Agonija Grčke se nastavlja – Parlament usvojio nove mjere štednje

Grčka - usvojene nove mjere štednje
2 komentara

Grčki parlament izglasao je novi paket mjera štednje, kako bi se omogućila isplata nove tranše međunarodnih kredita.

Grčki parlament donio je sinoć 18. svibnja nove mjere štednje koje zahtijevaju vjerovnici, Europska unija (EU) i Međunarodni monetarni fond (MMF). Usvajanjem novih mjera Grčka bi trebala dobiti nove kredite od međunarodnih financijskih institucija. Grčka se također nada smanjenju duga koji već godinama guši grčku ekonomiju i grčki narod.

Interna inflacija” je glavni instrument štednje čime će biti smanjene mirovine i povećani porezi, a što su glavni uvjeti Trojke i vjerovnika za daljnje financiranje Grčke. Novi zakoni su usvojene s vrlo slabom većinom.

153 parlamentarca lijeve stranke Syriza koju predvodi Alexis Tsipras i male “suverenističke” stranke Anel, glasali su za smanjenje mirovina i povećanje poreza, a protiv je bilo 128 parlamentarca.

U večernjim satima, protiv štednje okupili su se prosvjednici ispred grčkog Parlamenta tražeći od predstavnika naroda neusvajanje mjera štednje.

Molba prosvjednika nije uslišena. Vodstvo i predstavnici stranke Syriza iznova su glasali za nove mjere štednje, te još jedan put iznevjerili svoje birače i narod Grčke.

Izvor: RT


mjere štednje
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
6 godine prije

Slika buducnosti EU-a ………….

Antonio
6 godine prije

Sa jedne strane pogleda ovo je nacin da se ekom=nomski porobi Grcka od strane SAD i Nemacke.
Ali od druge strane pogleda, Grci su to zasluzili. Ja cesto idem tamo i verujte oni u selima imaju zeleznicke stanice kakvi ima recimo u Bon (Njemacka). Oni su pravili olimpijadu a nisu imali novca. Oni imaju autoputeve i do mesta koja nisu naseljena. Oni uzimaju penzije koje nisu odradili.
E, doslo je vreme to da se plati. (Dace malo i Hrvatska za to, bez niko da je pita)
Kreditori su ih namamili, a Grci su mislili da su pametni i da mogu i dalje da se suncaju kraj mora i da piju Uzo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI