fbpx

Trump želi da Amerika pokrene poslove ugašene zbog koronavirusa do Uskrsa

Trump za Fox News

Američki predsjednik Donald Trump napokon je odredio datum kada bi želio da se Amerika barem djelimično pokrene poslije gašenja zbog Covid-19: 12. april. U protivnom, tvrdio je, depresija bi izazvala daleko više smrti nego virus.

“Volio bih da se zemlja pokrene i samo se zalažem za Uskrs”, rekao je Trump. „Moramo da vratimo našu zemlju na posao. Naša država želi da se vrati poslu.“

Izjava je uslijedila nakon njegove primjedbe u ponedeljak uveče na brifingu za štampu Bijele kuće, kada on nije odredio datum, ali je rekao da se raspravlja o smanjenju ograničenja narednih nedelja kako bi se spriječio potpuni ekonomski kolaps SAD.

Anksioznost i depresija zbog ekonomske krize prouzrokovale bi smrt „u daleko većem broju nego kada govorimo o virusu“, tvrdi Trump.

SAD je trenutno u osmom danu vladinog programa „15 dana da zaustavi širenje“, pri čemu desetine miliona Amerikanaca rade od kuće ili su na odmoru – neki bez plate – kako bi podstakli „socijalno distanciranje“.

Paket finansijske pomoći od 2 biliona dolara predložio je Senat, sa namjerom da Amerikancima pruži gotovinske isplate, kako bi nadoknadili prihod izgubljen zbog zatvaranja. Međutim, demokrate u Senatu blokirali su paket u nedelju,te ponovo u ponedeljak, pošto su demokrate željele da podnesu sopstveni prijedlog, koji je uključivao spisak prioriteta koji nisu povezani sa pandemijom.

Trump je u utorak rekao da neće potpisati takav prijedlog zakona, okrećući se raspravama o ponovnom pokretanju barem dijelova zemlje umjesto toga. Izvještava se da će neke lokacije – poput država Washington, New York i California – koje su izvori zaraze, možda ostati duže zatvorene.

13
Ostavite komentar

avatar
10000
 
7 Grupirani komentari
6 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
BorgAlexAlexMaxHogar Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Siniša
Gost
Siniša

Koji ludak….
Da li je njemu neko objasnio da zaustavljanjem širenja zaraze borba ne staje!?

Malo logike
Gost
Malo logike

Nitko nikada nije spriječio širenje gripe, tako neće spriječiti ni koronu.

Siniša
Gost
Siniša

Brkaš postojanje virusa i širenje, širenje se može ograničiti ali virus ostaje u nama/životinjama do sledećeg aktiviranja.

Dalibor milohnic
Gost
Dalibor milohnic

Po meni je covjek u pravu.

Siniša
Gost
Siniša

I babe vračare su uvijek u pravu jer pričaju samo ono šta želiš čuti ili čuješ samo ono šta želiš…..
Elem…lijepo priča, slažem se ali nema on čarobni štapić pa da u dva poteza zbriše sve neprijatelje Amerike i da u dva poteza od Amerike napravi raj.

Toni
Gost
Toni

OK, obrisali ste komentar, ali želja ostaje…,
pozz cenzoru.

L. R.
Admin

Poštovani Toni,

Budite sretni što smo obrisali vaš komentar, jer smo vas zaštitili od vaše gluposti.

Sličan komentar je kazneno djelo u svim državama.

Vjerojatno toga niste svjesni. Al’ niste vi krivi za to. Svako dobro.

Redakcija

Alex
Gost
Alex

Od kada ste vi stručnjaci za kazneno pravo?!? Posebice za “sve države” ,ma što to značilo.
Kao samoprozvani zaštitnici javnog morala,zapravo demonstrirate svoju hipokritičnost. Makar, pisana riječ ima veću snagu od izgovorene,verba volant,scripta manent.

Becko
Gost
Becko

Trump bi mogao doći glave srednjoj USA klasi

Hogar
Gost
Hogar

Ako Tramp prerano ukine karantin da privreda ne bi propala, dobiće najgore od oba sveta: moraće ponovo da uvodi karantin kad broj slučajeva počne da raste, a privreda će ponovo u bulu.
Primetite da ne govorim o broju mrtvih, o tome da li je korona smrtonosna/bezopasna – govorim o histeriji koja je toliko naduvana u medijima da, ako se to desi, jednostavno neće imati izbora.
Drugo, šef CDC koji ga savetuje nije više doktor – kad je postao administrator postao je i političar, a takvi pokrivaju guzicu govoreći moćnima ono što ovi žele da čuju ali uvek sa odstupnicom da sopstvenu pozadinu ne stave u škripac.

Max
Gost
Max

kod njih zaraza tek hvata maha a on bi da svi budu aktivni. Možda zna nešto što mi ne znamo ili stvarno ne zna ništa.

Alex
Gost
Alex

To majstore,tjeraj robove na posao…i bivše i sadašnje…batinom ako treba! Umiralo se i prije, pa to nije smetalo berbi pamuka,npr.

Borg
Gost
Borg

Nakon ovoga postavlja se vrlo jednostavno pitanje. Što je to je to u stanju napraviti sustav, koga se to i kojih vrijednosti spreman odreći da bi opostao i kao takav prosperirao?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik