Generalni direktor Parlera osuđuje „koordinirani napad“ Big Techa dok se Amazon priprema za povlačenje sa svojih servera

Parler
13 komentara

Amazon se sprema povući Parler, suspendujući ga sa usluga veb hostinga, nakon što su Apple i Google zabranili aplikaciju u njihovim odgovarajućim prodavnicama aplikacija, što je izvršni direktor kompanije John Matze nazvao „koordiniranim napadom“.

Iako se konzervativna kompanija za društvene medije nada da će uskoro prijeći na novi provajder hostinga, priznala je da su njene mogućnosti „ograničene“ zbog „koordiniranog napada“ dizajniranog i predviđenog da „nanese najveću štetu“, prema Matzeu.

Ovo je bio koordinirani napad tehnoloških giganta da ubiju konkurenciju na tržištu. Prebrzo smo bili previše uspješni. Možete očekivati da se rat protiv konkurencije i slobode govora nastavi, ali ne računajte na nas.

Pokušaj gušenja Parlera uslijedio je nakon protesta u Kapitolu, u vrijeme kada Twitter, Facebook i drugi giganti društvenih medija gase naloge predsjednika Donalda Trumpa i njegovih pristalica, u osnovi utišavajući govor koji odstupa od glavnih tačaka razgovora.

Amazon Web Services saopštio je da zabranjuje Parler zbog “vrlo stvarnog rizika za javnu sigurnost” koji predstavlja, navodi se u e-mailu. Matze je upozorio da bi u 23:59 PST u nedjelju Parler mogao da se ugasi do nedjelju dana dok pokušava da se “obnovi ispočetka”.

Ranije u subotu, Apple je slijedio Googleove korake da izbaci Parler iz svog App Storea, nakon što je propustio rok od 24 sata da uvede odgovarajuće mjere za „sprečavanje širenja postova koji podstiču na nasilje“.

Tehnički gigant u vlasništvu Alphabeta suspendovao ga je sa svoje platforme u petak, ubrzo nakon što je Twitter naglo zabranio Donalda Trumpa na neodređeno vrijeme, i usred glasina da je aktuelni američki predsjednik razmišljao da se prebaci na Parler.

AmazonBig TechParler
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Franjo
3 godine prije

Parler ce ih nadjačati

Boba Lazarević
3 godine prije

Trump je izmamio sve zmije na svjetlo dana. Jesu li one spavači Kine ili Rotschilda ili nekog trećeg, nemam pojma. Ali zadnji je čas da ih se zatuče. Stop the Steal!

3 godine prije

Parler je od sinoć i hakovan , ja ga ne mogu otvoriti čitav dan !

erigerngtiuerngtuner
3 godine prije

Kapitalizam, feudalizam, robovlasništvo samo za one koji vladaju planetom, ostali nemaju šanse jer ih unište na bilo koji način jer čitav sistem u bilo kojoj državi radi za njih.

Istranko
3 godine prije

Z Milić, pobogu nemoj više prevoditi, molim te, ovo je bolno za čitanje, mene je sram dok čitam što si napisao kao prijevod, a tebe očito nije…

3 godine prije
3 godine prije zadnji put uredio Stock
Jozo
3 godine prije

Stop The Steal

3 godine prije zadnji put uredio Jozo
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI