Putinovo obraćanje naciji: Važan je svaki život i ne mislite “mene to neće pogoditi“

Vladimir Putin
24 komentara

Antikrizne mjere koje je predsjednik Rusije Vladimir Putin donio usred pandemije koronavirusa ruski eksperti ocjenjuju kao poruku naciji koja glasi – važan je svaki život, a ne statistika.

Predsjednik Rusije je istakao da Rusija trenutno izlazi na kraj s koronavirusom, ali da je zaraza posvuda oko nje, te da je teško u potpunosti spriječiti da virus prodre u zemlju.

Kako smo antikrizne mjere predložene vladi i Državnoj dumi ranije objavili, zadržat ćemo se samo na poruci koja se tiče razloga uvođenja tih mjera i stava ruskog predsjednika o trenutnoj situaciji.

Vladimir Putin je objavio da će sljedeći tjedan na teritoriju cijele zemlje biti neradan za sve zaposlene, iako će ljekarne trgovine, bolnice, gradski i međugradski prijevoz, kao i ostale uslužne djelatnosti nastaviti s radom.

Predsjednik je pozvao građane da budu disciplinirani i odgovorni i da je najsigurnije ostati kod kuće.

„Sve mjere u borbi protiv koronavirusa dat će rezultat ukoliko budemo ujedinjeni“, rekao je Vladimir Putin, što je zapravo ključ uspjeha svih nacija, ne samo o ovom pitanju, nego o svakom drugom koje se tiče budućnosti nacije.

Također je naveo i da bi građani trebali s velikom ozbiljnošću da se odnose prema savjetima stručnjaka kako bi se sačuvali od ove bolesti.

“Naravno, sve strukture za održavanje života, uključujući medicinske ustanove, ljekarne, trgovine, ustanove koje pružaju bankarstvo, financijske proračune, prijevoz, kao i vladina tijela na svim razinama, nastavit će s radom”, rekao je Vladimir Putin.

„Apeliram na sve građane zemlje.  Ne oslanjajte se na ono naše „valjda će sve biti dobro“. Nemojte misliti, molim vas, kao što se to događa s nama: “Ah, to neće pogoditi mene!”. Može pogoditi sve. I tada ono što se danas događa u mnogim zapadnim zemljama, kako u Europi, tako i preko oceana, može postati naša neposredna budućnost. Sve se preporuke moraju poštivati. Potrebno je zaštititi sebe i svoje najmilije, pokazati disciplinu i odgovornost. I vjerujte mi, najsigurnije je sada biti kod kuće“, rekao je u obraćanju naciji ruski predsjednik, poručujući da će sve plaće za vrijeme produženog vikenda biti isplaćene u potpunosti i da se mnoge antikrizne mjere uvode kao stalne, a ne kao ad hoc mjere za suočavanje s posljedicama djelomičnog zastoja ekonomije zemlje.

„Sve mjere koje ćemo poduzeti i poduzimamo će djelovati, dat će rezultat ako pokažemo solidarnost, razumijevanje složenosti trenutne situacije. Ako država, društvo, građani djeluju zajedno. Ako radimo sve što ovisi o svakome od nas. Trebamo se sjetiti o našoj  osobnoj odgovornosti za svoje najmilije, za one koji žive u blizini, kojima je potrebna naša pomoć i podrška. I u velikoj mjeri, u takvoj solidarnosti leži snaga društva, pouzdanost uzajamne pomoći, učinkovitost našeg odgovora na izazov s kojim se suočavamo to radimo”, rekao je Putin u obraćanju građanima.

RIA Novosti

VIDEO: Izvanredno obraćanje naciji ruskog predsjednika Vladimira Putina

obraćanjevladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zorule
4 godine prije

Ajd ispravite naslov, tipfeleri me bodu u oci

Stojzin
4 godine prije

Nije poanta dali ces dobit Covid ili ne, poanta je u ozdravljenju! Imunitet je najvazniji faktor, a o tome se slabo pise. Kad imas jak imunitet, onda se na Covid (gripu) popisas! Jod, selen, c-vit i magnezij i nema brige.

crna guja
4 godine prije

neke zemlje su isle se rijesit starih dizelasa a dosta dugo vremena ljudi su ti zivjeli u tom ozracju i zivili dosli elektricni op corona ki sad je vrag

Istrazuj
4 godine prije

Dugogodisnji sam pratioc portala RT. Siguran sam da i vecina novinara7 na Logicno spada u tu kategoriju… … Medjutim, u ovih zadnih par sedmica – svatio sam da je portal RT, koji je pod direktnom kontrolom ruske vlade – jedna odvratna cionisticka prevara takodjer! . Dakle, od 10 clanaka danas na ruskom RT – 9 je u vezi “smrtonosne korone”! A jos kad sve pogleda u svjetlu onog sto je njemacki dr Kohenline – rekao (objasnjeno ovdje na sljedcem clanku) – logicno postavis pitanje: 1. Zasto i Rusija i Kina i Iran koriste SMRTONOSNE procedure za “ljecenje” od korone, koje su “razvijene” na zloglasnom Hpkins univerzitetu u SAD????? Zar nisu u stanju napraviti vlastite??? 2. Da li su “vodje” ovih “slobodarskih” drzava – koje BUKVALNO prisiljavaju svoje narode na nevidjene karantine, pa u konacnici i u SMRT americkim “naucnim procedurama” sa Hopkinsa – samo BUDALE, ili je ISTI GAZDA i… Čitaj više »

Emiliano Zapata
4 godine prije

Eto dokaza da i Putin plese kako nasi gospodari kazu!

MatijaVZHR
4 godine prije

Eto, i Putin je odlučio zajahati globalistički val sa corona pričom. Ova “pandemija” mu je izvrsno došla da oslabi sankcije EU prema Rusiji i da se uklini u zapadnu Europu. Front odmaknuti što manje od matice zemlje. Skidaju se EU zastave i vješaju ruske. Strateški, to je sasvim valjana orijentacija.
Drugi važan učinak ove corona-priče za koju on sasvim sigurno zna da je bajka, je i to što će na taj način (“ostani doma” shema) puno lakše kontrolirati i onemogućiti stalne provokacije prozapadne opozicije i pokušaje rušenja ruske države kojih ne nedostaje unazad 6 godina.
Skužil je igru koju je zaigrala Kina kada su poslali svoje epidemiologe u Wuhan pa se priključio.

Korona cirkus
4 godine prije

Interesantno da u izraelu corvid nije nimalo opasan sve radi normalno. Habad lubovich putin i trump istrazi

Max
4 godine prije

uvijek odmjeren i pravodoban.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI