fbpx

Rusija i Kina planiraju na desetine zajedničkih investicijskih projekata u vrijednosti od 112 milijardi dolara

Kina i Rusija - Vladimir Putin Xi Jinping

Zajedničko investicijsko tijelo Rusije i Kina razmatra o pokretanju 70 projekata ukupne vrijednosti 112  milijardi dolara, objavio je ruski suveren fond za bogatstvo nakon sastanka međuvladine komisije u Pekingu.

Izaslanstva Ruskog fonda za izravna ulaganja (RDIF) i fonda privatnog kapitala koji su osnovale RDIF i Kineska investicijska korporacija (CIC) pod nazivom Rusko-kineski investicijski fond (RCIF) pridružila su se 6. sastanku Međuvladine rusko-kineske komisije za Ulaganje. Osim o prekograničnim projektima, dvije strane razgovarale su o ulaganju, trgovini i gospodarskoj suradnji.

„Odbor je već pomogao u provedbi prekograničnih projekata vrijednih više od 10 milijardi dolara. RDIF i CIC također su samostalno uložili preko RCIF-a u brojne projekte “, stoji u izjavi ruskog fonda za bogatstvo nakon razgovora.

U isto vrijeme, ruski suveren fond za bogatstvo zajedno s RCIF-om i investicijskim fondom za provinciju Guangdong, Guangdong Utrust Investment Holdings, dogovorio je ključne uvjete za osnivanje fonda od 1 milijarde dolara. Tijelo, nazvano rusko-kineskim fondom Greater Bay Area, usmjereno je na jačanje međusobnih trgovinskih i ekonomskih veza između kompanija dviju država. Također će promovirati rusko poslovanje u Guangdongu, kineskoj provinciji koja čini najveći udio u BDP-u zemlje, i ohrabriti lokalne kompanije da uđu na rusko tržište.

“Ovaj fond stvara velike mogućnosti za ruske kompanije”, rekao je Kirill Dmitriev, šef ruskog suverenog fonda za bogatstvo. “Suradnja između RDIF-a, RCIF-a i Guangdong Utrust-a neprestano se razvija i uvjeren sam da krećemo u dobrom smjeru prema velikim zajedničkim projektima koji će poslužiti daljnjem jačanju partnerstva između Rusije i Kine.”

Kina je najveći trgovinski partner Rusije, s obujmom trgovine koji je u 2018. premašio 100 milijardi USD, a očekuje se da će se udvostručiti za pet godina. Posljednjih mjeseci Peking i Moskva također rade na jačanju međusobne trgovine nacionalnim valutama, rubljem i juanom, kako bi smanjili ovisnost o američkom dolaru.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Rus kina 100
Hr Kina 1.5
Po glavi stanovnika podjednako

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Osim što je ovo ono što će SE raditi, a ne što se radi ili se već uradilo. Jbte, tebe svaki put kad otvorim komentar moram ispraviti. Jesi li ti prirodno glup, kako je mene ćaća zjbava kad sam bio mali, ili je to posljedica nečega?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Osim toga, posao izgradnje mosta nije ulaganje, to je posao za odraditi i Kinezi odoše. Ako želiš znati, a i ne moraš, imaš brdo materijala: Российско-китайские инвестиции – Invest Rating

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

112 CE se radi tI
100 SE godisnje radi
!!!!
Podatak za Hr je iz 2017. Dakle nema veze sa mostom

Usput
Ožujsko pivo se prodje u kini vec godina dana

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

Mozda Sam ja glup u pisanju
A Mozda tI Tesko shvacas citanje? ?
Da probao Trnoružicu ??
🙂

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Ajmo ispočetka. Bilateralna trgovina je jedno (pivo i Vegeta, a Huawei telefoni ovdje) . Ovo je odličan rad: (PDF) Levels of Sino-Croatian economic relations Ali da vidimo brojke: 2018. Hr izvoz u Kinu 989,4 milijuNa kuna Uvoz iz Kine 5,95 milijarDi (robna razmjena republike Hrvatske s inozemstvom u 2018. DSZ.hr) ,ali to nisu ulaganja. Ulaganja, samo najave u “memorandumi o razumijevanju”, prevedeno dogovorili smo se da ćemo se jednom dogovoriti. nema ništa, niti jednog projekta u kojem bi Kinezi radili , ulagali , širili ga itd.. Govorilo se o Uljaniku, ali oni hoće ulagati i u luku Rijeka, uz obavezni ugovor na 30 ili 50 godina, i tu je sve blokirano, jer se NATO boji da bi to “bilo nešto vojno”. Nema kineskih ulaganja u RH. Grade most, točno, ali to nisu ulaganja. Dakle, gdje Kina u nas ima dionice nečega što je propadalo, uzeli kupili obnovili, proširili i da sada, kako oni rade, upošljava pola županije, ako ne i više? Toga nema. Sad govoriti o kineskim ulaganjima u Rusiji i ruskim u Kinu je bespredmetno, jer bi mogli do zore, iako neki u Rusiji to i ne vole. Ulažu Kinezi i u Izrael, kupili su 1/3 luke Haifa. Misliš… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Lažem, istina, kupila je ona Kineskinja “Partijsku školu u Kumrovcu”, točno, to su jedino kupili i obnovit će i ulagati u konferencijski turizam. Obzirom u kakvom je stanju, a bio sam, to je odlična vijest za mještane.

Fabijan
Gost
Fabijan
1 godina prije

pa ja sam pisao o ROBNOJ RAZMJENI tj trgovini
ti se zakvači o na ulaganja
naravno
kad si članak samo napola pročitao i jedino si naslov zapantio – ulaganja

ali tebi ionako nije bitno znati i učiti
tebi je samo bitno da si u pravu
ako ne drugačije, onda – lupetanjem

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Namjerio se na eksperta u lupetanju, nema šanse Laki
Ipak si barem priznao
da si glup u pisanju
Za iskrenost imaš pohvalnicu danas od mene

RoPe
Gost
RoPe
1 godina prije
Reply to  Fabijan

Fabijan, dzabe ti to njima objasnjavas. Kina je nova domovima babilonaca (Kissinger ih je otvorio za vrijeme Nixona). Na mala vrata preuzimaju Ruse.

Meni je super kako lupetaju, a ne znaju da Kina ima dva ¥. Jedan za po doma, a drugi medjunarodni, Rotschildovski.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

…a ja ovde naučio da Rus i Kinez odbacuju dolar

Ha ha
Gost
Ha ha
1 godina prije
Reply to  Mlata

koliko će realizirati
milijardi dolara
to je važnije od naslikavanja

Ha ha
Gost
Ha ha
1 godina prije
Reply to  Mlata

kinezima ne treba afrika za sirovine kad imaju rusiju
to je njihova afrika

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Mlata

Mlata jesi, jer se za čitatelje u inozemstvu cifre još uvijek ispisuju u dolarima, što bi bilo da je stavljeno u juanima. bi li imao predodžbu koliko je to?

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Treba uvesti zlatnu podlogu umjesto dolara.

Ha ha
Gost
Ha ha
1 godina prije
Reply to  Alex

koju ćeš opet prodavati za dolare

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

ova priča ima nastavak o političkoj integraciji kine I rusije u jednu veliku euroaziju što je vrlo bitno

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.

Izbornik