Kineska tvrtka proizvodit će pametnu tehnologiju na Dalekom istoku Rusije

Kina i Rusija
13 komentara

Tvrtka planira uložiti više od 100 milijuna dolara u novi industrijski park u regiji Amur

Kineska tvrtka Xuanyuan Group Industrial Development planira stvoriti industrijski park u ruskoj dalekoistočnoj regiji Amur, objavila je tvrtka u nedjelju. Potpisala je izjavu o namjerama s Agencijom za privlačenje ulaganja Amurske regije prvog dana Istočnog gospodarskog foruma u Vladivostoku.

Prema ugovoru, kineska tvrtka će uložiti do 10 milijardi rubalja (102 milijuna dolara) u industrijski park, koji će otvoriti više od 400 radnih mjesta u regiji. U parku će se proizvoditi pametna oprema, uključujući robote, 3D printere, dronove, lopatice vjetroturbina, spremnike za skladištenje i transport ukapljenog prirodnog plina i helija te drugu tehnološku robu.

Projektom je predviđeno stvaranje znanstveno-istraživačkog centra, proizvodne baze za robotiku i 3D ispis, pametnih skladišta i inženjerske infrastrukture. Xuanyuan Group je rekao da ima snažan istraživački i razvojni tim i dugoročnu suradnju s vodećim tehnološkim institutima u Kini, koji će pomoći tvrtki u radu na industrijskom parku.

“Želimo izgraditi nešto novo, drugačije od onoga što smo imali do sada – novi kompleks industrijskog parka za proizvodnju inteligentne opreme. Znamo da postoje dobre poslovne mogućnosti u Amurskoj regiji, već smo pogledali mjesto koje nam je ponuđeno. Planiramo privući iskusne kineske proizvođače da rade s nama”, rekao je novinarima izvršni direktor Xuanyuan grupe Hailong Xue.

Prema Sergeyu Khmuri, zamjeniku voditelja Agencije za privlačenje ulaganja Amurske regije, industrijski park će ponuditi jednake mogućnosti za tvrtke ruskog i kineskog podrijetla.

“Ovo je vrlo važna faza za razvoj gospodarstva regije. To pokazuje koliko regija postaje prioritet u visokotehnološkom razvoju i suradnji sa stranim investitorima. Ranije su poduzetnici iz Azije bili zainteresirani za rudarstvo, sječu drva i poljoprivredu. Sada regija razvija uvjete za visokotehnološku industriju”, rekao je.

8. Istočni gospodarski forum održava se u Vladivostoku od 10. do 13. rujna. Nastao je kao platforma za dijalog s poduzećima o pitanjima razvoja ruskog Dalekog istoka i za promicanje ulaganja u regiji.

AmurDaleki istokkinarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
2 mjeseci prije

Ide kolonizacija Rusije.

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Za to vrijeme, Dementni je napravio novi veliki gaf.

Obraćao se novinarima u vijetnamskom glavnom gradu Hanoiju, govorio o odnosima sa Kinom i počeo nesuvislo blebetati, da bi na kraju rekao Ne znam za vas, ali ja idem u krevet”, nakon čega mu je isključen mikrofon.
Biden je nastavio još govoriti i odgovarati na pitanja novinara, nakon čega je glasnogovornica Karine Jean-Pierre kazala da je konferencija za medije gotova te je na zvučnike puštena jazz glazba.

Max
2 mjeseci prije

Logičan,nastavak,suradnje,

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Off topic, ali rječito govori o Europskoj Uniji:

“Europska unija će osigurati milijun eura kako bi pomogla Maroku u suočavanju s posljedicama potresa, objavila je danas Europska komisija.”

‘Čak’ milijun eura za potres u Maroku u kojem je do sada potvrđeno da je poginulo preko 2.500 ljudi, ali zato desetine milijardi eura vojne i financijske pomoći Ukrajini da bi se ratno krvoproliće nastavilo.

hiber
2 mjeseci prije

300.000 km2 dalekog istoka vec je dato na neograničenu eksplataciju u periodu od 49 godina. Uz to, znatna područja na kineskim mapama misteriozno su presla iz Rusije u Kinu. Dok se Indijci i Filipinci bune, Kremlj šuti.

Mamajev Kurgan
2 mjeseci prije

Istok tj. Azijski deo Rusije zapocinje veliki uspon zajednickog ulaganja uglavnom kompanija Azije a taj deo Rusije je bogomdan za biiznis jer silno bogastvo vapi za biznis

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Nadam se da Kinezi neće gnjaviti amurske tigrove. 😠

Imaju neke gloope ideje dijelovima tigra za svoju tradicionalnu medicinu.

Prorečeno je da će se ovaj tigar boriti protiv sila mraka kad dođe vrijeme.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI