fbpx

Tajlandske tvrtke ulažu u izgradnju ruskog LNG terminala na dalekom istoku

lng

Poslovni ljudi s Tajlanda žele isporuke ruskog ukapljenog prirodnog plina (LNG) i mogli bi uložiti u postavljanje terminala za LNG na Sahalinu, izjavio je guverner regije Valery Limarenko.

U utorak je delegacija zemlje jugoistočne Azije stigla u službeni posjet ruskoj regiji.

Prema riječima Limarenka, kako prenosi TASS, “zainteresirani su za zajedničku provedbu Sahalinskih projekata i planiraju ulaganja u neke od njih”, kao i kupovinu LNG-a iz otočne regije.

Među imenovanim projektima bila je izgradnja pretovarnog terminala za LNG na Sahalinu. Ruska regija spremna je osigurati ugovorne isporuke određene količine goriva i prije početka projekta, rekao je Limarenko.

Objasnio je da će Yamal LNG biti utovaren na brodove na Sahalinu, koji će ga dalje dostavljati azijskim zemljama. Guverner nije pružio nikakve detalje o troškovima izgradnje terminala.

Uz opskrbu LNG-om, dvije strane su razgovarale i o poboljšanjima prometne infrastrukture, izgradnji velikih logističkih objekata i razvoju turizma.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
3 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
9 mjeseci prije

Tajlandci nisu zaraženi američkom rusofobnom propagandom.

Mis
Gost
Mis
9 mjeseci prije

Pitam se gdje su u tome svemu bivse ExYu republike da li one u ista ulazu, imaju li one ikakav investiciski fond bilo sta , da su aktivni igraci u svijetu ili samo sjede cekaju na investitore.

Micika
Gost
Micika
9 mjeseci prije

A taman smo povjerovati da prijevoz plin brodovima nije isplativ

POVEZANE VIJESTI

Izbornik