Zbog upozorenja o povećanju novorođenčadi bez ruku u Francuskoj, direktorica Emmanuelle Amar izbačena s posla

Beba na rukama
39 komentara

Epidemiolog Emmanuelle Amar, koja je javno upozorila o abnormalnoj stopi rođenih beba s malformacijama u nekoliko francuskih departmana, uskoro će biti otpuštena, izvijestili su mediji. Dvoje bivših ministara ekologije optužuju francusku vladu da skandal žele staviti pod tepih.

Radeći nekoliko godina na anketi o abnormalnoj stopi rođenih beba bez šaka, podlaktica i nadlaktica u departmanu Ainu, Emmanuelle Amar, direktorica “Remera”, Registar kongenitalnih malformacija Rhône-Alpesa, morat će napustiti svoje radno mjesto 31. prosinca.

Petero članova tima doktorice Amar, koji su radili na najstarijem francuskom registru malformacija novorođenčadi, također su pred otkazom.

“Rečeno nam je da će naš otkaz stupiti na snagu 31. prosinca… osim ako se do tada ne pronađe rješenje”, izjavio je jedan od epidemiologa.

Ova najava dolazi nekoliko dana nakon što je Ministarstvo zdravlja Francuske, najavilo prekid svih anketa vezanih za više slučajeva rođenih beba s malformacijama u Ainu, iako nema objašnjenja za pojavu tih malformacija.

Prema odvjetnici i bivšoj ministrici za ekologiju Corinne Lepage, koja trenutno vodi udrugu protiv korištenje pesticida, potrebno je naprotiv pokrenuti veliki pokret i prisili državu da kreira slične registre o malformaciji novorođenčadi u svakom departmanu Francuske.

Michèle Rivasi, stručnjak za zaštitu okoliša također poziva na “traženje uzroka”, navodi se u priopćenju.

“Jesu li to pesticidi? Kemikalije? Radioaktivnost ili neki drugi razlog? Imamo dojam da država radi sve kako bi prikrila slučaj”, istaknula je gospođa Rivasi.

Prema novom ministru poljoprivrede, Didierom Guillaumeom, ništa se ne krije. Na znanstvenicima je da dokazuju postoje li ili ne posljedice.

Sedam slučajeva djece rođenih bez šake, podlaktice i nadlaktice zabilježeno je u departmanu Ain između 2009. i 2014., u radijusu od samo 17 km oko sela Druillat. Troje druge djece rođene su s jednakim invaliditetom u departmanu Loire-Atlantique između 2007. i 2008. godine. U razdoblju od 2011. do 2013. godine u Morbihanu, u općini Guidel, rođeno je još četvero djece s istim problemima.

No, javno zdravstvo Francuske procjenjuje 4. listopada “da ne postoje nikakva objašnjenja za pojavu ovih malformacija”, te je odlučilo prekinuti sve istrage.

Izvor: Le Parisien

Emmanuelle AmarMalformacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
4 godine prije

Kontrolni sistem mora imat znanost pod punom kontrolom.

krivA
4 godine prije

…e…!
..a jos..??!!!!
..zdravi i veseli mi bili..!
Mozda ovaj pozdrav, nakon ove teme, zalazi u crni humor.., ali od srca zelim. Nije samo Francija vec po svukud al se ne pise i tome. Zao mi djece koja se radjaju i radjat ce se te i njihove djece!

Siniša
4 godine prije

Subaru…stvor se bas ukorijenio!?

Laki Topalović
4 godine prije

Ovo su malformacije i teške stvari, dakle imaju uzrok u nečemu. mene zanima , npr. moja dva daljnja nećaka, ni tatina, ni mamina strana nema visokih ljudi, jednog na 20, ako, i to prosjek 180. Ta dva su izrasla kao “jablani” i 190 visine. Koliko hormona za rast ostaje u kašicama s mesom ili mesu dok jedu dok su mali, kako utječe sva kemija iz mesne hrane, ne samo pesticidi i heribicidi, na djecu općenito. To nikoga nije briga. Ovo jeste posljedica nečega. Ali je lakše dati otkaz toj dr., nego platiti istraživanje. Iako bi se roditelji mogli udružiti i podnijeti zajedničku tužbu sudu da se utvrde razlozi. Počevši od njihovog genetskog koda, da se isključe oni koji eventualno nose nasljedne gene , ako ih ima. Itd itd. Onda Ministarstvo ne bi moglo reći : Ne postoje nikakva objašnjenja za pojavu ovih malformacija i prekinuti istragu, jer vjerojatno košta i… Čitaj više »

nekoime
4 godine prije

Istraživanja bi mogla otkriti i uzrok porasta pojave Edipovog kompleksa kod francuske elite, a to nije poželjno.

Riddick
4 godine prije

Stvarno , previse obracate paznje na neke nama daleke slucajeve zloupotreba i nepravde , kod nas toga ima neproporcijalno vise , pisite o kradji beba na primer.
Voleo bih kada bi postojala sekcija mito i korupcija na logicno.com gde bi na primer sedmicno izdvojili jednog kontroverznog politickog funkcionera iz ex YU i obradili na koje nacine je stekao bogatstvo .
Mislim da bi to bilo neuporedivo zanimljivije ili da obradite neki tender ili javnu nabavku , ili da pisete o kriminalu i povezanosti sa politikom itd…

alan ford
4 godine prije

Veliki skandal “Contergan” u Njemačkoj u 60-im godinama. Kada su rođena brojna sakata djeca, njih nekoliko tisuća, bez prstiju na ruci, ili čak bez ruku ili bez nogu. Ta djeca, bogalji danas su u svojim pedesetima. “Contergan” je bio naziv nekih tableta, koje je proizvodila, ne znam koja farmaceutska firma tada. Te tablete za spavanje, su uzimale i mnoge trudnice, i tablete su očito bile opasne, sastojale su otrovne kemiske nusprodukte, koji su gadno oštetili tijelo djeteta u majčinoj utrobi.
comment image

Visarionovič
4 godine prije

Ima li itko uopće predodžbu kakvih bi razmjera morao biti događaj da zbaci gamad koja drži kompletni establišment posvuda? I bi li nakon toga uopće itko ostao?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI