Zuckerberg smišlja alternativu Muskovom Twitteru

Mark Zuckerberg
16 komentara

Nova aplikacija temeljena na Instagramu bit će odgovor na zahtjeve javnosti za “zdravo vođenom” platformom, tvrdi izvršni direktor Mete

Matična tvrtka Facebooka, Meta Platforms, predstavila je samostalnu aplikaciju koju planira pokrenuti putem Instagrama kako bi se natjecala s tvrtkom društvenih medija Twitter, prema izvješćima Wall Street Journala i The Vergea. Aplikaciju je tijekom sastanka u cijeloj tvrtki u četvrtak demonstrirao direktor proizvoda Chris Cox, koji ju je navodno nazvao Metinim odgovorom na Twitter.

Aplikacija će se temeljiti na Instagramu i integrirat će se s decentraliziranim protokolom društvenih medija ActivityPub. To bi moglo omogućiti korisnicima nove aplikacije da ponesu svoje račune i pratitelje sa sobom u druge aplikacije koje podržavaju ActivityPub, uključujući Mastodon. “Čuli smo se s kreatorima i javnim osobama koje zanima platforma kojom se zdravo upravlja, za koju vjeruju da joj mogu vjerovati i na koju se mogu osloniti za distribuciju”, rekao je Cox, a citira The Verge, koji je pratio sastanak i imao je nekoliko snimaka zaslona sučelja nadolazeće aplikacije.

Cox je istaknuo da je cilj tvrtke za aplikaciju “sigurnost, jednostavnost upotrebe, pouzdanost” i osiguravanje da kreatori imaju “stabilno mjesto za izgradnju i rast svoje publike”. Istaknuo je da Meta već ima slavne osobe koje su se posvetile korištenju aplikacije, uključujući DJ Slimea, te je razgovarao s drugima, uključujući Oprah Winfrey i Dalaj Lamu.

Razvoj aplikacije započeo je u siječnju, otkrio je Cox, dodajući da će je Meta učiniti dostupnom “čim budemo mogli”.

Aplikacija ima interni kodni naziv ‘Project 92’, a njezino bi javno ime moglo biti Threads, navodi The Verge koji se poziva na interne dokumente. Metin razvoj nove aplikacije navodno dolazi kao odgovor na kritike promjena politike na Twitteru otkako ga je preuzeo Elon Musk. Neki lijevo orijentirani korisnici optužili su milijardera da ugađa desničarskim stavovima i napustili su platformu.

mark zuckerbergMeta
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
alexosijek
11 mjeseci prije

Da li netko ovdje koristi Instagram? Bila je neka vijest kako ikonica pizze označava pristup pedofilskim sadržajima – nisam baš sve čula, pa ako netko zna molim za info…lp

alexosijek
11 mjeseci prije

Dodatak prvom: Zerohedge – Cheese Pizza? Meta’s Instagram Facilitated Massive Pedophile Network….isprika, tek sad skužila tekst…lp

Schroder
11 mjeseci prije

Jedan i drugi su u sluzbi MASONA

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Glavno pitanje je – zašto u svijetu skoro svi još koriste američke aplikacije tipa Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitch i druge nakon svih afera s njima?

Milijarde korisnika u svijetu su te koje im daju snagu za cenzuru, afere, prisluškivanja, ogromnu financijsku snagu itd.
Ima alternativa…
Masovni egzodus i kraj priče.

Kinezi se pojavili sa TikTokom i izuzetni kmeče, nastoje ga spriječiti na bilo koji način 😁

Dokurčilomi
11 mjeseci prije

Facebook*-Meta-pogođena.

kiza
11 mjeseci prije

Ha ha, zdravo vođena, trebaju Greti dati da bude urednik, kud ćeš zdravije.

Keki
11 mjeseci prije

Taj je truo u svim smjerovima.

Max
11 mjeseci prije

Pa već ima fejsbuk.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Fursov: a koji dobro vidi čime se bave Zuckerbergovi šefovi… “…klimatski forum COP27, koji je održan u novembru 2022. godine na Sinaju, u Egiptu, odnosno u mestu verskog otkrovenja svih Avramskih religija. Na MEĐURELIGIJSKOM FORUMU (ispravna oznakaa, 😏), održana je ceremonija pokajanja, za navodnu krivicu čovečanstva u pogubnim klimatskim promenama. Održana je prezentacija eko-biblije koju je napisala grupa katolika, protestanata i Jevreja koju je predvodio rabin Neril. Predstavljeni su i ekološki komentari knjiga Postanja i Izlaska. Glavna teza je „održivi razvoj je volja Božija“. Odnosno, ULTRAGLOBALISTI VIŠE NEMAJU DOVOLJNO SEKULARNOG OPRAVDANJA ZA ODRŽIVI RAZVOJ. Ultraglobalisti ne bi bili verni sebi, da pod okriljem vere, nisu progurali vrlo konkretna pitanja globalne preraspodele i uspostavljanja kontrole nad svetskim resursima. Posebno je zabrinuo nastup izvesnog Majkla Šerona (ima ga na internetu). Ovo je bivši viši savetnik Banke Engleske, kopredsedavajući G-20, a sada PREDSEDNIK JEDNE OD ZAKERBERGOVIH STRUKTURA. On je otvoreno rekao da će… Čitaj više »

ljena bitanga
11 mjeseci prije

Ma kaj on smišlja, tupson?! Lice za medije, nema veze s vezom!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI