Kineski kripto-rudari prijete: “Selimo se u Iran, Island, Kanadu, Rusiju i SAD”

Kripto rudarenje
6 komentara

Utjecaj kripto-rudara na potrošnju električne energije sve je veći problem u Narodnoj Republici Kini. Toliko da je vlada ovog tjedna napravila prijedloge za ograničavanje ovih aktivnosti. Ova je inicijativa izazvala digitalni egzodus, a kripto-rudarski konglomerati traže nove obećane zemlje koje će ih ugostiti.

Kineski dužnosnici namjeravaju ograničiti potrošnju energije ovoj industriji, te su zamolili lokalne vlade da se zahvale svojim kripto-rudarima i zažele im sreću izvan svojih teritorija. Narodna banka Kine namjerava prisiliti lokalne regulatore da prate i ograniče uporabu električne energije od strane kripto-rudara koji se često nalaze u blizini hidroelektrana.

Dvije najveće kripto-rudarske skupine u Kini, najavile su plan za premještanje aktivnosti u Singapur. Wu Jihan, suosnivač tvrtke Bitmain, izjavio je da tvrtka već ima svoje kripto rudnike u Sjedinjenim Državama i Kanadi. Bitmain nije jedina kripto-rudarska tvrtka koja je napustila kineski teritorij. Sve više kripto-rudarskih kompanija svoju aktivnost sele u Sjedinjene Države, Kanadu i Island.

Osnivač tvrtke BTC.Top, Jiang Zhuoer, odlučio je preseliti aktivnost u Kanadu zbog relativno niskih troškova, stabilnosti zemlje i zakona. Razmatrane su i lokacije u Rusiji i Iranu.

Kina je već dugo bila raj za kripto-rudarenje, zahvaljujući niskoj cijeni električne energije. Također je imala prednost jeftine radne snage i lokalne proizvodnje čipova koji se koriste za kripto-rudarenje. Rudarenje Bitcoina troši puno energije. Digiconomist je procijenio da se godišnja potrošnja električne energije Bitcoin mreže procjenjuje na 37,8 TWh. To je više električne energije, nego što potroši nekoliko zemalja zajedno.

Izvor: Bloomberg

kripto-rudarenjepravna regulacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Laki Topalović
6 godine prije

Prijete!???!!!??? To može napisati samo Bloomberg. Kome prijete? Centralnom komitetu? Otići će oni i imati zadaću, a svaka skupina će imati jednog hakera.

Laki Topalović
6 godine prije

Mislim da je struja izgovor. Zamoljeni su da napuste zemlju. Sve je maglovito u ovom priopćenju i aktivnostima. Kina kao da čisti prostor, ne znam zašto jedan TWh je 10 na 12-u Wh. Proizvodnja je električne energije u svijetu u GWH
Ukupno 24 816 400 GWh 1. China 6 142 490 GWh. 2 USA 4 350 800 GWh, 3. EU ukupno 3 247 300 GWh, Rusija je onda 5. , Kanada 7. , a Iran 16. Island je 78. po proizvodnji s 17 191 GWh godišnje, a ako je zbog struje, ostat će u mraku . Kinezi nešto rade, ali ne znamo što.

Damir
6 godine prije

Problem je jednostavan. Kina zabranjuje transfer novca iz Kine, bez obzira kako je zarađen, a s druge strane prihvaćaju investicije.

Njofra
6 godine prije

bitcoin opterecen je vecom inflacinom i kamatom od regularhih valuta i jedino slzi za pranje novca i spekulacije

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI