U 2017. trgovina između Rusije i Kine porasla za 26,2%

Trgovina Kina-Rusija
19 komentara

Prema podacima Opće uprave za trgovinu NR Kine je u razdoblju od siječnja do kraja travnja 2017. godine ukupna trgovina između Rusije i Kine dosegla vrijednost 24,73 milijarde dolara, što je za 26,2% više nego u istom razdoblju prošle godine, što pokazuje trend okretanja Moskve Kini i azijsko-pacifičkoj regiji.

Ruski izvoz u Kinu je rastao brže od izvoza i protekla četiri mjeseca je povećan 30,1%, a  ukupna vrijednost izvoza u tom razdoblju je bila 13,08 milijardi dolara. Uvoz iz Kine u Rusiju je porastao je za 22% i bio je 11,65 milijardi dolara.

Opći trend oporavka trgovine, nakon pada 2015. i 2016 godine se nastavlja zahvaljujući očuvanju relativno visokih cijena nafte od prosječnih 50 dolara po barelu i za uvoznike povoljnog tečaja ruske rublje.

porast trgovine
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alerik
7 godine prije

Sve ono sto se trebalo dogoditi nakon uvodjenja Zapadnih sankcija Rusiji (podsjetimo,povid za uvodjenje sankcija je svaljivanje krivnje na Rusiju zbog rusenja malezijskog zrakoplova iznad Donjecka,a koji je izveden u reziji MOSSADA) nije se dogodilo. Kombinaciha niske cijene nafte i ekonomskih sankcija je trebala oslabiti Rusiju u prvom koraku,u drugom putem placenih prosvjeda dovesti do opcih nemira i Putinovog pada. Kako Putin nije od istog gusterskog materijala poput pretendenata na prijestolje Novog svjetskog poretka, to nisu bili u stanju predvidjeti dalje Putinove poteze.Kao sto nisu predvidjeli ni legitimno pripojenje Krima. Putin je s Kinezima potpisao ugovor o medjusibnoj razmjeni u vrijednosti od 400 milijarda dolara i ove brojke o njihovoj dosadasnjoj razmjeni upravo to pokazuju. Zapadni manevar sa sakcijama i namjestanjem niske cijene nafte se vratio Zapadu kso bumerang.Najprije su pocele propadati americke firme koje se bave frakiranjem nafte,a onda su pocele jecati i zemlje EU. Francuska je morala Rusiji… Čitaj više »

Onden
7 godine prije

Danas je Kina najvazniji partner Rusiji.
Nema sanse ni 1% da se Kina i Amerika ujedine protiv Rusije.

Vise ima teoretske sanse da se ujedini Amerika i Rusija protiv Kine, kazem teoretske u dalekoj buducnosti u usporedbi s prvom spomenutom opcijom.

Ipak kako danas stvari stoje, sto je jaca Kina to je bolje za Rusiju.

Cak i sto je jaca Sjeverna Koreja bolje za Rusiju, sto ima vise iritanata Amerika – bit ce manje pritiska na Rusiju.

Amerika bi htijela uklanjati iritante jednog po jednog tako da okupira cijeli svijet i da Rusija bude sama i izolirana naspram Amerike, onda bi USA spremili Rusiju za rucak i pojeli je.

Nazalost americkih warmongers-a njima ne ide po planu.
Rusija nece zivijeti na koljenima, to ne zasluziva,
Rusija ce krociti naprijed i izboriti pravednije mjesto pod ovim nasim bozijim suncem.
To vrijedi i za Kinu.

Baba Vanga
7 godine prije

Vrlo plitka analiza i nista nije receno,ovaj put veliki minus za pisca ovog clanka,

Torino
7 godine prije

Ovo je za Alerik
Prije par dana je govorio o udbi, komunjarima i neslobode govora…..
A West Virginia journalist was arrested and jailed after following U.S. Health and Human Services Secretary Tom Price down a hallway in the state’s capitol building and peppering him with questions about healthcare policy, the reporter said.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI