Trump navodno tvrdi da će biti “vraćen” na mjesto predsjednika SAD “do avgusta”

Donald Trump
19 komentara

Bivši američki predsjednik Donald Trump, koji je posljednju trku za Bijelu kuću izgubio od Joea Bidena, odbio je da prihvati ishod izbora u novembru 2020. godine, nastavljajući da tvrdi da je Bidenova pobjeda rezultat masovne „prevare birača“.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, prema novinarki NY Times Maggie Haberman, rekao je „većini ljudi“ da će mu titula predsjednika SAD biti vraćena „do avgusta“.

„Trump govori većini ljudi sa kojima je u kontaktu da očekuje da će biti vraćen na posao do avgusta (ne, to ne ide tako već jednostavno dijelim informacije)“, tvitovala je Haberman, prilažući video izvještaja CNN u kojem se bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Michael Flinn pojavio da sugeriše puč u SAD nalik na onaj u Myanmaru.

Haberman je dalje primjetila da se to „ne dešava u vakuumu“, ukazujući na to kako se Trump „suočio sa mogućnošću podizanja optužnice u tužilaštvu na Manhattanu“. Novinarka je takođe rekla da je bivši predsjednik bio “laserski fokusiran” na reviziju izbora.

Ranije u ponedjeljak, Flinn je, govoreći na konferenciji QAnon u Texasu, izrazio podršku da se puč u stilu Myanmara dogodi u Sjedinjenim Državama, izjavivši da bi to “trebalo da se dogodi”. Video je brzo postao viralan i izazvao reakciju mnogih, a neki posmatrači su ukazivali na izvještaje koji sugerišu da QAnon vjernici podržavaju ideju državnog udara koji se dogodio u Myanmaru i vraćanje Trumpa u Bijelu kuću.

Flinn je, međutim, brzo demantovao navode da podržava puč u SAD, napisavši na Telegramu da “ne poziva, niti je ikada pozivao na bilo kakvu akciju te vrste”.

„Dozvolite mi da budem kristalno jasan – Nema nikakvog razloga za bilo kakav državni udar u Americi, niti sam i u jednom trenutku tražio bilo kakvu akciju te vrste“, napisao je Flinn. „Nisu mi strani mediji koji manipulišu mojim riječima i zato ću si dozvoliti da ponovim svoj odgovor na pitanje postavljeno na konferenciji: Nema razloga da se državni udar dogodi u Americi.“

Flin, Trumpov prvi od pet savjetnika za nacionalnu bezbjednost tokom njegovog četvorogodišnjeg mandata, dijeli uvjerenje bivšeg predsjednika da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020. godine. Flinn se izjasnio krivim za laž FBI-u nakon navoda o kontaktu sa ruskim diplomatama tokom izbora 2016. godine, ali je kasnije povukao svoje priznanje. Trump je potpisao pomilovanje za svog bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost u decembru 2020. godine.

Bivši američki predsjednik odbio je da prihvati rezultate izbora za Bijelu kuću 2020. godine, nastavljajući da tvrdi da je pobjeda američkog predsjednika Joea Bidena rezultat onoga što on i njegove pristalice smatraju “masovnom izbornom prevarom”. Zbog 6. januara, kada je nasilna rulja koja je uključivala Trumpove pristalice upala u američki Kapitol kako bi spriječila potvrđivanje rezultata izbora, Trump je optužen za podstrekavanje na pobunu i na osnovu optužbi Demokrate Doma predlažu njegov opoziv po drugi put.

Kasnije oslobođenog od strane Senata, bivši predsjednik je izbačen sa glavnih platformi društvenih medija, uključujući Twitter i Facebook. Trump je negirao umiješanost u podsticanje smrtonosne pobune na Kapitolu.

Donald Trumpjoe bidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malomorgen
2 godine prije

sorry donald…… prvo sam ja na redu…… 😎

Šele
2 godine prije

Oprezno, šta li su sad smislili.

Majk Majers
2 godine prije

Čita san, odma nakon izbori da će ga generali vratit na misto predsjednika do Travnja. Sad je do Kolovoza. Ajde bumo vidili

Jednostavno receno
2 godine prije

Jesu li rekli godinu?

mQstar
2 godine prije

Sve po ustavu – iscrpiti igrokaze civilnog cirkusa a onda slijedi očitovanje “glatke tranzicije moći” – vojska!

😉 kokice…

Miki
2 godine prije

“Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih”

Upravo tako. Meni se vec dvije godine smiju kada pricam o ovome i srodnim temama, tako da su cak neka prijateljstva dosla pod znak pitanja.
Ja sam im rekao – neki vide sami, neki kada im se ukaze, a neki nikada.

Zorule
2 godine prije

Čudi me da portal nije popratio događaj aduita u Maricopa okrugu (Arizona) koji već traje mjesec dana i pregledano je malo više od 50% glasova od ukupno nekih 2.5 miliona. Rezultati se jos ne objavljujudok se ne zavrsi ali demokrati dozivljavaju zivcane slomove oko tog dogadjaja i pokusavaju svim snagama da ga diskreditiraju. Gateway Pundit ga redovito prati.

Max
2 godine prije

Ima li temelja za to.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI