Njemačke tvrtke još uvijek mogu dobivati LNG iz Rusije

LNG Tanker
9 komentara

Sudionici u globalnoj veleprodaji ne mogu pratiti podrijetlo goriva koje kupuju, ističe CEO

Ruske zalihe ukapljenog prirodnog plina (LNG) možda će se i dalje isporučivati njemačkim terminalima unatoč drastičnoj promjeni energetske politike koju je EU donijela u odnosu na Rusiju, prema Michaelu Lewisu, izvršnom direktoru najveće komunalne tvrtke Uniper u toj zemlji EU. “Rusija nastavlja prodavati LNG svjetskom tržištu”, rekao je u subotu u intervjuu za njemačke novine Rheinische Post. ”Veletrgovci, uključujući Uniper, ne znaju uvijek porijeklo kupljenog plina”. Kompanija je obustavila kupnju plina iz Rusije krajem kolovoza 2022. nakon što je Bruxelles uveo sankcije Rusiji zbog vojne operacije u Ukrajini. U veljači je Uniper objavio rekordni gubitak od 19,1 milijardu eura (20,3 milijarde dolara) za 2022., navodeći potpuno zamrzavanje opskrbe ruskim plinom kao glavni razlog pada.

Njemačka je bolje pripremljena za nadolazeću zimu nego prije godinu dana, jer su skladišta plina u zemlji puna 95%, prema Lewisu, koji je međutim upozorio na potencijalne rizike.

“Ako postane jako hladno ili ako bude problema s kupnjom LNG-a, onda bi ova zima mogla biti nezgodna”, rekao je izvršni direktor. “Ako kinesko gospodarstvo bude raslo i ako se potreba za LNG-om poveća, Europa će se suočiti s nedostatkom goriva, kao i skokovima cijena”.

Lewis je naglasio da i dalje postoji zabrinutost oko dostatnih zaliha plina, dodajući da čak i manji poremećaji mogu izazvati skok cijena energije. Unatoč tome, vrhovni dužnosnik ne očekuje da će cijene rasti toliko kao tijekom prethodne sezone.

Njemačko ministarstvo gospodarstva priopćilo je da Berlin podržava obustavu ruskih isporuka LNG-a Njemačkoj, ali priznaje da bi bilo teško za uvoznike te zemlje suzdržati se od ruskih isporuka, jer im je nemoguće ući u trag.

LNGnjemačkarusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kornel
4 mjeseci prije

Veleprodaje nemogu pratit, CEO tvrdi, Rusija nastavlja prodavat, Berlin podržava obustavu, prema Lewisu, Lewis naglasio i tako dalje, i tako šire, i tako više.
Ako poslije ovog članka netko ne razumije ili ne prepoznaje šta je to magija tome pomoći nema i upravo takvi su pod najvećim uticajem magije pa tvrde kako magija ne postoji.
Ako neko primjećuje inverziju stvarnosti u svojoj okolini na dobrom je putu izlaska iz stanja onagijanosti.

na ti ga
4 mjeseci prije

Prohibitio svake vrste (ovdje energetske) nikada nije dalo rezultasta niti je bilo uspješno kroz povjesna iskustva. Jedino je dalo mogućnost krijumčarima i kriminalcima da razviju korupciju sa onima koji su trebali sprovoditi i osmislili su zabrane ( Oligarsi i političari) na štetu širokih masa puka-potrošača. Tako će se bogati bogatiti, krijumčari postati moćnici,a raja će plaćati krvavi danak!

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Sad im sve jedno , mogu i sa Marsa , gospodarstvo i financije Njemačke su u užasnu stanju , možda , sada , najgorem u cijeloj EU 👎 👎 👎

Srećko
4 mjeseci prije

Ove sankcije su glupe jer na kraju je u EU u opticaju isti taj ruski plin i nafta na kojoj drugi beru dobru proviziju na naš račun i to radi tko stigne .

Bruno
4 mjeseci prije

Nikada u povijesti se nije prodavalo alkohola u Americi nego u vrijeme prohibicije. Dok ima zabrana biće i šverca.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“„Fajnenšel tajms“ i ukazuje da je istraživanje nemačke Trgovinske i industrijske komore pokazalo da skoro trećina kompanija preferira investicije u inostranstvu u odnosu na ekspanziju kod kuće.

U tom smislu je rečit primer hemijskog giganta, kompanije BASF, koja smanjuje proizvodnju u svom sedištu u Ludvigshafenu u korist investicije od 10 milijardi evra u Kini.
Logična investicija, jer, ovo postrojenje u Nemačkoj godišnje potroši prirodnog gasa koliko i čitava Švajcarska.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI