Musk se raspravlja s ukrajinskim medijima oko mirovnog plana

Elon Musk
16 komentara

Izvršni direktor Tesle i SpaceXa Elon Musk udvostručio je svoj mirovni plan za tekući sukob između Kijeva i Moskve, usred kritika ukrajinskih medija. Njegova ideja je bila da spriječi Treći svjetski rat, insistirao je milijarder u objavi na Twitteru u četvrtak.

„Veliki sam fan Ukrajine, ali ne i Trećeg svetskog rata“, napisao je tajkun kada ga je ukrajinski list Kyiv Post pozvao da „samo prestane“ i „prizna da je preterao“ u nečemu, pozivajući se na njegov mirovni predlog. Ranije ove sedmice, Musk je predložio izlaz iz sedmomjesečnog sukoba između dva susjeda.

Moskva bi trebala “ponoviti izbore u aneksiranim regijama pod nadzorom UN-a”, dok bi se Kijev obavezao na neutralnost i odustao od polaganja prava na Krim, koji je velikom većinom glasao za pridruživanje Rusiji 2014. godine, predložio je izvršni direktor Tesle.

Muskov prijedlog izazvao je bijes ukrajinskih i nekih zapadnih zvaničnika. Odlazeći ambasador Kijeva u Berlinu Andrej Melnik otišao je toliko daleko da je rekao američkom milijarderu da se “odjebe” , dok je predsjednik Vladimir Zelenski pitao svoje pratioce na Tviteru da li im se više sviđa Elon Musk kada podržava Ukrajinu ili Rusiju.

U četvrtak je Musk također sparingovao sa republikanskim senatorom iz Južne Karoline Lindsey Grahamom, koji ga je pozvao da “razumije činjenice o ruskoj invaziji Ukrajine”. Musk je odgovorio rekavši da, iako većina Ukrajine i dalje želi da bude dio Ukrajine, “neki istočni dijelovi imaju rusku većinu i preferiraju Rusiju”.

Milijarder se takođe posvađao sa bivšim ruskim šampionom u šahu i antikremljanskim aktivistom Garijem Kasparovom, koji ga je optužio za širenje „propagande Kremlja“. Musk je uzvratio, rekavši da je njegova kompanija SpaceX donirala Ukrajini terminale Starlink u vrijednosti od 80 miliona dolara, i dovodeći u pitanje šta je sam Kasparov učinio za Ukrajinu, osim što je tvitovao.

Musk je poslao stotine Starlink terminala u Ukrajinu na početku sukoba. Iako je proklamovani cilj isporuke bio humanitarni, Kijev je od tada priznao da ih je koristio za ratne ciljeve, dok su ruske trupe tvrdile da su zauzele više jedinica ukrajinskih trupa.

elon muskrusijaSADStarlinkukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mark
1 godina prije

Kako možeš bit fan neke zemlje pod vodstvom našmrkanog fašiste.

rade 20%
1 godina prije

Promijenio plocu nakon sto su Rusi “lampicama” zaslijepili satelite.Razumljivo,puno je ulozio u te svemirske kante.,i jasno mu je da je game over,Rusi su pripojili 20% bivse ukrajine.

hiber
1 godina prije

Najbolje da Musk navede da su mu ukrali nick. Da je pročitao jednu knjigu u životu znao bi da mu je prijedlog krajnje glup. Otprilike kasni 7 mjeseci od kad je bilo jasno da je Rusija izgubila rat. Sada je jedini izlaz natovariti gubitak rata Putleru na leđa i pokušati spasiti sto se može. Sto “velemajstorska” budala pokvari, sto pametnih teško popravi.

mrdo
1 godina prije

Rusi mu smrljali one njegove satelite, pa odjednom post’o miroljubiv mirotvorac, hahaha.
Ta stoka sramoti ime Nikole Tesle.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Od novosti izdvajamo…
U Ukrajini počeli rušiti spomenike Elonu Musku.

petar schroder
1 godina prije

Na jednom Americkom portalu sam citao da je on samo jedan maneken kojeg su postavili ti veliki igraci da izigrava najbogatijeg covjeka na svijetu a u stvari je sve laz Te satalite salje Americka vlada a on je placen za tu igru kao sto je zelinski placen da igra predsjednika za Ameriu Njegovi Tesla auti nisu sposobni jer je nedavno vracena cjela jedna serija ti auta posto je nekoliko auta eksplodiralo na ulici .

Xam
1 godina prije

Drmnuli rusi Musku Starlink pa se uvlači 3d šahisti da ga ovaj ne bi ugasio.

Max
1 godina prije

Muskove su riječi mudre.

Rimtutituki
1 godina prije

Kaspyrov cisti nacista jao i 90% gruzijaca,a dotrce u Njemacku po Asyl. Pun zatvor u Mannheim, gruzijaca,dzepatosi,krafu po stanovima,nisam znao da su takva mraka.

JoeP
1 godina prije

Tesla i Starlink bez subvencija Amerike i posebno bez poslova Starlinka s američkom vladom nebi preživjele ni 30 dana. Ukrajina bez američke pomoći ni toliko. Bez obzira na eventualno rusko djelovanje prema Starlinku, jasno je tko tu koga i kako disciplinira. Dovoljno je pogledati tko tu koga treba i tko tu kome treba odnosno tko je zamjenjiv, a tko je nezamjenjiv.

ᴉʞɐdoɐu
1 godina prije

Tesla se brda rodio se Musk.

Leon Smuk: Ne pijen ti više!

youtu.be/K_pbELUsCtU

gigi pinna
1 godina prije

Ukrajina me podsjeća na Srbiju – izgubit će najvrijednije što imaju: mineralne resurse na istoku (Kosovo), i cijelu obalu (Crna Gora).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI