Truss su ostali ”sati, a ne dani”

Truss
49 komentara

Britanska premijerka Liz Truss nije ostala dugo u Downing 10, rekao je u srijedu za britanski Telegraph visoki konzervativni poslanik. „Sada bih pozvao rodbinu da im kažem da su to sati, a ne dani“, rekla je osoba saradniku urednika Christopheru Hopeu.

Nakon glasina da je Truss otpustila šeficu Whip Wendy Morton u predvorju Donjeg doma i “izvela je napolje”, navevši njenog zamjenika Craiga Whittakera da podnese ostavku u znak protesta, vlada je u srijedu navečer izdala službeni demanti, insistirajući da su oboje još uvijek u svojim radnim mjestima. Navodna konfrontacija uslijedila je nakon spornog glasanja o frackingu u kojem je najmanje 40 konzervativnih poslanika bilo uzdržano.

Među onima koji su izašli na glasanje za fracking – za koje se pričalo da je to nezvanično glasanje o “nepovjerenju” Truss – bio je bivši premijer Boris Johnson, koji je u utorak bio na vrhu ankete YouGova o tome kime bi glasači radije zamijenili Truss. Isto istraživanje je pokazalo da 55 % ispitanika želi da Truss izađe, uključujući 36 % onih koji su glasali za nju. Sa nešto više od mjesec dana na funkciji, ona bi bila premijer s najkraćim stažem ikada.

Ministarka unutrašnjih poslova Suella Braverman također je dala ostavku u srijedu nakon što je utvrđeno da je mejlom poslala osjetljivi dokument sa svog ličnog računa pogrešnom primaocu. Ona je u svom pismu ostavke nagovijestila da ima „zabrinutost oko smjera ove vlade“, aludirajući na vrlo javno okretanje koje je Truss bila prisiljena napraviti kada je njen kontroverzni „mini budžet“ izazvao tržišni haos prošle sedmice. Kancelar Kwasi Karteng je smijenjen i zamijenjen je Jeremyjem Huntom, koji je pokidao Trussovu radikalnu neoliberalnu ekonomsku politiku i nagovijestio da bi, daleko od smanjenja poreza koje je premijerka obećala u svojoj predizbornoj platformi, umjesto toga moglo biti potrebno povećanje poreza.

Više od pola tuceta poslanika javno je zatražilo ostavku Truss. Međutim, ona je u ponedjeljak izjavila da se namjerava “održati” do sljedećih izbora, ponavljajući proteste njenog prethodnika Johnsona, koji je također u početku prkosio pozivima svoje stranke da ode sve dok bujica ostavki nije učinila vlast nemogućom.

Liz TrussostavkaUKVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
1 godina prije

Ova i jest predodređena da bude potrošna roba.
Samo je previše pametna da bi to shvatila.

Nekoime
1 godina prije

U UK je u tijeku kladionica po pitanju “Tko će duže izdržati” . Suprotstavljeni su Liz Truss i glavica salate izvan frižidera. Glavica salate vodi.

eks
1 godina prije

Vladari zapada – psihopate brzo će pronaći drugu marionetu . Imaju oni takvih u noćnim klubovima i bordelima, što su već pokazali izborom lidera u baltičkim državicama.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Liz je polizala i podnijela ostavku, kada će GANGSTER von der Anemični dati ostavku ili ga moramo glogovim kovina izginuti?

Vrata
1 godina prije

Steta da vec ide,bilo je par nedjelja interesantno.

Ico
1 godina prije

Boris Johnson je jutros uočen kako ulazi u frizerski salon, vjerojatno se sprema na povratak za funkciju premijera

Können
1 godina prije

Medvedev je rekao, jedan freak je otisao ( Johnson ) drugi freak je dosla ( Lisa Tuss)…dakle oba freaks su otisla na smece povijesti i na englesku pozornicu lutaka dolazi treci freak

Max
1 godina prije

Truss je najgluplja osoba koju sam ikad vidio.

skurija
1 godina prije

Ode i ova ,tko je sledeći

tihobl
1 godina prije

Za Liz Trus tesko ce naci zamjenu. Pravilo je da je svaki sledeci gori, a od nje tesko je naci goreg ili goru.

Ico
1 godina prije

Za Britance je najbolje da idu u londonski ZOO, te si tamo između majmuna izaberu jednog majmuna, koji će im biti premijer, koji će izabrati novu vladu Britanije

Krle
1 godina prije

Nije se jadna stigla ni izblamirati koliko je mogla.

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Tko je mogao reći…
”Ja nikada neću potonuti,jer ja sam kao Titanic!”

A/ Liz Truss
B/ Ava Karabatić
C/ Maca Diskrecija
D/ Sve navedene

P.S.
”Ako ste glupi koliko ste teški, znači da ste postigli savršenu ravnotežu između duha i materije!”

Mat
1 godina prije

Liz Trash fizicki I psihicki je osoba ….Nocne More.

tihobl
1 godina prije

Englezi ko englezi:

“Руска војска издаје својим војницима ‘комплет за силоватеље’. Овај комплет укључује дилдо, сексуалне стимулансе и разне уређаје за мучење”, преноси британски Мирор.

tihobl
1 godina prije

NATO je redovno patrolirao izvidjackim avionima iznad Crnog mora. Juce su pred britansog aviona doletjela dva Su-27 i jedan je ispalio raketu na Odesu. Britanci su se toliko potresli kad su vidjeli uzivo ispajivanje rakete, umjesto na monitoru da su obustavili daljnje letove. Admiralitet se zalio Sergeju na ponasanje ruskih pilota. Sojgu je obecao da ce piloti biti ukoreni.

Lucija, prva
1 godina prije

“Zamislite da su samo ova glupaca i smenjeni cancelor spremili mini budzet ne obavestivsi nikog u vladi i time ojadili centralnu banku za 65 milijardi funti koja je morala kupovati drzavne fjucerse da bi spasila isplatu mirovina! Scholc uzeo 200 milijardi fjucersa ECB da bi sanirao posledice krize a susret dve kompletne vlade D i FRA,2 puta godisnje o pljacki ostalih u EU-u,je odlozen da ne bi doslo do teskih reci. Ostale clanice EU-a se tiho bune protiv Nemacke jer bi i one rado isto ali ne mogu. ECB je pod kljucem FRA i D.Samo provereni mogu uci….A Makron?On ce biti prinudjen strajkovima isto uraditi i gledajuci sto jeftinije da prodje, bice ogromna suma…A ECB moze uvek reci presli smo plafon..i nema vise fjucersa.Inace ECB izdaje obveznice,ja ih iz sale zovem fjucersima,na ime drzava i u okviru cele EU. Problem su razliciti interesi na kapital clanica kao i ogromna prezaduzenost… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

“Treba naglasiti da je javno izjavila na konferenciji da radi za Cioniste bez trunke srama a Britanski narod je izabrao da njega predstavlja a ne Zidove…”

Ima snimka na YT gdje ona, Lizz, izjavljuje da je, – cionist.
Negdje na sjeveru Engleske (?), kongres stranke…

Lucija, prva
1 godina prije

Budala i neškolovana, provela je naređeno.
V.Britanija dužnija za 65 milijardi £.

A ona lijepu sumicu dobija od države do kraja života. 100k£ godišnje.

Eto. Nije potrebna velika pamet.

Vidite kako je Balkan predvodnik uvijek u povjesti?

Lucija, prva
1 godina prije

“Zastupnici Konzervativne stranke jučer su se otvoreno svađali u parlamentu uslijed neuspješnog glasanja o FRAKIRANJU, …

Truss se borila za politički opstanak otkako je 23. rujna njezin ministar financija Kwasi Kwarteng najavio “mini proračun” s velikim poreznim rezovima, koji je potresao financijska tržišta. 

Nakon te najave skočio je britanski trošak zaduživanja zaprijetivši tržištu nekretnina i dodatnom povećanju životnih troškova. “

Lucija, prva
1 godina prije

“reakcija Rusije na ostavku Truss

Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozdravilo je ostavku britanske premijerke Liz Truss rekavši da je ona “sramotna” čelnica koja će biti zapamćena po svojoj “katastrofalnoj nepismenosti”.”

Tadija
1 godina prije

Skuzila da netko drugi vla da,a ona je samo lutkica na koncu.
Ako neces igrati tu igru,osta je samo da se uklonis.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI