Osumnjičeni za bombaški napad na Prilepina, priznao je vezu sa ukrajinskim obavještajnim službama

Eksplozija automobila
13 komentara

Glavni osumnjičeni za bombaški napad na automobil u kojem je bio Zahar Prilepin priznao je da je povezan s ukrajinskim obavještajnim službama, otkrio je u subotu ruski Istražni komitet.

Prilepin, istaknuti ruski pisac i politički aktivista, bio je na meti bombe pored puta ranije tokom dana u selu Pionerski, oko 70 km od istoimenog grada, koji se nalazi oko 400 km istočno od Moskve. U eksploziji je ubijen Prilepinov saradnik koji je vozio automobil, a pisac je teško povređen.

Osumnjičeni, identifikovan kao 29-godišnji Aleksandar Permjakov, rođen u Ukrajini, uhapšen je ubrzo nakon napada dok je pešice pokušavao da pobegne sa mesta događaja. Mještani su upozorili policiju na muškarca u bijegu, koji je na kraju uhvaćen u obližnjem selu.

Tokom ispitivanja, Permjakov je priznao da je pokušao da izvrši atentat na Prilepina, otkrivši da ga je regrutovala neodređena ukrajinska obaveštajna služba još 2018. Istražni komitet je objavio video snimak ispitivanja, a osumnjičeni je rekao istražiteljima da je postavio dve protivtenkovske mine na kraj puta i čekao da Prilepinov auto prođe pre nego što je daljinski detonirao eksploziv.

Eksplozija je uništila motorni prostor Prilepinovog automobila, prevrnuvši vozilo na krov. Dok je pisac teško ranjen u eksploziji, njegov bliski saradnik, koji je bio za volanom, poginuo je na licu mesta. Eksplozija je ostavila veliki krater pored puta, a znatne delove automobila, uključujući i njegov menjač, ​​odleteli su oko 100 metara dalje, pokazuju snimci sa lica mesta.

Prilepin je hitno prevezen u bolnicu i podvrgnut je uspješnoj operaciji nakon koje je dat sedativima, otkrio je guvernator Nižnjenovgorodske oblasti Gleb Nikitin bez detaljnijeg objašnjenja o povredama. Prema izvještajima ruskih medija, pozivajući se na očevidce, pisac je zadobio prijelome obje noge, a navodno je zadobio i povredu kičmenog stuba.

Ruski Istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu o incidentu, tretirajući eksploziju kao teroristički napad.

bombaški napadPrilepinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kijev
11 mjeseci prije

Iza tog atentatora je ukrajinska CIA a iza njih je Borrell, a na vrhu njih svijuh je Pentagon

alexosijek
11 mjeseci prije

Sjetite se web stranice “Mirotvorec” koja nikada nije uklonjena, čak ju redovito i ažuriraju – tisuće ljudi i mnogo djece je tamo navedeno…njihovi osobni podaci i adrese su tamo javno objavljene…kada uspješno “eliminiraju” nekoga sa popisa prekriže ga crvenim križem…lp
P.S. detalje o hapšenju Gonzala Lire u Harkivu je objavio na svom YT kanalu Brian Berletic..naziv jest The New Atlas

Max
11 mjeseci prije

Prelako protivnici prilaze svima.

Right
11 mjeseci prije

Ne bi se usudio da je drug Staljin ziv…ne bi se usudio ni u Americi.

eks
11 mjeseci prije

Da li ima netko tko sumnja u rusku istinu? Samo da lik ne padne s balkona ili popije ruski čaj.

tihobl
11 mjeseci prije

Pazite lik je jedan od 7 miliona ukrajinaca koji se preselio u Rusiju i jedan od 5 miliona koji je uzeo rusko drzavljanstvo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI