fbpx

Srušen još jedan mit o maskama – Studija o 1.537 operativnih zahvata uz korištenje maski nasuprot 1.551 bez korištenja maski

Lijecnica s maskom

“Nikad nije pokazano da nošenje kirurških maski smanjuje post-operativne infekcije rana”, piše dr. GöranTunevall u svojoj kontroliranoj studiji, objavljenoj u World Journal of Surgery 1991. “Suprotno tome, smanjenje [infekcije] od 50 %  zabilježeno je nakon nekorištenja maski”.

Tako je Tunevall odlučio testirati maske. Njegov je kirurški tim izveo 3.338 operacija naizmjence, uz korištenje i bez korištenja maski. 1.537 operacija s maskama završilo je sa 73 infekcije. To je stopa zaraze od 4,7 %. Gotovo 5 od svakih 100 pacijenata.

1.551 operacija bez maski zabilježile su samo 55 infekcija. To je stopa zaraze od 3,5 %. Manje od 4 na svakih 100 pacijenata. Dakle, gledamo na porast infekcija od 34 % u slučaju nošenja maski.

Tunevall je zaključio kako maske “nisu dokazale zaštitu pacijenta, na kojemu operativni zahvat obavlja zdrav, zdravstveni tim”.

Pa ako maske ne mogu zaštititi ni otvorenu ranu, kada kirurški tim diše izravno u nju, kakva im je korist u javnom okruženju, u kojem nitko od nas nema otvorene rane?

Molimo vas, podijelite ove podatke s prijateljima i obitelji. To nije usamljeni primjer kao što možete vidjeti iz primjera. Ako ljudi žele nositi masku, to je njihova stvar. Ako žele nositi rogove sobova, to će vjerojatno ponuditi jednako toliko zaštite. Samo nemojte forsirati svoje sklonosti prema nama ostalima. Ako ništa, maske šire infekciju, a ne zaustavljaju je.

Kao što Tweedledee kaže u Alisi u zemlji čudesa: ”Da je tako moglo biti, bilo bi. No, to tako nije moglo biti, stoga i nije bilo. Jednostavna logika”.

Kao što sam ranije napisao, maske možda zaustave kapljice tekućine i sluzi, ali dokazi pokazuju da ne sprječavaju širenje koronavirusa.

Izvor: Springer

4.1 66
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
81 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Istražuj
Gost
Istražuj
29 dana prije

“… “Suprotno tome, smanjenje [infekcije] od 50% zabilježeno je nakon nekorištenja maski”…
Pa ovo je kruna svega!

Radi se naprosto o nevidjenoj prevari – zvanoj “teorija klica” ili u prostom narodu “teorija zaraze”.
(Maske su samo malecni dio te – nevidjene cionisticke prevare!)

Tvorci te PREVARE – koje ja postala “renomirana nauka” (u totalnoj financijskoj ovisnosti od cionisticke bande!) – odavno su poznati!
Kao i banda (cionisticka/satanisticka) – koja je tu prevaru podigla svojim prljavim kamatarskim novce na nivu tzv “nauke”!

Dakle jos te davne 1919 (samo 50tak godina nakon sto je bitanga Paster i Koch, uz pomoc kamatara i industrije – NAMETNUO idiotizam zvani “teorija zaraze”) – izvrsen je prakticno najveci eksperiment IKAD – sa tzv “sirenjem zaraze”!

Tada su doktori uz krevete – imali i jednu izuzetno “povoljnu priliku” za to!
Naime, tada je harala tzv “spanska gripa” ili “spanska groznica” – koja je u nekoliko mjeseci pobila, navodno – 50 miliona ljudi!

https://medium.com/microbial-instincts/spread-of-spanish-flu-was-never-experimentally-confirmed-9f91b37c4dd8

Taj OGROMNI eksperiment u sred “pandemije spanske gripe” je poznat kao – Eksperiment Rosenau!
Zasto danas – niti jedna debilana tzv “medicinski fakultet” – niti ne spominje ovaj prakticno najveci eksperiment sa “teorijom zaraze” – iz doba najvece pandemije u ovo “moderno doba”?
SA pravom se pita SVAKO – ko ima imalo mozga – a cuo je za ovaj eksperiment!

Naravno, cionisticka (satanisticka) “renimirana medija, instituti, kao i tz institucije tzv demokratije” – ucinili su SVE PA I VISE OD TOGA – da se svaka informacija o ovom ooogromnom eksperimentu – ne samo precuti, nego i zataska pod gomilom ogavnog smeca, koje se predstavlja kao “nauka”!

ZASTO?
Evo zasto…
Metodika tog ogromnog eksperimenta (u sred oooogromne epidemije “spanske gripe”) je predstavljena na gornjem linku do u detalj, kao i dokument, koji je premda javan – na sve nacine zatrpavan – smecem od tzv “nauke”!

Ovo su rezultati testa na 100 zdravih vojnika volontera (u kratko!). KO zeli duze neka otvori link i ode direktno na PDF dokument):

 1. Doktori su izolirali su mikrobne iz grla i nosa pažljivo odabranih tesko zarazenih slučajeva gripe u mjestu gdje je gripa “izbila”. Zatim su te mikrobe istraživači utrljavali u grlo i nos na 10 mladih zdravih dobrovoljaca američke mornarice. Niko se nije razbolio.
 2. Iz tesko zarazenih bolesnika s gripom vadili su krv, a onda su tu krv prebacivali dobrovoljcima mornarice. Niko se nije razbolio.
 3. Onda su sakupljali sluznicu tesko zarazenih bolesnika s gripom (pljuvacku, sline, suze…) i filtrirali ih kako bi izuzeli veće mikrobe poput bakterija – dakle da bi ostali cisti “virusi”! Zatim su te filtrirane viruse ubrizgali u dobrovoljce mornarice. Niko se nije razbolio.
 4. Konacno su mornaricke dobrovoljce doveli i u direktan u susret pacijentima tesko zarazenih s gripom. Rukovali su se i razgovarali. Pacijenti su također pet puta izdahnuli (što je jače moguće) na lice dobrovoljaca. Pacijenti su morali kašljati direktno na dobrovoljce. Niko se nije razbolio.


GDJE JE “ZARAZA”???

niki
Gost
niki
29 dana prije

I oni koji smatraju da je zemlja ravna ploća imaju pravo to misliti ako im njihova osjetila na to ukazuju.Molio bi komentatora da odgovori na pitanje koje je sam postavio kao i na to što uzrokuje bolesti?

Istrazuj
Gost
Istrazuj
29 dana prije

Kolega,
Umjesto sti se pravite pametni (a bespotrebno!) – mogli ste otvoriti prilozeni link u mom komentaru.

Time bi ustedjeli i meni da vam odgovaram na besmislice i ocito uprogramirane budalaste tvrdnje o “ravnoj zemlji” – koje se od samog pocetka naturaju od strane cionistickih medija – u cilju “degradiranja” diskutanta ili bilo kog ko postavlja “neugodna” pitanja….
U medjuvremenu – koristenje takvih uprogramiranih “tvrdnji” ili insinuacija i “aluzija” – sa cio-medija – samo govori o indoktriniranosti, pa cak i o glupoci osobe koja pokusava takvo sto “koristiti” u diskusiji – argumentima.

Konacno, za razliku od vas, prilozio sam i studiju i origimalni dokument (na engleskom).
Svako je u mogucnosti da SAM istrazi i provjeri i na drugim izvorima po mogucnosti – SVE o ovoj studiji/ eksperimentu iz 1919!
Jedini “protivnik” tome moze biti vasa sujeta, indoktriniranost ili naprosto – glupoca….ali Boze moj, sve je to dio ljudskosti…
Ipak – ovdje pricamo o – izuzetno dobro dokumentovanom ooogromnom eksperimentu.

Dakle, ako ne znate engleski, na kojem je dokument i linkovan – predlazem vam upotrebu Croma (makar zato je dobar), a sto se samog originalnog dokumenta tice u PDF – njega mozete kopirati dio po dio i prevesti na Google translate – na primjer.

Ako ste stvarno – zainteresirani za ISTINU a ne naklapanje i prosipanje “MSM pameti” – vjerujem da cete biti izuzetno zadovoljni ovim vasim istrazivanjem, gore pomenutog dogadjaja.
LP

kuntakinte
Gost
kuntakinte
29 dana prije

i ne samo to,
osim radi smrtnosti povezane s uvjetima i dešavanjima tokom velikog rata, smrtnost je naglo narasla kad je počelo cijepljenje “koktelima” cjepiva koja su, zamislite, financirana i propagirana od koga… hint. Rockefeller, ista ekipa koja i danas propagira sve ovo…
tada im je uspjelo rješiti se dobrog djela pučanstva…

Istražuj
Gost
Istražuj
29 dana prije

Upravo to kolega!
I to su sve provjerene i lako provjerljive informacije!

Medjutim, evo sad sam se namjerno samo zadrzao na ovoj nevjerovatnoj studiji.
Zanimljivo, na samom pocetku, bilo je tu kolega komentatora – koji su nadobudno tvrdili :
“bas bih te volio vidjeti na infektivnoj klinici za koronu…”
Vremenom su takvi idiotizmo – Bogu hvala – nestali sa ovih diskusija.

E sada, kada sam ja u medjuvremenu saznao za ovaj ogromni eksperiment – mogao bih postaviti (i postavljam!) kontra pitanje:
Gdje je “zaraza”?

Cijela ova prica o laznoj “nauci” tzv “virusologiji ili epidemiologiji” – pocinje sredinom 19 vijeka, kroz sukob profesora Antoan Bechampa i (bitange) Luisa Passtera.
Bitanga Passter je bio uposlenik industrije vina i piva (a i one u vlasnistvu istih bandita koji su tih godina napravili onu “burzoasku revoluciju”)…
Ta je bitanga, uz podrsku jos jedne bitange iz Njemacke (uposlenika IG farben koncerna) koji je “izumio antibiotike” (dakle “protiv-zivota”) – naprosto postavio temelj ove LAZNE “nauke”…
Cijelo vrijeme je plejada naucnika, pokusavala DOKAZIMA osporiti ovu laznu nauku i tvrdnje i teorije ovih bitangi o “teoriji zaraze”…
Bezuspjesno, jer su oni koji napravise i “burzoasku revolucije 1848”, ali i sve ratove i revolucije do danas – i dalje vlasnici tzv “nauke”…

Upravo ZATO i imamo ovu laznu pLandemiju…
Mnogi su shvatili da cilj pLandemije – nije “zdravlje ljudi” (jer ista banda masakrira i ubia ljude na desetine hiljada cak i svojerucno, kao zlocinac Bil Gates koji deje smrtonosne vakcine djeci po Africi – svojerucno!)…
Cilj pLandemije je – totalno kontrola ljudske rase – i masovni genocid nad najvecim dijelom populacije…
I to su neki shvatili, ali na zalost, jos je to mali procenat.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
29 dana prije

Ma evo,kad već pitaš, reći ću što ja mislim (vjerujem)…

U nama i na nama je cijeli virusno-mikrobni “ekosustav” sa kojim živimo u simbiozi.

Ravnoteža tog “ekosustava” može biti narušena okolišnim uticajima koji odstupaju od ustaljenog toka. Kod tih promjena (temperatura, vlažnost, insolacija, dotok nutrijenata) dolazi i do oscilacija u brojnosti nekog mikroorganizma a time i virusa.
Obzirom da svi egzistiraju u nama i na nama naše tijelo ima mehanizme da se odbrani od povećanog broja patogena i to zovemo – IMUNITET…

No iako nam je ta sposobnost (imunitet) Bogomdana ona ipak ovisi o našem ponašanju i objektivnim okolnostima. Ako iz bilo kojeg razloga u naše tijelo unosimo pogrešne hranjive i gradive sastojke putem hrane i pića, naše tijelo zbog deficita ili nekompatibilnosti potrebnih gradivih tvari, ne uspijeva održavati mehanizam imuniteta u optimalnom stanju pa je automatski izloženo napadu tih mikroorganizama (koji nas u stvari žele pojesti;), pa se naše tijelo preko svog obramdenog sustava počne boriti i ta borba je nama vidljiva preko simptoma (povišena temperatura, znojenje, bolovi itd.)
Dakle, ako je naše tijelo dobro održavano (ispravno hranjeno) ono će se oduprijeti i napadu većeg broja parogena koji su ionako uvijek u nama i na nama.
– tu je odgovor na pitanje gdje leži uzrok izostanka simptoma zaraze kod vojnika koji su bili podvrgnuti namjernom zaražavanju – to je bio njihov (još nenarušeni) IMUNITET

Istražuj
Gost
Istražuj
28 dana prije

“… U nama i na nama je cijeli virusno-mikrobni “ekosustav” sa kojim živimo u simbiozi…”

Kolega,
Upravo to je jedna od osnovnih postavki profesora Bechampa i plejade doktora i istrazivaca poslije njega.
Naravno ovo cionisticka (satanisticka) banda – ucinila je sve da se o tome ne prica. Napravila je tzv “nauku” od isiotskog smeca zvanog “teorija zaraze”…
Sve do danasnjih dana – kada cionisticka banda otvoreno izlazi iz Tame – i propagira radikalno smanjevanje populacije, jer smo mi “ljudi – ruzni prljavi i zli te unistavamo prirodu” – premda ta eugenicarska (kamatarska) banda zivi na najvisoj nozi, ne samo licno zagadjujuci sve oko sebe – nego su i vlasnici najvecih zagadjivaca na svijetu.
Uz to zlocinac Bil Gates je i vlasnik najvece kompanije za “geoinjzenjering”!
(Sad se vise i ne libe da kazu da nas – prskaju otrovima iz zraka – naravno uvijek “za nase dobro”!)

Stvar je vise nego prosta:
“Mikrob je nista – Teren je sve!”

Svi mikrobi se nalaze u nama. To su pleomporficni organizmi, tj prelaze iz jednog oblika u drugi zavisno od sredine u kojoj se nalaze. U sredini zdravog covjeka oni su simbioticni, a u sredini bilesnog covjeka ponasaju se kao paraziti…
Stvar ide i puno dalje, ali i ovo je zasigurno previse za mnoge.
Pozdrav.

Nikola
Gost
Nikola
28 dana prije

Imam pitanje koje me muči, a vezano je uz Istražujeve komentare, a i ovaj.
Mogu se složiti da sve te viruse i mikrobe i što već ne, bez obzira na ime i oblik nosimo u sebi, i da se aktiviraju kada nam padne imunitet. A pitanje je kako to da se neke od bolesti aktiviraju nakon kontakta sa osobom koja je oboljela od te bolesti? Primjer su vodene kozice u (najčešće) vrtićima gdje kada jedno dijete dobije, cca 14 dana kasnije dobiju i ostali. Zanima me mišljenje, a eventualno i objašnjenje toga.

Istražuj
Gost
Istražuj
28 dana prije

Kolega,
Ako ste imali malo dijete u dobi vrtic, skola – mozda vam je uspjelo da vam dijete dobije vodene kozice u druzenju sa drugim “zarazenim” djetetom.
Kod mnoge djece to nie slucaj, a nije se desilo niti kod moje (jer sam i sam kao mlad, vjerovao u tu pricu o “zarazi”…)

Tvrdnja:
“Mikrob je nista – Teren je sve”
… ne podrazumieva samo – fizikalno (tj hemijsko) svojstvo terena tj celija covjeka u kojima se prekticno nalaze SVI mikrobi potrebni za funkcionisanje ljudskog organizma.
Jedna od najvaznijih stvari jeste “psiha” tj – duhovni plan.
Svaka tzv “bolest” nastaje – cak i nekoliko mjeseci prije – na duhovnom planu.

Pokrene je tzv “konflikt” – kako je to definisao dr Ryke Gerd Hamer (po meni najveci genijalac ikad… Svaka cast Tesli, ali je dr Hamer bolji)
Kod djece se vodene kozice pojavljuju obicno – u vremenu kada krecu u skolu ili vrtic – i njih je dr Hamer povezao sa – “Konfliktom odvajanja” (od familije, brace, sestara, matere …)
Nova njemacka medicina je jedna poprilicno velika oblast, a u svakoj tacki se kosi sa ovom (zlocinackom i cionistickom) tzv “modernom medicinom”…
Time se – u svakoj tacki SLAZE – sa svim ovim sto je navodio profesor Bechamp sa “teorijom terena”.

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
28 dana prije

“… kako to da se neke od bolesti aktiviraju nakon kontakta sa osobom koja je oboljela od te bolesti? Primjer su vodene kozice …”

(evo tek sam sada opet pri kompjuteru i vidim pitanje za mene)

Dakle, vodene kozice izazivaju specifične simptome koje je lako uočiti i znati o kakvoj je zarazi riječ.
Najčešće se pojavljuju kod djece u ranijoj dobi kada se djeca počinju družiti u igrama pa se zaražuju a obzirom da imuni sustav djece još nije imao priliku “upoznati” ovaj virus, dolazi do bržeg množenja i razvoja virusa jer organizam treba tek početi graditi antitijela koja će se upustiti u borbu sa tim virusom.(imunom sustavu treba nekoliko dana od zaraze da počne efikasnu obranu)

Kako se stvaraju antitijela koja se odmah bore protiv virusa tako djetetu raste temperatura i pojavljuju se prištići koji svrbe a zbog češanja i ranice.
Naravno to su poželjni simptomi jer su jasan znak da je organizam razvio antitijela koja će do kraja života štitit tu osobu kod ponovne izloženosti tom virusu na način da više ne bude tako burnih simptoma pa ako i dođe do zaraze, antitijela će svoj posao odraditi “u tišini” i osoba neće ni znati da je bila izložena virusu.
Na sličan način organizam stvara antitijela i prema bezbroj drugih virusa i klica pa u stvari i nije loše da čovjek u svojoj mladosti bude izložen što većem broju patogena kako bi (dok je još organizam mlad i neoštećen) lakše razvio antitijela za razne patogene, tj. stvorio imunitet.

Jomla
Gost
Jomla
28 dana prije

Otpisani,
Ljudski organizam je zapravo veoma fino izbalansirani simbiot, a razne bolesti nastaju kada se poremeti balans na nekom nivou (bili kojem). Samo da napomenem: ugrubo gledajući, čovjek je simbiot specijaliziranih grupa stanica: koža, mozak, jetra, oko…koje rade “svoj posao” s tim da i ostali “članovi” rade svoj. Unesi neravnotežu i eto bolesti! Smanji unos kisika za 30% u stanicu i eto ti karcinoma…
Živ mi zdrav bio!

ijefnvuertgnehveifve
Gost
ijefnvuertgnehveifve
28 dana prije

Da, izostanak “zaraze” kod vojnika je u tome što su imali predobar imunološki sustav još nenarušen kao nama otrovima u zraku, hrani, vodi, elektromagnetnim zračenjem itd..

Trondhjemite
Member
Trondhjemite
29 dana prije

U samom originalnom tekstu autor zaključuje sljedeće: “I think we must be very careful not to draw any positive conclusions from negative results of this kind. Many factors must be considered.”

Eto i mene
Gost
Eto i mene
28 dana prije

Reko je i kreator pcr testoca da se ne bi trebali koristiti za dijagnostiku pa vidimo kako su ga poslusali…
Naravno da se u ovakvoj studiji moraju ograditi od zakljucaka i da ima puno faktora u igri, ali brojevi su tu…

jadran
Gost
jadran
29 dana prije

pa da vjerojatno niko nije ni umro.kao sta niko nije umro od kovida a bogami ni razbolio se.

Istražuj
Gost
Istražuj
28 dana prije

Naravno,
jasno kao dan – da nije umro.

ijefnvuertgnehveifve
Gost
ijefnvuertgnehveifve
28 dana prije

Istražuj samo ti piši, pusti to što ti govore oni koji “znaju” a ne znaju da su programi.

9953
Gost
9953
29 dana prije

Kako je krenulo još malo pa ce ispast da su autolimari najbolji kirurzi

Davor drugi
Gost
Davor drugi
29 dana prije

Sa ili bez maske, uopće nije toliki problem, niti će (ne)nošenje maske izazvati ili uzrokovati neku krizu ili slične posljedice. Toliki bespotrebni akcent, pažnja i šta sve ne po pitanju nošenja maski, a zapostavlja se ona najbitnija stvar, ograničenje kretanja, zbog jednog pozitivnog testa šalje se po par tisuća uposlenika u karantenu, zatvaraju se dućani i restorani , hoteli prazni, putnika javnog prijevoza skoro da i nema, zatvaraju se cijela poduzeća, otpusta se na tisuću radnika zbog nedostatka posla direktno uzrokovanog ograničavanjem kretanja kao i radnog vremena, spriječavanje bilo kakvih javnih manifestacija, okupljanja i sportskih natjecanja itd. Potpuno mi se je*e za maskom, sa ili bez nje.

CAN
Gost
CAN
29 dana prije

A svi pod maskama? Kakotokakoto?

Medo
Gost
Medo
29 dana prije

Saša F. seronjo dragi kako bi ti reagirao da ležiš na stolu , plan je otvaranje prsne ili trbušne šupljine a tvoj kirurg i ostatak ekipe od cca 5-7 ljudi stoji iznad tebe bez maski. Da, u hitnim situacijama kirurg neće imati masku jer je to zadnje o čemu razmišlja dok ti guzicu spasava. Ali u normalnim uvjetima prica je drugacija ono kihanje mozda kap znoja pljuckanje tjekom razgovora itd itd.

niki
Gost
niki
29 dana prije

Preporučujem nešto bon tona i pristojnosti.Svatko ima pravo na svoje mišljenje kao i pravo da ne usvoji tuđe.Ne zagađujmo minimum demokracije u diskusiji

CAN
Gost
CAN
29 dana prije

promijeni nick,ne vrijeđaj medinu inteligenciju.

ijefnvuertgnehveifve
Gost
ijefnvuertgnehveifve
28 dana prije

Hahaha………….

Milance
Gost
Milance
29 dana prije

Kako to novináři Logicno nemaju informaciju dá do kraja godine do EU i Balkánu dolazi preko 5miliona novih migranata a na proljece slijedecih 15 miliona.Umjesto kljucnih téma, novináři píšu dezinformacije o maskama jer veze nemaju zasto je kazaliste koronavirus izmisljeno

Bosanac
Gost
Bosanac
29 dana prije

nanoroboti su najnovija vrsta migranata koji su vjerovatno vec migrirali u tvoje tijelo
https://youtu.be/YdjERhTczAs

niki
Gost
niki
29 dana prije

Pa piši ,daj informacije,argumente, bez diskvalifikacija

nessy
Gost
nessy
28 dana prije

Tvoje informacije i prognoze su vec poslovicno pouzdane, nikad se ne ostvare.

niki
Gost
niki
29 dana prije

Mi smo užasno zagadili okoliš a posebno zrak i vodu.Sada nailaze posljedice.Umiru periske jer je more uz obalu toliko zgađeno fekalijama i drugim otpadom.Sljede rakovi.
Najzagađenije mjesto na planeti zbog oslanjanja na antibiotike a ne na higijenu su bolnice i ambulante.U bolnicama se kreiraju bez iznimke MRSA bakterije.Covid je bezazlen u odnosu na bolničke bakterije. Poraz medicine nije u tome što nije mogla spriječiti nastanak MRSA bakterija nego u tome što širi zarazu na sve pacijente.Bolnička radna odijela u svim duginim bojama što znaći da se ne iskuhavaju što je postulat higijene.Konačno nisu bitne maske bitno je očuvati zrak nezagađenim ili ga pročišćavati i dezinficirati fizikalnim postupcima.

Istražuj
Gost
Istražuj
29 dana prije

“… Mi smo užasno zagadili okoliš a posebno zrak i vodu…”

Evo i ovdje se vidi da ste pod totalnom indoktrinacijom cionisticki-kontroliranih MSM.

Dakle – STA smo “mi to zagadili”?
Dajte studije i linkove na koje se pozivate, pa da protabirimo…?

Ovo je najodvratnija MSM-propaganda, koja ide paralelno sa ovom laznom pLandemijom.
Cilj je pokazati da su “ljudi krivi”… “da su ljudi prljavi unistivaci okolisa” … “da su ljudi virus…”…
A sta je cilj ovog lobotomiranja?
Pa naravno…Pokazati da je previse “zagadjivaca” (koji proizvode “previse CO2”) – te da im se rapidno mora – SMANJITI broj!
Onaj koji prosipa ovu odvratnu eugenicarsku propagandu:

 • ili je stvarno toliko lobotomiran da sam nije us tanju shvatiti kolicinu ZLA koju ispljuvava i podrzava ovakvim glupsotima…
 • ili bas pokvareni lik, koji po zadtaku zagadjuje diskusije ljudi, ali sev izgleda “krasno” – kao kada govori Greta Tunberg…

Prije svega, kolega (jer jos nisam siguran u koju bih vas grupaciju postavio) – ljudi NISU “zagadjivaci”!
Ljudi su Bozija stvorenja!
Zagadjivanje Svijeta, koje se usitinu odvija i svjesno i nesvjesno preko velikog broja ljudi prije svega nije – od najveceg znacaja za populaciju i prirodu u opste.
Najveci uticaj na OGROMNO zagadjivanje – imaju upravo ovi banditi koji se prodaju pod “filantropi”:

 • ali su vlasnici najvecih naftnih kompania na svijetu!
 • bestijalno (i bez ikakvih testova) sprovode bukvalno eksperimente nad cijelom populaciom sa 5, 6 , 7 G mrezama i slicnim zagadjivacima okolisa…premda cak i djacki eksperimenti pokazuju da obicna 4G mreza ubija biljke koje su joj duze izlozene. Sta se dogadja sa ljudima – mozemo predpostaviti…
 • najveci su financieri svih ratova, revolucija, kao i proizvodnje i trgovine drogom…
 • preko totalne kontrole koju imaju (uz pomoc njihovih banaka) nad politikom i tzv “naukom” – zatrovali su ooogromne povrsine Svijeta sa tzv GMO “hranom”, a da ne spominjem tzv “lijekove” koji se opet u 99% svi baziraju na NAFTI (koje je glavni mangat na svijetu Rockfeller!)

… a toga ima toliko puno jos da naprosto – boli glava od CINJENICA.

“… Poraz medicine nije u tome što nije mogla spriječiti nastanak MRSA bakterija…”

Tzv “medicina” – NIKAD u zadnjih 200+ godina i nije bila najmenjena za ljudsku cjelokupnu rasu!
Dovoljno je vidjeti da je tzv “medicina” (u ostalom kao i sva tzv “nauka”) – direktno i totalno financirana – od iste ove bande koja je i uzrocnik svake dezinformacije kao i nevidjenog zagadjenja zivotnog prostora i ljudi i biljaka i zivotinja!
Zar je onda bilo kome sa 2 mozgovne vijuge – “cudno” zasto tzv “moderna medicina”:

 1. nema pojma o cemu se radi u tzv “pLandemiji” – premda terorizira Svijet vise od 7 mjeseci?
 2. premda “moderna” nema pojama – svako ko se usudi u toj “modernoj medicini” (pod cionistickom kontrolom) cak i spomenuti NElogicnosti – bude proglasen “teoreticarem zavjere” ili u vasem slucaju prozvan – “ravnozemljasem” (sto, kao sto sam rekao, govori samo o vasoj indoktriniranosti i inteligenciji)…
 3. na SVAKI nacin pokusava – sakriti (ej covjece… SAKRITI!) – najvece provjerene studije i istrazivanja, koja nedvojbeno ukazuju da je tzv “medicina” u KRIVU!

Ima toga, puno jos, ali vidjecemo kakva vam je replika…
Vas nick nisam uprati od ranije, pa mozda je stvar samo ekstremne indoktrinacije, a ne i namjernog sirenja – cionistickih lazi, kojima obiluju oba vasa komentara koje sam do sada upratio…

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
28 dana prije

Dakle – STA smo “mi to zagadili”?
Opštepoznato je da divokoze, po planinskim vrletima, prave plastiku i podmeću ljudima, da žabe cijede naftu iz škriljaca, da krave voze automobile, da zečevi prskaju insekticide, pesticide i herbicide i da ljudi s tim nemaju ama baš ništa. Osim zraka, vode i zemlje, ljudi nisu ništa zagadili.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
28 dana prije

“…Osim zraka, vode i zemlje, ljudi nisu ništa zagadili….”

Kolega upravo ti, koji se sada busaju u prsa “zastitom okolisa” – i JESU vlasnici kompanija o kojima pricate.
Cijela farsa oko debilne Grete Tumberg, i ovog supljiranja da smo mi “ljudi zagadili” – jeste stvarno samo – zvaka za najcrnije – budale!
Upravo VLASNICI tih kompanija – koje su zagadjivale i jos uvijek zagadjuju okolis – (a koje su crkavicu davale onim koji su pid pritiskom cionistickog izrabljivackog sistema, pokusavali prehraniti familiju) – sada postaju “heroji zastite planete” – u cionistickoj propagandi i indoktriniranim mozgovima (ako ih cak i imaju) pojedinih “okolisno svjesnih” protuva….
Takvi glupaci su prakticno za nepovjerovati….
Dakle…
Kad glupak naprosto nije u stanju postaviti – djecije pitanje – ono mu se mora natuknuti!
Pitanje:
1. Ko je VLASNIK svih tih “plasticnih” firmi i ostalog cionistickog s…nja?
2. Ko je vlasnik NAFTNIH kompanija iz kojih se proizvodi tzv “plastika”?


Posto indoktrinirani glupak – nikad nije u stanju da odgovori cak niti na ova dva prosta pitanja – mora se dati “naputak” glupaku – prije postavljanja “tezih” pitanja.
Naputak:
Familija Rockfeller je najveci vlasnik svih poslova i kompanija vezanih za naftu, a time i plastiku!
Uz to je cionisticka i eugenicarska familija Rockfeller i jedan od glavnih VLASNIKA tzv UN, tj tzv “svjetske zdravstvene organizacije”…
(Drugi vlasnik su Gatesovi!)….

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
28 dana prije

Glupak ne da ne zna da postavi pravo pitanje i dâ pravi odgovor nego ne zna ni da natukne suvislo pitanje. Pri tome još misli da zna ko je čega vlasnik u klasi Rockfeler. 😀

Šta si htio da kažeš da Rockfeleri ne spadaju u ljude? Da su sami napravili svu plastiku, voze sve automobile na svijetu, proizvode i prskaju sve kemikalije, samo oni vade naftu iz škriljaca, otaču kemikalije u vodotokove, ….. Koliko treba biti glup pa svo zagađenje objasniti biznisom Rockfelera i još nekoliko obitelji kojih nisi ni mogao da se sjetiš? Sila naučnika, inženjera, stručnjaka iz raznih oblasti su samo pokušavali da prehrane familiju? Sigurno i ti samo pokušavaš da prehraniš familiju dok svukuda bacaš plastične kese i flaše. Prestani da se praviš pametan, ne lupaj gluposti koje poslije pokušavaš da opravdaš još većim glupostima i prostaklucima. Okani se komentarisanja, posveti se učenju pa možda i završiš tu školu.

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
27 dana prije

Izumili su plastiku,dali je ljudima na korištenje, a previdili (?!) su da je plastika takorekuć NEUNIŠTIVA. Netko je pobrao Nobela za takvu stvar.Tako stoji stvar.Plastična boca na cesti, ili u moru, ili u frižideru,jednako je NEUNIŠTIVA PLASTIČNA BOCA.Patetika “zelenih “nad sudbinom planete je još nešto teško probavljivo normalnom čovjeku koga svi za sve okrivljuju.Ha, eto,možda nova vrsta koju žele stvoriti ,možda ih nazovu ZELENI ROBOTI, pojede svu tu plastiku, i ne traži ništa više. za svoje održanje na PLANETICI…

CAKE
Gost
CAKE
28 dana prije

Koji ljudi?sve su to dijela od onih s vrha,koji odlučuju šta proizvoditi.. tebe se ništa ne pita,maska ti je primjer.

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
28 dana prije

Ništa oni ne proizvode što ljudi ne žele. Ništa ni ne mogu proizvoditi dok ljudi to ne prihvate i rade za njih. U principu i plastika nije toliki problem ako se pravilno odlaže, ne razbacuje svukuda i kao mikroplastika dolazi u mora. Sve se svodi na ljude koji zbog svog komfora i nesavjesnosti zagađuju okolinu. Smiješno je osuđivati 1%, koji kao odlučuju o svemu, a 99% ljudi amnestirati od utjecaja na zagađivanje. Analiziraj sebe, svoje ponašanje i vlastiti utjecaj na zagađivanje. Ako ne koristiš plastiku, voziš samo biciklo, razvrstavaš smeće i nikad ne bacaš mimo predviđenih mjesta, spadaš u jako mali procenat ljudi za koje možemo reći da su žrtve nametnutog sistema.

Anonimno
Gost
Anonimno
28 dana prije

A sto onda koristiš internet kad znas da i 4G škodi? Odi na planinu u prirodu daleko od modernog svijeta, daleko od 4G, GMO i svega navedenog.

Bosanac
Gost
Bosanac
29 dana prije

Kad smo kod medicine i ljekara ovaj Nestorovic mi je laganini za poslusat

https://youtu.be/w1U8TrDRkZE

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
29 dana prije

NECU vise nikome nista da djelim.
Oko mene su same kukavice!
Nikog ne zanima jesu li maske stetne ili nisu!

Briga roditelje i za vlastitu djecu!
Samo da im nebi pala dlaka s glave ili slucajno neka novcana kazna a kamoli zatvor ako pokusaju nesto ozbiljnije ucinit!
Namjerno zabijaju glavu u pijesak i istina nikog ne zanima!

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
28 dana prije

Obećavaš?

jadran
Gost
jadran
29 dana prije

ma netriba ni ruke prat…

Starina
Gost
Starina
28 dana prije

To nije nitko rekao. Ovdje se govori o maskama. Nemoj podmetati mučki.

ijefnvuertgnehveifve
Gost
ijefnvuertgnehveifve
28 dana prije

Pa cigoši ne peru ruke i zdraviji su od nas……………zašto? Pa zato što sa prvljavim rukama stalno unose u sebe nove patogene koji pobuđuju krajnike i sluznicu želudca da prave antitijela za te nove patogene!!!!!!!!!!!! Dakle stalno se samocijepe na prirodan način bez K E M I J E i O T R O V A i to besplatno i zdravo!!!!!!!!!!!!!!!!

autor_itet
Gost
autor_itet
29 dana prije

Klimatske promjene i maske, ta poveznica ide zasad super, jer “budimo odgovorni”/citaj:krivi ste, samo neznan ko ce im placat porez za ta sranja…vidicemo😊

Eto i mene
Gost
Eto i mene
28 dana prije

Hvala za ovo, trazim ovu studiju ima par dana…

Istražuj
Gost
Istražuj
28 dana prije

Kolega,
Vec sam odgovorio na to pitanje kolegi Trondhjemite…

ijefnvuertgnehveifve
Gost
ijefnvuertgnehveifve
28 dana prije

Pridružujem se Histionu, Istražuj ne čitaj nit komentiraj bilo što što odstupa od naše istine, badava trošiš energiju.

puki
Gost
puki
28 dana prije

“Ako ljudi žele nositi masku, to je njihova stvar. Ako žele nositi rogove sobova, to će vjerojatno ponuditi jednako toliko zaštite.”

pa neki će nositi i tutu punu govana na glavi, ako im se kaže

Ne mogu šutjeti
Gost
Ne mogu šutjeti
28 dana prije

Interesantno, stekao sam utisak da je to svačija stvar, pogotovo onih koji su protiv maski (nije isto kao oni koji ne nose maske). Nastavak tvog komentara je “veoma pametno” pljuvanje po neistomišljenicima. Ipak jedno si u pravu, neki će jesti go*na umjesto hrane s kojom nas eugeničari kabale truju. Drugi će opet piš*ti uz vjetar samo zato jer su im rekli da to ne rade. Svakakvih ljudi ima.

Max
Member
Famed Member
Max
28 dana prije

Što učiniti kad je sve ovo specijalna a ne medicinska operacija.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
28 dana prije

Doktor Ignaz Semmelweis. Doktor koji je inzistirao da ljudi moraju prati ruke.
Mađarski doktor koji je proučavajući porođaje, primjetio da se smrtnost majki smanjuje za
nevjerojatnih 90%, ukoliko bi prije obavljanja poroda doktori prali ruke.
Drugi, “ugledni” doktori su se protivili jer ”njegove tvrdnje nisu, znanstveno utemeljene”.
Nisu uopće vjerovali da postoje virusi i bakterije, da nešto “nevidljivo” može izazvati bolest.
Pod izlikom da će mu pokazati jednu novu bolnicu u kojoj bi mogao raditi, namamili su ga, stavili mu luđačku košulju i strpali su ga u umobolnicu.  Umro 1865. g.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
28 dana prije

Ruski biolog Dmitrij Josifovič Ivanovski.
Prvi je 1892. g. zapazio postojanje organizama koje danas nazivamo virusima.Traženje uzroka bolesti duhana koja je nanosila veliku štetu na plantažama na Krimu, palo je njemu u zadatak. Eksperimentima je utvrdio da sok dobijen od lišća oboljelih sadnica prenosi oboljenje na zdrave biljke. I kad bi taj biljni sok bio propušten kroz tada najpouzdaniji Čemberlendov filter, koji je praktično uklanjao sve tada poznate bakterije. Međutim, nakon primjene sredstava za dezinfekciju, sposobnost prenošenja bolesti se gubila. Zaključio je da je uzročnik bolesti živi organizam, ali puno manjih dimenzija od bilo koje bakterije.
Koju godinu poslije, nizozemski botaničar Martinus Vilem Bejerink je potvrdio njegove rezultate i novu vrstu mikroorganizma nazvao virus.

onaj najve... Dalton
Gost
onaj najve... Dalton
28 dana prije

Virusi ne postoje….
Ne treba prati ruke.
Hmm……
Možda, u nekom paralelnom svemiru.
P.S.
Drugi opet kažu da je u paralelnom svemiru sve isto.
Jedino da je sve 20 do 25% jeftinije nego u nas.

Bosanac
Gost
Bosanac
28 dana prije

Vi-rus, why-rus ….hm

Nostradurus
Member
Nostradurus
27 dana prije

Jedno od objašnjenja za manje komplikacija kod operacije bez maski bi bilo i ovo: Ako ranu zauzmu “obične” bakterije koje organizam lako riješi, nema zaraze. Prema tome, sve ovisti o tome koliko organizam dobije “neopasnih bakterija”. Naime, to je isto kao i sa higijenom. Ako se previše pereš, kožu nasele otporne bakterije i tada prodru u organizam. Zato poslovica kaže da je higijena pola zdravlja. A druga polovica je nehigijena. 🙂

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
81
0
()
x