WADA na četiri godine Rusiji oduzela pravo sudjelovanja u velikim sportskim natjecanjima

Ruski olimpijski tim

Izvršni odbor Svjetske antidopinške agencije (WADA) odlučio je Rusiji oduzeti pravo sudjelovanja u velikim međunarodnim sportskim događajima na četiri godine, uključujući Olimpijske igre i svjetska prvenstva. To je izvijestio TASS.

Konkretno, izvršni odbor WADA je kaznu izrekao zbog ruske antidopinške agencije i njezina nepoštivanja Svjetskog antidopinškog kodeksa.

Kako je pojasnio ured za odnose s javnošću agencije WADA: “Preporuka našeg Odbora za ocjenu sukladnosti odobrena je jednoglasno.”

Podsjetimo, krajem studenog je zamjenica generalnog direktora Ruske antidopinške agencije (RUSADA) Margarita Pahnotskaja priznala da se situacija sa statusom agencije razvija dramatično, ali predvidljivo. Prije toga je Odbor za ocjenu sukladnosti Svjetske antidopinške agencije (CRC WADA) pozvao izvršni odbor da prizna kako RUSADA nije djelovala sukladno antidopinškom kodeksu.

Stručnjaci su tada primijetili da bi takav razvoj događaja mogao koštati ruske sportaše sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima na sljedeće dvije Olimpijske igre. Prema ovoj odluci, ruski sportaši neće moći sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

WADA pokreće novu istragu protiv ruskih sportaša
WADA nastavlja s pričom o dopingu “sve dok ne slomi Rusiju”
WADA za ruske sportaše traži zabranu sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima

Pretplatiti se
Obavijesti o
137 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
znanje
4 godine prije

Presedan? Ne. Još jedna američka svinjarija!

neko ime
4 godine prije

Zašto sve sportaše kažnjavati? Koji je to pravni princip: Svi su krivi dok se ne dokaže suprotno?! Ako je ruska wada i prekršila propise, pa nisu za to krivi sportaši?!…Ako je još šta ostalo od fair play-a, tog više sigurno nema u sportskoj administraciji…

Sonja
4 godine prije

Good buy Sport !

Busola
4 godine prije

Sport ne postoji više , postoje interesi…

Nema šanse da pratim svjetsko prvenstvo u nogometu u Qataru , niti atletiku… Smatram sve to jednom dobrom manipulacijom ljudima

Nogomet ako to dopusti pljunuti će po najbolje organiziranom nogometnom svjetskom prvenstvu u Rusiji

žrec
4 godine prije

Evo i rusima Haški sud. S time da me ponašanje ruskih čelnika (defenzivno) podsjeća na naše političare u vezi istog. Putin je još prije tri godine rekao da se istraže te zloporabe i da se ne priča o nikakvim urotama. Eto ti kad si pošten i mlak u međunarodnoj politici. A doping uzimaju svi, američke profesionalne lige nezamislive su bez stimulansa, nogomet je valjda potpuno izuzet od bilo kakve kontrole, tenis također, atletika je odavno dosegle prirodne čovjekove limite i svi novi rekordi proizvod su bog zna čega.

Mozart
4 godine prije

Kurvini sinovi na strateskim mjestima kaze Jonny Stulic u pjesmi svojoj.

Zadranin
4 godine prije

Aj, bar će sad britanci osvojit neku medalju na Olimpijskim.. kad nema Rusa.

Pošteno? (Je *urac moj! 😁)

P***!

nekoime
4 godine prije

Moglo bi im se dogoditi da se Rusima iz solidarnosti pridruže i neki drugi mali narodi, Kinezi, Iranci……..

Ringo10
4 godine prije

A koji su to neposteni sportisti.

Imaju li neka konkretna imena

Adriana
4 godine prije

Koliko god Rusija sudjeluje novčano u radu ovih “organizacija”, neka smjesta prekine s uplatama. Glad pripitomi svaku zvijer ( prikazano s PACE). Kako smiriti poštene domaće sportaše, teško je reći, no, neka izbace kukolj sami. Kažnjavati naciju zbog neodgovornih pojedinaca-privatnika je žestoki idiotizam, no može izazvati i žestoki odgovor, mnogo žešći od ekonomskih, graničnih, vjerskih itd pitanja među narodima. Uostalom, ovi idioti, preplaćeni, iz idiotskih agencija služe za otkrivanje i kažnjavanje lažnjaka, NEKA RADE SVOJ PREPLAĆENI POSAO. A u kapitalističkom svijetu, kome pripada i Rusija, sportaši su privatne osobe, podcrtavam-privatne, pojedinci, koje imaju ime i prezime, poslovnu sposoobnost i moralnu i krivičnu odgovornost i samostalno odgovaraju za svoje svinjarije. Pozivam sve na nepraćenje sportskih prijenosa U KOJIMA NE MOGU SUDJELOVATI SVI SPORTAŠI, BEZ OBZIRA NA NACIONALNU PRIPADNOST KOJI ISPUNJAVAJU PROPISANE I USUGLAŠENE UVJETE.
HVALA

Siniša
4 godine prije

“Grbić za Sputnjik kaže da je pre svega važno razumeti ulogu ove organizacije. „VADA je agencija koja nije u okviru ni u sastavu Međunarodnog olimpijskog komiteta. To je agencija koja vrši uslužno određene testove. Ako bismo posmatrali konkretno njih, oni ne bi trebalo da imaju nikakvu odluku niti važnost u domenu donošenja odluka, već samo analize. Doduše, s obzirom na to kako su do sada vodili procese, odnosno, na koji način su do sada radili testove i sprovodili sve, veoma je simptomatično i veoma pod sumnjom celokupno njihovo delovanje“, objašnjava član odbojkaške Kuće slavnih. Naš sagovornik smatra da ovo nije ništa novo i da se ista stvar dogodila pred Olimpijadu u Riu de Žaneiru, kada je instruisana VADA postupila pod velikim političkim pritiskom koji, prema njegovim rečima, definitivno deluje samo i isključivo u jednom smeru, tačnije — protiv Rusije. Ipak, drugačije se postupa sa sportistima iz Amerike, dodaje Grbić. „Pouzdano… Čitaj više »

nessy
4 godine prije

Da probam pogoditi gdje je sjediste WADA-e?

eks
4 godine prije

Dok su u tzv. medjunarodnim organizacijama pozicionirani vazali Amerikenjaca i zapadnih rusofoba, neprekidno će se voditi specijalni rat protiv Rusije. Ovo nema veze sa antidopingom , to je svakom pametnom jasno. Skoro da nema američkog sportiste koji se ne dopinguje, ali oni su već godinama izuzeti od kontrole . Ceo svet je kontaminiran amerikenjskim govnarijama.

nessy
4 godine prije

Rusiju je, nazalost, kako se sjecam, pokopao njihov covjek. Bivsi direktor RUSADA-e zatrazio azil u USA, i naravno, ispricao sve sto je bilo, moglo biti, te se pretpostavljalo. Tj. ispricao je brdo bull-shita, ne bi li podupro svoj zahtjev. U USA su ga docekali kao manu sa neba. Pa kad jedan takav, slucajno nastrada u prometnoj nesreci, pa, jeli to Bozja pravda. Kako je netko vec naglasio, od svih kriminalaca, najgori su izdajnici.

MARIJAN
4 godine prije

Najveća teroristička država svijeta i dalje djeluje.

Ivo
4 godine prije

I tako serena williams ima jaču muskulaturu od većine prosječnih muškaraca kao posljedicu kljukanja steroidima svih vrsta, ali to je u redu jer joj je doktor prepisao.
Svi drugi za korištenje istih dobiju doživotnu zabranu.
No nebitno, postojaće dva paralelna sportska sustava, ruski i anglocionistički, i sve pet.

Mateja
4 godine prije

Se bodo pač usmerili v kaj drugega. Recimo v znanost, matematiko ali računalništvo. Tekmujejo naj pa Indijski transiji in hemafroditi iz Afrike.
Potem pa ukinejo spole. Res ne vem zakaj ne bi bila drsalka močno mišičasta, kosmata velika 216cm in težka 150kg?

Milancz
4 godine prije

Majdan je připraven příští rok v Rusku, bude hodně horko v Rusku.

Mateja
4 godine prije

Samo hudič je, ker gori že celi svet. Gori brez milosti, rezultati so vedno boljši, četudi so prvo porodnice stare 48let.
Četudi ZDA plavajo v dopingu in ne samo Rusi. Po naravni poti je nemogoče doseči rezultate, ki jih dosegajo ZDA. To se ne da, ker to presega zmožnosti človeškega bitja. Ni mogoče, da bi bil naravni napredek tak, kot ga dosegajo ZDA. Videla sem že to, kar se dogaja v ZDA. Da videla v Vzhodni Nemčiji. Človeško telo ima omejitve, ker človek ni bog. Enkrat bodo tudi ZDA športni bogovi padli. Kdaj? Verjetno takrat, ko bo Indija, s tretjim spolom, prehitela Kitajsko in ZDA.

4 godine prije

Za mene osobno je sve otišlo u racku još davno kada su suspendirali Ben Johnsona. Bio je dopingiran ali bili su i ostali a on je izabran da padne. Naravno u to vrijeme Lewisovi navijači su se propinjali na zadnje noge tvrdeći kako je on čist. Moš misliti . Desetak godina poslije saznala se da je on te iste 1988 tri puta pao na doping testu ali uvjerio je komisiju da je sredstva uzeo slučajno, ne znajući :). Unatoč tome poslije je licemjerno sasuo drvlje i kamenje po Benu. Sjećam se srce-drapajuće presice kad je patetično pričao : ” Poslije utrke nazvao sam brata i rekao mu da me je pobijedila kemija” Uglavnom u biciklizmu, plivanju i većini atletike osobno sam mišljenja da su vrhunski sportaši dopingirani. Guardian je pisao 2003 :”The admission is a further embarrassment for the United States Olympic Committee, which had initially denied claims that 114… Čitaj više »

Max
4 godine prije

To je stvarno nečasno i podlo. Zabraniti jednoj velikoj sportskoj nacij nastup na svim velikim natjecanjima je nečuveno. Zabranitii nastup dpingiranim športašima je u redu ali čitavoj državi ne.

mauro
4 godine prije

Rusija svima tko je glasao za to treba osobno objavit rat jer je ta suspenzija objava rata

Andreey
4 godine prije

Svaka čast na (ne)pametnom komentaru. Znači po tebi je poslušnost imperiji zla pokazatelj koliko si dobar i pravedan… Da banaliziram, sutra kada ti budu sotonisti rekli, da treba tvoju državu izbrisati i naseliti “kozojebima”, ti ćeš dobrovoljno to prihvatiti, da slučajno ne bude sankcija… Svima nek bude jasno, da WADA nema ovlasti, da bilo koga isključuje iz bilo kakvih igara. Oni mogu jedino napraviti izvješće i možda dati preporuku, a na drugim međunarodnim organizacijama je da odlučuju o učešću ruskih sportaša. No svakako može WADA raditi medijsku hajku i demonizirati preko prodanih medija ali mandata za isključenje sa OI nemaju. Točka. Uslijedit će odluka međunarodnog olimpijskog komiteta i ako bude pozitivna (prihvate preporuku WADE) i arbitražni sud, gdje će se odlučivati o ruskom učešću na OI. Nadam se, da su se Rudi ovaj put naučili nešto od prošlog arbitražnog suda, koji su izgubili i da će se pripraviti na najbolji… Čitaj više »

KUga
4 godine prije

Zanima me tko je toj WADA dao te ovlasti, ili su si oni sami te ovlasti prisvojili, te iz kojih to drzava su svi clanovi.

Perun
4 godine prije

Ako je to Izvršni odbor Svjetske antidopinške agencije (WADA) odlučio , ja necu ni pratiti sva ta ,,sportska ” zbivanja ….Bojkot svega sto je ,,olimpijsko ” i sportsko natjecanje ….Ako nema Russa ,nema razloga da to pratim nece biti interesantno …..P.S To je zato sto se solidarisem sa Russima ….Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

Ringo10
4 godine prije

Samo jedna stvar je jasna – Ameriku treba uništiti i sve dok se to ne dogodi čovječanstvu sreće nema.

denis
4 godine prije

Opet se i na ovom primjeru vidi sav jad i bijeda zapadnjaka u nemoći pred Rusijom.

denis
4 godine prije

Još jedan lijepi primjer sveg jada i bijede zapadnjaka u nemoći pred Rusijom.

Carlosan
4 godine prije

Čudno, ni riječi o stvarnim optužbama. Postoji samo generalni zaključak “oni su varali”. A jesu li i ako jesu koliko?

Sinoć je na nekoj tv (mislim nova) rečeno kako su (navodno) bušili zidove laboratorija kako bi cjevčicama dostavljali “čiste uzorke urina i krvi.
Ima i onaj prebjeg Rus koji je sve prvi navodno sve objavio.

Za sada bih se suzdržao priča o krvožednoj Americi i nevinim Rusima dok se ne objave konkretni razlozi. Ovi općeniti – mačku za rep.

P.S. Naš Čilić je bio suspendiran pola godine ili više, pa su rekli da je eto pogreška da je on čist. jbg.

Perun
4 godine prije

Da ,,malo” ne pretjeruju sa tim silnim sankcijama …Komplexe bi trebali lijeciti na drugi nacin a ne mobingom na globalnoj razini , odsad nadalje i ubuduce bojkotovat cu upotrebu Engleskog jezika u mojoj blizini ….P.S I tipkovnicu na PC-u ,,nastimat ” cu na Russki jezik cisto iz inata……

Slovenac
4 godine prije

I jos pricate sa ovom rosofobnom amebom

Perun
4 godine prije

Фарсовое лицемерие ВАДА на четыре года лишило Россию права на участие в крупных спортивных соревнованиях…..беззаконие и безграничное лицемерие ……Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.