Britanci se bore da plate račune za energiju

sijalica mrak
13 komentara

Britanska domaćinstva već duguju rekordnih 1,3 milijarde funti (1,5 milijardi dolara) svojim dobavljačima energije uoči zime, objavio je Bloomberg u srijedu, pozivajući se na uslugu za upoređivanje cijena Uswitch.

Podaci su pokazali da su dugovi za energente od jula bili više nego duplo veći od septembarskog. Oko 6,5 miliona domaćinstava duguje u prosjeku 206 funti (252 dolara) pružaocima usluga, prema ovoj službi.

U izvještaju se objašnjava da svake godine od 2018. godine, kada je uvedena gornja granica cijena u Velikoj Britaniji, dugovi domaćinstava postepeno opadaju tokom ljeta. Međutim, ovogodišnji dug je skočio za 10 % između aprila i jula kao rezultat skokovitih cijena gasa i struje.

„Dug za energiju dostigao je najviši nivo svih vremena u najgorem mogućem vremenu, pretvarajući ovozimsko poskupljenje energije u duboko nesigurnu situaciju za mnoga domaćinstva“, rekla je za Bloomberg Justina Miltienyte, šefica politike u Uswitch.com . „Kriza troškova života već drastično stiska budžete, čak i tokom ljetnih mjeseci, dok se porodice bore sa rastućim računima u svim oblastima“, dodala je ona.

Ranije ove godine, dobavljači energije su upozorili na ogroman broj kupaca koji kasne sa svojim računima. Situacija se od tada pogoršala jer su se veleprodajne cijene gasa više nego udvostručile u zemlji, što je stvorilo scenu za milione drugih koji se bore da plate račune ove zime.

BritanciEnergijaRačuni
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Plansko uništenje ljudi.

rade iz niša
1 godina prije

gdje ima volje, ima i nacina. recimo, jedan od nacina je ne platiti racune.

tata mata
1 godina prije

a sta su mislili da je mukti sjediti kuci 2 godine ,,i primati placu ,,,,nema dzabe ni kod stare babe , doslo na naplatu ,, sad treba financirati zelenka ,pa zar ste mislili da ce to bindes i usrulja iz svoje skasele ,,,sad nek vicu i dalje slava ukraini ,, dokazano hrani i grije zimi

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Univerzalni nacionalni dohodak,jednom riječju ropstvo 21 stoljeća .

Lucija, prva
1 godina prije

Krenule frka prije zime, kako se čini…

FATIH
1 godina prije

AUUUUU, ..ANJA U RUANDI.

Dupla Kamilica
1 godina prije

Onda će propasti i Hideout na Zrću pa Zrćani neće imati šta jesti. Lančana reakcija.

1 godina prije

jadni. vani +40 a oni nemaju za grijanje. bit ce gadno kad ne budu imali za mobitel i mc burger.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI