fbpx

Ukrajina – Napušteno 50-tak beba surogat majki zbog koronakrize

Bebe u Ukrajini

Nedavno se saznalo da je otprilike 50 novorođenih beba, koje čekaju da ih se odvede njihovim inozemnim, budućim roditeljima, ”zaglavilo” u glavnom gradu Ukrajine zbog zatvorenih granica, što je dovelo do novih briga u vezi toga što Ukrajina postaje ”opskrbljivač” surogat-beba.

Vijest, koja je u javnost dospjela zbog nekolicine lokalnih medija, temelji se na videozapisu, kojeg je izdao Biotexcom, institucija koja sebe opisuje kao “Centar zadužen za ljudsku reprodukciju”. Video prikazuje 46 novorođenih beba kako leže u kolijevkama u hotelu zvanom “Venecija” te da o njima brine bolničko osoblje.

Udomitelji, kako kažu iz klinike, “nemaju priliku dobiti svoju novorođenčad” jer granice i dalje ostaju zatvorene, a zatvorene su zbog pandemije Covid-19. Ipak, ne bismo se trebali brinuti u vezi ove drage dječice, budući da ih sestre redovito hrane i izlažu svježem zraku. Budući roditelji dolaze iz SAD-a, Kine, Britanije, Njemačke i drugih zemalja, otkriva jedan od njegovatelja u videu. Videozapis je kružio po društvenim medijima, sve dok nije stigao do Lyudmile Denisove, parlamentarnog ombudsmana (pravobraniteljice za djecu). Nakon saznavanja za videozapis, službenica je podignula alarm zbog ”velikog problema u sustavu”. Surogat-majčinstvo je reklamirano i kroz tržište poznato kao nešto vrlo cijenjeno, no korištenje takvih ”usluga” može primarno dovesti do kršenja prava djece, kaže Denisova.

Vijesti pokazuju kako vlada ne čini dovoljno da zaštiti svoj narod, baš kao što Ukrajina “postaje zemlja, koja svoju novorođenu djecu daruje strancima, no ne može [odlučiti] o sudbini te djece”, tvrdi ona.

Ukrajinsko zakonodavstvo surogat-majčinstvo nije izričito zabranilo, što znači da se ono nalazi u pravnoj ”sivoj zoni”. Oni koji stoje iza sklapanja poslova u vezi novorođenih beba, mogli bi biti optuženi za trgovinu ljudima, u skladu sa zakonima države, ali čini se da dužnosnici nisu u stanju smanjiti procvat ”industriju” surogat-majčinstva, koja se širi u zemlji.

Štoviše, skandalozni slučajevi poput ovog pojavljuju se povremeno u izvještajima lokalnih medija. Prije nekoliko tjedana ukrajinska policija izvršila je pretres u privatnoj reproduktivnoj klinici koja navodno “prodaje bebe” kineskim muškarcima.

Roditelji koji bi očekivali dijete na takav način, morali bi platiti 50.000 američkih dolara kako bi se dogovorili o umjetnoj oplodnji surogat mame te kako bi dogovorili pravne usluge vezane uz izmišljene brakove, koje su potrebne za olakšavanje krijumčarenja djece u inozemstvo.

5 1
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
15 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
mike
Gost
mike
5 mjeseci prije

jbt napravili su biznis sa bebama…. sa novorodjenim zivim bicem…. i onda dodje Pixi i tvrdi kako su vakcine sigurne i kako one nisu deo biznisa…. cccc

mrimproper
Gost
mrimproper
5 mjeseci prije

i kupuju na veliko tada je cijena manja. a tržište određuje cijenu, odnos ponude i potražnje je jedino što je bitno. pa onda imamo po US legalizirane aukcije gdje kupuju djecu. ona starija prije aukcije imaju nastupe da se pokažu talenti za sport… pjevanje… pa onda imamo one koji nakon 6 mjeseci odluče da roditeljstvo nije za njih, ali po US zakonu oni nisu doživotno obavezni za svog usvojenog sina ili kčerku pa mogu da ih se odreknu i izbace ih na ulicu. pa onda imamo pedofile registrirane i jednoj državi koji u drugoj državi legalno i po zakonu na takvoj “aukciji” kupe dijete i usvoje ga. pa onda imamo one koji kupe djete da bi se poslije par godina oženili sa maloljetnicom. i sve po zakonu,. federalna vlast kaže da bi usklađivanje zakona u svim državama bilo preskupo, ali imati vojni proračun veči od idučih 10 država zajedno nije preskupo. pa onda imamo djecu koja sa 18 godina imaju četvoro djece u takvim brakovima jer u pola država u US minimalna dobna granica za brak nije ozakonjena. pa onda imamo i to da se legalno žene starčeki za djecu i to je moguče ako roditelji daju svoj pristanak. pa onda imamo roditelje koji daju pristanak za pare jer djeca ionako nisu njihova, i sve po zakonu

inače zadnjih par godina sa youtube dreka nestaju video snimke usvajanja djece po US i brakova sa djecom u US PA IH DANAS IMA VALJDA JEDVA 10% U ODNOSU NA PRIJE 5… godina. ali još uvijek ih ima dovoljno da vam se život zgadi, kao i dokumentaraca na tu temu koje ne mogu obrisati. tko ima volje neka upiše trgovina djecom, udaja djece u sad-u, usvajanje i aukcije djece u sad-u i garantiram da če mu u 2-3 dana biti puno jasniji sloboda i demokracija i ljudska prava.

najviše mi se gadi kad se ti i takvi postavljaju kao uzor i prozivaju druge i drugima dijele lekcije o ljudskim pravima.

mike
Gost
mike
5 mjeseci prije

hahah ti si mi moralna vertikala i pricas o ljudskim pravima… a sve to sto si nabrojao imas u svom komsiluku medju romima… gde si tu mr. proper pi*do ćelava sa svojim ljudskim pravima…. bitno da se tebi nesto gadi magare jedno…..

Jadranka Belančić
Gost
Jadranka Belančić
5 mjeseci prije

Ti si magare 🦍🐒🐵

mike
Gost
mike
5 mjeseci prije

a ti magarica…

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Zapad je bolestan. Zapad se muči.
Svi filmovi o zombijima, svi omladinski filmovi o svrgavanju vlasti, to je masovna projekcija.
Ljudi hoće da se završi post-postmodernizam.
Ne znaju šta će doći, možda gore, ali ovoga im je dosta.

Red Dog
Gost
Red Dog
5 mjeseci prije

Pisao sam na pogresnom clanku.
Ovo su mladi janicari.
Uzgajani za tu svrhu.
Jer to nam je Sloboda i Demokratija dala.

Greta Thunberg
Gost
Greta Thunberg
5 mjeseci prije

Nema veze, kupit će ih Klintonka da ih pojede. to je njoj za doručak taman

Davor
Gost
Davor
5 mjeseci prije

Tko zna za koju namjenu su rođene? Možda za Adrenochrom!

Davor
Gost
Davor
5 mjeseci prije

“Umjetna oplodnja surogat majke”
Ma,kakva surogat majka,one su majke te odbačene djece. Kakve su to žene? Svakako nemoralne!
Surogat majka nije oplođena žena ,nego je surogat majka žena u čiju se maternicu ugradi već oplođena jajna stanica neke druge žene koja nije sposobna iznijeti trudnoću do kraja. Te se rođeno dijete vrati ženi vlasnici oplođene jajne stanice.
Meni je ovo čista trgovina djecom,s tko zna kojom svrhom. Ako je istina ono što pričaju o aferi Picagejt u SADu,i Trumpovom ratu protiv Elite ,sotonista i kanibala, onda je to pravi razlog zašto bebe nisu otputovale, jer je trenutno bebi biznis u krizi.

mrimproper
Gost
mrimproper
5 mjeseci prije

Kakve su to žene?

takve kojima je jedini smisao života da imaju svilene gačice, i da bi stigle do tog cilja spremne su na sve, i da rasprodaju državu, i da izdaju domovinu i da prevare i sestru i majku, i da pronađu sponzora

Mate
Gost
Mate
5 mjeseci prije

Koja sreća za Ukrajinu što se otrgla od omraženih i zločestih Rusa. Sada kada su je preuzele SAD i EU postala je svjetionik demokracije i prosperiteta.

Sofronije
Gost
Sofronije
5 mjeseci prije

Остаћу на теми, иако сам фрустриран што нема вести о хапшењу владике Јоакинија на порталу Логично и то због непоштовања режима понашања за време короне.
Другарица ми је јуче сведочила како је једна невладина организација у Београду организовала упознавање сурогат мајки из Украјине са женама из Србије које би да на тај начин добију децу. Цена је педесет хиљада долара.

Davor
Gost
Davor
5 mjeseci prije

Opet kažem,nisu to nikakve surogat majke, surogat majke nose tuđe oplođene jajne stanice,to je čista trgovina djecom pod krinkom znanstvenog naziva”surogat majka”. Samo se pitam po koga su te Ukrajinke došle u Beograd? Valjda kod žena koje bi im trebale ustupiti muževe,ovi da ih seksaju dok Ukrajinke ne zatrudne,pa će Ukrajinke taj sex i prodano dijete na kraju dobro i naplatiti. 50 000$.
Dobar biznis rade ove Ukrajinke,nekad su prodavale samo sex,i bile u vrhu svjetske prostitucije,a sad uspješno prodaju i neželjeno dijete.
Što će biti s djetetom to ih ne zanima. U tekstu piše da djecu kupuju i Kinezi. Što Kinezi hoćeju da Ukrajinci trčkaraju kineskim ulicama? Ma dajte…
Sve je to suviše morbidno,nego koga briga,ionako svijet ima godišnje preko 60 milijuna abortusa,a Bill Gates, Kissinger….viču da nas je previše…

Jadranka Belančić
Gost
Jadranka Belančić
5 mjeseci prije

Ukrajinke su oduvijek poznate po vidokom moralu.., postoji li kod njih zakon koji štiti djecu, a kažnjava takve,, majke,,? 😒 Možda zvuči otrcano, ali ni životinje to ne rade. Uglavnom.. 😪😪

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
15
0
()
x