Ukrajina – Napušteno 50-tak beba surogat majki zbog koronakrize

Bebe u Ukrajini
15 komentara

Nedavno se saznalo da je otprilike 50 novorođenih beba, koje čekaju da ih se odvede njihovim inozemnim, budućim roditeljima, ”zaglavilo” u glavnom gradu Ukrajine zbog zatvorenih granica, što je dovelo do novih briga u vezi toga što Ukrajina postaje ”opskrbljivač” surogat-beba.

Vijest, koja je u javnost dospjela zbog nekolicine lokalnih medija, temelji se na videozapisu, kojeg je izdao Biotexcom, institucija koja sebe opisuje kao “Centar zadužen za ljudsku reprodukciju”. Video prikazuje 46 novorođenih beba kako leže u kolijevkama u hotelu zvanom “Venecija” te da o njima brine bolničko osoblje.

Udomitelji, kako kažu iz klinike, “nemaju priliku dobiti svoju novorođenčad” jer granice i dalje ostaju zatvorene, a zatvorene su zbog pandemije Covid-19. Ipak, ne bismo se trebali brinuti u vezi ove drage dječice, budući da ih sestre redovito hrane i izlažu svježem zraku. Budući roditelji dolaze iz SAD-a, Kine, Britanije, Njemačke i drugih zemalja, otkriva jedan od njegovatelja u videu. Videozapis je kružio po društvenim medijima, sve dok nije stigao do Lyudmile Denisove, parlamentarnog ombudsmana (pravobraniteljice za djecu). Nakon saznavanja za videozapis, službenica je podignula alarm zbog ”velikog problema u sustavu”. Surogat-majčinstvo je reklamirano i kroz tržište poznato kao nešto vrlo cijenjeno, no korištenje takvih ”usluga” može primarno dovesti do kršenja prava djece, kaže Denisova.

Vijesti pokazuju kako vlada ne čini dovoljno da zaštiti svoj narod, baš kao što Ukrajina “postaje zemlja, koja svoju novorođenu djecu daruje strancima, no ne može [odlučiti] o sudbini te djece”, tvrdi ona.

Ukrajinsko zakonodavstvo surogat-majčinstvo nije izričito zabranilo, što znači da se ono nalazi u pravnoj ”sivoj zoni”. Oni koji stoje iza sklapanja poslova u vezi novorođenih beba, mogli bi biti optuženi za trgovinu ljudima, u skladu sa zakonima države, ali čini se da dužnosnici nisu u stanju smanjiti procvat ”industriju” surogat-majčinstva, koja se širi u zemlji.

Štoviše, skandalozni slučajevi poput ovog pojavljuju se povremeno u izvještajima lokalnih medija. Prije nekoliko tjedana ukrajinska policija izvršila je pretres u privatnoj reproduktivnoj klinici koja navodno “prodaje bebe” kineskim muškarcima.

Roditelji koji bi očekivali dijete na takav način, morali bi platiti 50.000 američkih dolara kako bi se dogovorili o umjetnoj oplodnji surogat mame te kako bi dogovorili pravne usluge vezane uz izmišljene brakove, koje su potrebne za olakšavanje krijumčarenja djece u inozemstvo.

KijevKoronavirusnovorođenčadSurogat majkeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mike
3 godine prije

jbt napravili su biznis sa bebama…. sa novorodjenim zivim bicem…. i onda dodje Pixi i tvrdi kako su vakcine sigurne i kako one nisu deo biznisa…. cccc

Red Dog
3 godine prije

Zapad je bolestan. Zapad se muči.
Svi filmovi o zombijima, svi omladinski filmovi o svrgavanju vlasti, to je masovna projekcija.
Ljudi hoće da se završi post-postmodernizam.
Ne znaju šta će doći, možda gore, ali ovoga im je dosta.

Greta Thunberg
3 godine prije

Nema veze, kupit će ih Klintonka da ih pojede. to je njoj za doručak taman

Davor
3 godine prije

Tko zna za koju namjenu su rođene? Možda za Adrenochrom!

Davor
3 godine prije

“Umjetna oplodnja surogat majke”
Ma,kakva surogat majka,one su majke te odbačene djece. Kakve su to žene? Svakako nemoralne!
Surogat majka nije oplođena žena ,nego je surogat majka žena u čiju se maternicu ugradi već oplođena jajna stanica neke druge žene koja nije sposobna iznijeti trudnoću do kraja. Te se rođeno dijete vrati ženi vlasnici oplođene jajne stanice.
Meni je ovo čista trgovina djecom,s tko zna kojom svrhom. Ako je istina ono što pričaju o aferi Picagejt u SADu,i Trumpovom ratu protiv Elite ,sotonista i kanibala, onda je to pravi razlog zašto bebe nisu otputovale, jer je trenutno bebi biznis u krizi.

Mate
3 godine prije

Koja sreća za Ukrajinu što se otrgla od omraženih i zločestih Rusa. Sada kada su je preuzele SAD i EU postala je svjetionik demokracije i prosperiteta.

Sofronije
3 godine prije

Остаћу на теми, иако сам фрустриран што нема вести о хапшењу владике Јоакинија на порталу Логично и то због непоштовања режима понашања за време короне.
Другарица ми је јуче сведочила како је једна невладина организација у Београду организовала упознавање сурогат мајки из Украјине са женама из Србије које би да на тај начин добију децу. Цена је педесет хиљада долара.

Jadranka Belančić
3 godine prije

Ukrajinke su oduvijek poznate po vidokom moralu.., postoji li kod njih zakon koji štiti djecu, a kažnjava takve,, majke,,? 😒 Možda zvuči otrcano, ali ni životinje to ne rade. Uglavnom.. 😪😪

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI