fbpx

Izraelski stručnjak tvrdi da se 1 od 10 osoba koje se cijepe cjepivima za Covid-19 mogu ponovno zaraziti

Izrael-cijepljenje

Izrael je postao svjetski vođa u cijepljenju protiv SARS-Cov-2, s oko 2,5 milijuna od svojih devet milijuna građana koji su do kraja siječnja dobili najmanje jednu od dvije potrebne cjepiva. Prošli tjedan, povjerenik za Covid-19 dr. Nachman Ash požalio se da je zaštitni učinak prve doze pripravka Pfizer / BioNTech niži od oglašenog.

Primanje obje doze cjepiva protiv koronavirusa nije jamstvo “neprobojne” zaštite, budući da su oni cijepljeni još uvijek imaju mogućnost širenja zaraze oko 10 %, rekao je dr. Ran Balicer, predsjednik Nacionalnog savjetodavnog odbora izraelske vlade za Covid-19, govoreći za izraelsku javnu radioteleviziju u ponedjeljak, pri čemu je izrekao svoje primjedbe koje je citirao Jerusalem Post.

Dužnosnik nije precizirao izvor svojih podataka, a Pfizer je izvijestio o stupnju učinkovitosti cjepiva između 92 i 94 posto, dok statistika Ministarstva zdravstva, koju su izraelski mediji naveli u ponedjeljak, pokazuje da su zaražene 473 osobe starije od 60 godina i 231 mlađa od 60, nakon primanja dvije doze cjepiva.

Tel Aviv je potpisao ugovore s tvrtkama Pfizer i Moderna o cjepivima za nacionalnu kampanju cijepljenja te zemlje, isplativši dvjema farmaceutskim tvrtkama 315 milijuna dolara za cjepiva, od čega je 245 milijuna dolara otišlo Pfizeru, a 101 milijun dolara Moderni. Pfizer se obvezao isporučiti oko 10 milijuna doza svog cjepiva Izraelu do kraja sljedećeg mjeseca, dok će Moderna poslati 6 milijuna doza bliskoistočnoj državi.

Vlada se nada cijepiti najmanje pet milijuna Izraelaca do kraja ožujka.

Kao i u drugim zemljama i regijama, izraelsko uvođenje cjepiva nije bilo u potpunosti glatko. Izvještaji o učinkovitostima cjepiva protiv Covida-19 pokazali su da je učinkovitost niža od očekivane, a izdato je i upozorenje da ova cjepiva neće cijepiti od novih sojeva virusa. Prije toga izraelski su mediji izvijestili da je najmanje 13 Izraelaca pretrpjelo blagu paralizu lica nakon primanja Pfizerovog cjepiva.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Picajzl
Gost
Picajzl
25 dana prije

To je veči postotak od ne cijepljenih.Show must go on, nemreš vjerovat.

rimtu
Gost
rimtu
25 dana prije

Prestao sam čitat takve članke (generalno), jer u njima nema niti zrno istine.

tihobl
Gost
tihobl
24 dana prije
Reply to  rimtu

Ima citaj pazljivo: svaki 10 vakcinisani ce nastradati od korone. To je daleko veci postotak nego prosle godine kad su svi bili nevakcinisani.

Joe
Gost
Joe
25 dana prije

Što reći.. Mašala!!! Bujrum!

nonwo
Member
nonwo
25 dana prije

“Preporučujemo da pogledate ovaj webinar, u kojem ćete čuti slijedeće: Prof. dr. sc. Goran Tešović kaže “Onaj koji je cijepljen zaštićen je od teškog oblika bolesti, on naravno nije zaštićen od infekcije, on na kraju nije zaštićen ni od asimptomatskog, odnosno blagog simptomatskog oblika bolesti. Međutim smisao cijepljenja protiv svih virusnih bolesti je prevencija mortaliteta, odnosno prevencija teških kliničkih oblika bolesti i eventualnih komplikacija. I to je zapravo smisao cijepljenja protiv Covida. To ne znači ni na koji način, mi takvih podataka nemamo da osoba koja je cijepljena ne može biti inficirana i ne može biti prijenosnik i to treba jasno reći, dakle ako sam ja cijepljen, a vi ste necijepljeni, činjenica da sam ja cijepljen vas neće zaštititi!”
Dokumentarac
Manipulativna kampanja cijepljenja

Max
Member
Famed Member
Max
24 dana prije

Zarazit će se njiih i više.

Outsider
Gost
Outsider
24 dana prije

a izdato je i upozorenje da ova cjepiva neće cijepiti od novih sojeva virusa ?
Malo žurite sa prevodom:)

POVEZANE VIJESTI

Izbornik