fbpx

AstraZeneca: teške alergije dodane mogućim nuspojavama cjepiva protiv Covid-19

Covid-19 Vakcina

Europska agencija za lijekove preporučila je da se ozbiljne alergijske reakcije uključe u nuspojave cjepiva AstraZeneca, nakon izvještaja o nekoliko slučajeva u Velikoj Britaniji. Ovo je odvojeno pitanje od onog koje je nedavno potaknulo nekoliko europskih zemalja da obustave njegovu upotrebu.

Teške alergije trebale bi se dodati na popis mogućih nuspojava cjepiva Covid-19 AstraZenece, nakon što su utvrđene vjerojatne veze s takvim reakcijama u Velikoj Britaniji, objavila je agencija u petak (12. ožujka) Europska agencija za lijekove (EMA).

Europski regulator najavio je u četvrtak da će istražiti zasebni problem povezan s poremećajima krvarenja, zbog čega su Danska, a potom i ostale europske zemlje, suspendirale upotrebu cjepiva koje su razvili britanski laboratorij AstraZeneca i Sveučilište Oxford. EMA je, međutim, rekla da je “serum” i dalje siguran.

EMA je u izjavi od petka rekla da “preporučuje ažuriranje podataka o proizvodu tako da uključuju anafilaksiju i preosjetljivost (alergijske reakcije) kao nuspojave.”

“Ažuriranje se temelji na pregledu 41 izvještaja o mogućoj anafilaksiji zabilježenoj u oko 5 milijuna cijepljenja u Velikoj Britaniji”, objasnila je agencija sa sjedištem u Amsterdamu u sažetku razmišljanja svog odbora nadležnog za procjenu rizika lijekova.

“Nakon pažljivog razmatranja podataka, (odbor) je smatrao da je veza s cjepivom vjerojatna u barem nekim od ovih slučajeva”, dodala je.

Poznata nuspojava

EMA je, međutim, pojasnila da je anafilaksija, ili ono što naziva “teškim alergijskim reakcijama”, već ” poznata nuspojava koja se vrlo rijetko može pojaviti kod cjepiva”. Podaci o cjepivu AstraZeneca / Oxford već ukazuju na to da osobe koje primaju injekciju trebaju biti pod “strogim nadzorom najmanje 15 minuta” nakon primjene, u slučaju alergijske reakcije.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
27 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tucker Carlson
Member
Famed Member
Tucker Carlson
1 mjesec prije

apsolutno sve sha su rekli govori nam da se radi o experimentalnim genetskim ter..pardon,cjepivima.i da je experiment u tijeku.i nikakvo zdravlje nije u pitanju vec pokus.definitivno ce biti pandemija u godinama koje dolaze,ja vjerujem kill billu.

Shumadinac
Member
Noble Member
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Bilo bi mi lakše da je eksperiment ali sam siguran da oni tačno znaju šta rade.

gargamel
Gost
gargamel
1 mjesec prije
Reply to  Shumadinac

Aha, dobar!

gargamel
Gost
gargamel
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Kakvi eksperimenti. To bi značilo da virus taj postoji, pa oni kao se trude da nađu vakcinu, pa ako neko i umre od posljedica , bože moj.To je u kontradikciji sa onim što čujemo o smanjenju broja ljudi ,itd.Oni ciljano vakcinišu ljude sa dokazanim štetnim posljedicama tih vakcina , trenutno su doze takve da ubijaju većinom stare i bolesne, kasnije kada se uvedu kovid pasoši imaš izbor, ili na putovanje uz rizik da nestigneš na ciljk , ili miruj. Mada i u tom slučaju ćeš biti prisiljen da ideš u prodavnicu ili gde god.

Čardak
Gost
Čardak
1 mjesec prije
Reply to  Tucker Carlson

Interesantno mi je primijetiti kako sve češće i u režimskim medijima sipaju negativnosti po AstraZeneci – a Pfizer i Moderna kofol super?

Pri čemu je AstraZeneca još nešto što se može smatrati “cjepivom”, modificirani majmunski adenovirus kao vektor – a ostali su čista “genska terapija”…

Jel to neka dogovorena smicalica i manipulacija? Ili postoji slučajnost?

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Čardak

Prvo su udarili na najslabijeg konkurenta kako bi ga izbacili iz igre. Ovo je uvjezbavanje na udar na rusku i kinesku vakcinu. Kampanja krece iduceg mjeseca.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  tihobl

To će biti teško izvesti.

1. Registriran SputnikV u 50 država.
NEMA nus- pojava.

2. Rusi imaju još dva cjepiva…na potpuno različitim osnovama.

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Čardak

Nema slučajnosti.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Čardak

Točno. Astra Zeneca zaista jeste cjepivo, a Pfizer i Moderna nisu. Istovremeno, iako eto kako kažu vlada strašna nestašica “spasonosnog” cjepiva rusko i kinesko cjepivo (a isto se radi o cjepivima, a ne genetskoj terapiji) će se u nedogled “ispitivati”.

A osnovna je razlika da se kod cjepiva unosi oslabljen virus koji onda pokrene imunosni odgovor organizma, dok se kod mRNA ljudske stanice pretvaraju u pogon za proizvodnju virusnih proteina. Dake same tjelesne stanice postaju meta imunosnog sustava što dovodi do autoimunih bolesti. Moglo bi se zdravo seljački reći da postoji mogućnost da postanemo alergični na svoje vlastito tijelo.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Ne.
SputnikV i AZ su tzv vektorska cjepiva.

Adenovirus je samo nosač… Spike a.

S tim da Rusi vjerojatno znaju gdje usmjeravaju virus? Tj prema kojoj stanici…

Zorule
Member
Zorule
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Jedino covid19 cjepivo koje funkcionira na principu oslabljenog virusa je kinesko CoronaVac i indijsko Covaxin, i ne znam da li ima jos koje na trzistu.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
30 dana prije
Reply to  Zorule

Odgovor je i tebi i Luciji. Nijedno od ovih cjepiva nije bazirano na virusu SARS-KoV2 pa ni kinesko. Možda zato jer spomenuti virus nikad nie izoliran ii barem to nije dokazano. AZ, rusko i kinesko su vektorska cjepiva pri čemu je kao nosač upotrebljen adenovirus. I to oslabljen adenovirus kojem je, tako bar kažu, uklonjen dio genetskog materijala koji omogućuje njegovo repliciranje. Dakle taj adenovirus, koji je sposoban za inficirati širok spektar stanica različitih vrsta sisavaca se ubaci u stanicu, na sebi nosi umjetno dodani spike protein korona virusa i tako potiče reakciju imunosnog sustava. Ali, navodno zbog genetske manipulacije ubačeni virus sam se ne može replicirati i razmnožiti i tako ugroziti organizam. S druge strane mRNK cjepiva u ljudske stanice ubacuju glasničku RNK koji stanice “uči” odnosno potiče na stvaranje istog tog spike proteina i na taj način provociraju reakciju imunosnog sustava. Znači protein ne dolazi izvana nego ga organizam sam proizvodi. Problem je u tome što se ne zna koliko dugo će ta RNK poticati stanice na proizvodnju tog proteina, u kojim količinama i neće li na taj način imunosni sustav početi napadati same stanice organizma kao “neprijatelja” odnosno neće li se razviti autoimune bolesti. Ja sam dosta… Pročitaj više »

duki
Gost
duki
1 mjesec prije

Ma neee!
Koje nuspojave,mi smo dobili posebno cjepivo (u pravom smislu te riječi DA NAS POCIJEPA !!-malo iznutra !) Ali bezobrazluka i licemjerje ne manjka kod štablija-stožeraša !Ne mi smo posebni i odabrani !vidi vidi sada se -pred izbore i cjepivo može proizvesti u ex- Imunološkom.
Pa koga vi jebete -to znamo odavno znamo da znamo ga proizvesti no nemožemo ??znate zašto -jer su ti isti koji seru rasprodali ZAVOD !
LAKU NOĆ 🤮🤮🥸

SVIJETLO
Gost
SVIJETLO
1 mjesec prije

ČUVAJTE SE CJEPIVA A NE KOVIDA!!

Ришона Вилон
Member
Ришона Вилон
1 mjesec prije

Anafilaktični šok (AŠ), (latAnaphylactic shock), generalizovana reakcija preosetljivosti, sistemska anafilaksija, hipersenzitivna alergija, je nagla i često smrtonosna generalizovana reakcija preosetljivosti koja nastaje u toku jednog do pet minuta, najčešće posle primene parenteralnih lekova, kontrastnih sredstva (u radiologiji) ili nehumanih belančevina

Max
Member
Famed Member
Max
1 mjesec prije

Eto još jedne nuspojave ali ni ostala cjepiva nisu bolja.

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije

Dr. Srećko Sladoljev o jednostavnom liječenju oboljeih od trovanja tzv. “koronom”:

Indija građanima dijeli protuvirusni paket koji stoji manje od 3 dolara, a sadrži Ivermectin, antibiotik i cink. Ivermectin je da pomogne antivirusnu STANIČNU obranu, antibiotik da spriječi moguću infekciju i cink da pomogne kod ekspresije gena i optimizira oksidans obranu. Proizvela ga je zemlja opečena filantropskim cjepivom protiv dječje paralize gospodina Billa Gatesa.
50.000 mrtvih i 500.000 invalidnih.
 
Hrvatska svojim građanima nudi skupi i opasni Remdisivir i respiratore.
Slučajno otkriće antivirusnih učinaka Ivermectina podsjetilo me je na otkriće penicilina. Da, Ivermectin je „antivirusni penicilin“.
Ako obolite od kovid ili bilo koje druge gripe, uzimajte ga dva dana, a dnevnu dozu rasporedite u dva obroka, ukupno 0.2mg lijeka/kg tjelesne težine na dan.
Osobi od npr. 80 kg trebati će jedna tableta od 8mg ujutro i jedna uvečer.
4 tablete od 8 mg Ivermectina u apoteci Marušić Fojs u Zagrebu stoje manje od 40 kn.

Zorule
Member
Zorule
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Jako korisne informacije.
Usput, samo da skrenem paznju na ovaj video, netko ga je postavio na drugom clanku, pa da ne prodje nezapazen.
Upravo sam ga odgledao i jos slijezem dojmove, ovo portal mora definitivno obraditi
https://thehighwire.com/videos/a-coming-covid-catastrophe/
Ovo je vjerojatno trenutno najvaznija obavijest upucena covjecanstvu

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
30 dana prije
Reply to  Zorule

Ne vjerojatno nego sigurno. Što je najbolje svak neovisno o struci može shvatiti o čemu se radi i gdje je ugroza.

Zorule
Member
Zorule
1 mjesec prije
Reply to  Legendarni Grk

Slao sam mail ljekarni, i kazu iskljucivo na recept lijecnika. Jel ima nekakva fora da se to zaobidje?

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
1 mjesec prije
Reply to  Zorule

Da, ako znaš neku dobru apotekarku, tetu doktoricu ili čika doktora.

Kalle balle
Gost
Kalle balle
1 mjesec prije

Ciklon B kratke muke. Brze do Allaha. Sta je ovo danas? Duga patnja?

Zorule
Member
Zorule
1 mjesec prije

https://thehighwire.com/videos/a-coming-covid-catastrophe/

Za redakciju, ovo obraditi pod hitno, sve ostalo je manje bitno

Weteran
Gost
Weteran
1 mjesec prije

Lično primio vakcinu Astra Zeneka pre četiri dana!
Nikakvih neželjenih, nus pojava!
Ubod igle – lakši od uboda komarca. To je zasluga nežne i vešte ruke medicinske sestre 🙂
Doktorica mi kaže da reakcije mogu očekivati hronični bolesnici!
Prolazna temperatura, otpk, svrabež, ….

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije
Reply to  Weteran

Čak te i disanje prestane uznemiravati…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
30 dana prije
Reply to  Weteran

Ja znam dvije osobe bez nuspojava, za sada. Jedna je ubodena dvaput , a drugoj tek prva doza. Moguće da su primile placebo jer je ovo ipak velika experimentalna faza. Treci poznanik medicinski brat veli svo osoblje popunilo formular da ne zele vakcinu. Veli jedan dan doslo naređenje da se u to i to vrijeme nacrtaju na cijepljenju. Lik se ubo Astra Zenecom. Tri dana boli ručica, drhtavica, temp. i veli prošlo mu. Eto to je treća budala koju znam. I kao kuriozitet u razgovoru lik veli da ne zna sto je to anafilaktički šok!!!! Kaže nisu nas učili. Eh možda si markirao taj dan? Poslušnost i popuštanje ucijenama doći će ga glave. Nisam ga htio plašiti. Sad ide okolo sa hitnom, a ne zna sto je afš! Ionako mu ne mogu pomoći. Usput kaze nije morao ništa potpisati i dobio je samo ” sastav cijepiva” heh. Uglavnom svako dobro i puno srece sa virusima in the wild u budućnosti. Javite nam se nakon 5 tjedana tj. dva tjedna nakon primitka druge doze. Tada bi već (ako ste primili pravu stvar) trebali biti u stanju permanentnog anafilaktičkog šoka. Lp

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
1 mjesec prije

Sve probleme s cjepivima za koje se zna će kanalizirati i svaliti na AstraZenecu.

AstraZeneca je jedino cjepivo koje mediji smiju otvoreno kritizirati.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik