Čega se plaše hrvatski mediji kada govori Ivan Pernar?

Ivan Pernar
160 komentara

Nakon jučerašnjeg vrlo oštrog obraćanja Ivana Pernara europskom povjereniku Güntheru Oettingeru, u kojem hrvatski saborski zastupnik Živog zida artikulira ono što pogađa mnoge, desilo se nešto vrlo čudno. Niti jedan hrvatski medij nije se usudio objaviti video snimku Pernarovog obraćanja europskom povjereniku. Ovakvu priliku, u zemljama gdje se nalaze vlasnici hrvatskih medija, nije moguće propustiti. Srećom, “propust” vodećih hrvatskih medija, spasili su alternativni portali.

Uzmemo li u obzir sve portale koji su objavili obraćanje Ivana Pernara, video snimku je pogledalo gotovo 500.000 osoba. Doista se radi i viralnom sadržaju kojeg je publika vrlo dobro primila. Čitatelji portala, ogorčeni aktualnom ekonomskom i političkom situacijom, u Ivanu Pernaru vide osobu koja govori ono za što oni nemaju mogućnost, pošto ih njihovi politički predstavnici svaki put prevare.

Ovom prilikom vam donosimo detalje kako je i zbog čega došlo do ovakvog obraćanja Ivana Pernara jednom europskom povjereniku, pripadniku države koja nam je svima uzor u svakom pogledu. Prenosimo vam obraćanje Ivana Pernara s njegovog Facebook profila.

Objašnjenje Ivana Pernara vezno za obraćanje koje je uzburkalo sve, samo ne vodeće (mainstream) medije:


Ivan Pernar / 09. 03. 2018. / Facebook:

“Riječi koje sam uputio Guntheru pogledane su do sad više od 300.000 puta, pa budući da vas vjerojatno zanima okolnost njihovog nastanka ispričat ću vam kako je izgledao sam njegov dolazak.

Trebao je doći u 16.00 međutim kasnio je čak pola sata što je jako neobično za Nijemce. U tim trenucima “iščekivanja Godota” skratio sam vrijeme googlajući ga i pročitao da mu se trenutna žena zove Friederike baš kao i Njemica s kojom imam sina.

Nasmijao sam se na tu slučajnost, međutim, njegovo kašnjenje me toliko naživciralo da sam zamalo otišao i zapravo u trenutku kad sam izlazio iz prostorije dolazio je on u pratnji dvojice tipova, a ispred njih su bile dvije mlade djevojke koje su mi se više doimale kao hostese nego kakvi suradnici.

E sad, čovjek samouvjereno sjeda za svoje mjesto i počinje monolog na njemačkom, u jednom trenutku stavljam slušalice i ko za vraga on govori o euroskeptičnim i protestnim strankama u čiju eliminaciju treba uložiti maksimalan napor, da su te stranke problem itd.

Moja kolegica, pravnica i fluentna govornica njemačkog Vlasta Krpetić u tom trenutku me pogleda, kao i ja nju – u stilu – čuješ što čovjek govori.

Međutim, poslušali smo ga strpljivo do kraja i tada je trebalo saslušati i ulizivački monolog naše strane stola. Tada dolazim ja do mikrofona i krećem na engleskom pričat, u tom trenutku javljaju da prevoditeljica moli da se govori na hrvatskom (ili njemačkom), i igrom slučaja upravo u tom trenutku puca live.

Ja ponovno podešavam live i krećem na hrvatskom. Atmosfera se mogla rezati nožem, imao sam osjećaj da bi mi prisutni na tom sastanku (s naše strane stola) najradije odsjekli glavu kako bi me ušutkali. Osjećaj je kao da vam je netko sjeo za vrat, takav pritisak.

A što se tiče Gunthera, on je mijenjao izraze lica iznenađen sadržajem mog govora i taman kad je smirio lice spreman da mi odgovori, opet je poprimio začuđen izraz lica.

U međuvremenu me Ivan Domagoj Milošević tri puta neuspješno prekida, a ja ga hendlam na foru demokracije, ako ima demokracije pusti da govorim, ako nema demokracije, onda reci to otvoreno da ne gubim bez veze vrijeme s vama.

Na kraju govora koji se činio prilično dugačak, a zapravo trajao samo 5 minuta, Gunther pali mikrofon spremajući se da odgovori.

U tom trenutku ja se dižem da bi pokazao svoje nepoštovanje prema njemu i instituciji koju predstavlja, ali on me vraća nazad za mjesto s retoričkim pitanjem: “Ne želite čuti moj odgovor?”

Kako mi je pokazao da me cijeni kao sugovornika, sjeo sam nazad u namjeri da čujem što će mi taj čovjek reći i tada, sukladno mojem očekivanju počinje klasična propaganda kojom se alibira rat i sve ono što dolazi s njim: “Vjerujem da se slažete s tim da su Gaddafi i Assad loši ljudi”.

U tom trenutku ja se dižem i na njemačkom mu kažem: “Das ist imperialistishe propaganda”. On sav unezvjeren gleda i ne vjeruje da mu netko proturiječi na tako drzak način. Te mu govorim na njemačkom: “Ti samo ponavljaš što tvoj prijatelj Donald Trump govori”, i nastavljam put prema izlazu.

Ne znam što je dalje govorio, ali što god da je nebitno je jer svi znamo da nas sapunaju već godinama svojim lažima i ne osjećam dužnost slušati stare laži isponova, a pogotovo ne pokazivati poštovanje birokratima poput njega.” (Preneseno s Facebook profila bez ispravki)


“Idemo dalje”, reče davno jedan premijer

Nadamo se da naše kolege profesionalci iz redakcija vodećih medija sljedeći put neće propustiti sličnu “poslovnu” priliku, bez obzira radilo se o Ivanu Pernaru ili nekoj drugoj osobi koja pokušava artikulirati želje malih ljudi. Onih ljudi koji ponosno trpe sve učinjene im nepravde – ni dužni, ni krivi.

Günther Oettingerobraćanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
160 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
White patriarch
6 godine prije

Tip ima muda, šteta što je ************. Hrvatskoj pod hitno treba jedna liberalno-domoljubna stranka koja bi u isto vrijeme štitila nacionalne interese i prestala gaziti vlastite građane porezima i zakonima (tvrda prema vanka, mekana prema unutra)

Savjest
6 godine prije

Čovjek kaže što je istina bez uvijanja

Riddick
6 godine prije

Preneće mediji njegovo obraćanje pošto se proširila vest moraće i oni da reaguju kampanjom diskreditacije , da neko slučajno ne bi počeo da razmišlja svojom glavom preneće kao , incident , drskost i da Pernar nema političku kulturu i narušava ugled države , pa oni politička elita sad moraju još više da se ulizuju da bi vratili stvar u “normalu”.
Prestaviće ga isto kao onog dečka što je javno rekao istinu o demografiji , mlad neobuzdan , i ostale nebuloze…

apolo
6 godine prije

Kakva je svrha placanja rtv pretplate ako ti ovakav spektakularan odgovor prenesu kad se ubudja? Valda bi trebali prenijeti govor i kad nije komotan za vladajucu kastu. Ovakva reakcija medija dovoljno govori o tome u cijem su vlasnistvu i tko ih kontrolise.

Bogdan
6 godine prije

Bravo! Imas svoj stil i svoju vaspitnu filozofiju od kojeg-koje ne odstupas. Ne samo da govoris u ime Hrvatskog naroda, rekao si to i u ime svh onih naroda koji su mrtvi i koje tlaci EU, NATO i USA To je za tebe bilo normalno da kazes a oni lizoguzci sto sjede pored tebe osjecaju u svojim ustima njima lijepi miris govana sa guzica tih Europejaca i zadovoljni su sa ukusom tog slaga. Ali narodu oni i taj slag vec odavno smrde-smrdi. Narod treba da shvati da politicka partija nije nogometna ekipa za koju navijam, pa i ako ode u drugu ligu ja cu da navijam za nju. Narod treba da shvati da su to “Rektalci” koji lizu Anus ustvari da ih nevrijedjam, reci cu da oni rade “anilinkciju”. Ali ako ih i dalje budu birali onda je i Hrvatski Puk u istim govnima i odgovara im taj smrad koji… Čitaj više »

DAVID
6 godine prije

MAINSTREAM mediji,one koje Trump naziva FAKE-NEWS su u službi MASONSKE politike kreiranja lažne slike svijeta i zato ne prenose ovo a upravo zato su u 99% slučajeva mrziteljski nastrojeni prema Trumpu jer ih je razotkrio javno!! Pernar i ŽIVI ZID nemaju pristup ni jednoj HTV-ovoj emisiji upravo jer ne žele govorit što ovi očekuju nego ISTINU! MOST je po anketama prije 2 godine bio 3.snaga po podršci i ema emisije di nsu bili po 10 puta na dan a sad je ŽIVI ZID treča snaga a nikad CENZURIRANIJI na javnoj tv!

PDVNK bre
6 godine prije

Znaci Pernar prica ono sto Tramp misli a i rekao je to sigurno Tetki (a ova nasem dragome AV-u AV-u). Veoma interesantno.
Postovani Pernar, nemam drugog puta da vam porucim osim ovoga. Nastavite tako, kao sto pricate i ima sanse za nas rod. Samo se nadam da necete biti kao onaj Grk. Dao Bog da ga crna zemlja proguta (nije umesno to ali zasluzio je to).
I jos nesto Hrvati trebaju da su sretni jer imaju ovakvog politicara u parlamentu.

Zare
6 godine prije

Samo zapamtite moje reci, ovaj lik je velika prevara..btw. ima snimka na yt gde se svađa s nekim bakicama na avtobusu, covek ladno sjedi dok starine stoje. Vazno da ima svoj krug biraca pa tako dozivotno obezbeđenu stolicu u saboru

bumbar
6 godine prije

Zapravo, mediji cenzuriraju narod i zastupnike koji izražavaju narodnu volju. Demos sa svojom demokracijom je postao glavni remetilački faktor u ostvarivanju agende zapadne oligarhije.
Neoliberalni totalitarizam, kao i svaki drugi totalitarizam, ne prihvaća drugačije mišljenje.
Koliko briselski pitomci imaju osjećaj za demokraciju govori i sam premijer Plenković kad se na kritike zastupnika Bunjca ovako obrušio:
“Stranke poput vaše ruše referendume u Francuskoj, Nizozemskoj, Grčkoj,… E, ovdje nećete. I drugi put ćete dobiti manje glasova i manje mandata, ja vam to jamčim. To će biti jedna od ključnih zadaća moje vlade,”

Ivica iz Crne i Gore
6 godine prije

Kako učiniti svijet u kom živimo boljim? Uvedimo u zakon smrtnu kaznu za političare i moćnike koji rade na štetu naroda i riješili smo sve probleme i sa stranim i domaćim zlotvorima.

Ganicus Prvi
6 godine prije

Dajte mi vlast nad medijima i pretvoricu andjele u sotone i obratno.Moze biti Pernar ovakav ili onakav govoriti da prica gluposti odlicno ako je to tako neka ih Briselske domace sluge pobiju svojim argumentima.Jedino sto muci sve politicare na balkanu koliko ce im baciti gospodari mrvica sa stola kao nagradu za svoje sluganske usluge ili da im ne diraju racune koji su im na racunima.

Dundić
6 godine prije

A, pazi tog đubretara koja je sranja došao prodavati…fake new, Gadafi i Asad su zlo…kao agent iz Matrixa. Mr. Jones, kako su se tamo zvali…

Ivica
6 godine prije

Brsvo za ivana sve sami inperijalisti i lopovi

palermo
6 godine prije

Sa pernarovim se sadržajima slažem 95%, ali njegova ga forma diskreditira – i ono iznošenje iz sabornice, jedenje pizze… To obični, priprosti i priprosti birač, kakvih je velika većina u Jadnoj našoj prvo uoči, čak i ako skuži išta od njegovog sadržaja, pa se za živo čudo i složi s Pernarom. Ne treba padati na tim formalnim, banalnim stvarima.
A na ove zio-nazi briselske birokrate, i HDZ-SDP marionete (za ne vjerovati da Soroš izgleda nije kupio HDZ-ove zastupnike u europskom parlamentu) ne treba riječi trošiti. Kako kaže Bunjac – Klisović se u svemu slaže sa Plenkovićem i Stierom.

Sinisa
6 godine prije

Pece me savjest….Pernar je ovo odlicno i hrabro odradio ali i dalje smatram da se shodno svome znanju i hrabrosti mora upustiti u dublju diskusiju.

Narodni heroj Sava Kovačević
6 godine prije

Svaka čast hrabrom mladom Slavenu! U najboljoj tradiciji narodnooslobodilačke borbe!

njonjo
6 godine prije

ako ste pročitali moj komentar na objavu videa o obraćanju pernara biti će vam jasno zašto sam ushićeno očekivao dežurne komentare u msm u banana rh. nažalost od sto glasa, glasa nije bilo.. čudno, nimalo.

Zadranin
6 godine prije

Pernaru, legendo, imaš piće za ovo kad dođeš u moj kvart. Pa ćemo skupa pljucat po njima.

Pljuc.

Kontra sili
6 godine prije

Pernara pokušava prekinuti MIlošević, lik koji je do zadnjeg uvjeravao Karamarka da će postati premijer nadajući se time valjda poziciji u vladi.

Maruj
6 godine prije

Mozak!

Duje
6 godine prije

Bravo Ivane..dabogda bija predsjednik lijepe naše

ĐURO VIDMAROVIĆ
6 godine prije

ALI SA ZANIMANJEM GA PRATI DR. GRUDEN.

Dragan
6 godine prije

Tek sad vidim kolikobje TITO bio velik.

Dragan
6 godine prije

Svaka čast druže

Dragan
6 godine prije

Bože kako je dobro biti SVOJ

ico
6 godine prije

Sljedeci put smogni snage i ostani. Saslusaj pa udari jos jedom. Nema ko drugi.

Ive
6 godine prije

U Hrvatskoj terba izbaciti na ulicu (i zabraniti im dozivotno javn politicko djelovanje) kompletno politicko vodstvo koje ocigledno ne stiti Hrvatske nacionlne interese niti grdjane vec radi u interesu imperijalista. A nakon sto ih se izbaci treba uspostaviti izborni zakon da se ne galsa za stranek vec pojedince i iskljucivo one koji stite interese Hrvatske , sobe poput Pernara koje se nece bojati bjelosvjetskim lopovima reciu da su LOPOVI.

Ive
6 godine prije

Svi pnosni i istinoljubivi Hrvati i Hrvatice trebaju; otkazati TV pretplatu, prestati kupovati rezimske novine poput Jutarnjeg, Vecernjeg i… Jer su predmetni Mine streeam mediji iskljucivo u ulozi rekalamiranja i zastite imperijalizma.

Ive
6 godine prije

Najveca ZLA koja su zadesila Hrvatsku:
1. Nastanak ZLOCINACKE HDZ
2. Pridruzivanje EU
3. Pridruzivanje NATO
4. Slijedjenje NEOLIBERALIZMA
5.ZLOCINACKA PRIVATIZACIJA

Globalista
6 godine prije

Pernar nije poltičar-pragmatik,stalno te isto ponavlja bez konkrentih rijesenja.Zivi zid bez konkretne podrske od strane nekih elita,globalista,nema sanse uspijeti.Politika je jako sirok pojam,gdje vladaju ekonomski interesi a slova demokracija i ostale gluposti su price za malu djecu.Vecina politicara zeli se docepati korita kako bi mogli zaraditi pare,sebi i onima koji ih proture da vladaju,sve ostalo je utopija.Ako se sam pojeidnac nesnađe u zivotu,od politike ,poilticara,drzave neocekujte previse.

Eddo
6 godine prije

Svaka čast ovom malom Pernaru. Nema dlake na jeziku i koliko vidim govori i njemački i engleski.
A ovaj estblišment tipa Milošević i ostala bagra vjerovatno su Herr Gunther prije sjednice uredno popušili k…c pa misle da to mora svatko napraviti , jerbo je ovo ipak Nijemac.

Mladen
6 godine prije

Jako je malo takovih ljudi koji se javno usuđuju reći ” bobu bob , a popu pop ! Bravo g. Pernar !

Šamac stihom zagrljen
6 godine prije

Ja sam se ogriješio o Pernara i žalim zbog toga. Elem, naprije sam ga prihvatio u dušu kao veoma iskreno i racionalno biće, ali ne dugo posle toga, njegovi nastupi su bili u toj mjeri euforični sa primjesom vješto sakrivene dvolicnosti da sam u najmanju ruku mislio da je dupli špijun. Da, prosto sam ga svrstao u klasu opasnih i, kao takvog, u koš za smeće.
Ih, neka je odbrusio starom fašisti, pa makar ga trpio devetolicna! 🙂

Jurišić maja
6 godine prije

živi zid ima budućnost ali plašim se za njih udbašine i svakojaki drugi ološ prca nas već 70godina

Abe
6 godine prije

Jel bilo na TV dosad, nisam bas gledao?

Dragan
6 godine prije

Molim vas sve čitatelje da mi pomognete i napišete mi koji su to ALTERNATIVNI PORTALI još osim portala LOGIČNO za koji znam.HVALA

Iranoljub Rusoštovatelj
6 godine prije

Kada Pernar govori a boje se što pogađa u sredinu,u bit i srž i sve skupa zvano jenom riječi:ISTINA!

davor
6 godine prije

IVANE,LEGENDO,DEFINITIVNO IMAŠ MOJ GLAS I MOJE OBITELJI NE SAMO NA IDUĆIM NEGO NA SVIM IZBORIMA….ALI MOLIM TE ČUVAJ SE DA TI SE NEBI DESILO KAO LITVINENKU ILI BRUNI BUŠIĆU…..INAČE,TREBAO SI ONU MARIONETU PITATI ŠTA MISLI O erdoganu (MALA SLOVA NISU SLUČAJNA) I NJEGOVOJ ŽELJI ONOJ UPLAŠENOJ,ZBUNJENOJ I UPLAKANOJ CURICI OD 6 GODINA KOJOJ JE DOSLOVNO POŽELIO DA POGINE ZA DOMOVINU PA ĆE JE POKRITI ZASTAVOM…………….NE SJEĆAM SE SA SU “DIKTATORI” AL-ASSAD I GADDAFI TO NIKAD IZJAVILI

Maddog
6 godine prije

Bravo Pernar , samo ih rolaj , istina ih nakviše boli .

davor
6 godine prije

Dragan ……alternativni portali……SPUTNIK SVE NOVOSTI a imam i nekoliko talijanskih , ne znam dal ga razumiješ ali evo PANDORA TV NEWS,L’ANTIDIPLOMATICO,CONTROINFORMAZIONE INFO….ZATIM TELESUR……..SPUTNIK može i INTERNATIONAL…zatim RT NEWS itd itd

milivoje
6 godine prije

bravo za pernara! pogodio je u u centar mete. verujem da ce etinger verno preneti u nemackoj sta mu je sasuto u lice. i to tamo gde se najmanje nadao.

Ive
6 godine prije

Dobro a tko sprecava ostale Hrvate i Hrvatice da zbore otvoreno i javno poput Pernara. Probudite se vi jadni uspavani narode Hrvatski. Na ulice, trgove kriknite utijerajte strah u kosti ovim govnojedima imperiajlisticke politicke korektnosti, po kojoj lopovu nesmijes recmda je lopov. Zar nis svi lopovi svi clanovi zlocinacke HDZ od zadnjeg upisanog do predsjednice i premijera koji kradu narodu i daju imperijalistima. Dakle cijela vlast laze karade pljacka i ne radi u interesu naroda, izbacimo ih iz vlasti zabranimo im da nas zastupaju i predstvlaju. Cega se vi bojite jadni i bijedni narode Hrvatski, bojite se uhljeba u policijskim uniformama, uhljeba u opcinskim uredima, zasto dozvoljavate da ljigavi uljebi odlucuju za vas. Ja see nisam boja ni 1991. pa m je Tudjmanova klika gangsterai za utijehu oduzeli Hrvatsko drzavljanstvo.

Nagard
6 godine prije

Pernarevi govori su kao da ptice pjevaju na bjleasnici ko moze. Protiv sisteme koji gazi otima pljacka jedan lik zeljan paznje pa nije on neki bibblijski lik da ce narod povest bitke su izgubljene lova je uzeta banke tlekomunikacije sve a pernar i ostali sluze da na pozornicama zabavljaju mase .savjet svima spasavajte svoju obitelj od siromastva i cuvajte djecu a da ce izjave nekog pernara nesto promjenit pa ni u alan fordu ne bi .pozdrav svima i cuvajte se i svoje obitelji

Frfo
6 godine prije

A kad Pernar hoće slati vojne brodove protiv Slovenije, tada alternativni portali isto šute?

Ivo Lola
6 godine prije

Ljudi kao Pernar, a nije da ih nema, ima ih, samo žele ukazati na to da sistem koji su stvorili ljudi sa kravatama za ljude sa kravatama ne funkcionira jednako tako i za one koji ne nose kravate.

VLASTIMIR
6 godine prije

Hrvatski mediji se plaše Ivana Pernara zato što govori ono što bi oni trebalo da objektivno govore narodu stvari kao što jesu,a pošto su korumpirani ili se plaše da to kažu, sada im je kriv Pernar što govori istinu koju bi oni trebalo da saopštavaju.Lakše bi im bilo da Pernar priča laži o kojima i oni pišu.

tedi
6 godine prije

Pernar je covjek od integriteta,odrzao je govor, kao mlada osoba, Komesaru za budžet Evropske unije Ginter Etingeru, za koga portal „Politiko“ piše da je najmoćniji Nemac u Briselu i čovek sa sedam političkih života,pravo u gubicu.

davor
6 godine prije

Dragan ….evo još jedan alternativni medij…..ADVANCE.HR

Branko
6 godine prije

Plaše se toga što Pernar stalno uzvikuje da je “car gol”….

dobarrrr
6 godine prije

Pernar odlicno reagira u stresnim situacijama, vrhunska odlika, bravo!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI