Britanske tvrtke ignoriraju sankcije protiv Rusije

Velika Britanija London
12 komentara

Neki britanski proizvođači navodno su nastavili izvoziti opremu za industriju fosilnih goriva i rudarstvo.

Britanski proizvođači opskrbljuju Rusiju ključnom industrijskom opremom unatoč zapadnim sankcijama, izvijestio je u ponedjeljak The Times, pozivajući se na statistiku istraživačke skupine Data Desk.

Analiza podataka o trgovini pokazala je da unatoč tvrdnjama britanske vlade da je provela “najoštrije ekonomske sankcije ikad nametnute velikom gospodarstvu”, britanskim je tvrtkama još uvijek dopušteno izvoziti opremu važnu za rusku industriju goriva i rudarstvo.

Podaci o izvozu pokazali su da podružnica građevinske tvrtke Hill & Smith nastavlja isporučivati cijevi koje se postavljaju na plinovode u Rusiji. Hill & Smith je prošle godine rekao da nema “izravnih kupaca ili dobavljača” u Rusiji, navodi se u izvješću.

Mnogim drugim tvrtkama sa sjedištem u Velikoj Britaniji također je dopušteno opskrbljivati Rusiju opremom za ključna područja industrije vađenja minerala, piše The Times.

Nakon početka sukoba u Ukrajini, Ujedinjeno Kraljevstvo je pojačalo sankcije protiv Rusije, zabranjujući nova ulaganja u zemlji i ograničavajući uvoz ruske nafte, ugljena i zlata te izvoz ključnih industrijskih proizvoda, između ostalih mjera. London je također zamrznuo 26 milijardi funti (33,4 milijarde dolara) imovine i rezervi koje pripadaju ruskoj državi od početka sukoba, prema Banci Rusije.

IzvozrusijaSankcijeVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Novac im je bitan.

Ringo10.
4 mjeseci prije

drugi kvartal rast GDP Rusije 4.8 posto.
Prvi kvartal je bio 0.6 posto. Ukupno 5.4 posto, Prvo polugodiste dakle 2.7 posto.
Dobar rezultat. ukupno Rast bi mogao ove godine biti izmedju 2.5 I 3.0 posto

Zvone
4 mjeseci prije

Rat je jedno a ekonomsko surađivanje je nešto sasvim drugo. I u drugom svetskom ratu puno je američkih tvrdki surađivalo sa Nemačkom.

tatamata
4 mjeseci prije

pametni ljudi a ko ko nasi nazi balkanski dripzi koji bi im i zrak sankcionirali

Objektivno
4 mjeseci prije

Što bi rekli, prave se Englezi.

tatamata
4 mjeseci prije

Dze nam je pedershina Mladen ,nema ga ,kunta kinte mu razvaljuje bolju ?

Ringo10.
3 mjeseci prije

Rast placa u Maju …po Rosstat prosjecna placa 72851 Rublja Sa 71141 u April. Rast realnih dohodaka podesen na inflaciju u Maju je cak 13.3 posto a u April je bio 10.3 posto. Rast placa je potakao rast unutrasnje potrosnje sto je doprinijelo rastu GDPa od 4.8 posto u drugom kvartalu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI