Zašto su Gates i Pentagon u Florida Keys pustili komarce s modificiranim genima?

Gates - Genetski modifikovani komarci
115 komentara

Unatoč snažnim prosvjedima stanovništva, Agencija za zaštitu okoliša SAD-a i agencije Floride odobrile su kontroverzno puštanje milijuna genetski modificiranih ili “genski uređenih” komaraca ubojica na Florida Keys. U isto vrijeme, kontroverzni Bidenov kandidat za predsjedničkog savjetnika za znanost uključen je u razvoj tehnologije CRISPR koja se koristi za genetsku modifikaciju svega, od komaraca do mRNA “cjepiva” protiv koronavirusa Pfizer i Moderna do lososa s modificiranim genima. Kako se Bill Gates, Pentagon i eugenički lobi sada spajaju, blago je rečeno alarmantno.

Dana 30. travnja Florida Keys Mosquito Control District i biotehnološka tvrtka Oxitec objavili su da će započeti s puštanjem u promet nekih 750 milijuna genetski manipuliranih ili genski uređenih Aedes Aegypti komaraca korištenjem CRSPR tehnologije za uređivanje gena. Aedes Aegypti čini samo oko 4% populacije komaraca u Keysu. Objavi se ogorčeno protive stanovnici i skupine za zaštitu okoliša koji su zahtijevali referendum na prošlogodišnjim izborima, ali koji je Odbor za kontrolu komaraca odbio, zanimljivo. Oxitec i Odbor tvrde da je puštanje u promet namijenjeno uništavanju prisutnosti komarca Aedes Aegypti za kojeg se vjeruje da prenosi denga groznicu, Ziku i druge bolesti.

Projekt koji u tiskovnim izjavama zvuči pozitivno alarmantan je po mnogočemu. Prvo, odbijanje da se građanima omogući glasovanje o kontroverznom GMO-u. Drugo, ne postoji analiza isplativosti rizika naspram koristi od puštanja milijuna komaraca čije genetske osobine mutiraju na često nepredvidive načine. Isplati li se riskirati da iz projekta mutira sve snažnija vrsta komaraca? Nitko ne može reći. Tradicionalne tehnike kontrole komaraca do sada su dobro funkcionirale.

Izvršni direktor Oxiteca, Gray Frandsen, ima mračnu povijest s američkim State Departmentom na Balkanu, kao savjetnik američke mornarice i kao član Međunarodne krizne skupine Georgea Sorosa koja je odigrala ključnu ulogu u uništenju Jugoslavija 1990-ih. Bez prethodnog iskustva u biotehnologiji, Frandsen se pojavio kao izvršni direktor Oxiteca 2017. Oxitec, tvrtka iz Ujedinjenog Kraljevstva, sada je u vlasništvu Third Security, američke tvrtke rizičnog kapitala u Radfordu, Virginia, na čelu s Randalom J. Kirkom koji također posjeduje proizvođača genetski uređenog lososa, AquaBounty.

Neuspjeh Brazila

U drugom ispitivanju koje je proveo Oxitec za istog komarca modificiranog genima Aedes Aegypti u Bahiji u Brazilu, u testu da se vidi hoće li se komarci modificirani genom pariti s lokalnim komarcima koji prenose Ziku, malariju ili druge bolesti koje prenose komarci, nakon početnog smanjenja ciljane populacije komaraca, nakon nekoliko mjeseci “populacija koja je bila uvelike potisnuta vratila se gotovo na razine prije puštanja”, prema studiji objavljenoj u časopisu Nature Reports. Tim znanstvenika sa Sveučilišta Yale i nekoliko znanstvenih instituta u Brazilu pratio je napredak eksperimenta. Ono što su otkrili jest da se nakon početnog razdoblja u kojem je ciljana populacija komaraca značajno smanjila, nakon otprilike 18 mjeseci populacija komaraca oporavila na razinu prije puštanja. I ne samo to, novine su primijetile da neki od komaraca vjerojatno imaju “hibridnu snagu”, u kojoj je hibrid prirodnog s modificiranim genom stvorio “jaču populaciju od populacije prije puštanja” koja bi mogla biti otpornija na insekticidi, ukratko, otporni “super komarci”. Ta studija Brazil Oxiteca zaključila je: “Nije jasno kako to može utjecati na prijenos bolesti ili utjecati na druge napore za kontrolu ovih opasnih prijenosnika.”

Ukratko, genetske mutacije bile su nepredvidive. Druga znanstvena studija iz 2020. godine otkrila je da se “sterilni” insekti vraćaju u plodnost, što je rezultiralo opstankom otpornih GMO populacija u okolišu. Studija, koju su objavili znanstvenici u Kini, Njemačkoj i USDA u Sjedinjenim Državama, pokazuje da se mogu pojaviti spontane mutacije u laboratorijskim mušicama, što dovodi do genetske otpornosti na željenu osobinu. Drugim riječima, “super muhe”, odnosno komarci.

Štoviše, nije da je učestalost denga groznice ili zike na Florida Keysu ozbiljan problem. Prema službenom izvješću CDC-a, u cijelom SAD-u 2020. godine nije zabilježena niti jedna incidencija zike od autohtonog stanovništva i samo 4 od stranih putnika. Što se tiče daleko blaže i rijetko smrtonosne denga groznice, sa simptomima sličnim gripi, 2020. godine u Florida Keyesu bilo je oko 26 slučajeva. To je bila prva epidemija u gotovo deset godina. Sumnjivo, to je bila mala epidemija denga groznice u 2010. koju je Oxitec iskoristio za puštanje svog komarca s modificiranim genima na Floridi. Nova epidemija 2020. također je bila sumnjivo pogodna za Oxitecove napore da oslobodi komarce s modificiranim genima na Floridi, što je odobreno 2020.

Oxitec, Gates i DARPA

Ono što dalje izaziva sumnje u sveukupno oslobađanje komaraca s modificiranim genima na Floridi je činjenica da projekt Oxitec podržavaju dvije vrlo kontroverzne agencije — Zaklada Billa i Melinde Gates i Pentagonova Agencija za napredna obrambena istraživanja ili DARPA. Gates—ne samo veliki financijski podupiratelj Pfizera i Moderne ‘cjepiva’ protiv COVID-19 modificiranih genima, i najveći privatni donator WHO-a—financirao je istraživanje editiranja gena više od desetljeća. Gates je itekako svjestan zlonamjernog potencijala tehnologije za uređivanje gena. Može se koristiti kao proizvođač biološkog oružja. Godine 2016. Gates je izjavio da bi “sljedeća epidemija mogla nastati na ekranu računala terorista koji namjeravaju koristiti genetski inženjering za stvaranje sintetičke verzije virusa velikih boginja.” U srpnju 2017., John Sotos, iz Intel Health & Life Sciences, izjavio je da istraživanje uređivanja gena može “otvoriti potencijal za biološko oružje nezamislivog destruktivnog potencijala.”

Godine 2016. Gatesova zaklada dala je 1,6 milijuna dolara tvrtki za odnose s javnošću, Emerging Ag, kako bi blokirala široke napore da se postigne moratorij UN-ove konvencije o biološkoj raznolikosti (CBD) na tehnologiju pogona gena dok se ne utvrdi njezina sigurnost. Prema e-porukama koje je dobila ETC Group, Emerging Ag je angažirao više od 65 stručnjaka, uključujući višeg dužnosnika Zaklade Gates, službenika DARPA-e i znanstvenike koji su dobili sredstva od DARPA-e. Bili su uspješni.

Entomološki rat?

DARPA već nekoliko godina radi na genetskom uređivanju komaraca. Kroz svoj program “Insect Allies”, DARPA je radila, koristeći CRISPR tehnologiju za uređivanje gena i pogon gena, na manipuliranju komarcem Aedes Aegypti. Ministarstvo obrane SAD-a potrošilo je najmanje 100 milijuna dolara na kontroverznu tehnologiju poznatu kao “genski pogoni” čime je američka vojska postala glavni financijer i razvijač tehnologije za modificiranje gena. “Genski pogoni su moćna i opasna nova tehnologija, a potencijalno biološko oružje moglo bi imati katastrofalan učinak na mir, sigurnost hrane i okoliš, osobito ako se zloupotrijebi”, rekao je Jim Thomas, suvoditelj ETC Group, grupe za sigurnost okoliša. “Činjenica da razvoj genskog pogona sada prvenstveno financira i strukturira američka vojska postavlja alarmantna pitanja o cijelom ovom području.”

Entomološki rat je vrsta biološkog rata koji koristi insekte za prijenos bolesti. Pentagon je, koristeći istraživanje DARPA-e, navodno tajno izvršio takve entomološke testove u Republici Gruziji i Rusiji. Je li razvoj DARPA-e, zajedno s Gatesovom zakladom i Oxitecom, genski uređenih komaraca tajni program u entomološkom ratovanju?

Pentagon trenutno ima vrhunske sigurnosne biolaboratorije u 25 zemalja diljem svijeta koje financira Agencija za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) u okviru vojnog programa vrijednog 2,1 milijardu dolara – Cooperative Biological Engagement Program (CBEP). Oni su u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza kao što su Gruzija i Ukrajina, Bliskom istoku, jugoistočnoj Aziji i Africi. Među njihovim projektima, Phlebotomine vrste pješčane mušice prikupljene su pod naslovom “Nadzorni rad na akutnoj febrilnoj bolesti”, u kojem su sve (ženke) pješčane mušice testirane kako bi se odredila njihova stopa infektivnosti. Treći projekt, koji također uključuje prikupljanje pješčanih mušica, proučavao je karakteristike njihovih žlijezda slinovnica. Ovo je istraživanje naoružavanja.

Kontroverzna osoba koju je Bidenova administracija odabrala da postane prvi znanstveni savjetnik na razini vlade, Eric Lander, došao je s MIT-Harvard Broad Institute. Lander je stručnjak za tehnologiju genskog pokretanja i uređivanja gena i igrao je glavnu ulogu u pogrešnom američkom Projektu ljudskog genoma. Ovo nije vrsta znanosti koju trebamo podržavati. To je prije dio onoga što je očito širi eugenički program i Bill Gates ponovno igra ključnu ulogu.

Autor: F. William Engdahl

Bill GatesFloridaGenetska istraživanjaGMOKomarci
Pretplatiti se
Obavijesti o
115 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
4 mjeseci prije

kako ga vise netko nije roknio do sada jbt

eks
4 mjeseci prije

CIA sprovodi tajne eksperimente sa komarcima u Indiji , kako bi širila opasne bolesti . Zločincima CIA i MI6 niko u svetu nije ravan po podlosti i monstruoznosti .

tihobl
4 mjeseci prije

Pa i Plenkovic je pustio modifikovane komarce po Hrvatskoj.

Jednostavno receno
4 mjeseci prije

Pa i u osjeku su, samo ko fol sterilne? Pa kako ga može uštroit osim s kemiom ili geneski modifikovanim?

Slow Motion
4 mjeseci prije

Trebamo li strahovati za Zg? Obzirom da nitko ne zna koliko ih je pusteno..mediji su baratali sa tri razlicite brojke..

nepoželjni
4 mjeseci prije

Pa, dragi moji robovi to je Evolucija! …uvažena gospoda su dobili zadatak od bogova da brinu o “evoluciji”….
Na par komaraca su malo čačkali po genu, pa će se ti komarci spariti sa onima u divljini, pa će ti novi komarci bockati koga god stignu, pa će imunitet ubodenih malo šiziti, pa će nekima to biti početak skorog kraja a neki sretnici će ostati i pariti se sa sebi sličnima i – nekaj novoga se bu zgodilo… je tak je to.

Schroder
4 mjeseci prije

Ovaj dripac Gates je veliki demon.On je taj koji stoji iza bioloskog otrova corone , neprovjereni cjepiva klime koju mjenja GEOINZINJERINGOM i izaziva susu na zemlji ili velike poplave .Covjek je preuzeo WHO da mogu u svako vrijeme da proglase katastrofu bilo klime ili virusa .CUDI ME DA JOS UVJE SLOBODNO HODA SVIJETOM?Covjek je veliko zlo

držndaj
4 mjeseci prije

Ovaj psihopat od šefa micro soft virusa, do who glavnog sponzora vakcinacije, neplodnosti i depopulacije beskorisni izjelica

mile
4 mjeseci prije

ne morate ići daleko, u Zg-u su pustili genetski modificirane komarce nedavno

držndaj
4 mjeseci prije

Ovaj psiho od šefa micro virusa, do who glavnog sponzora vakcinacije, neplodnosti i depopulacije beskorisni izjelica

Ha,ha,ha,ha
4 mjeseci prije

Nije problem u slobodi mišljenja već u slobodi govora onih koji ne misle.

Ivek
4 mjeseci prije

Da je Gates stvarni vlasnik tog bogatstva koje navodno ima ne bi se bavio ko marcima, kovidom..u posjedu je duboke države jer bi mu u suprotnom smislili optužnicu i zatvor.

Gjuro1977
4 mjeseci prije

Das experiment

Damir
4 mjeseci prije

Sve te i takve tzv znanstvene studije i eksperimente na životu općenito, objesio bi mačku o rep, jer sav život je savršeno zamišljen i stvoren, sve loše u životu bilo koga ili čega je samo posljedica tzv znanosti, a tzv znanstvenike po tom pitanju, poslao bi na pusto mjesto da se nauče živjeti, a ne da parazitiraju na čovječanstvu i rade ogromnu štetu i nesklad s savršenim prvobitnim postavkama svega živoga.

Ja sam
4 mjeseci prije

Vi se alarmirate za faking ameriku,nedavno su crispr komarci pusteni u zg-u. Vjerojatno i drugde po hrvatskoj. Ni jedan ‘alternativni’ medij nije ni slova napisao o tome

ime
4 mjeseci prije

pusti floridu.
zašto su debillovi vjernici ispustili gmo komarce u zagrebu?

xyxxxyxx
4 mjeseci prije

Pa najavljuju novu pandemiju.

Moraju nekako potrovat narod i napravit nesto sto ce imati mnogo vecu smrtnost nego morona.

Nova pandemija kada dodje smrtnost ce biti bar 30,40% i svaki i najmanji pokusaj pobune ili protivljenja ce biti bolesno ugasen jer ce ljudi ovaj puta doslovno padati mrtvi po ulcii……

lulu
4 mjeseci prije

Mnogi nemaju pogled da vide svoju situaciju.
Plutaju ravno u blato koje će preplaviti svijet. Isus

Mat
4 mjeseci prije

Stvoritelj je stvorio predivan svijet i nije mi jasan zadatak cudovista kao bil gejc u tom svijetu.

lulu
4 mjeseci prije

To su oholice umišljene! Kada oni izvrnu naravan razum,
onda umišljaju da je ta bezumna novotvorina jača od zdrave pameti!

držnedaj
4 mjeseci prije

Ima napokon nakon dugo mraka, jedna dobra vjest protiv who pacova od hrabre članice euro parlamenta Christine Anderson na Twitteru: “Europarlamentarka Christine Anderson izaziva globaliste WHO-a: ‘Vi ste mala marginalna manjina, srušit ćemo vas!’ Isječak preuzet iz videa događaja “Povjerenje i sloboda od 4. i 23. srpnja, inicijative koju su pokrenuli zastupnici Europskog parlamenta protiv Ugovora SZO-a o pandemiji. Zastupnica u Europskom parlamentu Christine Anderson odlučnim govorom izaziva globalističku elitu čiji je dio SZO: “Ovdje smo da vam kažemo da ste vi odabrali ovu borbu, a sada ste je dobili: dopustite nam da se borimo! Mi smo milijuni širom svijeta… vi ste mala marginalna manjina. I mi ćemo vas oboriti! I nećemo se umoriti dok to ne učinimo.” “Eurodeputato Christine Anderson sfida i globalisti dell’OMS: “Siete voi una piccola minoranza marginale, vi abbatteremo!” Clip tratta dal video dell’evento “Trust & Freedom ‘iniziativa lanciata dagli eurodeputati contro il Trattato Pandemico dell’OMS.… Čitaj više »

lulu
4 mjeseci prije

Najgora kazna je to što nam Bog jednostavno pušta da radimo  šta hoćemo.

Max
4 mjeseci prije

Dr Engdahl je prvi razotkrio genetske manipulacije i u pravu je.

nonwo
4 mjeseci prije

Fijasko s cjepivom protiv denga groznice(Dengavax)doveo je do kaznenih prijava na Filipinima(optuženi su čak za pokušaj ubojstva ali velike ribe su se uglavnom izvukle).U rujnu 2018., podtajnik DOH-a Enrique Domingo rekao je novinarima da je 130 cijepljene djece umrlo(to je samo ono što su “dokazali”). U travnju 2016. Dengvaxia je uvedena na Filipinima putem školske kampanje koju je organiziralo Ministarstvo zdravstva (DoH). Na odluku su utjecale smjernice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). U to su vrijeme smjernice WHO-a preporučivale upotrebu Dengvaxie u područjima gdje je denga groznica (prenose komarci) visoko endemična . Tijekom ove kampanje cijepljenja, otprilike 830.000 djece u dobi od 9 i više godina primilo je barem jednu dozu cjepiva. Djeca koja su bila cijepljena a ranije nisu preboljela denga groznicu(tako navode) razvila su pojačanje bolesti ovisno o antitijelima(ADE reakciju) kod novog infekta i umrla od unutarnjih krvarenja-hemoragijske groznice-isto kao da su imali težak oblik infekta protiv kojeg su… Čitaj više »

Karma
4 mjeseci prije

Ove NAKAZE su nasi mentori. Nato 666 brigade

nonwo
4 mjeseci prije

ETIČKA PITANJA U TERENSKIM ISPITIVANJIMA GENETSKI MODIFICIRANIH KOMARACA OTPORNIH NA BOLESTI ETHICAL ISSUES IN FIELD TRIALS OF GENETICALLY MODIFIED DISEASE-RESISTANT MOSQUITOES U posljednjem desetljeću znanstvenici su razvili komarce koji su genetski modificirani kako bi spriječili prijenos bolesti koje prenose komarci, a provedena su i terenska ispitivanja. Neki su komarci postali neplodni, neki su opremljeni cjepivom koje prenose na ljude, a neki su dizajnirani da se odupru bolestima. Ovaj se članak usredotočuje na etička pitanja koja su pokrenuta terenskim ispitivanjima GM komaraca otpornih na bolesti. Neka od tih pitanja uključuju: zaštitu javnosti i okoliša od štete, balansiranje koristi i rizika, suradnju s lokalnom zajednicom, izbjegavanje iskorištavanja i zaštitu prava i dobrobiti subjekata istraživanja. Jedan od najtežih problema uključuje zaštitu dobrobiti članova zajednice na koje će utjecati ispuštanje komaraca, ali koji nisu uključeni u studiju kao subjekti istraživanja. Kako bi se riješila ova zabrinutost, terenska ispitivanja trebala bi se provoditi samo kada… Čitaj više »

nonwo
4 mjeseci prije

U 2014. godini, objavljeno je da je oslobađanje 300.000 GMO komaraca u Panami koštalo 620.000 dolara (više od 2 dolara po komarcu). Po ovoj cijeni, puštanje 7 milijuna GMO komaraca tjedno (što je po predviđanjima potrebno za suzbijanje divlje populacije od 20 000 komaraca) koštalo bi znatno više: 14,5 milijuna dolara tjedno.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Izvršni direktor Oxiteca, Gray Frandsen, ima mračnu povijest s američkim State Departmentom na Balkanu, kao savjetnik američke mornarice i kao član Međunarodne krizne skupine Georgea Sorosa koja je odigrala ključnu ulogu u uništenju Jugoslavija 1990-ih…”

Nice. Da nešto i saznamo nakon 30 godina.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

B. Gates simo-, B. Gates tamo…
Nitko ne pita: “otkud mu toliko love”?

Šta radi porezna služba?
Koliko je POREZA taj platio zadnjeg desetljeća?

Drugo, bilo je govora prije pandemije da taj ne može donirati nekim firmama iz jednostavnog razloga što i a udjele u istima.
Sukob interesa.
Što se s tim napravilo?

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Pentagon trenutno ima vrhunske sigurnosne biolaboratorije u 25 zemalja diljem svijeta koje financira Agencija za smanjenje obrambene prijetnje (DTRA) u okviru vojnog programa vrijednog 2,1 milijardu dolara”

Imaju ukupno 400 laboratorija.
Ako saznam da i jedan postoji u Hrvatskoj, a mogao bi, jer ima jedan otok na koji se ne smije iskrcati…

Ne čuvate vi sve pr.donje koje svašta potpisuju tako dobro…

Brainstorm
4 mjeseci prije

zasto su pustili gmo komarce?
to je takva teh. zamisao je unistenje prirodnih kom.
sad je rasprava o popratnim pojavama. pp postoje i za auto i kuhinjski noz.

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

Meni ovo samo ukazuje da je guverner DeSantis ili nemocan, ili je u dilu sa njima. U oba slucaja je nepovoljno za stanovnike Floride.
A to sto takve komarce pustaju i ovde, na balkanu, pa normalno, mi nismo vise od pokusnih kunica za njih. Pa zar nije jasno iz razvoja fabrika sa vestackim matericama za dobijanje beba da su ljudi za njih samo proizvod, PROIZVOD, koji se kupuje prodaje i radi svaka moguca manipulacija, kao sa prasetom, mozete da birate raznjice, pljeskavice, krmenadle…
Mi jos ne mozemo da shvatimo da ti monstrumi ne postuju druga ljudska bica vec ih tretiraju kao bilo koju stvar… tretiraju nas kao stvari sa kojima rade sta hoce!

Zlovenac
4 mjeseci prije

Sterilni komarac nemre hebavat, jer ne izlučuje feromone, tako, da je svrha druga. Pa kad je tu Bill, valjda je jasno svima

lulu
4 mjeseci prije

Pa zašto se uznemiravate na ove svinjarije?!

Vatra iz Zemlje i s neba spojit će se…..misli na sebe, dušu svoju……

lulu
4 mjeseci prije

„Tako ste blizu globalnog kaosa… i zažalit ćete što niste poslušali kao u vrijeme Noe… kao tijekom izgradnje Babilonske kule. Ova generacija ‘napretka’ će živjeti bez tog ‘napretka’ i vratit će se rudimentarnom životu bez ekonomije i ne zaboravljajući smrt velikog dijela čovječanstva“.

lulu
4 mjeseci prije

„Sotonsko razdoblje bit će četiri puta okrutnije od antikršćanskog razdoblja. Ali će biti kratko, jer za one koji će živjeti u tom trenutku molit će čitava proslavljena Crkva usred svjetlosti Neba, molit će Crkva koja se čisti usred pročiščujućih plamenova ljubavi, molit će Crkva s Krvlju posljednjih mučenika.
I dok tmine i žar pakla, oluje i munje Sotone budu isprevrtale svijet, spasit će se samo oni koji će znati stajati u sjeni Svetohraništa odakle izlazi svaka snaga, jer Ja sam Snaga živih i tko se hrani sa Mnom, s vjerom i ljubavlju, postaje jedno s mojom Snagom. I malo će biti tih spasenika, jer nakon vjekova i vjekova ljubavi moje za čovjeka, čovjek nije naučio ljubiti. Ali nitko Me neće moći optužiti ako se izgubi. Zlo raste sve više”, upozorio je Isus.
Marija Valtorta (1897-1961)

lulu
4 mjeseci prije

Malo vedrine za one koji iskreno štuju i ljube ONOG KOJI JEST.

Za muževe i žene vjere sutrašnjica će biti bolja.

ljena bitanga
4 mjeseci prije

Zakaj?! Ron DeSantis, republikanac, prijetnja, protiv nakaradnosti LGTB-a….

Ivan
4 mjeseci prije

Tu svu gamad popit Gatesa, Rotvhilda, Swaba itd. koja se oparila preko milijardu USD treba pobiti, a svu imovinu uzeti im i donirati u dobrotvorne svrhe. Jer sve to nisu stekli radom nego li financijskim malverzacijama. I zato te svinje vise ne znaju sto bi radile od objesti..

NOME
4 mjeseci prije

ovi sve rade kontra svijetu kakav je Bog stvorio…..u Bibliji u knjizi postanka piše kako je Bog stvorio svijet, i kad to čitaš točno vidiš da ovi rade baš sve kontra ….ta ekipa je duboko umočena u okultizam, dobro znaju da Bog postoji, a mi mislimo da su to bajke i priće za malu djecu……

Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Pisete o Floridi a oni ih pustaju u Istri

lulu
4 mjeseci prije

Neovisno o temi.
 
Potres. Magnituda potresa, koji se osjetio u 18.28 sati,
bila je 4 Richtera, a epicentar kod Tihaljine u BiH,
27 kilometara sjeverno od Ploča.
 
Zemlja nastavlja darivati ​​potrese,
najavljujući time da se čovječanstvo
približava onome šta dolazi.

Dragan bumbar
4 mjeseci prije

Majku li im je8em tek sam dosao a izgleda da ce biti ponovo micanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI