Zastrašujuće priče iz Kine – djeca nakon cjepiva masovno dobivaju leukemiju, informacije se cenzuriraju, a vlasti šute

Kina - Opasnost kod cijepljene djece
105 komentara

Djeci u Kini dijagnosticirana je leukemija nakon uzimanja kineskih cjepiva

Nakon što je primila prvu dozu cjepiva protiv COVIDA-19, 4-godišnjakinja Li Jun dobila je temperaturu i kašalj, koji se brzo povukao nakon intravenske terapije u bolnici. Ali nakon druge doze, otac je mogao vidjeti da nešto nije u redu.

Otekline su se pojavile oko očiju njegove kćeri i nisu nestale. Curica se tjednima žalila na bolove u nogama, gdje su se modrice počele pojavljivati ​​naizgled niotkuda. U siječnju, nekoliko tjedana nakon druge doze, 4-godišnjakinji je dijagnosticirana akutna limfoblastna leukemija.

“Moja beba je bila savršeno zdrava prije cjepiva”, rekao je za Epoch Times Li (alias), iz kineske sjeverno-centralne provincije Gansu. “Odveo sam je na zdravstveni pregled. Sve je bilo normalno.”

On je među stotinama Kineza koji pripadaju grupi na društvenim mrežama koji tvrde da boluju od leukemije ili da im je član kućanstva obolio od leukemije, koja se razvila nakon uzimanja kineskih cjepiva. Osam ih je potvrdilo informaciju do koje je došao The Epoch Times. Imena ispitanika su sakrivena radi zaštite njihove sigurnosti.

Slučajevi leukemije obuhvaćaju različite dobne skupine iz svih dijelova Kine. No, Li i drugi posebno su ukazali na porast broja pacijenata iz mlađe dobne skupine u posljednjih nekoliko mjeseci, što se podudara s nastojanjem režima da cijepi djecu između 3 i 11 godina početkom listopada prošle godine.

Lijina kćer dobila je prvu injekciju sredinom studenog na zahtjev svog vrtića. Ona je sada podvrgnuta kemoterapiji u Narodnoj bolnici Lanzhou br. 2 gdje se najmanje 20 djece liječi od sličnih simptoma, većina u dobi između 3 i 8 godina, kaže Li.

“Naš liječnik iz bolnice rekao nam je da su od studenog djeca koja dolaze u njihov hematološki odjel na liječenje leukemije udvostručila u odnosu na broj prethodnih godina i da im nedostaje kreveta”, rekao je.

Li je tvrdio da je najmanje osmero djece iz okruga Suzhou, gdje živi, ​​nedavno umrlo od leukemije.

Hematološki odjel bolnice nije bio dostupan za komentar.

Nacionalni pritisak

Otprilike 84,4 milijuna djece u dobi od 3 do 11 godina cijepljeno je do 13. studenog, prema posljednjim podacima kineske Nacionalne zdravstvene komisije, što čini više od polovice stanovništva u toj dobnoj skupini.

Kineski roditelji pružali su otpor kada je kampanja cijepljenja djece prvi put krenula. Izrazili su zabrinutost zbog nedostatka podataka o učincima kineskih cjepiva na mlade ljude. Cjepiva isporučuju dva kineska proizvođača lijekova, Sinopharm i Sinovac, koji imaju stopu učinkovitosti od 79 posto, odnosno 50,4 posto, na temelju dostupnih podataka iz ispitivanja provedenih na odraslima.

Postoje ograničene informacije o zdravstvenim učincima ovih cjepiva na djecu, a Svjetska zdravstvena organizacija je krajem studenog rekla da nije odobrila dva cjepiva za hitnu primjenu na maloljetnicima.

Ali roditelji koji nisu bili voljni cijepiti svoju djecu suočili su se s pritiskom da se povinuju. Neki su rekli da su izgubili bonuse za rad ili su im nadređeni održali govor. U drugim slučajevima, njihova su djeca bila suočena s kaznama u rasponu od gubitka časti ili čak zabrane pohađanja škole, kao u slučaju 10-godišnjeg sina Wang Longa.

“Škola nam je prošle godine rekla da ga odvedemo na cijepljenje tog i tog datuma, inače neće moći ići na nastavu”, rekao je Wang iz istočne kineske provincije Shandong za Epoch Times.

Dječak je primio drugu dozu 4. prosinca. Mjesec dana kasnije počeo je osjećati umor i nisku temperaturu. On je sada u bolnici Qilu Sveučilišta Shandong, na liječenju od akutne leukemije, dijagnosticirane 18. siječnja.

Mu Rongxue, 75-godišnji javnozdravstveni aktivist, od početka akcije cijepljenja vrši pritisak na vlasti da objave kliničke podatke koji se odnose na učinke cjepiva na djecu, kao što su infekcije, hospitalizacija i broj umrlih, ali zahtjev je odbijen.

“Podaci koje ste zatražili zahtijevaju od administrativnih agencija da obrađuju i analiziraju postojeće vladine informacije i neće biti dostavljeni”, rekla je Nacionalna zdravstvena komisija u pismu Mu od 12. studenog, prema snimci zaslona koju je objavio na internetu.

Više puta je pokušao podnijeti tužbu protiv agencije, ali Općinski visoki narodni sud u Pekingu do sada nije poduzeo ništa u vezi s njegovim slučajem, rekavši mu u jednom trenutku da će, ako prihvate njegov slučaj, “to utjecati na napore u kontroli pandemije”, prema Mu.

“Ako nemam dokaze, možete me osuditi na život ili čak smrt, ali zašto se bojite moje tužbe?” napisao je u objavi na kineskoj stranici za mikroblogiranje Weibo prošlog mjeseca.

Cenzura

Na WeChat kineskoj platformi društvenih medija, Li je upoznao preko 500 pacijenata ili članova njihovih obitelji koji dijele istu nevolju.

Lokalni centar za kontrolu bolesti, kada su ga pozvali Li i drugi, obećao je istragu. Ali ove istrage su uvijek završavale tako što su službenici proglašavali slučajeve leukemije “slučajnim” i stoga nepovezanim s cjepivima.

Vlasti su isto rekle nakon smrti više od desetak mališana nakon cijepljenja protiv hepatitisa B 2013. godine.

Ali Li i drugi u sličnoj situaciji daleko su od toga da vjeruju vlastima.

“Usuđujem se reći da nisu izvršili nikakvu provjeru, već su samo prošli kroz standardni postupak”, rekao je Li.

Li sumnja da mu vlasti daju lažnu nadu u zaokret. Dužnosnici su mu rekli da će skupina stručnjaka pokrenuti istragu unutar njegove pokrajine, ali kada je nazvao pokrajinsku zdravstvenu agenciju, oni su odbacili bilo kakva saznanja, rekavši da izvješća o tim slučajevima nikada nisu stigla do njih.

Li i drugi koji traže da se ovo pitanje ispitaju također imaju male šanse da se njihov glas čuje u ogromnoj kineskoj cenzurnoj mašineriji koja neprestano filtrira sve što se smatra štetnim za interese komunističkog režima.

“Informacije se blokiraju u trenutku kada pokušamo nešto objaviti na internetu. Ne možete ništa poslati”, rekao je Li.

Kada su se dva najviša kineska politička tijela sastala prošlog tjedna na svom najvažnijem godišnjem skupu u, kako je Peking nazvao “Dvije sjednice”, Li je u grupi WeChat iznio ideju o podnošenju peticije u glavnom gradu kako bi privukao pozornost vlasti.

Ta je poruka odmah privukla pozornost nadležnih.

“Policija nas je zvala jednog po jednog”, rekao je Li. “Rekli su da smo izmislili stvari i naredili nam da se povučemo iz grupe za razgovor.”

Grupa je ubrzo raspuštena. Informacijski list s podacima o više od 200 pacijenata oboljelih od leukemije, koji su ispunili članovi grupe, više nije dostupan.

Prema Liju, postoje znakovi koji ukazuju na to da su vlasti itekako svjesne ovog problema. Dok bi primali pacijente sa sličnim simptomima, liječnici bi ih prvo pitali jesu li uzeli cjepivo, rekao je, citirajući informacije koje je saznao od WeChat grupe.

“Shvatio, rekli bi, i tu je kraj”, rekao je o ispitivanju liječnika.

Li je dobio istu reakciju kada je nazvao telefonsku liniju kineske državne televizije CCTV u nadi da će dobiti medijsku izloženost.

“Čim smo rekli da su djeca uzela cjepivo protiv COVIDA-19, pitali su me je li dobila leukemiju. Znali su”, rekao je Li. “Rekli su da su zbog ovoga dobili previše poziva.”

Očaj

Troškovi liječenja leukemije procjenjuju se na oko 400.000 do 500.000 juana (63.093 do 78.867 dolara), što je više od 20 puta više od prosječnog godišnjeg prihoda.

Wang, čijem je 10-godišnjaku dijagnosticirana leukemija, jedini je hranitelj svoje obitelji i već je pod pritiskom otplate hipoteke. Dobio je oko 1000 juana (157 dolara) kroz državni program socijalne pomoći kako bi pomogao u plaćanju liječenja svog sina.

“Ostao sam u bolnici do 4 ujutro prethodne noći”, rekao je Wang, dodajući da je potresna vijest prilično “slomila” dječakovu majku.

“Da je bolest naslijedio od obitelji, prihvatili bismo to kao svoju sudbinu”, rekao je Wang. “Ali on se razbolio zbog cjepiva. Jednostavno ne mogu se s tim pomiriti.”

Li je u međuvremenu posuđivao novac od svojih rođaka za bolničke naknade. Neki su mu davali po  20 i 30 juana, što je protuvrijednost nekoliko dolara, rekao je.

Li nije čuo nikakav odgovor od dužnosnika ili medija.

Njegov prijatelj koji radi u lokalnoj zdravstvenoj komisiji koja nadgleda distribuciju cjepiva rekao mu je da ne polaže puno nade u to.

“Službenici su znali da možete dobiti leukemiju, ali ‘ruka nije par za bedro'”, rekao mu je prijatelj, misleći na kinesku metaforu koja otprilike znači da slab ne može braniti jake. “Ovo je nacionalno pitanje.”

Zdravstveno povjerenstvo grada Lanzhoua, Zdravstveno povjerenstvo pokrajine Gansu, Pokrajinski centar za kontrolu i prevenciju bolesti Gansu, Centar za prevenciju i kontrolu bolesti Lanzhou, Centar za prevenciju i kontrolu bolesti grada Jiuquan, Sinopharm i Sinovac nisu odgovorili na više poziva za komentar.

Nacionalna zdravstvena komisija, Sinopharm i Sinovac nisu odgovorili na e-mail upite The Epoch Timesa. Inspekcijski tim Središnjeg povjerenstva HKP-a za disciplinski nadzor pri Državnom zdravstvenom povjerenstvu nije odgovorio na faksom poslani zahtjev za komentar.

IZVOR: theepochtimes.com

Pretplatiti se
Obavijesti o
105 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
łedeno doba
1 godina prije

Ma nema to u Kini, ma kakvi…
Kina se bori protiv plandemije i cjepljenja i novog svjestkog poretka…kineske vlasti zatvaraju stanovništvo, samo za njegovu dobrobit, a ne iz zlobe, kao što to rade na Zapadu i u Europi

e moj sinovac, kineski Sinovac (sinopharm-vaccine) to je je dobra vakcina, koja štiti od fantomske bolesti korone

Keki
1 godina prije

Klasicna fora. Dozvolit cemo vam vise djece, ali cemo iznivelirati na drugoj strani.

dezinfekcija
1 godina prije

aha, krenula kampanja….Kina ne osudjuje “nicim izazvanu” Rusiju pa je doslo na red da se lazima i dezinformacijama sotonizira drzava koja vrlo uspesno pandemiju drzi pod kontrolom. no dobro, to je ocekivano od zapada a sada ce njeni sretni i presretni stanovnici doci na svoje i navaliti svojim “komentarima”.

Boba Lazarević
1 godina prije

Dakle, upravo su si minirali pronatalitetnu politiku za sljedećih nekoliko desetljeća.

tihobl
1 godina prije

Sve cenzurisu samo vas iz LOGICNO ne jer ko bi nama donio tako laznu pardon vaznu vijest.

Max
1 godina prije

Užasno.

Toni
1 godina prije

Iluminati su davno rekli; “Na ovom svijetu je previše beskorisnih izjelica i izvolite smanjiti populaciju na 500 tisuća ljudi koji će biti naši robovi a sve ostalo la pa pa”. Upravo smo svjedoci provedbe tog sotonjarkog plana.

Lucija, prva
1 godina prije

Pa kakav je ovo tekst?

Jadni otac otplaćuje hipoteku… Gdje to?
Pa onda : troškovi liječenja…?
U socijalističkoj državi?

Zatim:”Vlasti su isto rekle nakon smrti više od desetak mališana nakon cijepljenja protiv hepatitisa B 2013. godine.”

Ne vidim zašto bi se netko uopće cjepio protiv hepatitisa B?
Izgleda da sugeriraju nedostatak higijene?

buga
1 godina prije

Kina je proizvod onih istih ljudi koji su kreirali pandemiju. Kroz povijest su centar moći uspješno selili više puta sada je red na Kinu. Mreža je ispletena oko cijelog čovječanstva i sve zemlje osim Sjeverne Koreje i Afganistana su pod potpunom kontrolom.

Čovjek je življen
1 godina prije

Arnold Ehret je u svojim tankim i zanimljivim knjižicama objasnio što je leukemija (rak krvi) i kako nastaje tj kako do nje dolazi. Osnovni uzrok. Kako se zna da su ljudi ranjivi, naročito na malu djecu, pa se vješto prikuplja novac za skupa liječenja u čudnovatim klinikama diljem svijeta, samo kako bi se vješto sakrila jednostavnost istine. Tijelo, stanice (ćelije), krv i svi ostali organi zahtijevaju Živu hranu da bi mogli raditi kako treba. Koliko ima medicinskih dijagnoza danas? Biti će ih za par godina još i više, no sve one nikad neće moći nadomjestiti istinu. Čak i tu ima pomaka na bolje jer su određene (opet specijalizirane) klinike alopatske medicine, oboljelima od leukemije, prvo potpuno izbacile meso iz prehrane. Milijuni kojekakvih valuta se ubiru za liječenja, a žmiri se na pravu odgovornost. Sasvim je jasno da sa direktnim ubrizgavanjem otrova putem igle, dolazi do još većeg narušavanja balansa organizma,… Čitaj više »

Tim Kunić
1 godina prije

A što mislite zašto su eugeničari forsirali cijepljenja djece kojima korona ne može ništa? Pričekajmo da vidimo koji način umiranja su pripremili za ostale cjepiše. Iznenaditis je jedan.

Alen
1 godina prije

Evo još vijesti iz kine

Dan nakon što smo izvijestili da “Velika Britanija traži od Saudijaca više nafte čak i dok MBS poziva Xi Jinpinga u Rijad da ojača veze”, WSJ je izašao s blockbuster izvješćem, napominjući da je “Saudijska Arabija u aktivnim pregovorima s Pekingom o cijeni dio svoje prodaje nafte Kini u juanima”, potez koji bi mogao osakatiti ne samo dominaciju petrodolara na globalnom tržištu nafte

ali i potez izravno usmjeren na srce američkog financijskog sustava koji je iskoristio status dolarske pričuve tiskajući onoliko dolara koliko je potrebno za financiranje državne potrošnje u posljednjem desetljeću.

cijena goriva 2€
1 godina prije

Mogli ste kinesko dete stavit na sliku da bude bude autentikovanije.
Ošla cena goriva na 2€

nessy
1 godina prije

L.R. pozdrav,
Vec dugo vremena, ilustracija za naslovni clanak (cak nebitno o kojoj se temi radi) nalikuje ovoj danasnjoj. Dakle, slika nekoga (djeteta ili odraslog, nebitno), u strasnom stresu, u stravicnoj situaciji, uz nerjetko, garnirane, mrtvacke glave, sprice, simboli za ‘nuclear hazard’ i slicno. Mislim da je svakome jasno na sto mislim. Zasto to radite? Da li to dize citanost? Cak i ako je tako, mislim da biste se mogli suzdrzati od izazivanja straha, na najnizi nacin, mislim da ovaj portal ipak vrijedi vise. Eto, to je moje skromno misljenje, znam, nazalost da nece biti uvazeno.

Crvene brigade
1 godina prije

Zapadna propaganda

Tupko
1 godina prije

Clanak je prepisan. Za ciji racun je napisan izvorni? Istina je da ne znamo potencijalne razmjere stete od bocki u Kini.

Samuraj
1 godina prije

Žao mi je svake osobe koja je napustila ovaj svijet to neka je jasno, no ljudi, vrlo jednostavno, postoji zlo. Čovječe trebate se odlučiti na koju ćete stranu. Nema srednje odluke, sredina je farizejština i hipokrizija. Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi. Može se krenuti krivim putem, ali čovječe ne trebaš ostati na tom putu. Dobro znaš kome se uvijek možeš obratiti, tko te uvijek čeka raširenih ruku. Gospodin je jasno rekao – “Ne boj se. ” Kad je On uz tebe, ma tko se usudi biti protiv tebe!!! Zdrav način života je tu, uvijek je bio kraj tebe samo si zaboravio na to zbog “modernog” načina života. Sve oko tebe je koncipirano na taj način da ti zamagli pogled, da te udalji od (Izvora), a ti dobro znaš duboko u sebi Tko je Izvor, o da. Dođi k sebi. Zdrava organska domaća hrana, tjelovježba, te pored tjelesne ne… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Imam ja znacajniju vijest. Maloprije naletim dnevnik i vidim Dodika u Briselu. Pitam se gdje nestadose sankcije. A onda obratim paznju na vijest i vidim: Dodik bez maske u sred EU, a svi parlamentarci sa maskama. Sta bi sa onim pricama da se u EU ukidaju mjere?

Dovoljno mi je bilo 10s da vidim kakvo je stanje u Briselu i promjenim kanal.

radoznalo_mače
1 godina prije

Iznenada umro mladi nogometaš:
slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/cijeli-grad-zavijen-u-crno-preminuo-mladi-nogometas-granicara-1175830

Izgleda da više nema iznenadnih smrti, na novogovoru se to zovu tragične smrti.
19 godina je imao, jadni roditelji.

ledeno doba
1 godina prije

3x sjebljenog nobelovca Obmanu iz barake, trefio kovid

epoha.com.hr/2022/03/14/trostruko-cijepljeni-barack-obama-pozitivan-na-corona-virus/

Karma
1 godina prije

Sve odgovorne i promotore EXPERIMENTALNIH injekcija suditi i streljati iz pedagoskih primjera za buducnost.
Bolnica nema komentara na ovu stravu. Pametnome dosta.
WHO zlo 666

Moka1
1 godina prije

A koliko djece tek oboljeva od djecjih cijepiva, samo gledajuci u svom mjestu, svako drugo dijete ima zdravstveni problem(od cega)!!Samo jedan primjer necijepljenog djeteta, dijete od prvog dana spava po deset,jedanaest sati,bez budjenja po noci(kad majke govore grcevi!koji grcevi?!), dijete se pocelo dizati uz namjestaj sa sest mjeseci,zamjecivanje nevjerovatnog pamcenja a dijete ce tek sada dvije godine.Djetetovo tijelo se ne bori sa toksinima,zivom koja prvo napada mozak.Hrpa toga, mogla bi napisati,ali vecina ludo vjeruje medicini,ne zele se savjetovati, a najjace je kad kazu zbog vrtica. Dali je ista vrijednije od zdravlja!

Detektor
1 godina prije

Kako nije bilo novih upisa, a pogotovo onih o koroni napisao sam na članku o dedolarizaciji off topic upis o najnovijim izljevima glooposti stožeraške perjanice Krunoslava Capaka čisto da čitaoci budu obaviješteni. Ali, iako nema u tom upisu ništa “kontroverzno” nego sam samo prenio njegove izjave, nekoj hipersenzibilnoj mimozici u uredništvu je to povrijedilo nježnje osječajčiće pa je taj upis ekspresno obrisan. Radi se o Capakovoj najnovijoj izjavi kako brnjice, odnosno “zaštitne maske” ostaju i dalje kao “epidemiološka mjera”. Ali s nadopunom da nas ubuduće one neće “štititi” samo od ovog izmišljenog korona virusa nego od svih drugih respiratornih bolesti. Dakle, dokle god postoje bilo kakve respiratorne bolesti morat ćemo nositi brnjice. To nam poručuje Kruno Papak. No najbolje dolazi na kraju gdje nam on govori da se bez veze uzrujavamo jer smo i prije korona tiranije imali tu mjeru. Dakle uvjerava nas taj cretino, mrtav hladan, da smo i… Čitaj više »

dulebg
1 godina prije

Ta ja sam primio 2 doze kineske vakcine. I nikad niotkoga nisam čuo da je imao problema. Možda je vakcina blaga, ali opasna nije. Plus što sam po isteku 2.doze preležao relativno gadnu koronu?

Koks
1 godina prije

Tamane nas, tamane. Ovce idu prve! Bliži se 500 milja…

Legendarni Grk
1 godina prije

Još prije skoro 150 godina su mnogi britanci bježali u SAD, jer je cijepljenje djece postalo obavezno, a djeca su masovno obolijevala ili umirala. Istu staru trovačku foru podmeću i danas i samo oni koji ne znaju povijest su osuđeni na ponavljanje grešaka. 1867. Izbegavanje vakcinacije protiv velikih boginja rezultiralo je još oštrijim novčanim kaznama. Hiljade ljudi prkosilo je ovoj medicinskoj inkviziciji i mnogi roditelji napustili su Britaniju radije nego da decu vakcinišu, smatrajući to varvarskim običajem. 1868. U Britaniji je formirana Liga protiv obavezne vakcinacije. 1870. Izbija dvogodišnja epidemija velikih boginja u čitavoj Evropi. 1889. Formirana je Kraljevska komisija da ispita delovanje vakcine. Sedam godina su zasedali i izdali 6 izveštaja, a konačni je objavljen 1896. Rezultat je bio Zakon o vakcinaciji iz 1898. 1896. Kraljevska komisija nije više mogla da ignoriše ogroman broj dokaza o štetnosti vakcine, pa su preporučili da se obavezna vakcinacija obustavi. 1898. Zakon o… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI