neka jednostavno igraju najbolji…
Ali to nije najbolje riješenje za sve…
Zašto bi sport bio samo sport…
Kada se mogu okrenuti pare i skupljati jeftini politički poeni…

Emiliano Zapata
4 godine prije

a gdje su transrodni, narkomani, pedofili, pa ostale manjine itd itd ???

politicki nekorektan
4 godine prije

…netko se opako trudi da se pojavi novi dolfi medju svabama…

Ana
4 godine prije

Zar se ne sjecate Francuske i famoznih “boraca protiv rasizma (pljuc)” kada su nasim momcima na nogometnom prvenstvu nasli najvazniju osobinu- nemaju -nazalost, svi su bjelci!!
I to su nam lijepo servirali oni koji , kao, prvi ustaju u borbi protiv rasizma!
Da nije tuzno i zastrasujuce, bilo bi “ridikulozno”!
https://www.valeursactuelles.com/politique/le-message-raciste-de-la-licra-paris-contre-les-joueurs-croates-97332

neznanje
4 godine prije

Kolik”obojenih novinara” ima u njihovim javnim i glavnim sredstvima informiranja? Kad ispune kvotu mogu pljuckati ili ti ga pometi prvo pred svojim vratima.Sutra će pitati koliko je transrodne populacije među muškim šampionima pa kad će se broj muškaraca u muškoj nogometnoj reprezentaciji izjednačiti s brojen žena u istoj i onda ode sve u tujac.

4 godine prije

U principu, ovakva repka Njemačke i je nacionalna njemačka reprezentacija. Francuzi su naturalizirali (podijelili državljanstvo) pripadnicima naroda koje žive u jednom dijelu Afrike – Gancima, Nigerijcima, Senegalcima i ostalim. Primivši državljanstvo oni nisu postali Francuzi, tako da se ta repka ne može zvati “francuska”, jer to implicira Francuze. Jedan Rus je to objasnio prošle godine ustvrdivši da bi hrvatska reprezentacija trebala biti proglašena pobjednikom svjetskog prvenstva.

Riddick
4 godine prije

Dobro je dok se nemci zamlacuju ovakvim glupostima jer ako ovo odbace i prigle opet nacionalizam onda smo opet n@jebali.

Alex
4 godine prije

Fakat su ih mogli uzeti par da bacaju bombe na protivnike…

Ivo
4 godine prije

Valjda je naglasak da u repki igraju najbolji, a ne da su politički korektni. Ovo sa guranjem manjina svih vrsta je već postalo bolesno, od lgbt bagre pa do obojanih u raznim nijansama.

Komentator
4 godine prije

Pa sad, zamislite vi bradate džihadiste kao rukometaše, koji nakon svakog pogotka uzvikuju, Allahu akbar!! ili kad napadaju na protivnički gol u jednoj ruci nose loptu a drugom vitlaju nožem, što nikako nije nemoguć scenarij, jer oni će kasnije naći opravdanje, da je to u njihovoj civilizaciji dozvoljeno, isto kako je to učinio jedan mladi sirijac, koji se je na sudu branio pošto je nožem izboo jednu djevojku u Njemačkoj i tvrdio je da je upotreba manjeg noža u njihovoj civilizaciji uobičajena i dozvoljena jer nije mogao dozvoliti, da ženska viče na njega

neznanac
4 godine prije

Francuzi imali 80% naturaliziranih ?
Malo previše jer ipak ih je 5 bijelaca a 6 crnoputih u prvih 11…barem je tako bilo u finalu.
No možda je brojka 80% jer od tih bijelih samo su dvojica pravi Francuzi ( Pavard, Giroud)
Griezman je portugalsko njemačkog porijekla…
Hugo Loris katalonskog porijekla..
Lucas Hernandez španjolskog porijekla…
Zbog toga je i bilo bitno da Francuzi pobijede u finalu SP-a 2018.g.

Alfa33
4 godine prije

Sve se svodi na jedno,nisam rasista,ali nisam bogami ni daltonista…

Lurker
4 godine prije

Zamislite da je neki bijelac izjavio slijedecu salu:

Takav je trend ganskom nogometašu Emmanuelu Frimpongu omogućio da se na kraju prvenstva našali na svom Twitteru izjavom: “Od afričkih timova ostaje samo Francuska

Trt
4 godine prije

Puna podrska njemackom treneru i savezu. Dok igraju kao protiv Hrvatske momcad ne mijenjati..

Jok
4 godine prije

A cuj kad te soros masno plati onda moras pisat sta ti on naredi.

Lucija
4 godine prije

50% djece koja se rađa u Njemačkoj, nisu – Nijemci; članak na webtribunu.

Pero Jukić
4 godine prije

Pa imgranti od svih sportova znaju samo trčati za kozama, a to još nije olimpijska disciplina

Dopizdilomi
4 godine prije

Ode svijet u 3pm.

stef
4 godine prije

aaaa novinarskih buuuuddddaaaalllllaaaaa

Maksimilijan Dobrinić
4 godine prije

Ako je to Njemačka reprezentacija, onda nije nikakaova “multi-kulti” reprezentacija. Francusku nogometnu reprezentaciju možemo nazvati Sveafrička reprezentacija.

Super
4 godine prije

to je ta “zemlja uzor” … aka obecana zemlja, u stvari jedna ludara

bobi
4 godine prije

Mi ih imamo sve.
Doduše, izBosne.

Lucifer
4 godine prije

Pa ko je tu rasista, Izbornik koji bira najbolje igrače ili ovi notorni idioti koje oće nekog ugurat na silu samo zato jer nije bjelac?

valentin
4 godine prije

U Demokraciji nema političke korektnosti. Politička korektnost je svojevrsni Gulag.Dakle, svjetski kriminalci traže da u svakoj ekipi bude bar jedan Arap, pa crnac , Kinez.Mongol… Nije važno kak igraju, moraju biti u ekipi. Lijevo liberalni idioti. Bolesnici.

I have
4 godine prije

Sta ce im imigarnti to odma deportirat odakle su i dosli.

Jawa
4 godine prije

Sasvim razumljivo, genetski homogena reprezentacija je slabija od genetski heterogene…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI