Guvernerka New Yorka proglasila rasizam – ”krizom javnog zdravlja”

Kathy Hochul
12 komentara

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul proglasila je rasizam “krizom javnog zdravlja”, potpisavši cijeli paket zakona 23. prosinca usmjerenih na rješavanje diskriminacije i rasne nepravde u državi.

“Predugo su zajednice obojenih u New Yorku sputane sustavnim rasizmom i nepravednim tretmanom”, rekla je Hochul u prošlotjednoj izjavi. “Ponosna sam što potpisujem zakon koji se izravno bavi ovom krizom, bavi se rasizmom, proširuje jednakost i poboljšava pristup za sve.”

Novi niz zakona rješava potrebu za sveobuhvatnim prikupljanjem podataka o žrtvama nasilja, a posebno o zajednicama azijskih Amerikanaca i stanovnika pacifičkih otoka koje su opustošene zločinima iz mržnje tijekom pandemije koronavirusa.

Zakon su predvodili članovi državne skupštine Karines Reyes i Yuh-Line Niou, senzatori Kevin S. Parker i Brad Hoylman i drugi.

Zakonodavstvo S.70-A/A.2230 ima za cilj donijeti “zakon o analizi i pregledu zločina iz mržnje”, koji će stvoriti smjernice za prikupljanje i izvješćivanje o demografskim podacima o žrtvama zločina iz mržnje i njihovim navodnim počiniteljima.

“Naša država treba biti svjetionik raznolikosti, jednakosti i uključenosti, ali bez alata za zaštitu naših marginaliziranih zajednica ove riječi nose malo istine za sobom”, rekla je Reyes u priopćenju za javnost. “Zakon o analizi i reviziji zločina iz mržnje osigurava da prikupljamo točne demografske podatke o počiniteljima i žrtvama kako bismo bolje zaštitili zajednice koje su na meti. Bez podataka, nevolja mnogih će ostati nevidljiva.”

Zakonodavstvo S.6639-A/A.6896-A zahtijevat će da država prikuplja specifične demografske podatke kako bi vodila “točniju i relevantniju javnu evidenciju” o azijsko-američkom stanovništvu u New Yorku.

Senatorica Julia Salazar kaže da je prikupljanje podataka važno kako bi se uvažile potrebe određenih zajednica i omogućilo da im se dodijele odgovarajući resursi.

“Budući da se New York nastavlja suočavati s devastacijom uzrokovanom javnozdravstvenom krizom COVID-19, bitno je razumjeti i zadovoljiti potrebe svih naših zajednica”, rekla je Salazar u priopćenju za javnost. “Za raznolike azijsko-američke i pacifičke otočne zajednice u New Yorku to se ne može postići bez detaljnih podataka koji prepoznaju i poštuju iskustva brojnih skupina koje čine AAPI zajednice.”

Zakon također zahtijeva od Ureda za tehnološke usluge države New York da implementira tehnologiju prevođenja jezika u svim državnim agencijama kako bi se osiguralo da se web stranice i usluge mogu prevoditi na najčešće neengleske jezike koje govore stanovnici New Yorka.

“Azijsko-američke zajednice su među najsiromašnijim u New Yorku”, rekao je Niou. “Također su se suočili s nekim od najtežih smetnji čak i prije nego što je pandemija počela, a također nisu mogli upravljati kritičnim državnim službama zbog nedostatka dostupnosti jezika.”

Dugačak popis novih napora također će pokriti inkluzivnost u zdravstvenoj skrbi, proširujući popis stanja na koja se novorođenčad provjerava kako bi uključila stanja pronađena u novorođenčadi iz Bliskog Istoka, Afrike i jugoistočne Azije.

IZVOR: abcnews.go.com

diskriminacijaKathy HochulKrizanew yorkrasizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mike
2 godine prije

ooooo yeba je crni djordje…

bruegel the elder
2 godine prije

Bez brige,Bezos im bude bacao novac iz helikoptera.Koliko boostera je
dobila ova……genijalka?

Čudan lik
2 godine prije

Mediji javljaju o poskupljenju plina za 80%, odmah potom će skočiti cijena grijanju i svim pekarskim proizvodima a plate će ostati iste.
Hoćemo li se zabavljati sa planovima neke spodobe iz New York-a ili ćemo početi razmišljati zašto se Hrvatski plin prodaje Italiji a istovremeno uvozi najskuplji plin na tržištu??

indy
2 godine prije

Znači zaštitiče i necjepljene sa C19 i nebrnjičare po prezentiranom.

Max
2 godine prije

Strašno glupa izjava.

Red Dog
2 godine prije

„Cuti. Nemoj se buniti. Bice ti gore“.
Niko ti ne daje nista ako ne mora. Moljenje i cviljenje budi cak sadizam.
Strah je pocetak mudrosti.
Ali treba i odrzati pritisak. Inace su obecanja samo prazne floskule.
Pametni shvataju da je vreme „bele rase“ proslo. Ne mnozi se vise. I kad bi hteli ne mogu jer im je otisao fertilitet.
Pa biraju „niskafektivni pristup“ da ne antagoniziraju.
Budale antagoniziraju.

nekoime
2 godine prije

Zakonom će biti najstrože zabranjeno da bijelci budu svjetliji od crnaca.

apa khabar
2 godine prije

duk USA obilato prodaje oružje selafitima, glume demokrate.

Oli
2 godine prije

Svašta će kvazi ljudi izmišljati

nonwo
2 godine prije

Svaki potez ide za time da bjelačke,tradicionalne obitelji puknu ko kokice.
Novonormalni bijelci koji slijede agendu će se kvarcati da budu u trendu s aktualnom politikom,usput mijenjati spol ili se bar oblačiti/nazivati kao suprotni jer to je IN.
Ludilo je nova stranica povijesti.
Migrantima će plaćati stanove a poštene radne ljude izbacivati na ulicu-bilo radi covid potvrda ili zato jer su im uništili posao/ekonomiju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI