Boris Johnson navodno planira da napusti post jer plata od 150 hiljada funti nije dovoljna

Boris Johnson
16 komentara

Džonson, koji je ranije obavljao takve uloge ministra inostranih poslova Velike Britanije i urednika magazina The Spectator, postao je premijer u julu 2019. Od tada je br. 10 vodio produženu bitku za postizanje Bregzita uprkos neželjenom prekidu zbog COVIDA-19 koji je uticao na njega lično.

Premijer Velike Britanije, Boris Johnson, planira da napusti posao sledećeg proleća, jer je očigledno bio nezadovoljan svojom ukupnom godišnjom platom od 150 402 funti (194 244 dolara), izvestio je Sunday Mirror pozivajući se na komentare anonimnih konzervativnih poslanika.

Prema izveštaju, otac „najmanje šestoro“ dece, uključujući njegovog šestomesečnog sina Wilfred Lawrie Nicholas Johnsona, bivšeg člana Torija, Carrie Symonds, bilo je teško da preživi sa takvom sumom koliko mora finansijski podržati svoje potomstvo.

„I morao je da plati bivšoj supruzi Marini Wheeler alimentaciju kao deo njihovog razvoda“, rekao je jedan poslanik listu.

Džonson je takođe očigledno izrazio ljubomoru na svoju prethodnicu Theresu May, rekle su njegove torijevske kolege. Ovog leta otkriveno je da je Mey sada zaradila skoro milion funti u sklopu predavanja jer su američki univerziteti i međunarodne banke bile spremne da joj plate mnogo da čuju o svom vremenu premijera.

Lider Konzervativne stranke navodno veruje da bi mogao da zaradi još više novca kada napusti Downing Street, što bi se moglo dogoditi za šest meseci nakon što je “sredio Brexit” i kada se situacija sa koronavirusom stabilizuje, kaže se u izveštaju.

Poslanici sada veruju da Džonson zaista nije bio zadovoljan svojim premijerskim poslom, uprkos svom naporu koji je ulagao da ga dobije, jer je u njegovo vreme došlo do nepredviđene drame oko pandemije COVID-19.

„Boris je tipični preljubnik. Više ga zanima hajka nego nagrada “, navodno je jedan parlamentarni izvor prokomentarisao situaciju.

Pre nego što je krenuo u politiku, Džonson je radio kao kolumnista za Daily Telegraph i urednik časopisa The Spectator. Prema Sunday Mirroru, kao novinski kolumnista zarađivao je najmanje 23.000 funti mesečno.

Nakon prihvatanja mesta ministra spoljnih poslova Velike Britanije 2016. godine, Džonson je morao da odustane od svoje kolumne na Daily Telegraphu. U to vreme je zabeležena zarada oko 143.789 funti – kombinacija njegove ministarske zarade i novca koji je primao kao poslanik za Uxbridge i South Ruislipu, prijavljena suma od približno 75.000 £.

Prema procenama iz aprila 2020. godine, plata njegovog poslanika porasla je na 79.468 funti, što mu u kombinaciji sa platom premijera daje pravo na oko 150.000 funti godišnje.

Izveštaj nije potvrđen u Downing Streetu.

boris johnsonVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
3 godine prije

??

nekoime
3 godine prije

Mnogi će premijeri i predsjednici vlada po okončanju pandemije tražiti novi posao. Ako ih prije ne uhvate.

šeronja
3 godine prije

on je izvršio zadatak

bauštelac
3 godine prije

u čemu je problem šta ide na bauštelu

Bosanac
3 godine prije

Sad bi trebalo pronać onog sa F što je i predložio referendum o izlasku Britanije iz EU. Kad se gleda iz ove prespektive, taj je i tad mogao svašta da zna o ovome što se danas događa.

A Johnson Boris, svijetla kosa, plave oči, tako i Trump a i Putin. Tu mi ima neke simbolike.

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Ive
3 godine prije

Mnogo Britanaca bi bilo prezadovoljno da ih se plati tjedno koliko BJ uzima dnevno.

3 godine prije zadnji put uredio Ive
Novak
3 godine prije

…….Ovog leta otkriveno je da je Mey sada zaradila skoro milion funti u sklopu predavanja jer su američki univerziteti i međunarodne banke bile spremne da joj plate mnogo da čuju o svom vremenu premijera…………

***
Tako vam kazu engleske novine.
Nek vas podsjetim da je Bill Clinton odrzao govor u Moskvi i za sat vremena nepovezanih rijeci dobio pola miliona dolara od nekog ruskog oligarha.

Dakle, sad vidite da je to oblik mita, zakonite uplate za neku uslugu i tako sve bude po zakonu, po engleskom, zapadnom zakonu.

Theresa May nesmi nista reci interesantno zato jer je to sve dok je bila na vlasti sada “classified” za nju.

nekoime
3 godine prije

Da je nosio masku malo niže, ne bi imao problema s alimentacijama.

9953
3 godine prije

Sigurno nece postat zastitno lice Durex-a

Max
3 godine prije

Pooštovana redakcijo ako mogu mali ispravak, Ovo post u naslovu bi bilo mjestp ili položaj To abandon his post. Hvala . A što se tiće teme Bojo neće nedostajati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI