Školska djeca su upozorena da platnene maske više nisu dovoljno dobre

Djeca moraju nositi maske
26 komentara

Školska djeca u Los Angelesu će biti primorana da nose hirurške maske „u svakom trenutku“.

Ujedinjeni školski okrug u Los Angelesu (LAUSD) uveo je još stroža pravila o maskama za školsku djecu, sada zahtijevajući od učenika da nose hirurške i druge visokokvalitetne maske za lice umjesto udobnijih platnenih maski.

Školski okrug je saopštio da će od ponedjeljka „nošenje maske biti obavezno u svakom trenutku, u zatvorenom i na otvorenom“, a djeca će morati da nose „dobro prijanjajuće, neplatnene maske sa žicom za nos“.

Shannon Haber, portparolka okruga, izjavila je za Los Angeles Times da, iako je stopa Covida-19 u školama opala, okrug „nastavlja da bude vrijedan i agilan u stvaranju najbezbjednijeg okruženja za učenje“.

Haber je takođe tvrdila da su promjenu pravila o maskama uvele zdravstvene vlasti Kalifornije, koje su platnene maske ocijenile kao „najmanje efikasne“ protiv Covida-19.

Ujedinjeni školski okrug Los Angelesa uveo je druge stroge politike za proljetno polugodište, uključujući nedjeljno testiranje na Covid-19 za učenike i zaposlene „bez obzira na status vakcinacije“, dnevne zdravstvene preglede i zahjtev da sva djeca budu potpuno vakcinisana i da prime buster.

„Vakcinacije ostaju ključni element u smanjenju uticaja Covida-19 na pojedince i zajednice i biće obavezne za učenike od 12 i više godina na početku jesenjeg semestra 2022.“, saopštio je Okrug, napominjući da „svako ko ima pet godina ili više ispunjava uslove za Pfizer vakcinu sa dvije doze“ i da su „buster vakcine dostupne svima koji imaju 12 i više godina“.

Dok su države i gradovi sa demokratskim vladama uglavnom bili za maske za školsku djecu, nekoliko republikanskih država ih je potpuno zabranilo.

Prošle nedjelje, republikanski guverner Virginije Glann Joungkin, koji je nedavno položio zakletvu, opozvao je naredbu svog prethodnika koji je zahtijevao da djeca nose maske u školama, dok su neki školski okruzi širom SAD dali roditeljima priliku da ”biraju” politiku dječijih maski.

Država Texas je u kontinuiranoj borbi za zabranu naredbi o školskim maskama, boreći se na sudu sa saveznim sudijama koji su pokušali da ih vrate.

Djecahirurške maskemaskeŠkola
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
brankica
2 godine prije

ovo postaje sve luđe… nekak mi se sve više čini da je cilj izludit ljude, izazvat bijes i građanski rat…
čim veći kaos.

Pravednik
2 godine prije

Tko je tu lud?…Znanstveno dokazano da maske ne štite.
Meni je jasno, ali mnogima nije, maske su čin pokoravanja i podčinjavanja a to im i cilj.

Ganicus
2 godine prije

Treba imati na umu da su mnoga ranija istraživanja ustanovila da do 30% kadra koji traži zanimanje u blizini djece su prikriveni pedofili.Zato mnogi nastavnici i forsiraju djeci maske jer ih to uzbudjuje dominacija nad djecom.

Emiliano Zapata
2 godine prije

a roditelje nije briga…

Incog
2 godine prije

Pa treba udisat grafen!

Toxic_Zombie
2 godine prije

Djeca su mlada i imaju jak prirodni imunitet, nemaju nikakve veze s ovom najvećom prevarom u povijesti čovječanstva s nastavkom 19 , kak roditelji dopuštaju ovo sve? Da im se djeca guše pod maskama i udišu svoj štetni izdahnuti CO2 u zatvorenom prostoru, to je jednostavno nevjerojatno. A kad za godinu, dvije djeca obole od astme radi toga ili od još nekih respiratornih bolesti, onda bu bilo: gdje mi je bila pamet.

Toxic_Zombie
2 godine prije

Ono kad u dućanu vidim obitelj s djecom, a djeca imaju tu krpu preko nosa i usta, mlade dobim. Duplo leglo.

Adria
2 godine prije

Stalno ponavljam : CIST SOTONIZAM!

tihobl
2 godine prije

Americka djeca trebaju koristiti masku M-52 umjesto gucijevih krpica koja nose na licu (ovi mladji koji nisu sluzili vojsku neka guglaju o kojoj je maski rijec).
A najsigurnije bi bilo da nose gas maske za vrijeme onlajn nastave.

Dokurčilomi
2 godine prije

Ja bih ispisao svoje dijete iz škole.

Umpah Pah
2 godine prije

Loš Angeles ?

Šele
2 godine prije

Zanimljivo koliko bi bilo,, mali fašista,, i kod nas, tačno bi ih prepoznao u svom okruženju, samo nisu bili u prilici, ovi na zapadu su bili na udaru, pa se kod njih malo više istiću, na njihovu žalost njihov plan podrazumjeva potpuni uspjeh na svim mjestima, a pošto im ne ide kako treba svugdje izgubiće, to znaju i oni, te ovo što rade je pakosna osveta

Max
2 godine prije

Užas ide dalje.

Ajmeneni
2 godine prije

I treba tako. Inače bi šmrkavci u školi pokupili virus i njime poubijali losanđeloske bake i deke.

Slonica
2 godine prije

Maska je znak, ništa drugo.
Izolacije, online, zatvaranje škola ali maska ostaje.
Odgojno obrazovni učinci nula, glavno da se maska nosi.
Ima li itko na svijetu da objasni prednost nošenja maski nakon 2 godine loših rezultata.

ledeno doba
2 godine prije

platnene maske se ukidaju samo da se goyimima još više naškodi, po svaku cijenu. tako je već odavno urađeno u većini europskih država, još krajem 2020…
zabranjene su štofne maske, i oni viziri za lice, a dozvoljene samo one smrdljive, otrovne plastične kineske i one FFP, koje su još otrovnije., U prdezh naci-državici Esterajh, čak su dozvoljene samo ove FFP i nikoje druge

Vedran pustolov
2 godine prije

Malo off topic…gdje vam je gospođa mr. sc. čije ime se nesmije napisati? Njeni tekstovi su bili prava zabava.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI