Najveća transportna operacija od agresije na Irak

Povećana vojna nazočnost u Europi
30 komentara

Lučka uprava Jacksonville, takođe poznata po svom brendu, JAXPORT, objavila je da je bila domaćin jedne od najvećih američkih vojnih operacija u okviru razmeštanja vojske ka Evropi.

U misiji je učestvovalo oko 2.500 tenkova Abrams M1,  borbenih vozila M2 Bredley, samohodnih haubica M109 Paladin i raznih drugih vozila na gusjenicama i točkovima koja su natovarena na tri broda kako bi bila prevezena za Evropu. 150 kamiona i 640 železničkih vagona je takođe korišteno za prevoz opreme iz Teksasa u Jacksonville.

Taj potez sprovode vojnici iz 832. transportnog bataljona sa ostrva Blount; u koordinaciji sa 597. transportnom brigadom iz Fort Eustisa u Virginiji; i 2. borbena tim 2. oklopne brigade, 1. Konjičke divizije iz Fort Hooda u Teksasu.

Misija, koja je najveća te vrste na JAXPORT-u od operacije Iračka sloboda 2003. godine, sprovodi se s ciljem podržavanja operacije Atlantic Resolve, redovno zakazanog devetomesečnog događaja u Evropi. Svrha operacije je izgradnja spremnosti, povećanje borbene gotovosti i unapređenje veza saveznika i partnera na multinacionalnim treninzima u Bugarskoj, Estoniji, Mađarskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj i Rumuniji.

„Provođenje tako velike operacije uključuje puno pokretnih delova, ali sve se to skuplja ovdje u Jacksonvilleu“, rekao je potpukovnik Tom Patterson, komandant 832. transportnog bataljona. „Misije poput ove su ključne za našu nacionalnu sigurnost, one garantuju da smo uvek spremni da brzo reagujemo u vreme krize.“

JAXPORT je jedno od 17 američkih strateških morskih pristaništa za premeštanje vojnog tereta za nacionalnu odbranu, inostranu humanitarnu pomoć i pomoć u katastrofama i jedina luka na Floridi sa ovom oznakom.

Bradley M2 M3JAXPORT
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
4 godine prije

Dakle, ipak će terevnka biti Evropa. Kako rekoše oni “znanstvenici” iz Princetowna. Sad , da će prvi projektil poletjeti iz Rusije , ne vjerujem, ali može iz NATO lansera, tik uz granicu s Kalinjingradom i ovi će reć da je bio ruski i ode nas 34 milijuna u 3PM u prvih nekoliko sati

Ringo10
4 godine prije

Ako psihopate iz Amerike i Britanije pokrenu rat, taj rat ce njih najskuplje kostat. Proci ce kao i sve imperije prije njih kje su ratove zapocinjale. Izgubit ce rat i kostat ce ih imperija.
Rusi se nece zajebavat sa Europom i na svim lokacijama gdje se nalaze vojne baze ili vece vojne jedinicce u Europi bit ce golemi krateri.
A Rusi ce u kontraudaru ici preko Arktika, Grenlanda i Kanade … zmiju pravo u glavu.

Ivo
4 godine prije

Ako ovo nije priprema za invaziju, ne znam što jeste. Realno, vrijeme je da se u stvarnim uvjetima isprobaju cirkoni na ova tri broda koji nose smrt prema europi. U slučaju bilo kakvog negodovanja od strane psihopata, akciju nastaviti sa preventivnim nuklearnim udarom po usa. Planeta će biti zahvalna Rusiji.

Frodo
4 godine prije

Ma nije to toliko napad na Rusiju koliko je okupacija Evrope i panični strah od evroazijskog povezivanja.

Moreno
4 godine prije

Ako pogledamo stockove osobnih auta vidit ćemo da su puni i pojavljuje se problem sa pražnjenjem tih stockova kako bi se održavala proizvodnja koja ako padne onda to znači sveopći poremećaj općenito prenapregnute ekonomije koja je povezana sa financijama. U vojnoj industriji je sve isto, stockovi se moraju praznit, zamisli da nema ratova i naoružavanja . . . ode vojna industrija u 3PM. Šta se tiće naoružanja koje ide sa one na ovu stranu Atlantika, sve to plaćaju građani sa obe dvi strane Atlantika. A kad se nagomila oružje nastupaju tajne službe za izvođenje bilo koje vrste false flag operacija. Propagandni dio je većim dijelom odryađen. Dovoljno je na vrhove hijerarhije vojnih struktura dovest one koji su spremni po pojavi false flag događaja raspalit jer u vojsci se ne pita nego “dejstvuje” kako su nas i u JNA učili, samo šta je JNA bila mali mačić za ovoga NATO monstruma.… Čitaj više »

Grom
4 godine prije

Samo naprijed i onako je Evropa dva puta bila sravnjena do zemlje,zašto ne bi mogla biti sravnjena i treći put.

4 godine prije

Nakon svih tih treninga, eto nama na poklon džipova koji troše 50l/100km, a mi ćemo u znak zahvalnosti njima dati neki malo jači izvor pitke vode na 30 godina….

Mate
4 godine prije

Ono što plovi, to se obično potapa, kako su mene učili.

joze čelični
4 godine prije

i nijedna podmornica u blizini ?

Emiliano Zapata
4 godine prije

Prosla takva operacija se zvala “Iracka sloboda”,sad samo treba pogoditi koga ce slijedeceg “osloboditi” s tolikim tenkovima…

jbg
4 godine prije

“”Svrha operacije je izgradnja spremnosti, povećanje borbene gotovosti i unapređenje veza saveznika i partnera na multinacionalnim treninzima u Bugarskoj, Estoniji, Mađarskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj i Rumuniji.””

Več iz WW2 poznate države.

Посматрач
4 godine prije

Зар вам није пала у очи боја свих ових ратних машина? Идентична је за све и није баш употребљива за Европу…

Посматрач
4 godine prije

И баш данас прочитах како “изузетни” хитно селе команду ваздухопловних снага из Катара за Ј.Каролину. Пуно коинциденција…

bobo
4 godine prije

Raspodjela tehnike pred iduću rundu psiho-patoloških aktivnosti, tj. mahnitanja, tj.depopulacije planete. Prema nekim interpretacijama prediktivnog programiranja, iduća malo žešća false flag operacija bi se, prema redu vožnje, trebala odigrati 3.-eg novembra (youtube kanal: kochen mit Willy), nakon čega će početi globalno mahnitanje svjetske patokratije. Znači, dobra vijest je da imamo više od mjesec dana da uživamo do početka belaja. Koliki smo glupsoni, dobro smo i prošli!?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI