Trump želi da Amerika pokrene poslove ugašene zbog koronavirusa do Uskrsa

Trump za Fox News
13 komentara

Američki predsjednik Donald Trump napokon je odredio datum kada bi želio da se Amerika barem djelimično pokrene poslije gašenja zbog Covid-19: 12. april. U protivnom, tvrdio je, depresija bi izazvala daleko više smrti nego virus.

“Volio bih da se zemlja pokrene i samo se zalažem za Uskrs”, rekao je Trump. „Moramo da vratimo našu zemlju na posao. Naša država želi da se vrati poslu.“

Izjava je uslijedila nakon njegove primjedbe u ponedeljak uveče na brifingu za štampu Bijele kuće, kada on nije odredio datum, ali je rekao da se raspravlja o smanjenju ograničenja narednih nedelja kako bi se spriječio potpuni ekonomski kolaps SAD.

Anksioznost i depresija zbog ekonomske krize prouzrokovale bi smrt „u daleko većem broju nego kada govorimo o virusu“, tvrdi Trump.

SAD je trenutno u osmom danu vladinog programa „15 dana da zaustavi širenje“, pri čemu desetine miliona Amerikanaca rade od kuće ili su na odmoru – neki bez plate – kako bi podstakli „socijalno distanciranje“.

Paket finansijske pomoći od 2 biliona dolara predložio je Senat, sa namjerom da Amerikancima pruži gotovinske isplate, kako bi nadoknadili prihod izgubljen zbog zatvaranja. Međutim, demokrate u Senatu blokirali su paket u nedelju,te ponovo u ponedeljak, pošto su demokrate željele da podnesu sopstveni prijedlog, koji je uključivao spisak prioriteta koji nisu povezani sa pandemijom.

Trump je u utorak rekao da neće potpisati takav prijedlog zakona, okrećući se raspravama o ponovnom pokretanju barem dijelova zemlje umjesto toga. Izvještava se da će neke lokacije – poput država Washington, New York i California – koje su izvori zaraze, možda ostati duže zatvorene.

COVID-19Donald Trumpuskrs
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
4 godine prije

Koji ludak….
Da li je njemu neko objasnio da zaustavljanjem širenja zaraze borba ne staje!?

Toni
4 godine prije

OK, obrisali ste komentar, ali želja ostaje…,
pozz cenzoru.

Becko
4 godine prije

Trump bi mogao doći glave srednjoj USA klasi

Hogar
4 godine prije

Ako Tramp prerano ukine karantin da privreda ne bi propala, dobiće najgore od oba sveta: moraće ponovo da uvodi karantin kad broj slučajeva počne da raste, a privreda će ponovo u bulu.
Primetite da ne govorim o broju mrtvih, o tome da li je korona smrtonosna/bezopasna – govorim o histeriji koja je toliko naduvana u medijima da, ako se to desi, jednostavno neće imati izbora.
Drugo, šef CDC koji ga savetuje nije više doktor – kad je postao administrator postao je i političar, a takvi pokrivaju guzicu govoreći moćnima ono što ovi žele da čuju ali uvek sa odstupnicom da sopstvenu pozadinu ne stave u škripac.

Max
4 godine prije

kod njih zaraza tek hvata maha a on bi da svi budu aktivni. Možda zna nešto što mi ne znamo ili stvarno ne zna ništa.

Alex
4 godine prije

To majstore,tjeraj robove na posao…i bivše i sadašnje…batinom ako treba! Umiralo se i prije, pa to nije smetalo berbi pamuka,npr.

Borg
4 godine prije

Nakon ovoga postavlja se vrlo jednostavno pitanje. Što je to je to u stanju napraviti sustav, koga se to i kojih vrijednosti spreman odreći da bi opostao i kao takav prosperirao?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI